X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpuszczenia to jest to mega trudne. Ale powiem wam, że moja kolezanka z pracy starała się z mężem 5 lat bez skutku i szykowali się na invitro. Polecieli sobie przed inseminacją do Grecji i kolezanka wróciła w ciąży ;) Powiedziala, ze byla tak nastawiona na sztuczne zaplodnienie ze nie myslala wcale o ciazy. pierwsze dziecko urodziła mając 35 lat. Drugie mając 38 lat i w drugą ciążę zaszła bez problemu przy 1 cyklu.
    Druga moja kolezanka z pracy starała się 10 lat, słyszała od męża, że to jej wina że nie może zajść w ciążę. Rozwiodła się i poznała nowego partnera. Po 3 MC znajomości zaszła w ciążę i urodziła córeczkę mając 38 lat.
    A trzecia moja kolezanka starała się latami, zaliczyła kilka poronieñ, dwie nieudane próby invitro, a trzecie invitro okazało się strzałem w dziesiątkę, a raczej w dwie dziesiątki bo ma chłopców bliźniaków.
    A jeszcze Wam napisze, że mojej mamy kolezanka nie mogła mieć dzieci, starali się kupę lat i wreszcie adoptowali cudownego chłopczyka :) dwa lata po adopcji pojawiła się naturalnie poczęta siostra :)
    Jak się bardzo pragnie dziecka to wszystko jest możliwe :) tak Wam napisalam ku pokrzepieniu :)

AgaL, Jasminowa, Bratek, Edycik, Ejrene, Mundek, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ja też mam 2 dzieci 12 i 10 lat, które są dla mnie szczęściem największym, ale pojawił się instynkt, który mnie masakrycznie męczy, że marzę, aby znowu to przeżyć, już ostatni raz. Mój mąż też bardzo by chciał. W końcu mam 37 lat, więc na ostatnią chwilę może się uda...Moja mama zaszła w 3 ciążę w wieku 37 lat, babcia też.

Ja w ogóle nie zamierzam odpuszczać, bo nie mam na to czasu, będę robić testy owu, monitroing i temperaturę mierzyć.
    U mnie w pracy dużo kobiet w wieku +35 jest w ciąży.

Jasminowa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, ja mam 26 a też nie umiem wyluzować... Zwłaszcza jak ktoś mi mówi: "Nie przejmuj się, jesteś jeszcze młoda, masz czas" albo "zobacz na tamtą, jest po 30-tce a też nie ma jeszcze dzieci" i takie tam podobne :(

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem ta po 30tce bez dzieci....i cały czas gdzieś czai sie lęk, ze moze już być za późno... ech głupia ja wiem...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc potrzebujecie obrączki bądź innego jakiegoś metalu okrągłego (pierścionek najlepeij jakiś który należy do was) i jedni piszą włosa, a inni nitki ja robiłam i z tym i z tym. Obrączkę przewieszamy na włosie/nitce lewą rękę rozkładasz i między kciukiem i palcami trzy razy pociągasz w górę i w dół a potem nie drgając ręką przenosisz nad dłoń obrączkę przewieszoną i czekasz aż się rozbuja, jeśli ruchy okrągłe to dziewucha będzie, jeśli ruchy lewo prawo to chłopak, znowu przenosisz między kciuk i palce i góra dół 3 razy i znowu nad rękę i patrzysz czy kręci się i jak, jeśli się nie rozbuja to więcej dzieci nie będzie jeśli się rozbuja to robisz tyle razy aż przestanie:)

Dajcie szybko znać co wam wyszło :D mam nadzieję, że rozumiecie o co biega?

Edycik, Mundek, Wiola90, madzikk lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No ja jestem ta po 30tce bez dzieci....i cały czas gdzieś czai sie lęk, ze moze już być za późno... ech głupia ja wiem...
    AgaL napisalam Ci kilka przykladow, że będziesz mamą i odgoń złe myśli :) będziesz cudowną, świadomą, kochającą mamą :-D

Edycik, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Co do odpuszczenia to jest to mega trudne. Ale powiem wam, że moja kolezanka z pracy starała się z mężem 5 lat bez skutku i szykowali się na invitro. Polecieli sobie przed inseminacją do Grecji i kolezanka wróciła w ciąży ;) Powiedziala, ze byla tak nastawiona na sztuczne zaplodnienie ze nie myslala wcale o ciazy. pierwsze dziecko urodziła mając 35 lat. Drugie mając 38 lat i w drugą ciążę zaszła bez problemu przy 1 cyklu.
    Druga moja kolezanka z pracy starała się 10 lat, słyszała od męża, że to jej wina że nie może zajść w ciążę. Rozwiodła się i poznała nowego partnera. Po 3 MC znajomości zaszła w ciążę i urodziła córeczkę mając 38 lat.
    A trzecia moja kolezanka starała się latami, zaliczyła kilka poronieñ, dwie nieudane próby invitro, a trzecie invitro okazało się strzałem w dziesiątkę, a raczej w dwie dziesiątki bo ma chłopców bliźniaków.
    A jeszcze Wam napisze, że mojej mamy kolezanka nie mogła mieć dzieci, starali się kupę lat i wreszcie adoptowali cudownego chłopczyka :) dwa lata po adopcji pojawiła się naturalnie poczęta siostra :)
    Jak się bardzo pragnie dziecka to wszystko jest możliwe :) tak Wam napisalam ku pokrzepieniu :)

Agatia- wspaniałe historie : )

Moja koleżanka zaszła naturalnie w ciążę, gdy dostała kwalifikację do in vitro,
    Druga koleżanka zaszła w ciążę po kilku latach starań, gdy zmieniła lekarza i zaczął ją właściwie leczyć i monitorować cykle,
    Trzecia zaszła, gdy dowiedziała się, że wszystkie możliwości zostałe wyczerpane i nie wiadomo, czemu im się nie udaje. W końcu zaszła w wieku 39 lat.

Bratek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak więc potrzebujecie obrączki bądź innego jakiegoś metalu okrągłego (pierścionek najlepeij jakiś który należy do was) i jedni piszą włosa, a inni nitki ja robiłam i z tym i z tym. Obrączkę przewieszamy na włosie/nitce lewą rękę rozkładasz i między kciukiem i palcami trzy razy pociągasz w górę i w dół a potem nie drgając ręką przenosisz nad dłoń obrączkę przewieszoną i czekasz aż się rozbuja, jeśli ruchy okrągłe to dziewucha będzie, jeśli ruchy lewo prawo to chłopak, znowu przenosisz między kciuk i palce i góra dół 3 razy i znowu nad rękę i patrzysz czy kręci się i jak, jeśli się nie rozbuja to więcej dzieci nie będzie jeśli się rozbuja to robisz tyle razy aż przestanie:)

wytestuję w domu :) w pracy by się na mnie dziwnie patrzyli :P

madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

przyjechać i zasadzić Ci kopa w tyłek????co Ty opowiadasz Aguś....

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa, jeśli dobrze czytam, to mamy podobną sytuację :).
    Mam 2 dzieci (10 i 12 lat) i 38 lat :). Marzę o trzecim...
    1 cs nici... zaczynam 2...

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki za te słowa :)
    Edycik przyjedź :)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ładną jazdę ma ta Pani : ) To ja Ci powiem, że właśnie rozłożyłam fusy i wyszło mi, że będziesz miała trójkę : )

ołłłł jeeeee super,dzięki wróżko Jaśminko :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Aga, nie chciałam Cię absolutnie w żaden sposób urazić. Doskonale wiem, że każda z nas bardzo chce dziecka i jestem też pewna, że każda z nas tego się doczeka.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

U mnie wyszło aż 4, zawsze chciałam 2-3 :) najpierw dziewczynka, później dwóch chłopców i dziewczynka, zobaczymy ile w tym prawdy :D

Paryzetka83, Jasminowa, Ruby, Bratek lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam napiszę o cudownej dziewczynie, która poznała kiedyś na innym forum. Urodziła pierwszą córeczkę bez problemu. Gdy starała się o drugie dziecko okazało się, że ma problemy z immunologia, poroniła koło 10 razy w tym synka w 19 tc. Ale się nie poddala, na turbo lekach urodziła synka i pół roku po CC zaszła w kolejną ciążę. Bardzo szybko po CC i się okropnie bała. Teraz jest mama trójki cudownych dzieci.

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Aga, nie chciałam Cię absolutnie w żaden sposób urazić. Doskonale wiem, że każda z nas bardzo chce dziecka i jestem też pewna, że każda z nas tego się doczeka.

Majju Kochana nie uraziłaś w żaden sposób;)
    ja nie z tych co łatwo urazić :) w głowie tak mam po prostu dziwnie zakodowany lęk...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też wypróbuję w domu bo nie mam przy sobie pierścionka ;)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Aga- jesteś jeszcze wczesna trzydziestka i zanim będziesz w moim wieku już się może i dwójeczki doczekasz : ), czego Ci baaardzo mocno życzę : )

Moja koleżanka urodziła pierwsze w wieku 35 lat, drugie 37 lat.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby niewytrzymalam i wahadełko w ruch w pracy poszło, to ja chyba będę miała bliźniaki :P

Paryzetka83, Mundek, Mundek, Jasminowa, madzikk, AgaL, Ruby, Ejrene, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja też mam w sobie taki lęk, ale dopóki ktoś mi nie powie, że nie mam absolutnie żadnych szans to się nie poddam :) A i wtedy pewnie też nie, bo wierzę w cuda ;)

Jasminowa, Edycik, madzikk, AgaL, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ