X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja mam takie same testy z allegro. Zostało mi 7 i jeden paskowy gratisowy :-D. Wybrałam je bo z Gdańska najpierw chciałam po nie jechać do nich żeby nie czekać ale w końcu poczekałam aż mi przyślą. Kochana z doświadczenia poradzę Tobie i innym nie zamawiajcie niczego listem ekonomicznym. Niestety niektórzy listonosze jak i inni na rozdzielniach mają lepkie łapy na takie liściki :-(. Mnie piersi bolą od owulacji. Dopiero drugi cykl a wcześniej nic więc dopiero mój organizm wraca do formy. No i musiałam wyciągnąć dawno nie używany stanik i o wiele lepiej bo chyba by mi w końcu wybuchły te cycki :-O

Cinnamon trzymam kciuki za nowy cykl <3 Dobrze, że już wiesz na czym stoisz.

Hej Gabryśka. Możesz powiedzieć dentyście że może jesteś w ciąży jeśli będzie już po owu i czy znieczulenie może zaszkodzić. Jak byłam w pierwszej ciąży i mnie ząb zaatakował to mnie jedna dentystka odesłała bo się bała mi grzebać :-/

Katiusza a ile u Ciebie trwa zazwyczaj faza lutealna?

Ja za to kupiłam bilety na tą rewie Disneya i idziemy :-) A cotam. Mam nadzieję tylko, ze młody nie będzie się nudził.

Bratku super mężu :-) Super wiadomości!!!

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, nie śpi się podczas tego badania ;/ Tylko w niektórych prytwanych szpitalach, z tego, co się orientuję. Szkoda. Tzn.histeroskopię też miałam "na żywca" (mimo, że niektóre babki śpią, nie mniej zgodziłam się na taką wersję), ale z założonym venflonem. Jak zaczęło za bardzo boleć, bo mi się ciągle macica zapadała i nie mogli jej wypełnić - więc lali we mnie płynu i lali..., zrobili krótką przerwę, poprawili dożylnymi przeciwbólami i ładnie poszło dalej :)
    P.S. Ginka kazała wziąć coś przeciwbólowego w domu.... ;) Dobrze, że mam parę mocniejszych rzeczy, z racji mych cudownych mordujących mnie okresów ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaaa kurde dobrze wiedzieć, często jakieś pierdoły zamawiam ekonomicznym :/

Bratku jak czytam to drżę...jak mnie gin bada to ja się cała napinam, jakoś tak zawsze nieprzyjemnie mi, nie lubię nawet paluchy jak wkłada to czuję dyskomfort, przy usg dopochwowym jeszcze bardziej, a co dopiero przy takim badaniu :/ ja to w ogóle chyba mam niski próg odczuwania bólu...zresztą z powodu bólu miałam długo traumę po porodzie :/
    Nie chodzi mi o depresję poporodową tylko długo nie chciałam mieć drugiego dziecka z powodu bólu porodowego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:33

• luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi badanie dopochwowe nie przeszkadza. Jakoś nie czuję bólu ani dyskomfortu za to palcami nie cierpię bleee :/ Bratku dasz radę, najważniejsze, że po badaniu będziesz wiedziała na czym stoisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:35

Bratek lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście poprosiłam o znieczulenie ZZO podczas porodu i było w miarę ok.
    Bratku to będziemy trzymać kciuki aby badanie poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja na szczęście poprosiłam o znieczulenie ZZO podczas porodu i było w miarę ok.
    Bratku to będziemy trzymać kciuki aby badanie poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie.

U nas w szpitalu nie serwują takiego cudu :( do tego miałam wywoływany pewnie temu tak wyszło jak wyszło:/

• luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś słyszałam, że od lipca to jest dostępne znieczulenie dla każdej rodzącej... ciekawe jak jest w praktyce :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    A ja coś słyszałam, że od lipca to jest dostępne znieczulenie dla każdej rodzącej... ciekawe jak jest w praktyce :D
    Albo rozmowa z psychologiem....... ;))))))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Kochane, HSG we wtorek rano.
    Brrrrrrrrrrrrrrrrr, aż mnie mrozi. Ale może faktycznie ten okres jakoś szybciej się skończy? Byłoby dobrze, bo wtedy szyjka powinna być mniej tkliwa.

P.S. Ale mam głupawkę....
    Tak dziś Małżowi zrobię po powrocie:
    TADAAAAMMMMMM :)))))
    cycki.gif

;)

P.S. Lunka, bo dźwięk otwieranej lodówki ma moc.... PSTRYK i masz komplet swoich zwierząt obok siebie. Nieważne, że przed chwilą spały, były na końcu mieszkania czy cokolwiek innego je blokowało. Chociaż u mnie akurat nie lodówka, tylko ICH szafka z żarciem i smakolami ;)

Ruby - trzymam kciuki za postanowienie. Też by mi się przydało, ojjj taaaak :)

Edycik - dumnam z Twej cierpliwości :) Naucz mnie, naucz, Miszczu!!!! 0recourse.gif

ciekawa jestem reakcji Twojego męża ;) pomysł bardzo dobry :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeśli w końcu zaciążę to i tak nie będę naturalnie rodzić - mam przeciwskazania związane z kręgosłupem, mogłabym już się nie podnieść :P
    Kobietki miłego wieczoru życzę, mi Mąż zakupił sushi, zrobił pysznego drinka i szuka filmu, wie co kobieta przy @ potrzebuje ;) także odezwę się rano, bo jak jeszcze na telefonie będę siedzieć to się chyba obrazi :P

Edycik, luna91, AgaL, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku to miłego odpoczynku :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    U nas w szpitalu nie serwują takiego cudu :( do tego miałam wywoływany pewnie temu tak wyszło jak wyszło:/

Ja też oksytocynę dostałam bo wody odeszły a skurczy zero i dzięki Bogu dawali tam znieczulenie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonie - miłego oglądania z malżem moja młoda leży w łóżku to ja tez zapodam sobie coś:)

Miłego wieczoru kobiety:)

PS. ja już też naturalnie rodzić nie będę także nie jesteś sama Cynaomnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 20:24

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby będziesz miała wskazania na CC czy myślisz o prywatnym porodzie. Ja bym chciała spróbować bez znieczulenia.

Jeszcze zostały nas 4 do testowania lub @ w piździerniku :-P Już o mnie wszystkie zapomniały :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilke i zmykam gotowac i zaraz po spac.

Bratku super wiadomosc. Ciesze sie ze armia sie wzmacnia. Teraz tylko to HSG, dasz rade, poboli tylko chwile.

Udanego wieczoru:)

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby będziesz miała wskazania na CC czy myślisz o prywatnym porodzie. Ja bym chciała spróbować bez znieczulenia.

Jeszcze zostały nas 4 do testowania lub @ w piździerniku :-P Już o mnie wszystkie zapomniały :-P

do 4 razy sztuka w takim razie;)

co do porodu to chyba poniekąd jedno i drugie, zdecydowałam się na ordynatora szpitala i do niego chodzę prywatnie wiem, że nie robi problemów z cesarką...ja miałam pod koniec ciąży podejrzenie cholestazy, próby wątrobowe były podwyższone -nie wszystkie i wstępnie uznali że to cholestaza ale była to tzw pokrzywka ciężarnych wszędzie miałam wysypkę która tak swędziała, że drapałam się do krwi, do tego duże dziecko bo troszkę ponad 4 kg, poród po terminie wywoływany na kilka sposobów i już wstępnie doktorkowi to mówiłam, ale jak już będę w ciąży to wtedy na poważnie z nim porozmawiam ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą, żeby nie było uzależnienie wygrało.
    Bratku gratuluję bardzo cieszę się że wyniki lepsze niż poprzednio, szybko przebrniesz przez zabieg i musi pójść wszystko jak najlepiej.
    Kjopa - żeby nie było ja nie za pomniałam tylko mi z głowy wyleciało - tak więc jest nas 4. Ty o ile pamiętam 28 ;) faza lutealna jak już była to 12 dni trwała i dlatego OF wyznaczyło @ na jutro. Ale jak co miesiąc jest to dla mnie wielką niespodzianką.

Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    13 dpo :D W 9 robiłam i nic nie było.

dziękuję : ) jednak warto poczekać co najmniej 12- 13 dni, ale człowiek taki niecierpliwy ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zasuwacie :) Człowiek wraca z pracy i nie może nadrobić :) A co do pracy miałam dzisiaj taką komiczną sytuację. Przyszła do nas kobieta, która miała tabl. dopochwowe przepisane kilka dni temu i pyta czy nic jej się nie stanie bo ona je łykała zamiast wkładać gdzie trzeba :) ulotkę przeczytała po połknięciu ostatniej :D

Bratku cieszę się bardzo, że wyniki dobre :)
    AgaL wrote:
    A ja polecam przepis tez jest na youtube "pizza jak z pizzeri" taka kobitak robi:D
    Potwierdzam przepis świetny, też bardzo często robię i zawsze wychodzi pyszna :)

katiuszaa, AgaL, Jasminowa, madzikk, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nie dam rady wszystkiego nadrobic z dzisiaj ale ta emotikonka co pokazuje cycki to mnie rozsmieszyła :D dziękuje i udanego wieczoru mam nadzieje ze jutro bedzie spokojniejszy dzien i bede bardziej na biezaca a teraz lece ogladac przyjaciólki :*buziaki

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ