X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    chyba w całej Polsce taka pogoda u mnie tez nie lepiej chociaz burzy jeszcze nie było ale w sumie nie jest powiedziane ze juz nie bedzie...
    Kas wszystkie tu Cie wspieramy :* trzymaj sie Kochana
    Cinamonku zdrówka życze
    ja sie dzisiaj strasznie nudze w pracy a jeszcze brzuch tak boli od rana ze sie obudziłam o 5.30 jakby traktor przejechał moje narzady płciowe
    mam pytanie jak ja mam najprawdopodobniej ok 12 dnia cyklu owulke to od kiedy zaczac ten monitoring? isc od razu jak sie @ skonczy? nigdy nie byłam i sie nie orientuje

Mundek ja owulacje mam ok13dc,14dc. Biorę od 3dc do 7dc taki lek Ametta, potem w dniach 8-10dc mam iśc pierwszy monitoring (pójdę 9 lub 10dc), zobaczy jak tam się dzieje i umówimy sie na kolejny bliżej owulacji, wtedy zastrzyk Ovitrelle i działania z Małżonkiem. Przy czym monitoring 50zł każdy, zastrzki i tabletki ok 100 zł.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mundek ja owulacje mam ok13dc,14dc. Biorę od 3dc do 7dc taki lek Ametta, potem w dniach 8-10dc mam iśc pierwszy monitoring (pójdę 9 lub 10dc), zobaczy jak tam się dzieje i umówimy sie na kolejny bliżej owulacji, wtedy zastrzyk Ovitrelle i działania z Małżonkiem. Przy czym monitoring 50zł każdy, zastrzki i tabletki ok 100 zł.

Aga z kolei u mnie odwrotnie wszystkie lekarstwa jakoś tanio bo ok 6 zł, luteina za dwie paczki + accard + wit b6 to tylko 17 zł ale z kolei wizyty minimum 100 każda ale zwykle 130 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest tak, że nawet jak od prywatego recepta np. na luteina czy chociaż by ten estrofem to i tak na nie które jest zniżka? czy takie są ceny tych tabletek? a prywatne nigdy nie są refundowane?

• Mundek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha rozumiem i dzieki za szybki odzew
    u mnie z ta @ różnie bywa mam nadzieje ze sie szybko skonczy czy Wy też swoje przechodzicie boleśnie? ja

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi sie wydaje ze od prywatnego lekarza nie są refundowane wiec wychodzi ze takie ceny

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    aha rozumiem i dzieki za szybki odzew
    u mnie z ta @ różnie bywa mam nadzieje ze sie szybko skonczy czy Wy też swoje przechodzicie boleśnie? ja

nie ja właśnie w ogóle, mam tylko wzdęty brzuch przed @ i takie czuję ciągnięcie nic więcej..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek ja zaczynam monitoring od 12dc zawsze bo mam późne owulacje.

Jutro znów wizyta.Dziś 21dc okaże się czy pęcherzyki urosły.
    O ile w ogóle będzie owulacja w tym cyklu bo zaczynam się martwić już

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja z prywatnej przychodni dostałam na luteine refundowaną receptę, za 3 opakowania zapłaciłam 28zl. A acard i wit b6 są tanie po prostu ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak jest z tą refundacją, bo ja mam leki od prywatnego endo i zawsze mam z refundacja bo wpisuje mi kod choroby przewlekłej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:04

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby ja z prywatnej przychodni dostałam na luteine refundowaną receptę, za 3 opakowania zapłaciłam 28zl. A acard i wit b6 są tanie po prostu ;)

A ile masz tej luteiny w jednym opakowaniu? Bo coś dożo zapłaciłaś. Ja za opakowanie 30 tabletek x100 zapłaciłam trzy złote z groszami.

I dzień dobry w ogóle.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no ja teraz patrzyłam na moje tabletki to tak wit i accard rzeczywiście tanie, ale na luteinie pisze 54.50 na kazdym opakowaniu razem zaplacilam 17 - za wszystko, za dwa opakowania samej lutki 7 czyli 3,50 za jedne, to podobnie, zatem też musiałam mieć kod na przewlekłe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:10

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydaje na leki okolo 200 zl miesiecznie ale zupelnie inne niz wy :-)

ania__l
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wspieram <3 Leż kochana i odpoczywaj. A zwiększyłaś dawkę Eythyroxu bo chyba bierzesz?
    Edycik ja się nie przejmuje już tymi guzkami. Tylko, że biorę Euthyrox 25 i z jednego są już trzy. A najbardziej jestem ciekawa czemu tarczyca urosła. Lekarka powiedziała, że i tak jest o wiele za mała. Wcześniej po 4ml oba płaty a teraz jeden ma ponad 5 ml a drugi ponad 6ml. Czytałam, że może to być zapalenie lub brak jodu. A w piersi o ile pamiętam to właśnie tłuszczak.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ważne że stale się badasz i to kontrolujesz. Ja w tarczycy zielona jestem niestety także się tu nie wypowiem.

Ojj kobity od tej pogody wietrznej głowa mnie strasznie boli.
    Na obiadek dziś krem z pieczarek :)

ale spokój tu dziś na forum

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A ile masz tej luteiny w jednym opakowaniu? Bo coś dożo zapłaciłaś. Ja za opakowanie 30 tabletek x100 zapłaciłam trzy złote z groszami.

I dzień dobry w ogóle.
    O matko to faktycznie drogo zapłaciłam 9,33 za op. 30 tab po 50mg :( No to w sumie i tak nie takie wielkie koszty, ale i tak czuję się poszkodowana ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ta różnica w wielkości tarczycy może też wynikać z różnic w pomiarze. Czasem wystarczy inny lekarz, inne USG i jest różnica.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buźka i nie wiem czy słoneczna czy deszczowa bo co chwilę zmiana pogody:-)
    Byłam na odbiorze zaczynaliśmy z zacinającym deszczem a wracaliśmy w okularach przeciwsłonecznych:-)

Kas trzymam kciuki:-) tylko czegoś nie rozumiem nawet w podpisie (w suwaku) masz, że dzidzi ma teraz 4 mm a Ty masz 4,6mm i to za mało??? a ile powinno mieć, pytałaś??

Ja też mam plan odchudzanie, na razie się trzymam:-P
    To dziewczynki zróbcie jakąś listę do testowania, żebyśmy tu miały za co kciuki trzymać w ogóle:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buźka i nie wiem czy słoneczna czy deszczowa bo co chwilę zmiana pogody:-)
    Byłam na odbiorze zaczynaliśmy z zacinającym deszczem a wracaliśmy w okularach przeciwsłonecznych:-)

Kas trzymam kciuki:-) tylko czegoś nie rozumiem nawet w podpisie (w suwaku) masz, że dzidzi ma teraz 4 mm a Ty masz 4,6mm i to za mało??? a ile powinno mieć, pytałaś??

Ja też mam plan odchudzanie, na razie się trzymam:-P
    To dziewczynki zróbcie jakąś listę do testowania, żebyśmy tu miały za co kciuki trzymać w ogóle:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Imię_Róży Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawklejałam:-PP
    Kjopa Agatia dobrze prawi, różny sprzęt i różnica w wielkości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:15

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

4 milimetry to powinien mieć teraz zarodek który znajduje się w pęcherzyku, a u Kas pęcherzyk ma 4,6 mm.

Paryzetka może następnym razem w innej aptece wykup? To porównasz ceny.

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ