X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola to już oficjalnie GRATULUJĘ :)

Jaśminowa tym detektorem ciąży to ja bym się nie przejmowała, miałam już 96% a i tak dupa z tego wyszła ;) Chociaż fakt szkoda testów, ja nie sikałam na nie przez ostatnie dwa miesiące to sobie teraz nadrobię ;) Nawet mam skierowanie na betę to mogę szaleć po całości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:22

AgaL, Edycik, Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola GRATULACJE :-D co do progesteronu to zadzwon albo pojdz do gina może da Ci luteinkę.
    Co do niedojrzałych przyszłych mamus to różnie bywa :/ Ja np walczyła 8 MC, żeby mój synek był na świecie i kocham go nad życie z całym dodatkowym pakietem, jakim jest choroba. Moja kolezanka w tym samym czasie była w ciąży i całą przeplakała, że wpadła, a ciążę miała książkową bezproblemowa. Nie ma reguły ;)

Ale czekam na ta owulkę jak głupia ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ejrene wariatów nie brakuje niestety ....poziom wiekowy 23 lata niby powinna mysleć,ale może nie każdemu dane ..

Cinnamonku koty sa bardzo inteligentne,teraz będzie przychodził na jedzonko :)
    Mój Mąż też tak mówi ;) znalazł sobie nową jadłodajnię, a mi to sprawia taką dziką przyjemność że jestem w stanie nawet kupować mu karmę dla kota byle tylko przychodził :D
    A co do dziewczyny z Twojej pracy... Hmmmm... Kolejny raz powtarza się ten schemat, kto nie chce ten ma, a kto chce to nie może mieć :/ i gdzie tu sprawiedliwość...

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik- koleżanka z pracy- bez komentarza : /

Cynamon- coś czuję, że zaraz będziesz miała kotka : )

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny 9 dni po owulacji szanse na to, że test będzie pozytywny, gdy jest się w ciąży, wynoszą 18%. Dzisiaj pokazał mi tą informację magiczny Detektor ciąży ; )

Ja pierwszy test zrobię, gdy detektor pokaże szanse na powyżej 50%, szkoda testu wcześniej.

Cynamon- jak dzisiaj się czujesz?

Jaśminowa to idziemy łeb w łeb, bo mi to samo pokazuje:) a czas współżycia mam bardzo dobry:)
    Ale jak pisała Paryzetka też już miałam prawie 90% i nic z tego nie było....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:27

Jasminowa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dziękuję agatia :)
    masz rację jedne walcza o dziecko a inne mają i się nie zajmują ...szara rzeczywistość

Ruby mówiłaś że teraz w Twoim środowisku wszystkie w ciązy u mnie to samo, kolejna koleżanka z pracy przed 5 minutami pochwaliła się że jest w ciąży...ale jaki dziecinny tekst usłyszałam...."ja wcale nie chciałam dziecka,On się nawet nie spuścił we mnie..." kopara mi opadła ,powiedziałam że gratuluję i poszłam sobie.Już mi niektóre baby działają na nerwy.

Edycik poważnie taki tekst....? chyba bym nie wytrzymała nerwowo.
    Mnie drażnią teksty moich niektórych koleżanek, które sobie planują kiedy dziecko kolejne i jedna właśnie jest w drugiej ciąży (ta co kiedyś Wam pisałam, że tylko pomyślała i jest) i mówi, ze chciałaby drugiego syna, bo tak sobie zaplanowała dwóch synów , potem córka.
    Druga koleżanka ma 6 miesięcznego synka i taki plan: po macierzyńskim na pól roku do pracy, potem druga ciąża najlepiej córka. I mi mówi nie martw się kiedyś na pewno Ci się uda....:/

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnnamonek dzika przyjemność z dzikiego kotka :) super :):)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane użyłam za dużego słowa to nawet nie koleżanka - tylko znajoma.Aż wstyd.
    Mnie się nóż w kieszeni otwierał jak Jej słuchałam ale nie chcę się denerwować naprawdę.

Cinnamonku ja to kociara jestem i zawsze dokarmiam jakieś wolnożyjące bidy.Także Twoja postawa godna naśladowania :) oby więcej ludzi miało takie dobre serduszka.

AgaL, cinnamon cookie, Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Wiola to już oficjalnie GRATULUJĘ :)

Jaśminowa tym detektorem ciąży to ja bym się nie przejmowała, miałam już 96% a i tak dupa z tego wyszła ;) Chociaż fakt szkoda testów, ja nie sikałam na nie przez ostatnie dwa miesiące to sobie teraz nadrobię ;) Nawet mam skierowanie na betę to mogę szaleć po całości ;)

To kiedy na betę się wybierzesz? po takiej przerwie to nawet trzeba nadrobić ; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) jak zapowiada sie u mnie? zerknijcie prosze na moj wykres :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ojej od rana tu ruch jak na Marszałkowskiej! Nadrobić Was to graniczy z cudem :)
    Kurczę, pozytywnie wyglądają te Wasze wykresy... Jak nic zostanę tu sama :(

ze mną ;) będziemy takie dwie sierotki marysie :P

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- w środę pierwsze siknięcie będzie 11 dni po owu, więc faktycznie możemy już. I od środy co 2 dni : )

AgaL lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- koleżanka z pracy- bez komentarza : /

Cynamon- coś czuję, że zaraz będziesz miała kotka : )
    Póki co nie daje się nawet pogłaskać... Ale będę próbować ;) o ile jeszcze przyjdzie :) tylko nie wiem co Mąż by na to powiedział :P szczerze wątpię w Jego entuzjazm ;) jest nastawiony na kupno owczarka niemieckiego na wiosnę :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dziękuję za takie miłe słówka :) kochana jesteś :)

Ruby uffff ulżyło mi ;)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy po tym infolicu to też odczuwałyście bóle na kilka dni przed owulacją? wzdęte podbrzusze itp

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczyny a wy po tym infolicu to też odczuwałyście bóle na kilka dni przed owulacją? wzdęte podbrzusze itp
    Mnie bolał jajnik jak nigdy dwa dni przed owu i chyba tuż po jeszcze też, teraz tak delikatnie sobie pikają czasem ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

ja tak ,w zeszłym miesiącu akurat na tym wyjeździe,tak mnie wszystko bolało,że sądziłam,że @ dostałam a to było przedowulacyjne

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    To kiedy na betę się wybierzesz? po takiej przerwie to nawet trzeba nadrobić ; )
    Tak serio to jak cień cienia zobaczę, bo nie ma sensu się kłuć bez powodu ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Mam już wyniki. Beta 83 mlU/ml Norma 3- 4 tydzień 9 - 130, wg belly to 3 tydz i 6 dzień więc by się mieściło,ale martwi mnie progesteron tylko 13,60 ng/ml

hej, gratki i ja miałam taki progesteron w 6 tyg więc spokojnie ale przed wizytą zrób jeszcze raz i zobacz czy rośnie :) pewnie dostaniesz dupka albo luteinę
    kiedy idziesz na wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:49

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq a co u Ciebie?:)
    przyszłaś nam wiruski wysłać?

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ