X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek masz wolne już?:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Witam się ja już w pracy od kilku godzin.
    Ruby odwyk był tylko na noc, więc wracam w ciągu dnia ;) Prawdziwy odwyk to mnie czeka w weekend. Jak ja bez was wytrzymam???????
    Ejrene ja swojej kupiłam na urodziny perfumy jej ulubione, dopel hertz to też nie głupi pomysł mój dziadek kiedyś dostał. A skoro mówisz że czasem na spacer wychodzi to jakąś ładną apaszkę w końcu już jesień.
    Edycik, Ruby nie wierzę że jeszcze testu nie zrobiłyście. ściema?
    Kjopa dzięki za wczorajsze posty potrzeba mi było takich realnych a nie ciągłego nakręcania.

A co to za odwyk w weekend? :)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc u mnie temperatura odbiła do góry :D test nr 2 bardziej pozytywny ;) a wyniki z bety dopiero o 11, ale wam tez ładnie rosną wykresy, coś z tego będzie ;)

Jasminowa, Edycik, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wg rozpiski Paryzetki to dziś powinnam była testować ale się wstrzymałam, tak jak i wy. Bunt testowy ;) Staram się czekać i razem z tobą w poniedziałek zatestuje, Ruby, Kjopa dołączycie się?

Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    W 2009r. dostałam znieczulenie na Klinicznej bez żadnego problemu ok 23-24 w nocy i o 2 urodził się młody. To był chyba jedyny w Gdańsku który bez problemu dawał znieczulenie i w Wojewódzkim dają po spotkaniu z anestozjologiem ale tam zawsze mówili, że za szybko a później że za późno :-/

Dzięki. Słyszałam właśnie, że po tej ustawie z lipca, tylko Kliniczna ma Anestezjologów dedykowanych porodówce, którzy tam stale są na potrzeby rodzącej. Inne szpitale w Trójmieście mają Anastezjologów,ale nie tylko dla porodówki, więc jak się poród zacznie w nocy i jest 1 dyżurujący Anestezjolog to nikt go nie wyśle do rodzącej, no chyba, że cesarka będzie potrzebna. Mój drugi poród zaczął się w nocy, ostatecznie nie dość, że mogłam pomarzyć o znieczulenie ( rzekomo było już za późno), to było za mało personelu, żebym mogła mieć poród rodzinny, bo była też inna rodząca, więc rodziłam w open space ; ), a mąż czekał za drzwiami. Kobieta obok była w bardziej zaawansowanej fazie porodu, więc jak się darła, nie powiem, podkręcała mój stres ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A co to za odwyk w weekend? :)
    jutro Warszawa imieniny Babci małża, niedziela ślub i wesele znajomych.

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    jestem :D już w pracy i kawa nr 2 przede mną :)

ledwo się zwlokłam dziś z łóżka kobitki
    jak tam Wasze nastroje?
    Mój - byle do 15 mamy piątek ;)
    uprzedzając pytania nie sikalam na testa jak obiecałam,temperaturka 36,87 więc sobie czekam cierpliwie

hej Edycik,

Taką miałam cichą nadzieję, że siknęłaś ; )

U mnie nastrój ok, za godzinę mam szkolenie, które zresztą prowadzę, więc jeszcze szybki przegląd materiałów i byle było po tym szkoleniu, potem już się zacznie piękny dzień, w końcu mamy piątek : )

Edycik lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, a więc tak... Od jakichś dwóch lat mam bóle w krzyżu, więc zaczęłam robić badania, bo raz mocniejsze a raz nic, raz nawet przyjmowałam zastrzyki na zapalenie korzonków :P po rtg z i rezonansie magnetycznym dowiedziałam się tyle, że mam dyskopatię, dysplazję biora, plus liczne przepukliny krążków międzykręgowych z różnymi innymi badziewiami... Narazie nie dowiedziałam się nic co można z tym zrobić poza ćwiczeniami.. No i tylko to, czego nie mogę robić :P a w ciąży już z góry wiem, że bóle się nasilą, będzie mi ciężko i naturalny poród NIET ;) aczkolwiek akurat z tego to się cieszę, moja siostra ma dysplazję biodra i nie mogła wypchnąć dziecka, ból ją blokował, rodziła kilkanaście godzin aż w końcu nacisnęli na brzuch, wyobrażacie sobie? Siostrzenica miała odrazu wybity obojczyk :( ale to było prawie 18 lat temu... I nikt Jej wtedy nie powiedział, że to jest przeciwskazanie do naturalnego porodu :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja tez bym raczej nie pila. Od kiedy sie staram, praktycznie calkowicie odstawilam alkohol. Ale jak juz napijesz sie winka to tylko czerwone wytrawne :)
    Mam nadzieje ze dzien szybko zleci i weekend sie zacznie:)

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 23 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tak, dziś już wolne :)
    Nie chcę zanudzać ale @ się nie rozkręciła :( dalej czekam... Poleciało wczoraj parę kropel więc w pracy się zakorkowałam, tylko to miałam przy sobie :P no i później do końca dnia sucho... Wrrrr mam dość tego cyrku :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Edycik wg rozpiski Paryzetki to dziś powinnam była testować ale się wstrzymałam, tak jak i wy. Bunt testowy ;) Staram się czekać i razem z tobą w poniedziałek zatestuje, Ruby, Kjopa dołączycie się?

zbiorowe siki będą :) w moczu siła hihi :D

cinnamon cookie, madzikk, AgaL, Paryzetka83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czesc u mnie temperatura odbiła do góry :D test nr 2 bardziej pozytywny ;) a wyniki z bety dopiero o 11, ale wam tez ładnie rosną wykresy, coś z tego będzie ;)

to czekam na wyniki bety z Tobą :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Nie chcę zanudzać ale @ się nie rozkręciła :( dalej czekam... Poleciało wczoraj parę kropel więc w pracy się zakorkowałam, tylko to miałam przy sobie :P no i później do końca dnia sucho... Wrrrr mam dość tego cyrku :/

hmm rzeczywiście dziwne Cynnamonku
    może powinnaś wybrać się do ginekologa?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Też radzę się zapisać do ginekologa, raczej nie masz wyjścia kochana.

To w poniedziałek będzie się działo :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 23 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    hmm rzeczywiście dziwne Cynnamonku
    może powinnaś wybrać się do ginekologa?
    Muszę koniecznie... Za tydzień mam odebrać wyniki cytologii, spróbuję do swojego się dostać ale do niego są gigantyczne kolejki :/ a jak nie to do kogoś innego... Powoli się wkurzam tym wszystkim :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu znieczulenia, już naprawdę każdy ból przeżyję, aby tylko móc jeszcze urodzić.
    Spadam, wrócę po 12:00 nie plotkujcie za dużo, żebym nie musiała nadrabiać drugą połowę dnia ; )

Edycik, luna91 lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratku, a więc tak... Od jakichś dwóch lat mam bóle w krzyżu, więc zaczęłam robić badania, bo raz mocniejsze a raz nic, raz nawet przyjmowałam zastrzyki na zapalenie korzonków :P po rtg z i rezonansie magnetycznym dowiedziałam się tyle, że mam dyskopatię, dysplazję biora, plus liczne przepukliny krążków międzykręgowych z różnymi innymi badziewiami... Narazie nie dowiedziałam się nic co można z tym zrobić poza ćwiczeniami.. No i tylko to, czego nie mogę robić :P a w ciąży już z góry wiem, że bóle się nasilą, będzie mi ciężko i naturalny poród NIET ;) aczkolwiek akurat z tego to się cieszę, moja siostra ma dysplazję biodra i nie mogła wypchnąć dziecka, ból ją blokował, rodziła kilkanaście godzin aż w końcu nacisnęli na brzuch, wyobrażacie sobie? Siostrzenica miała odrazu wybity obojczyk :( ale to było prawie 18 lat temu... I nikt Jej wtedy nie powiedział, że to jest przeciwskazanie do naturalnego porodu :/
    Cynamonku, na takie przypadlosci chyba najlepsze jest rozciaganie, joga, basen. Uprawiasz jakies sporty? Pamietaj jak musisz cos podniesc, zeby sie nie schylac tylko kucac jak male dzieci. O kregoslup trzeba dbac, mamy 21 wiek, wielu ludzi ma prace siedzaca, wazne jest zeby co minimum godzinke wstac i sie troche porozciagac. Ja kiedys plecki wygrzewalam plastrami lub lampa czerwona, ale od kiedy sie rozciagam to bole plecow troche ustaly. Mam nadzieje ze i ciebie tez sie polepszy:)

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! Oj ciężko się dziś rozkręcić, ciężko. Ale mamy piątek! Urywam się dziś wcześniej bo jedziemy do Teścia na Mazury na weekend.
    Podziwiam Was nietestujące za wytrwałość w postanowieniu. Mi tego brakuje. Nie mogę się już doczekać tych intensywnych dni staraniowych- już zapowiedziałam M., że to będzie maraton :D
    Udanego weekendu Wam wszystkim życzę i trzymam kciuki za wszystkie osikane w weekend teściory :)

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Angella super wiadomość, gratuluje!

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:

Jakie wytrzymałe Dziewczyny, może to cos znaczy :):) super by było!

Edycik, katiuszaa, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ