X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju to w normie wynik, a mówisz ze cierpliwości Ci trzeba, to kiedy idziesz do gina?
    a testy kto wie...może się przydadzą :) :)
    Też mam ten rossmanowski-czeka na środę ;)

Agatia to Ty też mozesz liczyć na cud, a co !:)
    Każdej z nas się należy :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju progesteron masz super, więc wynika, że owulkę miałaś. Może to faktycznie krwotoczna torbielke ciałka żółtego, to podobno częste przy pękaniu pęcherzyka i nie przeszkadza zajściu w ciążę :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda :)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    AgaL jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda :)

Piękna rymowanka :)

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju to w normie wynik, a mówisz ze cierpliwości Ci trzeba, to kiedy idziesz do gina?
    a testy kto wie...może się przydadzą :) :)
    Też mam ten rossmanowski-czeka na środę ;)

Agatia to Ty też mozesz liczyć na cud, a co !:)
    Każdej z nas się należy :)

Gin mi kazała jutro wieczorem zadzwonić z wynikiem progesteronu. Następną wizytę planowałyśmy dopiero na następny monitoring, czyli początek grudnia. Chyba, że... no wiadomo :) Dziś dopiero 9 dzień po Pregnylu a już by się chciało zatestować.

AgaL, Natalii00, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli jutro nie będzie skoku tempki to raczej cud nierealny, ale wtedy w grudniu koniecznie idę na monitoring.

• majju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Majju progesteron masz super, więc wynika, że owulkę miałaś. Może to faktycznie krwotoczna torbielke ciałka żółtego, to podobno częste przy pękaniu pęcherzyka i nie przeszkadza zajściu w ciążę :)
    Gin mówiła, że raczej żadnych wysięków z krwią nie ma, ot po prostu urosło duże ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dobry progesteron to dobre wieści,musisz iść za ciosem jak jużdziewczyny zaciążone to korzystaj z tego sprzyjającego czasu i wyhoduj tam coś :)
    Majju spacerek spoko u nas lekki wiatr i mega słońce było cudnie dzisiaj :)

Aga - twoja prolaktyna nie jest taka tragiczna ;)

Agatia - no to ty z nami pójdziesz łeb w łeb bo lada dzień zobaczysz i u ciebie będzie :) a nawet gdyby to z bezowulacyjnych tyż były ciąże tutaj na OvuF :)

Madzikk rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa jedyna rzecz która może uleczyć relacje, nie można od tego uciekać , trzymaj się i dużo siły życzę ;*

majju, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar zapytać gina o monitoring. Ta znajoma co dziś była, mówiła mi, ze wiele jej znajomych par po kilku nieraz latach starania, wybrali monitoring i od razu zaskoczyli...bo np. okazało sie że owuacja byla w 9dc....a oni zawsze celowali kilka dni później.

No i zapytam o wiesiolek, siemię lniane itp ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:56

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Gin mi kazała jutro wieczorem zadzwonić z wynikiem progesteronu. Następną wizytę planowałyśmy dopiero na następny monitoring, czyli początek grudnia. Chyba, że... no wiadomo :) Dziś dopiero 9 dzień po Pregnylu a już by się chciało zatestować.

A ile dni po pregnylu możesz testować?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,b7a5754a475336ba2557af6fc95117cb.html
    Agatia ciąża z cyklu bezowulacyjnego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) mam pytanko. mam ochote zrobic bezalkoholowe mojito ( swieza mieta, limonka, cukier brazowy i woda lekko gazowana z lodem) czy te produkty nie sa szkodliwe na zajscie w ciaze ( zagniezdzeniu sie zarodka)?

• majju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A ile dni po pregnylu możesz testować?
    Podobno Pregnyl może powodować fałszywie pozytywny test nawet po 14 dniach od podania... Ale w środę lub czwartek na pewno już siknę :D

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Wiolu a może zrób w diagnostyce na sokołowski wynik po ok 1h przez interrnet
    Super, nie wiedziałam że tam tak szybko robią. A orientujesz się w jakich godz jest otwarte?

Madzik w 100% zgadzam się z dziewczynami, tylko szczera rozmowa pomoże, jak sobie nie wyjaśnicie wszystkiego na spokojnie to problem będzie wracał. Życzę Ci dużo siły i powodzenia, wszystko się ułoży tylko musicie wyrzucić z siebie co Wam leży na serduchach.

madzikk lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem i melduję się weekendowo. Wczorajszy dzień był okropny, posprzeczaliśmy się i prawie wyprowadziliśmy od siebie, ale udało się przegadać problem :) Także Madzik wiem co czujesz bo też wczoraj myślałam, żeby to zakończyć w cholerę :(

Dziś od rana zakupy z rodzicami, poczułam się jak małe dziecko, bo mnie obkupili we wszystko co chciałam, chociaż nie spodziewałam się tego ;) Także płaszcz i kozaki zakupione, zima mi nie straszna.

A co do objawów cionszy to tych na razie brak :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć JRY, wyglądasz znajomo ;)))

Ruby - nie wykręcaj się :P Za free zakładasz konto na jakimś fotosiku czy innym portalu i wrzucasz link ;)

agatia - może jeszcze śluz wróci? Czasem tak jest i tego życzę :)

katiuszaa - super!!!!! Brzmi ovu-obiecująco :-D Trzymam kciuki!!! :)

Kjopa3, cieszę się, że szwagier dochodzi do siebie. I wspaniale, że Niunia tak się u Was odnalazła <3 :-D pies.gif
    A co do wichury - u nas też masakra - ciepło wprawdzie, ale wieje okrutnie - moje balkonowe kwiatki nauczyły się dzisiaj fruwać.... po wielokroć ;/ Mam nadzieję, że jeszcze żyją ;)

Imię_Róży - cudownie słyszeć, że kreska ciemnieje :) Kciukasy za dalsze testowanka :)

Ejrene - wspaniały jest ten spokój bijący z Twoich postów :)

Wiola - nie ma reguły, że przyrost bety trzeba sprawdzić koniecznie po 48h. Można też po 72h :)

madzikk, współczuję. To niefajne, zwłaszcza zważywszy, że dzisiaj dzień nie byle jaki.
    Dobrze dziewczyny piszą - spróbuj porozmawiać. Tylko pamiętając o tym, żeby w razie czego zagryźć zęby i nie podnosić głosu, bo to działa, jak płachta na byka. No i mówić o Twoich odczuciach, ale unikając określeń oskarżycielskich etc. To jest trudne + być może brzmi, jak bełkot psychologiczny, ale naprawdę potrafi pomóc. Może warto spróbować? Najwyżej zostawisz go z tym do przemyślenia, ale będziesz miała świadomość, że powiedziałaś wprost, jak przysłowiowej krowie na rowie, jak się czujesz i jak bardzo Cię to wszystko boli. Przytulam z całych sił i trzymam kciuki za rozjaśnienie smutnych dni hug.gif

Paryzetka - dobrze, że już lepiej :-*

O rany, jakiś pechowy ten weekend ;/

A ja szukam endokrynologa dla Małża..... Boziu, jak ja tego nie lubię :P Niby tych lekarzy wielu, ale jak tu kogoś sensownego wybrać? Echhhh.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:41

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Hej jestem i melduję się weekendowo. Wczorajszy dzień był okropny, posprzeczaliśmy się i prawie wyprowadziliśmy od siebie, ale udało się przegadać problem :) Także Madzik wiem co czujesz bo też wczoraj myślałam, żeby to zakończyć w cholerę :(

Dziś od rana zakupy z rodzicami, poczułam się jak małe dziecko, bo mnie obkupili we wszystko co chciałam, chociaż nie spodziewałam się tego ;) Także płaszcz i kozaki zakupione, zima mi nie straszna.

A co do objawów cionszy to tych na razie brak :)
    Też poszukje jakichs fajnych najlepiej czarnych kozaczkow:-)

Maju progesteron masz super wynik.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek uwielbiam twój cytat na dole, zawsze go czytam z 5 razy zanim przejdę dalej :D
    btw nie miało by tam być ch..d... ? czy zmieniłaś celowo?

Paryzetka że aż tak? to musiało być gorąco, dobrze że konflikt zażegnany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Super, nie wiedziałam że tam tak szybko robią. A orientujesz się w jakich godz jest otwarte?

Madzik w 100% zgadzam się z dziewczynami, tylko szczera rozmowa pomoże, jak sobie nie wyjaśnicie wszystkiego na spokojnie to problem będzie wracał. Życzę Ci dużo siły i powodzenia, wszystko się ułoży tylko musicie wyrzucić z siebie co Wam leży na serduchach.
    Wiolu od 7:30 do chyba 18 tylko upomnij się że zdalnie chcesz wyniki odebrać. A jżeli wolisz papierek to po 16 wyniki jak rano do 10 zrobisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:46

Wiola90 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u nas czasem jest aż tak, może to zabrzmi głupio, ale na szczęście miłość zwycięża :)

Jasminowa, AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ