X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę Cię mocno, wszystko się ułoży Kochana :*

Rozbroiłyście mnie pomysłem z recyklingiem testów :) to by było coś :D

Dzwoniłam do gina, powiedział że póki co i tak nic nie zobaczy i zapisał mnie na 19 listopada. Kazał brać luteinę, acard i kwas foliowy, zostaje czekać cierpliwie.

AgaL, Bratek, Edycik, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny lecę
    dobrej nocki
    pa :)
    trzymajcie się

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:

Dzwoniłam do gina, powiedział że póki co i tak nic nie zobaczy i zapisał mnie na 19 listopada. Kazał brać luteinę, acard i kwas foliowy, zostaje czekać cierpliwie.
    Jak coś poczekamy z tobą

Wiola90 lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Jak coś poczekamy z tobą

Wiem, jesteście kochane :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:

Wiola a czemu masz zleconych acard? Ją też brałam acard w ciąży z synkiem i w tej też mam brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby żeby nikt nie mówił że za dużo sama pijesz alkoholu to się do Ciebie dołączę niech i moje endometrium rośnie i w czwartek będzie cudowne

Ruby lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Wiola a czemu masz zleconych acard? Ją też brałam acard w ciąży z synkiem i w tej też mam brać.

Nie tłumaczył dlaczego a ja przez tel już się tak nie wypytywałam. Jak powiedziałam że progesteron niski i jestem po poronieniu to powiedział żeby luteinę brać i że acard też można włączyć jak są problemy. Ufam mu więc od jutra biorę.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Nie tłumaczył dlaczego a ja przez tel już się tak nie wypytywałam. Jak powiedziałam że progesteron niski i jestem po poronieniu to powiedział żeby luteinę brać i że acard też można włączyć jak są problemy. Ufam mu więc od jutra biorę.
    Ja też po poronieniu dostałam acard na poprawienie przepływów i ukrwienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby żeby nikt nie mówił że za dużo sama pijesz alkoholu to się do Ciebie dołączę niech i moje endometrium rośnie i w czwartek będzie cudowne

wiedziałam, że na ciebie mogę zawsze liczyć ;)

Dobranoc kobiety :)idę zgwałcić męża jakby co :P

agatia, Paryzetka83, Edycik, madzikk, Wiola90, Jasminowa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam tych gwaltow - nam sie nic nie chce :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Edycik tulę <3. Będzie dobrze.

Wiola Gratuluję oficjalnie. Rośnijcie zdrowo :-).

Ruby trzymam kciuki za jutro i podziwiam, że się tak zmobilizowałaś do ćwiczeń.

My dziś byliśmy z niuńką na szczepieniu ale dostała na choroby zakaźne bo to ważniejsze ponoć. Za 4 tyg. powtórka a potem chyba po miesiącu dopiero wścieklizna. Ja 2 miesiące temu jakoś miałam skierowanie na USG w Luxmed i dziś sobie sprawdziłam czy jest wolny termin i był :-P Więc pojechałam zobaczyć i pęcherzyk 19mm a endo do 12mm. A mam dziś 13 dc. W poprzednim cyklu w 12 dc pęcherzyk miał 19mm i owu w 15 dc była. Ciekawe jak teraz wyjdzie. A no i byłam na testach alergologicznych i wyszła alergia na Olchę. W końcu coś się wykazało bo w marcu mija 2 lata i już mówiłam, że mi wmawiają tą alergię :-P. A w tamtym roku na testach na NFZ nic mi nie wyszło.

Paryzetka83, Bratek, Wiola90 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z przytulania nici, zamiast tego jaśnie pan że złym humorem po pracy doprowadził mnie to nerwicy :/ mam nadzieję, że wczorajsze serduszkowanie wystarczy do owulki i armia da radę na nią zaczekać. Choć nie wiadomo kiedy ona będzie. Mam lekki ból podbrzusza, ale taki @ na srodku, żaden jajnik nie daje o sobie znać :/
    Śpijcie dóbrze dziewczyny.

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to bardzo ładny pęcherzyk i endo - teraz tylko działać trzeba :) Trzymam kciuki, żeby z tego coś się wykluło :*

Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Bratku ten wczorajszy wicher i dzisiejsze ciśnienie mogą wpływać na ból głowy, nie sądzę żeby to była wina sałatki :)
    Mówisz? Nawet, jeśli powiem, że sosem do sałatki był... advocat??? :P :P :P(Boziuuuuuuuuuuuuuu, jakie to było doooooooooooobreeeeeeeeeeeeeeeeee 02icon_mryellow.gif).
    A testowanie? Wiesz co, pierwsze już niedługo, bo pewnie nie wytrzymam i będę chciała porównać tempo złażenia ze mnie Pregnylu ;) Ale w temacie oznaczeń bardziej sensownych - jeśli utrzymam się w gotowości bojowej, w piątek pójdę na krew - chcę sprawdzić progesteron, jaki osiągam na obecnej dawce luteiny, więc od razu zrobię betę, by wiedzieć czy ciągnąć lutkę :)

agatia - co do bólu: patrz wyżej ;) A odnośnie spadku - niom, on sam w sobie wcale nie jest zły :)

Katiuszaa, pewnie jednak sałatka :P
    Kurczę, dobrze, że skończyło się na przerwanej trakcji elektrycznej i nie było ofiar :(

Edycik, przytulam :-* Ale nie rozumiem, jak to nie jest związane z endometrium? To co, fruwa sobie swobodnie po macicy?
    Histeroskopia sama w sobie jest świetnym badaniem - potrafi pokazać rzeczy, których żadne USG by Ci nie wychwyciło, albo nie byłoby w stanie określić, co to jest - bo w histeroskopii ogląda się wszystko kamerką :) Będzie dobrze!!! :-* A co do znieczulenia - spokojnie dasz radę bez pełnej narkozy :) Ja o wiele lepiej wspominam histeroskopię, niż HSG :P :P :P

Kjopa - no to ładne pęcherzyki :) Trzymam kciuki za owulkę, bo czai się zapewne tuż za rogiem :)))
    Super, że Niunia zaczyna już szczepienia. Niedługo będzie mogła się socjalizować i w pełni cieszyć się psim życiem :)

A u nas - Małż po wizycie. Endokrynolog podobno trochę dziwny - i chyba niezbyt szczęśliwy, że Małż przyszedł z jakimiś pytaniami, moimi malutkimi odręcznymi notatkami na marginesach itd. ;) ale ostatecznie widzę, że podszedł do tematu całościowo.
    Mamy jeszcze raz oznaczyć PRL, z zachowaniem wszelkich zasad jej badania (ech, już teraz były). Jeśli znowu wyjdzie taka duża, Małż dostał skierowanie na rezonans przysadki (prywatnie, niestety... :( ), po czym ma zacząć brać Bromergon (ale nie przed rezonansem, dlatego będziemy się sprężać z tymi oznaczeniami), potem powtórka krwi po 4 tygodniach i wio ze wszystkim do lekarza na kontrolę. Dodatkowo dał Małżowi skierowanie na oznaczenie krzywej cukrowej i insulinowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 00:55

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ekspresowo dziewczynki:-)
    Dalej bladziochy bladziochów mi wychodzą, więc nie będę już testów kupować i się głowić co to jest, tylko lecę na betę (mam nadzieję, że zdążę),żeby zobaczyć co jest grane, dam głos po 15-tej, trzymajcie kciuki:-)
    Edycik nie martw się kochana wierze że będzie u Ciebie dobrze:-)

Edycik, Paryzetka83, AgaL, cinnamon cookie, madzikk, Ejrene, Bratek, Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Mówisz? Nawet, jeśli powiem, że sosem do sałatki był... advocat??? :P :P :P(Boziuuuuuuuuuuuuuu, jakie to było doooooooooooobreeeeeeeeeeeeeeeeee 02icon_mryellow.gif).
    A testowanie? Wiesz co, pierwsze już niedługo, bo pewnie nie wytrzymam i będę chciała porównać tempo złażenia ze mnie Pregnylu ;) Ale w temacie oznaczeń bardziej sensownych - jeśli utrzymam się w gotowości bojowej, w piątek pójdę na krew - chcę sprawdzić progesteron, jaki osiągam na obecnej dawce luteiny, więc od razu zrobię betę, by wiedzieć czy ciągnąć lutkę :)

agatia - co do bólu: patrz wyżej ;) A odnośnie spadku - niom, on sam w sobie wcale nie jest zły :)

Katiuszaa, pewnie jednak sałatka :P
    Kurczę, dobrze, że skończyło się na przerwanej trakcji elektrycznej i nie było ofiar :(

Edycik, przytulam :-* Ale nie rozumiem, jak to nie jest związane z endometrium? To co, fruwa sobie swobodnie po macicy?
    Histeroskopia sama w sobie jest świetnym badaniem - potrafi pokazać rzeczy, których żadne USG by Ci nie wychwyciło, albo nie byłoby w stanie określić, co to jest - bo w histeroskopii ogląda się wszystko kamerką :) Będzie dobrze!!! :-* A co do znieczulenia - spokojnie dasz radę bez pełnej narkozy :) Ja o wiele lepiej wspominam histeroskopię, niż HSG :P :P :P

Kjopa - no to ładne pęcherzyki :) Trzymam kciuki za owulkę, bo czai się zapewne tuż za rogiem :)))
    Super, że Niunia zaczyna już szczepienia. Niedługo będzie mogła się socjalizować i w pełni cieszyć się psim życiem :)

A u nas - Małż po wizycie. Endokrynolog podobno trochę dziwny - i chyba niezbyt szczęśliwy, że Małż przyszedł z jakimiś pytaniami, moimi malutkimi odręcznymi notatkami na marginesach itd. ;) ale ostatecznie widzę, że podszedł do tematu całościowo.
    Mamy jeszcze raz oznaczyć PRL, z zachowaniem wszelkich zasad jej badania (ech, już teraz były). Jeśli znowu wyjdzie taka duża, Małż dostał skierowanie na rezonans przysadki (prywatnie, niestety... :( ), po czym ma zacząć brać Bromergon (ale nie przed rezonansem, dlatego będziemy się sprężać z tymi oznaczeniami), potem powtórka krwi po 4 tygodniach i wio ze wszystkim do lekarza na kontrolę. Dodatkowo dał Małżowi skierowanie na oznaczenie krzywej cukrowej i insulinowej.

Bratku najważniejsze że kroki ku dobremu zostały podjęte:-) Rozpoznanie, leczenie i do dzieła trzymam kciuki żeby to trwało jak najkrócej:-)

Bratek lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dobrze, że lekarz podszedl powaznie do sprawy. To męża czeka przeprawa teraz, ale mam nadzieję, że wszystko się ureguluje. Szkoda tylko, że rezonans odpłatnie :(

A u mnie znowu niską tempka :( zatem kolejny cykl bez owulacji :( czyli w grudniu monitoring mnie czeka :( ciekawe co się dzieje w tym moim organizmie. Dzisiaj 17 dc i nic, ostatnio w 19 dc też był pęcherzyk, ale nie pękł. Pewnie jakiś Meksyk się dzieje ;)

Mimo wszystko życzę udanego dzionka dziewczyny :)

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży kciuki zaciśnięte i czekam na wyniki bety :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po negatywnym teście :(

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobitki

Wiola,Kjopa, dziekuję,też mam taką nadzieję ,że wszystko się ułozy.
    Ruby jak było na fat killerze?miałas siły na seksy jeszcze?
    Cinnamonku jak się czujesz dziś?
    Aga jak objawy cionszowe?
    Kjopa piękny pęcherzyk i endometrium :)
    Bratku troszkę mnie uspokoiłaś,że nie takie straszne to badanie. Dziękuję :* a co do Małża to widzę,że przechodzi szereg badań pełną parą :)
    Imię_Róży trzymam kciuki i czekam na wyniki po becie :)
    Ejrene,kas50 jak się macie? wszystko ok?

ja prawdę mówiąc nie mam dobrego humorku,mam już tak naryte w główce że się wszystkim stresuję,może za bardzo...sama nie wiem
    jak dobrze,że jutro wolny dzionek mamy z mężem
    temperaturka mi dziś skoczyła do 36,51 więc może owulacja będzie normalnie
    kolejna wizyta w piatek u innego ginekologa także podpytam o wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 06:58

Bratek, Imię_Róży lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ