Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaTuśka wrote:Tu chodzi tylko o pochodną tej rośliny w leku - ruty zwyczajnej.
Witamina C jest najmniej toksycznym ze środków wykorzystywanych w celu przerwania ciąży, bezpieczniejszym od preparatów ziołowych. Niektóre źródła sugerują aby używać ją bez ziół, gdyż jej działanie antytoksyczne oraz specyficzne działanie niektórych składników ziół mogą wzajemnie się znosić, zmniejszając skuteczność działania obu. Mimo to opisano kilka przypadków skutecznego wywołania poronienia przy połączeniu witaminy C i dzięgielu chińskiego oraz pietruszki zwyczajnej. Po pięciu dniach stosowania zalecanych dawek witaminy C zaczęto stosować dzięgiel, który zwiększa skurcze maciczne, ułatwiając wydalenie embrionu. Pietruszka wygładza i rozluźnia szyjkę macicy. Aby zwiększyć skuteczność najlepiej użyć czystego kwasu askorbinowego, bez dodatku flawonoidów, które zapobiegają poronieniu[10].
człowiek taki nieświadomy, ja właśnie to od wczoraj łykam, dobrze wiedzieć!madka lubi tę wiadomość
-
Wypiję sobie 20 torebek inofolicu bo tyle mam i wiecej nie kupię bo drogi
tata mowil, że była promocja w aptece i panie kazdego pytały czy nie chce, no to mi kupił. 30 zł kosztowało 20 torebek. Szkoda, że nie ma na cały miesiąc
madka, AgaL lubią tę wiadomość
-
madka wrote:Kjopa, widzę, że mamy chłopaków w tym samym wieku
Do pierwszej klasy poszedł?
Nie udało się go odroczyć i został w zerówce. Początki były ciężkie ale nie żałuje decyzji. Przyda mu się.
Tak chyba od Rutinoscorbinu cinamonkowi wydłużył się cykl.
No w końcu naprawiłam dźwięk i błędy mi podkreśla.
Agatia pisałaś o moim USG, że może być różnica w pomiarach tarczycy i zapisałam się tam gdzie byłam poprzednim razem i się zdziwiłam.
W luxmedzie wyszło:
3 guzki i prawy płat 6,4mla lewy 5,7ml. Wcześniej oba miały po ok. 4ml. Guzki to torbiele koloidowe.
A w tym co byłam wcześniej wyszło:
2 guzki po 4 i 3 mm, unaczynienie centralne i obwodowe, prawy płat 5,1ml a lewy 3,6ml.
Ciekawe co na to lekarz powie?
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Wypiję sobie 20 torebek inofolicu bo tyle mam i wiecej nie kupię bo drogi
tata mowil, że była promocja w aptece i panie kazdego pytały czy nie chce, no to mi kupił. 30 zł kosztowało 20 torebek. Szkoda, że nie ma na cały miesiąc
Jest jeszcze druga opcja albo nawet dwie: Inofem ten sam skład ale tańszy...
albo to co mi lekarz powiedział, a na co sama wpadłam wcześniej -kwas foliowy osobno + kupiony inozytol w aptece osobno co ci daje ten sam skład jak infolicu, a koszt niższyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:10
agatia, madka lubią tę wiadomość
-
agatia wrote:Kjopa czyli teraz jeden guzek więcej, ale płaty wyszły większe więc to lepiej prawda?
Kochana to są USG które robiłam teraz w odstępie jakiś 7 dni jedno w lux a drugie tam gdzie robiłam w maju USG w tym samym gabinecie.. A początkowe było :
jeden guzek 4mm z przepływami, prawy płat 4ml, lewy też. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny! Mam na imię Sylwia i bardzo miło mi Was wszystkie poznać. W październiku miałam robione łyżeczkowanie z powodu pustego jaja płodowego. Dzisiaj dostałam miesiączkę i zaczynamy starania z mężem. Testy owulacyjne są, ciążowe też no i odpowiednia bielizna do podsycenia nastroju też jest
Staram się nie nakręcać, ale mam cichą nadzieję że uda się znów za pierwszym razem tak jak wcześniej, tyle że tym razem zakończy się pomyślnie. Ja mam 23 lata, mąż 27 a razem jesteśmy już prawie 7 lat więc korci już o dzidziusia, tym bardziej ze jestem pielęgniarką na oddziale dziecięcym
-
nick nieaktualnyBratek wrote:O rany, Ruby - tzn. czystej witaminy C używają, jako środka poronnego????
Skąd masz takie informacje? Jakieś konkretne linki czy cóś?
znalazłam na wikipedii te informacje także raczej prawdziwe
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_metod_wywo%C5%82ywania_poronienia_u_ludzi
-
dzien dobry wreszcie mamy upragniony piątek
Ruby to pospałaś troszkę wczoraj za dnia...az Ci zazdroszczeobjaw cionszowy jak nic.
katiuszkaa może będzie potrzebne coś na wywołanie @?
Aguś jak poszły wieczorne szaleństwa z mężem,udało się?
Cinnamonku jak się dziś czujesz?
madka polecam ten infoem,a skoro masz inofolic to wypij śmiałoja piję 2 saszetki dziennie, w zeszłym cyklu jak nigdy czułam owulację i pracę jajników.
A ja ledwo się podnosiłam.Ból pleców dalej dokucza,niby w nocy zasnęłam nic nie czułam ale rano znów oła i boli
Nie wiem jak dziś wytrzymam na urodzinach koleżanki, może troszkę się znieczulę alkoholem.
Boli jak cholera....a mąz dogryza...że się na emeryturę nadaję
-
Hej Edycik ranny ptaszku : ), polecam porozciągać kręgosłup. Zobacz sobie na necie ćwiczenia na rozciągania kręgosłupa, powinno Ci przynieść ulgę. Przytulam i mam nadzieję, że ból minie : ), a znieczulenie przy weekendzie wskazane ; )
Sylwia- witaj w naszych skromnych progach, powodzenia w staraniach : )
Drogie Koleżanki, właśnie wychodzę do pracy, dzisiaj jadę do Bydgoszczy, pechowo nie zdążyłam jeszcze opon zmienić, a już przymrozek u nas....posłucham sobie radia w drodze, to ok 2 godz drogi z Gdańska.
Majju- kciuki za Twój monitoring i Ruby za betę ( robisz dzisiaj?), za kogoś jeszcze dzisiaj miałam trzymać?
Mnie dzisiaj rano odrzuciło od płatków z mlekiem, ciepłe mleko i jego konsystencja mnie doprowadziła do odruchów wymiotnych, rozrabia ten mój maluch, choć ma ledwo 3mm, a już broi ; )
Miłego dnia, dzisiaj piątek ,hurrrra!!!!https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Hej dziewczyny
Ja juz w pracy:-)
Paznokietki super... Pod choinkę sprawie sobie zestaw do hybrydow. W swoim czasie próbowałam coś z akrylami, nawet kurs skończyłam ale jakoś przeszło mi
MamaTuska a który to dpo?
Jasminowa spokojnej drogiJasminowa lubi tę wiadomość
-
EwelinaaKa wrote:Hej dziewczyny
Ja juz w pracy:-)
Paznokietki super... Pod choinkę sprawie sobie zestaw do hybrydow. W swoim czasie próbowałam coś z akrylami, nawet kurs skończyłam ale jakoś przeszło mi
MamaTuska a który to dpo?
Jasminowa spokojnej drogi
7
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:)
Meldujé sié z pracy
Upuściłam trochę krwi tej złej oczywiścienie musicie kibicować i tak nic z tego nie będzie , pielęgniarka też raczej wiedziała, że kupa z tego ale trzeba zrobić weryfikację - trudno -lekarz musi wiedzieć na 100% żeby dac dalsze wskazówki ....
Dzisiaj sięgam wieczorem po %
MamaTuśka - zdecydowanie za wcześnie
Witaj Sylwia
Jaśminowa- szerokości
Miłego dnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 09:22
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Piąteeeeek!
Łiiiiii
Edycik piękne Twoje paznokietkija swoje mam na fb, tzn oznaczona jestem przez kosmetyczkę
współczuję bólu pleców, musisz się dziś znieczulić
a skusiłaś mnie wczoraj filmem, też z Mężem obejrzeliśmy
było śmiechu!!
Kjopa dobrze pamiętasz, mi właśnie rutinoscorbin wydłużył cykl a w 27dc dostałam mocnego plamieniawięc nie polecam, przynajmniej w większych dawkach...
Jakie plany Andrzejkowe macie?lanie wosku czy wódki?
Edycik lubi tę wiadomość