Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
katiuszaa wrote:Witam się ja już w pracy od kilku godzin.
Ruby odwyk był tylko na noc, więc wracam w ciągu dniaPrawdziwy odwyk to mnie czeka w weekend. Jak ja bez was wytrzymam???????
Ejrene ja swojej kupiłam na urodziny perfumy jej ulubione, dopel hertz to też nie głupi pomysł mój dziadek kiedyś dostał. A skoro mówisz że czasem na spacer wychodzi to jakąś ładną apaszkę w końcu już jesień.
Edycik, Ruby nie wierzę że jeszcze testu nie zrobiłyście. ściema?
Kjopa dzięki za wczorajsze posty potrzeba mi było takich realnych a nie ciągłego nakręcania.
A co to za odwyk w weekend?Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualny
-
Kjopa3 wrote:W 2009r. dostałam znieczulenie na Klinicznej bez żadnego problemu ok 23-24 w nocy i o 2 urodził się młody. To był chyba jedyny w Gdańsku który bez problemu dawał znieczulenie i w Wojewódzkim dają po spotkaniu z anestozjologiem ale tam zawsze mówili, że za szybko a później że za późno
Dzięki. Słyszałam właśnie, że po tej ustawie z lipca, tylko Kliniczna ma Anestezjologów dedykowanych porodówce, którzy tam stale są na potrzeby rodzącej. Inne szpitale w Trójmieście mają Anastezjologów,ale nie tylko dla porodówki, więc jak się poród zacznie w nocy i jest 1 dyżurujący Anestezjolog to nikt go nie wyśle do rodzącej, no chyba, że cesarka będzie potrzebna. Mój drugi poród zaczął się w nocy, ostatecznie nie dość, że mogłam pomarzyć o znieczulenie ( rzekomo było już za późno), to było za mało personelu, żebym mogła mieć poród rodzinny, bo była też inna rodząca, więc rodziłam w open space ; ), a mąż czekał za drzwiami. Kobieta obok była w bardziej zaawansowanej fazie porodu, więc jak się darła, nie powiem, podkręcała mój stres ; )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualny
-
Edycik wrote:jestem
już w pracy i kawa nr 2 przede mną
ledwo się zwlokłam dziś z łóżka kobitki
jak tam Wasze nastroje?
Mój - byle do 15 mamy piątek
uprzedzając pytania nie sikalam na testa jak obiecałam,temperaturka 36,87 więc sobie czekam cierpliwie
hej Edycik,
Taką miałam cichą nadzieję, że siknęłaś ; )
U mnie nastrój ok, za godzinę mam szkolenie, które zresztą prowadzę, więc jeszcze szybki przegląd materiałów i byle było po tym szkoleniu, potem już się zacznie piękny dzień, w końcu mamy piątek : )Edycik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Bratku, a więc tak... Od jakichś dwóch lat mam bóle w krzyżu, więc zaczęłam robić badania, bo raz mocniejsze a raz nic, raz nawet przyjmowałam zastrzyki na zapalenie korzonków
po rtg z i rezonansie magnetycznym dowiedziałam się tyle, że mam dyskopatię, dysplazję biora, plus liczne przepukliny krążków międzykręgowych z różnymi innymi badziewiami... Narazie nie dowiedziałam się nic co można z tym zrobić poza ćwiczeniami.. No i tylko to, czego nie mogę robić
a w ciąży już z góry wiem, że bóle się nasilą, będzie mi ciężko i naturalny poród NIET
aczkolwiek akurat z tego to się cieszę, moja siostra ma dysplazję biodra i nie mogła wypchnąć dziecka, ból ją blokował, rodziła kilkanaście godzin aż w końcu nacisnęli na brzuch, wyobrażacie sobie? Siostrzenica miała odrazu wybity obojczyk
ale to było prawie 18 lat temu... I nikt Jej wtedy nie powiedział, że to jest przeciwskazanie do naturalnego porodu
-
Edycik ja tez bym raczej nie pila. Od kiedy sie staram, praktycznie calkowicie odstawilam alkohol. Ale jak juz napijesz sie winka to tylko czerwone wytrawne
Mam nadzieje ze dzien szybko zleci i weekend sie zacznie:)Edycik lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Aguś tak, dziś już wolne
Nie chcę zanudzać ale @ się nie rozkręciładalej czekam... Poleciało wczoraj parę kropel więc w pracy się zakorkowałam, tylko to miałam przy sobie
no i później do końca dnia sucho... Wrrrr mam dość tego cyrku
-
katiuszaa wrote:Edycik wg rozpiski Paryzetki to dziś powinnam była testować ale się wstrzymałam, tak jak i wy. Bunt testowy
Staram się czekać i razem z tobą w poniedziałek zatestuje, Ruby, Kjopa dołączycie się?
zbiorowe siki będąw moczu siła hihi
cinnamon cookie, madzikk, AgaL, Paryzetka83, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
cinnamon cookie wrote:Aguś tak, dziś już wolne
Nie chcę zanudzać ale @ się nie rozkręciładalej czekam... Poleciało wczoraj parę kropel więc w pracy się zakorkowałam, tylko to miałam przy sobie
hmm rzeczywiście dziwne Cynnamonku
może powinnaś wybrać się do ginekologa? -
cinnamon cookie wrote:Aguś tak, dziś już wolne
Też radzę się zapisać do ginekologa, raczej nie masz wyjścia kochana.
To w poniedziałek będzie się działocinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Edycik wrote:hmm rzeczywiście dziwne Cynnamonku
może powinnaś wybrać się do ginekologa?a jak nie to do kogoś innego... Powoli się wkurzam tym wszystkim
-
Wracając do tematu znieczulenia, już naprawdę każdy ból przeżyję, aby tylko móc jeszcze urodzić.
Spadam, wrócę po 12:00 nie plotkujcie za dużo, żebym nie musiała nadrabiać drugą połowę dnia ; )Edycik, luna91 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
cinnamon cookie wrote:Bratku, a więc tak... Od jakichś dwóch lat mam bóle w krzyżu, więc zaczęłam robić badania, bo raz mocniejsze a raz nic, raz nawet przyjmowałam zastrzyki na zapalenie korzonków
po rtg z i rezonansie magnetycznym dowiedziałam się tyle, że mam dyskopatię, dysplazję biora, plus liczne przepukliny krążków międzykręgowych z różnymi innymi badziewiami... Narazie nie dowiedziałam się nic co można z tym zrobić poza ćwiczeniami.. No i tylko to, czego nie mogę robić
a w ciąży już z góry wiem, że bóle się nasilą, będzie mi ciężko i naturalny poród NIET
aczkolwiek akurat z tego to się cieszę, moja siostra ma dysplazję biodra i nie mogła wypchnąć dziecka, ból ją blokował, rodziła kilkanaście godzin aż w końcu nacisnęli na brzuch, wyobrażacie sobie? Siostrzenica miała odrazu wybity obojczyk
ale to było prawie 18 lat temu... I nikt Jej wtedy nie powiedział, że to jest przeciwskazanie do naturalnego porodu
cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Hej Dziewczynki! Oj ciężko się dziś rozkręcić, ciężko. Ale mamy piątek! Urywam się dziś wcześniej bo jedziemy do Teścia na Mazury na weekend.
Podziwiam Was nietestujące za wytrwałość w postanowieniu. Mi tego brakuje. Nie mogę się już doczekać tych intensywnych dni staraniowych- już zapowiedziałam M., że to będzie maraton
Udanego weekendu Wam wszystkim życzę i trzymam kciuki za wszystkie osikane w weekend teścioryAgaL, madzikk lubią tę wiadomość
-
angella908 wrote:Czesc u mnie temperatura odbiła do góry
test nr 2 bardziej pozytywny
a wyniki z bety dopiero o 11, ale wam tez ładnie rosną wykresy, coś z tego będzie
Edycik lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
katiuszaa wrote:Edycik wg rozpiski Paryzetki to dziś powinnam była testować ale się wstrzymałam, tak jak i wy. Bunt testowy
Staram się czekać i razem z tobą w poniedziałek zatestuje, Ruby, Kjopa dołączycie się?
Jakie wytrzymałe Dziewczyny, może to cos znaczysuper by było!
Edycik, katiuszaa, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę