Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekująca to może wiesz, czy przy tsh wahającym się pomiędzy 2,5 a 3,0 powinnam brać jakieś leki? Bo mój lekarz endo stwierdził, że nie. Już nie wspomnę o zachowaniu internistki, dla której mieszczę się w normie i to dla niej koniec dyskusji, więc nawet nie dostałam skierowania do endo i poszłam prywatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:17
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Badanie nasienia(Standardowe połączone z komputerowym – CASA oraz dodatkowo z morfologią) - 130 zł w dobrej klinice pod Łodzią. My się wybieramy koniec sierpnia/początek września. O ile nic się wcześniej nie przytrafi👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka, zgłoś się do endo. Ja miałam przeboje z tsh, bo kilka lat temu startowałam z ok. 4,2 i już wtedy dostałam euthyrox 12,5 (najmniejsza dawka). Z każdym badaniem i wizytą miałam większe tsh i większą dawkę. W tym roku, chyba w marcu, miałam tsh na poziomie powyżej 6,0 i dostałam euthyrox 100. Na szczęście udało mi się je zbić tak, że w czerwcu, będąc na wizycie miałam już coś ok. 2,4. Poinformowałam endo, że planujemy dzidzię to powiedziała, że jeszcze muszę spaść z tsh, choć już jest dużo lepsze - no porównując 6,0 a 2,4 to różnica I dopisała mi 112 euthyroxu i jodid 1,5 tabletki dziennie. Także myślę, że powinnaś skorzystać z rady jakiegoś "lepszego" endo...
Z tsh to jest tak, że teoretycznie normy są chyba 1-4, ale gdy planujesz ciążę to powinno się mieć do 1. Oczywiście są dziewczyny, które zaszły przy wyższym, ale potem trzeba kontrolować tsh, bo ono wzrasta w ciąży.
Ja akurat choruję na niedoczynność i Hashimoto. Ale u mnie błędem było, jak się okazało, że nie zrobiłam badąń ft3, ft4, które są odpowiedzialne jakoś tam za tsh. Więc to muszę nadrobić w najbliższym czasie. Bo przyjmuję naprawdę dużą dawkę tego euthyroxu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 16:04
-
Z tego co czytam to jesli lekarka daje ci taka dawkę leku tylko na podstawie tsh to powinnaś ja natychmiast zmienić.
Wysokie tsh to nie choroba. Chora jest tarczyca i trzeba zbbadac wszystkie hormony żeby być pewnym czy i co jest nie tak. -
Ją przy TSH 2 i ft4 przy dolnej granicy dostałam Euthyrox 12,5 a teraz 25.
Pokusiło mnie i zrobiłam sobie teściku i dupa jedna kreska, no to poleciała na betę i <100 więc już wszystko wiadomo czekam na @ w czwartek. Chyba pójdę do gina bo może ten mój progesteron w 8 dpo na poziomie 11,26 to przyczyna. -
Oczekująca dziękuję Tak myślałam. Jeśli się okaże, że w tym cylku nic z tego, to idę do endo jak najszybciej. Pójdę do takiej polecanej Pani doktor, która prowadziła koleżankę, a do tamtego już nie wrócę. W ogóle coś nie mam szczęścia do lekarzy. Na szczęście oprócz mojego gina
Kjopa współczuję, ale przynajmniej już wiesz na czym stoisz. Dla mnie zawsze ta niepewność jest najgorsza.👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Baronowa - wiem, na innym wątku się dowiedziałam, że ważniejsze jest ft3, ft4 - i tak zamierzam zrobić. Zmienić endo, zbadać tsh, ft3, ft4 i iść do innego endo. Mam nadzieję, że tyle lat leczenia na podstawie samego tsh nie wyrządziło szkód w moim organizmie..
-
U mnie niewiadoma. Wedlug temperatur jestem po owulacji. Według usg jestem przed bo mam pęcherzyk 24 mm. Po urlopie pora sie wybrac do prywatnego gina bo tego nie ogarnie ten lekarz z nfztu
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny dopiero zaczynam swoją przygodę na forum, staram się o drugie dziecko, obecnie jestem chwile przed @ i chyba się nie udało, chociaż nadzieję mam, jeszcze dwa dni teoretycznie i @ powinna się pojawić... to dopiero mój 2 cykl ja już się podłamuję, też mam chorą tarczycę ale jak na razie biorę euthyrox 50 muszę iść na badania czy tsh się obniżyło...
pozdrawiam i powodzenia -
biedronkaa wrote:cześć dziewczyny dopiero zaczynam swoją przygodę na forum, staram się o drugie dziecko, obecnie jestem chwile przed @ i chyba się nie udało, chociaż nadzieję mam, jeszcze dwa dni teoretycznie i @ powinna się pojawić... to dopiero mój 2 cykl ja już się podłamuję, też mam chorą tarczycę ale jak na razie biorę euthyrox 50 muszę iść na badania czy tsh się obniżyło...
pozdrawiam i powodzenia
Zapraszamy do gadulenia i oczywiście trzymamy kciuki za pozytywny obrót spraw;)
Kazik :* -
oczekujaca88 wrote:Olina, ja też mam chorą tarczycę i gdy endo dowiedziała się, że planujemy to kazała brać jodid. A Twój lekarz?
Smerfelinka, ja też rocznik 88
Ja też, ja też i do 30-tki chciałabym zakończyć prokreację z trójeczką w domku heh, każdy może pomarzyćSmerfelinka lubi tę wiadomość
-
biedronkaa wrote:cześć dziewczyny dopiero zaczynam swoją przygodę na forum, staram się o drugie dziecko, obecnie jestem chwile przed @ i chyba się nie udało, chociaż nadzieję mam, jeszcze dwa dni teoretycznie i @ powinna się pojawić... to dopiero mój 2 cykl ja już się podłamuję, też mam chorą tarczycę ale jak na razie biorę euthyrox 50 muszę iść na badania czy tsh się obniżyło...
pozdrawiam i powodzenia
Witamy
Im nas więcej, tym raźniej. Życzę spotkania z @ za kilkanaście miesięcy, a teraz - A SIO!!! -
nick nieaktualnydzięki dziewczyny :-*
ale raczej nic z tego, ostatnio miałam plamienia brązowe i kłucie w jajniku i narobiłam sobie nadziei ale dzisiaj jak kontrolowałam śluz to już jest w nim troszkę krwi(sorki, że tak dosłownie) więc raczej- na pewno @ idzie ehhh -
Witaj Biedronko Głowa do góry! Trzeba być dobrej myśli.
Ryba mnie też trójeczka się marzyRybaaaa lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Witam wieczorową porą
Jak zwykle poszalałyście dziewczęta, że po powrocie z pracy nie mogę za Wami nadążyć
Witam serdecznie i gorąco wszystkie nasze nowe Koleżanki i mam nadzieję, że z nami wytrzymacie, bo czasami bywa tutaj naprawdę ciekawie
muminka83 gratuluję i życzę Ci spokojnej ciąży, biedronkaa - głowa do góry na nas zawsze możesz liczyć, więc służymy wsparciem i dobrym słowemCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
nick nieaktualnyJa też częściej myślę o 3, minimum to 2, ale nawet z tym do 30 -stki się nie wyrobię bo to już za 5 miesięcy, dobrze by było chociaż być w ciąży...
Kjopa przynajmniej wiesz na czym stoisz, nie ma zbędnych nadziei i wielkich rozczarowań jeśli jeszcze by się spóźniła @, wiadomo, że każdemu jest przykro ale tak jak rano pisałam po co się zadręczać i robić złudzenia, nie będzie w tym cyklu to w innym:) już się udało to czemu miało by się ponownie nie udać?
Coś się nasze zafasolkowane nie odzywają, ciekawe jak tam groszki rosną?
-
nick nieaktualny