Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola to już oficjalnie GRATULUJĘ :)

Jaśminowa tym detektorem ciąży to ja bym się nie przejmowała, miałam już 96% a i tak dupa z tego wyszła ;) Chociaż fakt szkoda testów, ja nie sikałam na nie przez ostatnie dwa miesiące to sobie teraz nadrobię ;) Nawet mam skierowanie na betę to mogę szaleć po całości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:22

AgaL, Edycik, Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola GRATULACJE :-D co do progesteronu to zadzwon albo pojdz do gina może da Ci luteinkę.
    Co do niedojrzałych przyszłych mamus to różnie bywa :/ Ja np walczyła 8 MC, żeby mój synek był na świecie i kocham go nad życie z całym dodatkowym pakietem, jakim jest choroba. Moja kolezanka w tym samym czasie była w ciąży i całą przeplakała, że wpadła, a ciążę miała książkową bezproblemowa. Nie ma reguły ;)

Ale czekam na ta owulkę jak głupia ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ejrene wariatów nie brakuje niestety ....poziom wiekowy 23 lata niby powinna mysleć,ale może nie każdemu dane ..

Cinnamonku koty sa bardzo inteligentne,teraz będzie przychodził na jedzonko :)
    Mój Mąż też tak mówi ;) znalazł sobie nową jadłodajnię, a mi to sprawia taką dziką przyjemność że jestem w stanie nawet kupować mu karmę dla kota byle tylko przychodził :D
    A co do dziewczyny z Twojej pracy... Hmmmm... Kolejny raz powtarza się ten schemat, kto nie chce ten ma, a kto chce to nie może mieć :/ i gdzie tu sprawiedliwość...

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik- koleżanka z pracy- bez komentarza : /

Cynamon- coś czuję, że zaraz będziesz miała kotka : )

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny 9 dni po owulacji szanse na to, że test będzie pozytywny, gdy jest się w ciąży, wynoszą 18%. Dzisiaj pokazał mi tą informację magiczny Detektor ciąży ; )

Ja pierwszy test zrobię, gdy detektor pokaże szanse na powyżej 50%, szkoda testu wcześniej.

Cynamon- jak dzisiaj się czujesz?

Jaśminowa to idziemy łeb w łeb, bo mi to samo pokazuje:) a czas współżycia mam bardzo dobry:)
    Ale jak pisała Paryzetka też już miałam prawie 90% i nic z tego nie było....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:27

Jasminowa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dziękuję agatia :)
    masz rację jedne walcza o dziecko a inne mają i się nie zajmują ...szara rzeczywistość

Ruby mówiłaś że teraz w Twoim środowisku wszystkie w ciązy u mnie to samo, kolejna koleżanka z pracy przed 5 minutami pochwaliła się że jest w ciąży...ale jaki dziecinny tekst usłyszałam...."ja wcale nie chciałam dziecka,On się nawet nie spuścił we mnie..." kopara mi opadła ,powiedziałam że gratuluję i poszłam sobie.Już mi niektóre baby działają na nerwy.

Edycik poważnie taki tekst....? chyba bym nie wytrzymała nerwowo.
    Mnie drażnią teksty moich niektórych koleżanek, które sobie planują kiedy dziecko kolejne i jedna właśnie jest w drugiej ciąży (ta co kiedyś Wam pisałam, że tylko pomyślała i jest) i mówi, ze chciałaby drugiego syna, bo tak sobie zaplanowała dwóch synów , potem córka.
    Druga koleżanka ma 6 miesięcznego synka i taki plan: po macierzyńskim na pól roku do pracy, potem druga ciąża najlepiej córka. I mi mówi nie martw się kiedyś na pewno Ci się uda....:/

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnnamonek dzika przyjemność z dzikiego kotka :) super :):)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane użyłam za dużego słowa to nawet nie koleżanka - tylko znajoma.Aż wstyd.
    Mnie się nóż w kieszeni otwierał jak Jej słuchałam ale nie chcę się denerwować naprawdę.

Cinnamonku ja to kociara jestem i zawsze dokarmiam jakieś wolnożyjące bidy.Także Twoja postawa godna naśladowania :) oby więcej ludzi miało takie dobre serduszka.

AgaL, cinnamon cookie, nick nieaktualny, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Wiola to już oficjalnie GRATULUJĘ :)

Jaśminowa tym detektorem ciąży to ja bym się nie przejmowała, miałam już 96% a i tak dupa z tego wyszła ;) Chociaż fakt szkoda testów, ja nie sikałam na nie przez ostatnie dwa miesiące to sobie teraz nadrobię ;) Nawet mam skierowanie na betę to mogę szaleć po całości ;)

To kiedy na betę się wybierzesz? po takiej przerwie to nawet trzeba nadrobić ; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) jak zapowiada sie u mnie? zerknijcie prosze na moj wykres :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ojej od rana tu ruch jak na Marszałkowskiej! Nadrobić Was to graniczy z cudem :)
    Kurczę, pozytywnie wyglądają te Wasze wykresy... Jak nic zostanę tu sama :(

ze mną ;) będziemy takie dwie sierotki marysie :P

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- w środę pierwsze siknięcie będzie 11 dni po owu, więc faktycznie możemy już. I od środy co 2 dni : )

AgaL lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- koleżanka z pracy- bez komentarza : /

Cynamon- coś czuję, że zaraz będziesz miała kotka : )
    Póki co nie daje się nawet pogłaskać... Ale będę próbować ;) o ile jeszcze przyjdzie :) tylko nie wiem co Mąż by na to powiedział :P szczerze wątpię w Jego entuzjazm ;) jest nastawiony na kupno owczarka niemieckiego na wiosnę :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dziękuję za takie miłe słówka :) kochana jesteś :)

Ruby uffff ulżyło mi ;)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy po tym infolicu to też odczuwałyście bóle na kilka dni przed owulacją? wzdęte podbrzusze itp

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczyny a wy po tym infolicu to też odczuwałyście bóle na kilka dni przed owulacją? wzdęte podbrzusze itp
    Mnie bolał jajnik jak nigdy dwa dni przed owu i chyba tuż po jeszcze też, teraz tak delikatnie sobie pikają czasem ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

ja tak ,w zeszłym miesiącu akurat na tym wyjeździe,tak mnie wszystko bolało,że sądziłam,że @ dostałam a to było przedowulacyjne

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    To kiedy na betę się wybierzesz? po takiej przerwie to nawet trzeba nadrobić ; )
    Tak serio to jak cień cienia zobaczę, bo nie ma sensu się kłuć bez powodu ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Mam już wyniki. Beta 83 mlU/ml Norma 3- 4 tydzień 9 - 130, wg belly to 3 tydz i 6 dzień więc by się mieściło,ale martwi mnie progesteron tylko 13,60 ng/ml

hej, gratki i ja miałam taki progesteron w 6 tyg więc spokojnie ale przed wizytą zrób jeszcze raz i zobacz czy rośnie :) pewnie dostaniesz dupka albo luteinę
    kiedy idziesz na wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:49

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq a co u Ciebie?:)
    przyszłaś nam wiruski wysłać?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ