X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    chyba w całej Polsce taka pogoda u mnie tez nie lepiej chociaz burzy jeszcze nie było ale w sumie nie jest powiedziane ze juz nie bedzie...
    Kas wszystkie tu Cie wspieramy :* trzymaj sie Kochana
    Cinamonku zdrówka życze
    ja sie dzisiaj strasznie nudze w pracy a jeszcze brzuch tak boli od rana ze sie obudziłam o 5.30 jakby traktor przejechał moje narzady płciowe
    mam pytanie jak ja mam najprawdopodobniej ok 12 dnia cyklu owulke to od kiedy zaczac ten monitoring? isc od razu jak sie @ skonczy? nigdy nie byłam i sie nie orientuje

Mundek ja owulacje mam ok13dc,14dc. Biorę od 3dc do 7dc taki lek Ametta, potem w dniach 8-10dc mam iśc pierwszy monitoring (pójdę 9 lub 10dc), zobaczy jak tam się dzieje i umówimy sie na kolejny bliżej owulacji, wtedy zastrzyk Ovitrelle i działania z Małżonkiem. Przy czym monitoring 50zł każdy, zastrzki i tabletki ok 100 zł.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mundek ja owulacje mam ok13dc,14dc. Biorę od 3dc do 7dc taki lek Ametta, potem w dniach 8-10dc mam iśc pierwszy monitoring (pójdę 9 lub 10dc), zobaczy jak tam się dzieje i umówimy sie na kolejny bliżej owulacji, wtedy zastrzyk Ovitrelle i działania z Małżonkiem. Przy czym monitoring 50zł każdy, zastrzki i tabletki ok 100 zł.

Aga z kolei u mnie odwrotnie wszystkie lekarstwa jakoś tanio bo ok 6 zł, luteina za dwie paczki + accard + wit b6 to tylko 17 zł ale z kolei wizyty minimum 100 każda ale zwykle 130 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest tak, że nawet jak od prywatego recepta np. na luteina czy chociaż by ten estrofem to i tak na nie które jest zniżka? czy takie są ceny tych tabletek? a prywatne nigdy nie są refundowane?

• Mundek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha rozumiem i dzieki za szybki odzew
    u mnie z ta @ różnie bywa mam nadzieje ze sie szybko skonczy czy Wy też swoje przechodzicie boleśnie? ja

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi sie wydaje ze od prywatnego lekarza nie są refundowane wiec wychodzi ze takie ceny

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    aha rozumiem i dzieki za szybki odzew
    u mnie z ta @ różnie bywa mam nadzieje ze sie szybko skonczy czy Wy też swoje przechodzicie boleśnie? ja

nie ja właśnie w ogóle, mam tylko wzdęty brzuch przed @ i takie czuję ciągnięcie nic więcej..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek ja zaczynam monitoring od 12dc zawsze bo mam późne owulacje.

Jutro znów wizyta.Dziś 21dc okaże się czy pęcherzyki urosły.
    O ile w ogóle będzie owulacja w tym cyklu bo zaczynam się martwić już

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja z prywatnej przychodni dostałam na luteine refundowaną receptę, za 3 opakowania zapłaciłam 28zl. A acard i wit b6 są tanie po prostu ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak jest z tą refundacją, bo ja mam leki od prywatnego endo i zawsze mam z refundacja bo wpisuje mi kod choroby przewlekłej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:04

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby ja z prywatnej przychodni dostałam na luteine refundowaną receptę, za 3 opakowania zapłaciłam 28zl. A acard i wit b6 są tanie po prostu ;)

A ile masz tej luteiny w jednym opakowaniu? Bo coś dożo zapłaciłaś. Ja za opakowanie 30 tabletek x100 zapłaciłam trzy złote z groszami.

I dzień dobry w ogóle.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no ja teraz patrzyłam na moje tabletki to tak wit i accard rzeczywiście tanie, ale na luteinie pisze 54.50 na kazdym opakowaniu razem zaplacilam 17 - za wszystko, za dwa opakowania samej lutki 7 czyli 3,50 za jedne, to podobnie, zatem też musiałam mieć kod na przewlekłe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:10

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydaje na leki okolo 200 zl miesiecznie ale zupelnie inne niz wy :-)

ania__l
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wspieram <3 Leż kochana i odpoczywaj. A zwiększyłaś dawkę Eythyroxu bo chyba bierzesz?
    Edycik ja się nie przejmuje już tymi guzkami. Tylko, że biorę Euthyrox 25 i z jednego są już trzy. A najbardziej jestem ciekawa czemu tarczyca urosła. Lekarka powiedziała, że i tak jest o wiele za mała. Wcześniej po 4ml oba płaty a teraz jeden ma ponad 5 ml a drugi ponad 6ml. Czytałam, że może to być zapalenie lub brak jodu. A w piersi o ile pamiętam to właśnie tłuszczak.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ważne że stale się badasz i to kontrolujesz. Ja w tarczycy zielona jestem niestety także się tu nie wypowiem.

Ojj kobity od tej pogody wietrznej głowa mnie strasznie boli.
    Na obiadek dziś krem z pieczarek :)

ale spokój tu dziś na forum

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A ile masz tej luteiny w jednym opakowaniu? Bo coś dożo zapłaciłaś. Ja za opakowanie 30 tabletek x100 zapłaciłam trzy złote z groszami.

I dzień dobry w ogóle.
    O matko to faktycznie drogo zapłaciłam 9,33 za op. 30 tab po 50mg :( No to w sumie i tak nie takie wielkie koszty, ale i tak czuję się poszkodowana ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ta różnica w wielkości tarczycy może też wynikać z różnic w pomiarze. Czasem wystarczy inny lekarz, inne USG i jest różnica.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buźka i nie wiem czy słoneczna czy deszczowa bo co chwilę zmiana pogody:-)
    Byłam na odbiorze zaczynaliśmy z zacinającym deszczem a wracaliśmy w okularach przeciwsłonecznych:-)

Kas trzymam kciuki:-) tylko czegoś nie rozumiem nawet w podpisie (w suwaku) masz, że dzidzi ma teraz 4 mm a Ty masz 4,6mm i to za mało??? a ile powinno mieć, pytałaś??

Ja też mam plan odchudzanie, na razie się trzymam:-P
    To dziewczynki zróbcie jakąś listę do testowania, żebyśmy tu miały za co kciuki trzymać w ogóle:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buźka i nie wiem czy słoneczna czy deszczowa bo co chwilę zmiana pogody:-)
    Byłam na odbiorze zaczynaliśmy z zacinającym deszczem a wracaliśmy w okularach przeciwsłonecznych:-)

Kas trzymam kciuki:-) tylko czegoś nie rozumiem nawet w podpisie (w suwaku) masz, że dzidzi ma teraz 4 mm a Ty masz 4,6mm i to za mało??? a ile powinno mieć, pytałaś??

Ja też mam plan odchudzanie, na razie się trzymam:-P
    To dziewczynki zróbcie jakąś listę do testowania, żebyśmy tu miały za co kciuki trzymać w ogóle:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Imię_Róży Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawklejałam:-PP
    Kjopa Agatia dobrze prawi, różny sprzęt i różnica w wielkości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:15

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

4 milimetry to powinien mieć teraz zarodek który znajduje się w pęcherzyku, a u Kas pęcherzyk ma 4,6 mm.

Paryzetka może następnym razem w innej aptece wykup? To porównasz ceny.

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ