X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Jaśminowa haha mąż to samo powiedział :) A serduszko widziałam na monitorze, lekarz mówił że na tak wczesnym etapie nie magą puszczać na głos bobto szkodzi.

Ruby to długo córa pospała :) A Twój mąż tak późno z pracy przychodzi? Ktoś spostrzrgawczy może po cyckach zobaczyć bo z rozmiar conajmiej urosły- mąż mówi że wyglądają jak silikony bo takie pełne są ;p A brzucha nie miałam płaskiego i chyba mam taki sam, na razie zmiany nie widzę :)

Nie dzisiaj m był wcześniej, ale on na lapku a my spałyśmy :) ale zwykle jest między 18- 19 tylko w piątki wcześniej czyli koło 16...to dość długo pracuje to fakt, ale przez dojazdy bo 1h w jedną stronę ma do pracy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Cześć. Ruby mnie wywołana do tablicy to nie miałam wyjścia i się pojawiłam. Dziękuję za myśli krążące w okół mnie. Dziś 33dc okresu niet ciąży niet nie wiem co się dzieje i to mnie dołuje ma maksa. do gina mam iść z powtórnymi wynikam 17OH Progesteron tylko k.... mogę je zrobić w 10dc. Dodatkowo nasz pracownik powiedział że odchodzi i na święta już go nie będzie czyli d... całe święta bez pomocy a mieliśmy nadzieję że chociaż jeden dzień nam ulży. Przepraszam za dołowanie. Edycik piękne pazurki. znikam

Postaram się jakieś tańce szamańskie odprawić to może cykl się skończy...ściskam i wróć koniecznie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka nie koniecznie, że jest ale jak np łykasz infolic to jajniki dają już wcześniej znać o sobie, dziewczyny pisały, że czują że jajniki pracują...ja po tym inozytolu + kwas foliowy czyli to samo co infolic też czułam wcześniej jajniki...wyrzucaj co musisz wszystkie to robimy:)

madka, Edycik lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że dam radę. Dziękuję kochane :-). To pierwsza data a później w kolejnych latach będzie inaczej. Taka chodzę zmyślona i nieprzytomna, nic mi się nie chcę. Do oczu mi łzy napływają jak sobie pomyśle, że miałabym tą kruszynkę pewnie już w ramionach i Święta w 4 byśmy spędzali. No ale co było to było i będzie ok. To tylko taka moja wewnętrzna ... Nie wiem co :-/.

Młody dobrze. Własnie ostatnio duuuużo go wyprzytulałam tą moją mądrale małą :-).
    Ruby jak mój chodził na rano to też wstawałam tak o 4.30 i po połódniu często drzemkę sobie robiłam.
    Wywaliło mi sterownik od dźwięku i mnie to wkurza. A teraz widzę, że mi nie zaznacza błędów :-/.

Ładne paznokietki macie dziewczyny :-)

Ejrene super, że widziałaś serduszko :-)

Madzikk może miałaś przytkane jajoody bo ponoć wtedy bardziej boli. A teraz przepchane i pójdzie raz dwa :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Madka nie koniecznie, że jest ale jak np łykasz infolic to jajniki dają już wcześniej znać o sobie, dziewczyny pisały, że czują że jajniki pracują...ja po tym inozytolu + kwas foliowy czyli to samo co infolic też czułam wcześniej jajniki...wyrzucaj co musisz wszystkie to robimy:)
    Łykam tylko wiesiołka, b6, wit. D, kwas foliowy i rutinoscorbin. Pierwszy raz biorę wiesiołka, może to to...

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, widzę, że mamy chłopaków w tym samym wieku :-) Do pierwszej klasy poszedł?

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Łykam tylko wiesiołka, b6, wit. D, kwas foliowy i rutinoscorbin. Pierwszy raz biorę wiesiołka, może to to...

aaa to penie temu...ja tylko pół cyklu kiedyś brałam potem mi się znudziło bo nie widziałam poprawy w śluzie i dość dużo tego trzeba łykać, ale jakby gin zalecił to będę brać...ciekawa jestem co teraz wymyśli mądra głowa ;)

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby najważniejsze, aby mądra :-)
    Bardzo dziękuję za dodanie na pierwszą stronę :-) Strasznie mi miło :-)

Ja pracuję zmianowo, tydzień na tydzień. Jak mam ranną zmianę to normalne, że po powrocie śpię, bo wstaję 4.30 rano. Ten tydzień niestety ciągle załatwiam sprawy mieszkaniowe, śpię tylko 4 h na dobę i dzisiaj już nie wyrabiam ze zmęczenia. Ale moje guupia główka nie pozwli mi się wcześniej położyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:32

Ruby lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na co ten infolic? Bo tak o nim piszecie już jakiś czas, a ja dopiero zobaczyłam, że mam pudełko 20 saszetek w szafce, dostałam od tatusia :) myślałam, że to kwas foliowy i stwierdziłam, że wybiorę najpierw ten co mam. A to jednak coś innego...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny a na co ten infolic? Bo tak o nim piszecie już jakiś czas, a ja dopiero zobaczyłam, że mam pudełko 20 saszetek w szafce, dostałam od tatusia :) myślałam, że to kwas foliowy i stwierdziłam, że wybiorę najpierw ten co mam. A to jednak coś innego...?

to jest kwas foliowy + inozytol - wspomagają pracę jajników :)
    więcej tutaj: http://inofolic.pl/

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pn muszę zadzwonić umówić się na monitoring, bo jutro jakoś krótko mają otwarte. Jakoś nie mamnochoty się zapisywać, chociaż wiem, że powinnam...:/ w tym cyklu mierzę tempkę, żeby sprawdzić jak się ma do monitu, ale mierzę pod jęzorem bo w pochwie dostałam zakaz od rodzinnej z rakcji infekcji pęcherza.

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    to jest kwas foliowy + inozytol - wspomagają pracę jajników :)
    więcej tutaj: http://inofolic.pl/
    Dzięki Ruby, od Was zię dowiedziałam o istnieniu takiego wynalazku ;) nigdy o tym nie słyszałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzięki Ruby, od Was zię dowiedziałam o istnieniu takiego wynalazku ;) nigdy o tym nie słyszałam ;)

niema za co :) to forum to skarbnica wiedzy ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojoj ale rutinoskorbinu to nie można chyba
    w ogóle nic rutyną
    Pochodzi od ruty zwyczjnej - cyt z wiki: Ma silne działanie poronne, pisał o tym już Pliniusz Starszy. Do tej pory stosowana jest jako środek poronny w niektórych częściach świata. Jest jednak niebezpieczna – notowano przypadki śmiertelnych krwotoków z macicy po jej stosowaniu w celu poronnym[7].

;/

Mnie przed tym farmaceutka ostrzegała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:58

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a ten inofolic warto brać? Też nigdy nie słyszałam o tym. Mogę na własną rękę łykać? Niedługo chyba pół apteki wykupię, wierząc, że coś mi pomoże, hehe :-D

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    ojojoj ale rutinoskorbinu to nie można chyba
    w ogóle rutyną
    Pochodzi od ruty zwyczjnej - cyt z wiki: Ma silne działanie poronne, pisał o tym już Pliniusz Starszy. Do tej pory stosowana jest jako środek poronny w niektórych częściach świata. Jest jednak niebezpieczna – notowano przypadki śmiertelnych krwotoków z macicy po jej stosowaniu w celu poronnym[7].

;/

Mnie przed tym farmaceutka ostrzegała.

Ale ja nie łykam tego :) a sama witamina c też ma działanie poronne?

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka, ale się przestraszyłam... Słyszałam ostatnio, że wolno (od dziewczyny w ciąży), a jestem chora, więc od 3 dni biorę. Dzięki serdeczne za informację, już tego nie dotknę.

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam omega optima start i tam jest wszystko kwasem foliowym i z wit. D w duzej dawce włącznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ja łykam omega optima start i tam jest wszystko kwasem foliowym i z wit. D w duzej dawce włącznie.

no już doczytałam, wczoraj i dzisiaj zrobiłam sobie szklankę wody z łyżką kwasu askorbinowego czyli witaminy c lewoskrętnej czystej...już wiem że tego nie można i używają tego jako środka poronnego, w odpowiednio dużych dawkach i czasie...o kurde...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ale ja nie łykam tego :) a sama witamina c też ma działanie poronne?

Tu chodzi tylko o pochodną tej rośliny w leku - ruty zwyczajnej.

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ