X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpuszczenia to jest to mega trudne. Ale powiem wam, że moja kolezanka z pracy starała się z mężem 5 lat bez skutku i szykowali się na invitro. Polecieli sobie przed inseminacją do Grecji i kolezanka wróciła w ciąży ;) Powiedziala, ze byla tak nastawiona na sztuczne zaplodnienie ze nie myslala wcale o ciazy. pierwsze dziecko urodziła mając 35 lat. Drugie mając 38 lat i w drugą ciążę zaszła bez problemu przy 1 cyklu.
    Druga moja kolezanka z pracy starała się 10 lat, słyszała od męża, że to jej wina że nie może zajść w ciążę. Rozwiodła się i poznała nowego partnera. Po 3 MC znajomości zaszła w ciążę i urodziła córeczkę mając 38 lat.
    A trzecia moja kolezanka starała się latami, zaliczyła kilka poronieñ, dwie nieudane próby invitro, a trzecie invitro okazało się strzałem w dziesiątkę, a raczej w dwie dziesiątki bo ma chłopców bliźniaków.
    A jeszcze Wam napisze, że mojej mamy kolezanka nie mogła mieć dzieci, starali się kupę lat i wreszcie adoptowali cudownego chłopczyka :) dwa lata po adopcji pojawiła się naturalnie poczęta siostra :)
    Jak się bardzo pragnie dziecka to wszystko jest możliwe :) tak Wam napisalam ku pokrzepieniu :)

AgaL, Jasminowa, Bratek, Edycik, Ejrene, Mundek, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ja też mam 2 dzieci 12 i 10 lat, które są dla mnie szczęściem największym, ale pojawił się instynkt, który mnie masakrycznie męczy, że marzę, aby znowu to przeżyć, już ostatni raz. Mój mąż też bardzo by chciał. W końcu mam 37 lat, więc na ostatnią chwilę może się uda...Moja mama zaszła w 3 ciążę w wieku 37 lat, babcia też.

Ja w ogóle nie zamierzam odpuszczać, bo nie mam na to czasu, będę robić testy owu, monitroing i temperaturę mierzyć.
    U mnie w pracy dużo kobiet w wieku +35 jest w ciąży.

Jasminowa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, ja mam 26 a też nie umiem wyluzować... Zwłaszcza jak ktoś mi mówi: "Nie przejmuj się, jesteś jeszcze młoda, masz czas" albo "zobacz na tamtą, jest po 30-tce a też nie ma jeszcze dzieci" i takie tam podobne :(

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem ta po 30tce bez dzieci....i cały czas gdzieś czai sie lęk, ze moze już być za późno... ech głupia ja wiem...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc potrzebujecie obrączki bądź innego jakiegoś metalu okrągłego (pierścionek najlepeij jakiś który należy do was) i jedni piszą włosa, a inni nitki ja robiłam i z tym i z tym. Obrączkę przewieszamy na włosie/nitce lewą rękę rozkładasz i między kciukiem i palcami trzy razy pociągasz w górę i w dół a potem nie drgając ręką przenosisz nad dłoń obrączkę przewieszoną i czekasz aż się rozbuja, jeśli ruchy okrągłe to dziewucha będzie, jeśli ruchy lewo prawo to chłopak, znowu przenosisz między kciuk i palce i góra dół 3 razy i znowu nad rękę i patrzysz czy kręci się i jak, jeśli się nie rozbuja to więcej dzieci nie będzie jeśli się rozbuja to robisz tyle razy aż przestanie:)

Dajcie szybko znać co wam wyszło :D mam nadzieję, że rozumiecie o co biega?

Edycik, Mundek, Wiola90, madzikk lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No ja jestem ta po 30tce bez dzieci....i cały czas gdzieś czai sie lęk, ze moze już być za późno... ech głupia ja wiem...
    AgaL napisalam Ci kilka przykladow, że będziesz mamą i odgoń złe myśli :) będziesz cudowną, świadomą, kochającą mamą :-D

Edycik, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Co do odpuszczenia to jest to mega trudne. Ale powiem wam, że moja kolezanka z pracy starała się z mężem 5 lat bez skutku i szykowali się na invitro. Polecieli sobie przed inseminacją do Grecji i kolezanka wróciła w ciąży ;) Powiedziala, ze byla tak nastawiona na sztuczne zaplodnienie ze nie myslala wcale o ciazy. pierwsze dziecko urodziła mając 35 lat. Drugie mając 38 lat i w drugą ciążę zaszła bez problemu przy 1 cyklu.
    Druga moja kolezanka z pracy starała się 10 lat, słyszała od męża, że to jej wina że nie może zajść w ciążę. Rozwiodła się i poznała nowego partnera. Po 3 MC znajomości zaszła w ciążę i urodziła córeczkę mając 38 lat.
    A trzecia moja kolezanka starała się latami, zaliczyła kilka poronieñ, dwie nieudane próby invitro, a trzecie invitro okazało się strzałem w dziesiątkę, a raczej w dwie dziesiątki bo ma chłopców bliźniaków.
    A jeszcze Wam napisze, że mojej mamy kolezanka nie mogła mieć dzieci, starali się kupę lat i wreszcie adoptowali cudownego chłopczyka :) dwa lata po adopcji pojawiła się naturalnie poczęta siostra :)
    Jak się bardzo pragnie dziecka to wszystko jest możliwe :) tak Wam napisalam ku pokrzepieniu :)

Agatia- wspaniałe historie : )

Moja koleżanka zaszła naturalnie w ciążę, gdy dostała kwalifikację do in vitro,
    Druga koleżanka zaszła w ciążę po kilku latach starań, gdy zmieniła lekarza i zaczął ją właściwie leczyć i monitorować cykle,
    Trzecia zaszła, gdy dowiedziała się, że wszystkie możliwości zostałe wyczerpane i nie wiadomo, czemu im się nie udaje. W końcu zaszła w wieku 39 lat.

Bratek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak więc potrzebujecie obrączki bądź innego jakiegoś metalu okrągłego (pierścionek najlepeij jakiś który należy do was) i jedni piszą włosa, a inni nitki ja robiłam i z tym i z tym. Obrączkę przewieszamy na włosie/nitce lewą rękę rozkładasz i między kciukiem i palcami trzy razy pociągasz w górę i w dół a potem nie drgając ręką przenosisz nad dłoń obrączkę przewieszoną i czekasz aż się rozbuja, jeśli ruchy okrągłe to dziewucha będzie, jeśli ruchy lewo prawo to chłopak, znowu przenosisz między kciuk i palce i góra dół 3 razy i znowu nad rękę i patrzysz czy kręci się i jak, jeśli się nie rozbuja to więcej dzieci nie będzie jeśli się rozbuja to robisz tyle razy aż przestanie:)

wytestuję w domu :) w pracy by się na mnie dziwnie patrzyli :P

madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

przyjechać i zasadzić Ci kopa w tyłek????co Ty opowiadasz Aguś....

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa, jeśli dobrze czytam, to mamy podobną sytuację :).
    Mam 2 dzieci (10 i 12 lat) i 38 lat :). Marzę o trzecim...
    1 cs nici... zaczynam 2...

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki za te słowa :)
    Edycik przyjedź :)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ładną jazdę ma ta Pani : ) To ja Ci powiem, że właśnie rozłożyłam fusy i wyszło mi, że będziesz miała trójkę : )

ołłłł jeeeee super,dzięki wróżko Jaśminko :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Aga, nie chciałam Cię absolutnie w żaden sposób urazić. Doskonale wiem, że każda z nas bardzo chce dziecka i jestem też pewna, że każda z nas tego się doczeka.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

U mnie wyszło aż 4, zawsze chciałam 2-3 :) najpierw dziewczynka, później dwóch chłopców i dziewczynka, zobaczymy ile w tym prawdy :D

Paryzetka83, Jasminowa, nick nieaktualny, Bratek lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam napiszę o cudownej dziewczynie, która poznała kiedyś na innym forum. Urodziła pierwszą córeczkę bez problemu. Gdy starała się o drugie dziecko okazało się, że ma problemy z immunologia, poroniła koło 10 razy w tym synka w 19 tc. Ale się nie poddala, na turbo lekach urodziła synka i pół roku po CC zaszła w kolejną ciążę. Bardzo szybko po CC i się okropnie bała. Teraz jest mama trójki cudownych dzieci.

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Aga, nie chciałam Cię absolutnie w żaden sposób urazić. Doskonale wiem, że każda z nas bardzo chce dziecka i jestem też pewna, że każda z nas tego się doczeka.

Majju Kochana nie uraziłaś w żaden sposób;)
    ja nie z tych co łatwo urazić :) w głowie tak mam po prostu dziwnie zakodowany lęk...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też wypróbuję w domu bo nie mam przy sobie pierścionka ;)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Aga- jesteś jeszcze wczesna trzydziestka i zanim będziesz w moim wieku już się może i dwójeczki doczekasz : ), czego Ci baaardzo mocno życzę : )

Moja koleżanka urodziła pierwsze w wieku 35 lat, drugie 37 lat.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby niewytrzymalam i wahadełko w ruch w pracy poszło, to ja chyba będę miała bliźniaki :P

Paryzetka83, Mundek, Mundek, Jasminowa, madzikk, AgaL, nick nieaktualny, Ejrene, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja też mam w sobie taki lęk, ale dopóki ktoś mi nie powie, że nie mam absolutnie żadnych szans to się nie poddam :) A i wtedy pewnie też nie, bo wierzę w cuda ;)

Jasminowa, Edycik, madzikk, AgaL, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ