X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17fe46fe013c.jpg

Kas- GRATULACJE!!! poztyw, 2 tłuste krechy

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby powiedz coś wiecej o tym wahadełku jak to działa i jak wyglądają te czary mary?

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    katiuszkaa lecę dziś na step & shape :) coś w końcu trzeba robić :P

jak Twój humorek?

Edycik- dobrej zabawy : ) bardzo lubię zajęcia na stepie.

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby opowiadaj o wahadełku?

Dziewczyny pytanko mam końcówkę Inofolicku i nowe opakowanie Inofemu ,moge rano pić inofolic ( póki mi się nie skończy) a po południu Inofem?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Heja

Dzisiaj dopiero 19 zajęcia także spoko mam czas :) a o 21.15 wizyta...
    Nie sposób Was wczoraj było nadrobić ;)

Edycik brawo jestem dumna :)
    Pisze juz 15 min bo nie mogę tego słownika opanować :P

Ruby- daj znać po wizycie. Doktorek jest niezły, że taką wieczorową porą przyjmuje.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Oczekuje tego samego jak mi forma spadnie :) a spadnie to tylko kwestia czasu :P

Najgorsze że waga ani drgnie :( wszystko mam zepsute najpierw testy teraz wagę :D

Nawet jak ilość ciała się nie zmieni po gimnastyce, to jakość na pewno będzie na plus

Edycik lubi tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik oba specyfiki mają ten sam skład także śmiało bez obaw

Edycik lubi tę wiadomość

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to wahadełko to z obrączką i nitką? Bo o takiej słyszałam. Powiedz nam jak się to robi to przetrenujemy :)

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    Edycik oba specyfiki mają ten sam skład także śmiało bez obaw

Mundek dziękuję to będe je tak brała póki inofolick mi sie nie skończy.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kas piękny test :) gratulacje :)

Mundek mąż pewnie potrzebuje czasu żeby przemyśleć wszystko i sobie poukładać w głowie, na pewno się dogadacie.

Ruby o co chodzi z tym wahadełkiem? Też nie wierzę w takie rzeczy ale sprawdzić nie zaszkodzi :P

Co do odpuszczenia starań w zupełności się z Wami zgadzam, jak komuś zależy to zawsze gdzieś to w głowie siedzi. Choć muszę przyznać,że tym razem mam ciche nadzieję że jak owulacja była w momencie gdy czekałam na @ i zupełnie się nie spodziewałam to może coś się z tego wykluje. Kilka dni mogę sobie pomarzyć a co :D

AgaL, cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, mam trochę mało czasu więc tylko czytam Was na bieżąco, nie mam kiedy nadrobić ;) Też jestem ciekawa tego wahadełka mimo, że nie wierzę w takie hokus-pokus :D

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w końcu czarownicami...Ruby nam powie jak zrobic czary,mary z wahadełkiem.
    Wszystkie jednego dnia o jednej godzinie siądziemy i powróżymy sobie :P ciekawe co nam powychodzi :)

• Mundek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a Ruby nas zaciekawiła a teraz milczy jakz aklęta :) Ruby nie trzymaj nas dłużej w niepewności...

Edycik, Ejrene, AgaL lubią tę wiadomość

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Od wczoraj tu zaglądam, ale jakoś mi raźniej :)

Jak liczycie 1 dzień @?
    Od bardzo intensywnego krwawienia?
    Ja mam zawsze 2 dni lekkie a potem max. Nie wiem jak to liczyć w sumie.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, rany koguta, jakiego Ty smaka mi narobiłaś tymi serkami..... :)

Mundek, szkoda, że wciąż niewyjaśnione :( Chociaż jak się gdzieś zaszył, to może stara się temat rozgryźć - tak po swojemu? Kotłownia, to koronne miejsce na rozmyślania dla mojego ojca ;)

cinnamon_, zdróweczka!!!!!

A co do wyluzowania - moim zdaniem to jest naprawdę ciężkie. Ok, ma się wpływ na to, żeby nie kupować ubranek ciążowych czy dziecięcych, nie będąc w ciąży, robić ćwiczenia relaksacyjne, znaleźć sobie hobby etc. Ale ZUPEŁNIE odpuścić??? Może, jak się ma 25 lat. Ale nie uwierzę, że przeciętna kobieta po 30-tce, starająca się dopiero o pierwsze dziecko, jest w stanie tak o! kompletnie, w 100% odpuścić, zwłaszcza, gdy rozważa więcej, niż jedno dziecko...

A wiecie co, że w wahadełko nie wierzę, chociaż gdzieś mieliśmy ;) Ale jakiś czas temu moja Mama pierwszy raz w życiu zdecydowała się, żeby ktoś Jej powróżył. To taka specjalna osoba - w dodatku ona nie wierzy w tarota etc., tylko zasadniczo jest.... bardzo religijną (!!!) osobą - religijną w kontekście katolicyzmu, co najlepsze!!!! Ona nie wróży z czegoś, tylko patrzy na zdjęcia osób z rodziny i zaczyna coś czuć... Mama niezbyt w to wierzy - no i wie, że z punktu widzenia nauczania Kościoła, nie powinna wierzyć, ale z ciekawości pospisywała, co usłyszała i teraz sprawdza czy się będzie potwierdzać ;) Daj Boże, żeby kobietka miała rację, bo wg niej u nas ma się urodzić dwójka dzieciaczków, najpierw dziewczynka, potem chłopiec ;) (u brata na odwrót - tylko, że oni są już o jednego malucha do przodu :P ).

Edycik, Mundek, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku masz rację baba po trzydziestce (ot np ja) ciekawe czy będzie potrafiła wyluzować? też w to wątpię, ale pogadać sobie mogę :P

Ruby opowiadaj o tym wahadełku.... :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jeszcze dodam, że ja nie mam parcia bo jedno dziecko mam które daje mi ogrom szczęścia, tylko to nie jest tak, że dzisiaj chce , a jutro postanowię wyluzować i co mam sobie wmówić, że nie chcę od jutra? nie wiem nie potrafię tego podejścia zrozumieć chyba, że nie jestem jeszcze na tym etapie...ale czy można być?

Ja też mam 2 dzieci 12 i 10 lat, które są dla mnie szczęściem największym, ale pojawił się instynkt, który mnie masakrycznie męczy, że marzę, aby znowu to przeżyć, już ostatni raz. Mój mąż też bardzo by chciał. W końcu mam 37 lat, więc na ostatnią chwilę może się uda...Moja mama zaszła w 3 ciążę w wieku 37 lat, babcia też.

Ja w ogóle nie zamierzam odpuszczać, bo nie mam na to czasu, będę robić testy owu, monitroing i temperaturę mierzyć.

Mundek, Edycik, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już już piszę:)

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jaśminowa - trzymamy kciuki za pomyślność wizyt :)

Zapomniałam wam powiedzieć, spotkałam taką babkę dziwną wczoraj na placu zabaw i zaczęła coś o dzieciach i czemu tylko jedno, że ona miała czwórkę itp no mówiłam że chcemy i w ogóle, a ona do mnie: no a machała pani wahadełkiem? bo ja tyle ile wymachałam tyle miałam, oczywiście powiedziałam jej czy w takie bzdury wierzy? na to ona twardo, że tak to prawda i że wszystkim jej znajomym się to sprawdza i to są prądy w ciele i tego się nie da oszukać :D oczywiście nie wierzę w to ale zrobiłam sobie to wahadełko i pokazało mi dwójkę, pierwsze dziewczynkę i drugie syna...szkoda bo marzy mi się trójka, ale wahadełko na trzecim ani drgnie...hehe teraz już w zasadzie jestem w ciąży to tylko formalność już :D

Edit: a wy robiłyście wahadełko? znacie?

Ładną jazdę ma ta Pani : ) To ja Ci powiem, że właśnie rozłożyłam fusy i wyszło mi, że będziesz miała trójkę : )

Edycik, Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie... ;)

Edycik lubi tę wiadomość

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ