Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby ja mam takie same testy z allegro. Zostało mi 7 i jeden paskowy gratisowy
. Wybrałam je bo z Gdańska najpierw chciałam po nie jechać do nich żeby nie czekać ale w końcu poczekałam aż mi przyślą. Kochana z doświadczenia poradzę Tobie i innym nie zamawiajcie niczego listem ekonomicznym. Niestety niektórzy listonosze jak i inni na rozdzielniach mają lepkie łapy na takie liściki
. Mnie piersi bolą od owulacji. Dopiero drugi cykl a wcześniej nic więc dopiero mój organizm wraca do formy. No i musiałam wyciągnąć dawno nie używany stanik i o wiele lepiej bo chyba by mi w końcu wybuchły te cycki
Cinnamon trzymam kciuki za nowy cyklDobrze, że już wiesz na czym stoisz.
Hej Gabryśka. Możesz powiedzieć dentyście że może jesteś w ciąży jeśli będzie już po owu i czy znieczulenie może zaszkodzić. Jak byłam w pierwszej ciąży i mnie ząb zaatakował to mnie jedna dentystka odesłała bo się bała mi grzebać
Katiusza a ile u Ciebie trwa zazwyczaj faza lutealna?
Ja za to kupiłam bilety na tą rewie Disneya i idziemyA cotam. Mam nadzieję tylko, ze młody nie będzie się nudził.
Bratku super mężuSuper wiadomości!!!
Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
No niestety, nie śpi się podczas tego badania ;/ Tylko w niektórych prytwanych szpitalach, z tego, co się orientuję. Szkoda. Tzn.histeroskopię też miałam "na żywca" (mimo, że niektóre babki śpią, nie mniej zgodziłam się na taką wersję), ale z założonym venflonem. Jak zaczęło za bardzo boleć, bo mi się ciągle macica zapadała i nie mogli jej wypełnić - więc lali we mnie płynu i lali..., zrobili krótką przerwę, poprawili dożylnymi przeciwbólami i ładnie poszło dalej
P.S. Ginka kazała wziąć coś przeciwbólowego w domu....Dobrze, że mam parę mocniejszych rzeczy, z racji mych cudownych mordujących mnie okresów
-
nick nieaktualnyKjopaaa kurde dobrze wiedzieć, często jakieś pierdoły zamawiam ekonomicznym
Bratku jak czytam to drżę...jak mnie gin bada to ja się cała napinam, jakoś tak zawsze nieprzyjemnie mi, nie lubię nawet paluchy jak wkłada to czuję dyskomfort, przy usg dopochwowym jeszcze bardziej, a co dopiero przy takim badaniuja to w ogóle chyba mam niski próg odczuwania bólu...zresztą z powodu bólu miałam długo traumę po porodzie
Nie chodzi mi o depresję poporodową tylko długo nie chciałam mieć drugiego dziecka z powodu bólu porodowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:33
-
Mi badanie dopochwowe nie przeszkadza. Jakoś nie czuję bólu ani dyskomfortu za to palcami nie cierpię bleee
Bratku dasz radę, najważniejsze, że po badaniu będziesz wiedziała na czym stoisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:35
Bratek lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ja na szczęście poprosiłam o znieczulenie ZZO podczas porodu i było w miarę ok.
Bratku to będziemy trzymać kciuki aby badanie poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie.Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Ja na szczęście poprosiłam o znieczulenie ZZO podczas porodu i było w miarę ok.
Bratku to będziemy trzymać kciuki aby badanie poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie.
U nas w szpitalu nie serwują takiego cududo tego miałam wywoływany pewnie temu tak wyszło jak wyszło:/
-
Bratek wrote:Kochane, HSG we wtorek rano.
Brrrrrrrrrrrrrrrrr, aż mnie mrozi. Ale może faktycznie ten okres jakoś szybciej się skończy? Byłoby dobrze, bo wtedy szyjka powinna być mniej tkliwa.
P.S. Ale mam głupawkę....
Tak dziś Małżowi zrobię po powrocie:
TADAAAAMMMMMM))))
P.S. Lunka, bo dźwięk otwieranej lodówki ma moc.... PSTRYK i masz komplet swoich zwierząt obok siebie. Nieważne, że przed chwilą spały, były na końcu mieszkania czy cokolwiek innego je blokowało. Chociaż u mnie akurat nie lodówka, tylko ICH szafka z żarciem i smakolami
Ruby - trzymam kciuki za postanowienie. Też by mi się przydało, ojjj taaaak
Edycik - dumnam z Twej cierpliwościNaucz mnie, naucz, Miszczu!!!!
ciekawa jestem reakcji Twojego mężapomysł bardzo dobry
-
A ja jeśli w końcu zaciążę to i tak nie będę naturalnie rodzić - mam przeciwskazania związane z kręgosłupem, mogłabym już się nie podnieść
Kobietki miłego wieczoru życzę, mi Mąż zakupił sushi, zrobił pysznego drinka i szuka filmu, wie co kobieta przy @ potrzebujetakże odezwę się rano, bo jak jeszcze na telefonie będę siedzieć to się chyba obrazi
Edycik, luna91, AgaL, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:U nas w szpitalu nie serwują takiego cudu
do tego miałam wywoływany pewnie temu tak wyszło jak wyszło:/
Ja też oksytocynę dostałam bo wody odeszły a skurczy zero i dzięki Bogu dawali tam znieczulenie
-
nick nieaktualnyCynamonie - miłego oglądania z malżem moja młoda leży w łóżku to ja tez zapodam sobie coś
Miłego wieczoru kobiety:)
PS. ja już też naturalnie rodzić nie będę także nie jesteś sama Cynaomnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 20:24
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Ruby będziesz miała wskazania na CC czy myślisz o prywatnym porodzie. Ja bym chciała spróbować bez znieczulenia.
Jeszcze zostały nas 4 do testowania lub @ w piździernikuJuż o mnie wszystkie zapomniały
-
Ja tylko na chwilke i zmykam gotowac i zaraz po spac.
Bratku super wiadomosc. Ciesze sie ze armia sie wzmacnia. Teraz tylko to HSG, dasz rade, poboli tylko chwile.
Udanego wieczoru:)Bratek lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Ruby będziesz miała wskazania na CC czy myślisz o prywatnym porodzie. Ja bym chciała spróbować bez znieczulenia.
Jeszcze zostały nas 4 do testowania lub @ w piździernikuJuż o mnie wszystkie zapomniały
do 4 razy sztuka w takim razie;)
co do porodu to chyba poniekąd jedno i drugie, zdecydowałam się na ordynatora szpitala i do niego chodzę prywatnie wiem, że nie robi problemów z cesarką...ja miałam pod koniec ciąży podejrzenie cholestazy, próby wątrobowe były podwyższone -nie wszystkie i wstępnie uznali że to cholestaza ale była to tzw pokrzywka ciężarnych wszędzie miałam wysypkę która tak swędziała, że drapałam się do krwi, do tego duże dziecko bo troszkę ponad 4 kg, poród po terminie wywoływany na kilka sposobów i już wstępnie doktorkowi to mówiłam, ale jak już będę w ciąży to wtedy na poważnie z nim porozmawiam ... -
nick nieaktualnyWitam się wieczorową porą, żeby nie było uzależnienie wygrało.
Bratku gratuluję bardzo cieszę się że wyniki lepsze niż poprzednio, szybko przebrniesz przez zabieg i musi pójść wszystko jak najlepiej.
Kjopa - żeby nie było ja nie za pomniałam tylko mi z głowy wyleciało - tak więc jest nas 4. Ty o ile pamiętam 28faza lutealna jak już była to 12 dni trwała i dlatego OF wyznaczyło @ na jutro. Ale jak co miesiąc jest to dla mnie wielką niespodzianką.
Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość
-
Ale zasuwacie
Człowiek wraca z pracy i nie może nadrobić
A co do pracy miałam dzisiaj taką komiczną sytuację. Przyszła do nas kobieta, która miała tabl. dopochwowe przepisane kilka dni temu i pyta czy nic jej się nie stanie bo ona je łykała zamiast wkładać gdzie trzeba
ulotkę przeczytała po połknięciu ostatniej
Bratku cieszę się bardzo, że wyniki dobre
AgaL wrote:A ja polecam przepis tez jest na youtube "pizza jak z pizzeri" taka kobitak robi:D
katiuszaa, AgaL, Jasminowa, madzikk, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
kochane nie dam rady wszystkiego nadrobic z dzisiaj ale ta emotikonka co pokazuje cycki to mnie rozsmieszyła
dziękuje i udanego wieczoru mam nadzieje ze jutro bedzie spokojniejszy dzien i bede bardziej na biezaca a teraz lece ogladac przyjaciólki :*buziaki
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni