Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju to w normie wynik, a mówisz ze cierpliwości Ci trzeba, to kiedy idziesz do gina?
    a testy kto wie...może się przydadzą :) :)
    Też mam ten rossmanowski-czeka na środę ;)

Agatia to Ty też mozesz liczyć na cud, a co !:)
    Każdej z nas się należy :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju progesteron masz super, więc wynika, że owulkę miałaś. Może to faktycznie krwotoczna torbielke ciałka żółtego, to podobno częste przy pękaniu pęcherzyka i nie przeszkadza zajściu w ciążę :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda :)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    AgaL jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda :)

Piękna rymowanka :)

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju to w normie wynik, a mówisz ze cierpliwości Ci trzeba, to kiedy idziesz do gina?
    a testy kto wie...może się przydadzą :) :)
    Też mam ten rossmanowski-czeka na środę ;)

Agatia to Ty też mozesz liczyć na cud, a co !:)
    Każdej z nas się należy :)

Gin mi kazała jutro wieczorem zadzwonić z wynikiem progesteronu. Następną wizytę planowałyśmy dopiero na następny monitoring, czyli początek grudnia. Chyba, że... no wiadomo :) Dziś dopiero 9 dzień po Pregnylu a już by się chciało zatestować.

AgaL, Natalii00, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli jutro nie będzie skoku tempki to raczej cud nierealny, ale wtedy w grudniu koniecznie idę na monitoring.

• majju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Majju progesteron masz super, więc wynika, że owulkę miałaś. Może to faktycznie krwotoczna torbielke ciałka żółtego, to podobno częste przy pękaniu pęcherzyka i nie przeszkadza zajściu w ciążę :)
    Gin mówiła, że raczej żadnych wysięków z krwią nie ma, ot po prostu urosło duże ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dobry progesteron to dobre wieści,musisz iść za ciosem jak jużdziewczyny zaciążone to korzystaj z tego sprzyjającego czasu i wyhoduj tam coś :)
    Majju spacerek spoko u nas lekki wiatr i mega słońce było cudnie dzisiaj :)

Aga - twoja prolaktyna nie jest taka tragiczna ;)

Agatia - no to ty z nami pójdziesz łeb w łeb bo lada dzień zobaczysz i u ciebie będzie :) a nawet gdyby to z bezowulacyjnych tyż były ciąże tutaj na OvuF :)

Madzikk rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa jedyna rzecz która może uleczyć relacje, nie można od tego uciekać , trzymaj się i dużo siły życzę ;*

majju, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar zapytać gina o monitoring. Ta znajoma co dziś była, mówiła mi, ze wiele jej znajomych par po kilku nieraz latach starania, wybrali monitoring i od razu zaskoczyli...bo np. okazało sie że owuacja byla w 9dc....a oni zawsze celowali kilka dni później.

No i zapytam o wiesiolek, siemię lniane itp ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:56

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Gin mi kazała jutro wieczorem zadzwonić z wynikiem progesteronu. Następną wizytę planowałyśmy dopiero na następny monitoring, czyli początek grudnia. Chyba, że... no wiadomo :) Dziś dopiero 9 dzień po Pregnylu a już by się chciało zatestować.

A ile dni po pregnylu możesz testować?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,b7a5754a475336ba2557af6fc95117cb.html
    Agatia ciąża z cyklu bezowulacyjnego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) mam pytanko. mam ochote zrobic bezalkoholowe mojito ( swieza mieta, limonka, cukier brazowy i woda lekko gazowana z lodem) czy te produkty nie sa szkodliwe na zajscie w ciaze ( zagniezdzeniu sie zarodka)?

• majju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A ile dni po pregnylu możesz testować?
    Podobno Pregnyl może powodować fałszywie pozytywny test nawet po 14 dniach od podania... Ale w środę lub czwartek na pewno już siknę :D

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Wiolu a może zrób w diagnostyce na sokołowski wynik po ok 1h przez interrnet
    Super, nie wiedziałam że tam tak szybko robią. A orientujesz się w jakich godz jest otwarte?

Madzik w 100% zgadzam się z dziewczynami, tylko szczera rozmowa pomoże, jak sobie nie wyjaśnicie wszystkiego na spokojnie to problem będzie wracał. Życzę Ci dużo siły i powodzenia, wszystko się ułoży tylko musicie wyrzucić z siebie co Wam leży na serduchach.

madzikk lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem i melduję się weekendowo. Wczorajszy dzień był okropny, posprzeczaliśmy się i prawie wyprowadziliśmy od siebie, ale udało się przegadać problem :) Także Madzik wiem co czujesz bo też wczoraj myślałam, żeby to zakończyć w cholerę :(

Dziś od rana zakupy z rodzicami, poczułam się jak małe dziecko, bo mnie obkupili we wszystko co chciałam, chociaż nie spodziewałam się tego ;) Także płaszcz i kozaki zakupione, zima mi nie straszna.

A co do objawów cionszy to tych na razie brak :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć JRY, wyglądasz znajomo ;)))

Ruby - nie wykręcaj się :P Za free zakładasz konto na jakimś fotosiku czy innym portalu i wrzucasz link ;)

agatia - może jeszcze śluz wróci? Czasem tak jest i tego życzę :)

katiuszaa - super!!!!! Brzmi ovu-obiecująco :-D Trzymam kciuki!!! :)

Kjopa3, cieszę się, że szwagier dochodzi do siebie. I wspaniale, że Niunia tak się u Was odnalazła <3 :-D pies.gif
    A co do wichury - u nas też masakra - ciepło wprawdzie, ale wieje okrutnie - moje balkonowe kwiatki nauczyły się dzisiaj fruwać.... po wielokroć ;/ Mam nadzieję, że jeszcze żyją ;)

Imię_Róży - cudownie słyszeć, że kreska ciemnieje :) Kciukasy za dalsze testowanka :)

Ejrene - wspaniały jest ten spokój bijący z Twoich postów :)

Wiola - nie ma reguły, że przyrost bety trzeba sprawdzić koniecznie po 48h. Można też po 72h :)

madzikk, współczuję. To niefajne, zwłaszcza zważywszy, że dzisiaj dzień nie byle jaki.
    Dobrze dziewczyny piszą - spróbuj porozmawiać. Tylko pamiętając o tym, żeby w razie czego zagryźć zęby i nie podnosić głosu, bo to działa, jak płachta na byka. No i mówić o Twoich odczuciach, ale unikając określeń oskarżycielskich etc. To jest trudne + być może brzmi, jak bełkot psychologiczny, ale naprawdę potrafi pomóc. Może warto spróbować? Najwyżej zostawisz go z tym do przemyślenia, ale będziesz miała świadomość, że powiedziałaś wprost, jak przysłowiowej krowie na rowie, jak się czujesz i jak bardzo Cię to wszystko boli. Przytulam z całych sił i trzymam kciuki za rozjaśnienie smutnych dni hug.gif

Paryzetka - dobrze, że już lepiej :-*

O rany, jakiś pechowy ten weekend ;/

A ja szukam endokrynologa dla Małża..... Boziu, jak ja tego nie lubię :P Niby tych lekarzy wielu, ale jak tu kogoś sensownego wybrać? Echhhh.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:41

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Hej jestem i melduję się weekendowo. Wczorajszy dzień był okropny, posprzeczaliśmy się i prawie wyprowadziliśmy od siebie, ale udało się przegadać problem :) Także Madzik wiem co czujesz bo też wczoraj myślałam, żeby to zakończyć w cholerę :(

Dziś od rana zakupy z rodzicami, poczułam się jak małe dziecko, bo mnie obkupili we wszystko co chciałam, chociaż nie spodziewałam się tego ;) Także płaszcz i kozaki zakupione, zima mi nie straszna.

A co do objawów cionszy to tych na razie brak :)
    Też poszukje jakichs fajnych najlepiej czarnych kozaczkow:-)

Maju progesteron masz super wynik.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek uwielbiam twój cytat na dole, zawsze go czytam z 5 razy zanim przejdę dalej :D
    btw nie miało by tam być ch..d... ? czy zmieniłaś celowo?

Paryzetka że aż tak? to musiało być gorąco, dobrze że konflikt zażegnany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Super, nie wiedziałam że tam tak szybko robią. A orientujesz się w jakich godz jest otwarte?

Madzik w 100% zgadzam się z dziewczynami, tylko szczera rozmowa pomoże, jak sobie nie wyjaśnicie wszystkiego na spokojnie to problem będzie wracał. Życzę Ci dużo siły i powodzenia, wszystko się ułoży tylko musicie wyrzucić z siebie co Wam leży na serduchach.
    Wiolu od 7:30 do chyba 18 tylko upomnij się że zdalnie chcesz wyniki odebrać. A jżeli wolisz papierek to po 16 wyniki jak rano do 10 zrobisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:46

Wiola90 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u nas czasem jest aż tak, może to zabrzmi głupio, ale na szczęście miłość zwycięża :)

Jasminowa, AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ