X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Tu chodzi tylko o pochodną tej rośliny w leku - ruty zwyczajnej.
    Wpływ witaminy C na ryzyko poronienia[edytuj | edytuj kod]
    Witamina C jest najmniej toksycznym ze środków wykorzystywanych w celu przerwania ciąży, bezpieczniejszym od preparatów ziołowych. Niektóre źródła sugerują aby używać ją bez ziół, gdyż jej działanie antytoksyczne oraz specyficzne działanie niektórych składników ziół mogą wzajemnie się znosić, zmniejszając skuteczność działania obu. Mimo to opisano kilka przypadków skutecznego wywołania poronienia przy połączeniu witaminy C i dzięgielu chińskiego oraz pietruszki zwyczajnej. Po pięciu dniach stosowania zalecanych dawek witaminy C zaczęto stosować dzięgiel, który zwiększa skurcze maciczne, ułatwiając wydalenie embrionu. Pietruszka wygładza i rozluźnia szyjkę macicy. Aby zwiększyć skuteczność najlepiej użyć czystego kwasu askorbinowego, bez dodatku flawonoidów, które zapobiegają poronieniu[10].

człowiek taki nieświadomy, ja właśnie to od wczoraj łykam, dobrze wiedzieć!

madka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiję sobie 20 torebek inofolicu bo tyle mam i wiecej nie kupię bo drogi :) tata mowil, że była promocja w aptece i panie kazdego pytały czy nie chce, no to mi kupił. 30 zł kosztowało 20 torebek. Szkoda, że nie ma na cały miesiąc :)

madka, AgaL lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Kjopa, widzę, że mamy chłopaków w tym samym wieku :-) Do pierwszej klasy poszedł?

Nie udało się go odroczyć i został w zerówce. Początki były ciężkie ale nie żałuje decyzji. Przyda mu się.

Tak chyba od Rutinoscorbinu cinamonkowi wydłużył się cykl.

No w końcu naprawiłam dźwięk i błędy mi podkreśla :-D.

Agatia pisałaś o moim USG, że może być różnica w pomiarach tarczycy i zapisałam się tam gdzie byłam poprzednim razem i się zdziwiłam.
    W luxmedzie wyszło:
    3 guzki i prawy płat 6,4mla lewy 5,7ml. Wcześniej oba miały po ok. 4ml. Guzki to torbiele koloidowe.
    A w tym co byłam wcześniej wyszło:
    2 guzki po 4 i 3 mm, unaczynienie centralne i obwodowe, prawy płat 5,1ml a lewy 3,6ml.
    Ciekawe co na to lekarz powie? :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit C i A nie wskazane w ciąży, więc w 2 fazie cyklu lepiej ich nie przyjmować. Ale oczywiście należy je przyjmować z produktami jedzeniowymi, nie można ich zupełnie eliminować.

madka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa czyli teraz jeden guzek więcej, ale płaty wyszły większe więc to lepiej prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Wypiję sobie 20 torebek inofolicu bo tyle mam i wiecej nie kupię bo drogi :) tata mowil, że była promocja w aptece i panie kazdego pytały czy nie chce, no to mi kupił. 30 zł kosztowało 20 torebek. Szkoda, że nie ma na cały miesiąc :)

Jest jeszcze druga opcja albo nawet dwie: Inofem ten sam skład ale tańszy...
    albo to co mi lekarz powiedział, a na co sama wpadłam wcześniej -kwas foliowy osobno + kupiony inozytol w aptece osobno co ci daje ten sam skład jak infolicu, a koszt niższy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:10

agatia, madka lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kjopa czyli teraz jeden guzek więcej, ale płaty wyszły większe więc to lepiej prawda?

Kochana to są USG które robiłam teraz w odstępie jakiś 7 dni jedno w lux a drugie tam gdzie robiłam w maju USG w tym samym gabinecie.. A początkowe było :
    jeden guzek 4mm z przepływami, prawy płat 4ml, lewy też.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Ruby - tzn. czystej witaminy C używają, jako środka poronnego????
    Skąd masz takie informacje? Jakieś konkretne linki czy cóś?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mam na imię Sylwia i bardzo miło mi Was wszystkie poznać. W październiku miałam robione łyżeczkowanie z powodu pustego jaja płodowego. Dzisiaj dostałam miesiączkę i zaczynamy starania z mężem. Testy owulacyjne są, ciążowe też no i odpowiednia bielizna do podsycenia nastroju też jest :-D Staram się nie nakręcać, ale mam cichą nadzieję że uda się znów za pierwszym razem tak jak wcześniej, tyle że tym razem zakończy się pomyślnie. Ja mam 23 lata, mąż 27 a razem jesteśmy już prawie 7 lat więc korci już o dzidziusia, tym bardziej ze jestem pielęgniarką na oddziale dziecięcym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    O rany, Ruby - tzn. czystej witaminy C używają, jako środka poronnego????
    Skąd masz takie informacje? Jakieś konkretne linki czy cóś?

znalazłam na wikipedii te informacje także raczej prawdziwe :/

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_metod_wywo%C5%82ywania_poronienia_u_ludzi

• madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymamy kciuki :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocka :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wreszcie mamy upragniony piątek :)

Ruby to pospałaś troszkę wczoraj za dnia...az Ci zazdroszcze :) objaw cionszowy jak nic.
    katiuszkaa może będzie potrzebne coś na wywołanie @?
    Aguś jak poszły wieczorne szaleństwa z mężem,udało się?
    Cinnamonku jak się dziś czujesz?
    madka polecam ten infoem,a skoro masz inofolic to wypij śmiało :) ja piję 2 saszetki dziennie, w zeszłym cyklu jak nigdy czułam owulację i pracę jajników.

A ja ledwo się podnosiłam.Ból pleców dalej dokucza,niby w nocy zasnęłam nic nie czułam ale rano znów oła i boli :(
    Nie wiem jak dziś wytrzymam na urodzinach koleżanki, może troszkę się znieczulę alkoholem.
    Boli jak cholera....a mąz dogryza...że się na emeryturę nadaję :P

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Edycik ranny ptaszku : ), polecam porozciągać kręgosłup. Zobacz sobie na necie ćwiczenia na rozciągania kręgosłupa, powinno Ci przynieść ulgę. Przytulam i mam nadzieję, że ból minie : ), a znieczulenie przy weekendzie wskazane ; )

Sylwia- witaj w naszych skromnych progach, powodzenia w staraniach : )

Drogie Koleżanki, właśnie wychodzę do pracy, dzisiaj jadę do Bydgoszczy, pechowo nie zdążyłam jeszcze opon zmienić, a już przymrozek u nas....posłucham sobie radia w drodze, to ok 2 godz drogi z Gdańska.

Majju- kciuki za Twój monitoring i Ruby za betę ( robisz dzisiaj?), za kogoś jeszcze dzisiaj miałam trzymać?

Mnie dzisiaj rano odrzuciło od płatków z mlekiem, ciepłe mleko i jego konsystencja mnie doprowadziła do odruchów wymiotnych, rozrabia ten mój maluch, choć ma ledwo 3mm, a już broi ; )

Miłego dnia, dzisiaj piątek ,hurrrra!!!!

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa dziekuję za radę :)

hihihi no to objawy ciążowe dają znac o sobie :) super,że dzieć już rządzi ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, cześć Sylwio :)
    Muszę to przyznać - nie czuję się ciążowo. Nic a nic.
    Do tego na sole sucho jak nie wiem ;/
    Chyba czekam na @ w przyszłym tygodniu jednak.

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Ja juz w pracy:-)
    Paznokietki super... Pod choinkę sprawie sobie zestaw do hybrydow. W swoim czasie próbowałam coś z akrylami, nawet kurs skończyłam ale jakoś przeszło mi :-)

MamaTuska a który to dpo?

Jasminowa spokojnej drogi :-)

2da6343587.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej dziewczyny :-)

Ja juz w pracy:-)
    Paznokietki super... Pod choinkę sprawie sobie zestaw do hybrydow. W swoim czasie próbowałam coś z akrylami, nawet kurs skończyłam ale jakoś przeszło mi :-)

MamaTuska a który to dpo?

Jasminowa spokojnej drogi :-)

7 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Meldujé sié z pracy :)

Upuściłam trochę krwi tej złej oczywiście :P nie musicie kibicować i tak nic z tego nie będzie , pielęgniarka też raczej wiedziała, że kupa z tego ale trzeba zrobić weryfikację - trudno -lekarz musi wiedzieć na 100% żeby dac dalsze wskazówki ....

Dzisiaj sięgam wieczorem po %

MamaTuśka - zdecydowanie za wcześnie :)

Witaj Sylwia :)

Jaśminowa- szerokości ;)

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 09:22

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Piąteeeeek!:) Łiiiiii :D

Edycik piękne Twoje paznokietki :) ja swoje mam na fb, tzn oznaczona jestem przez kosmetyczkę :) współczuję bólu pleców, musisz się dziś znieczulić ;) a skusiłaś mnie wczoraj filmem, też z Mężem obejrzeliśmy :D było śmiechu!! ;)

Kjopa dobrze pamiętasz, mi właśnie rutinoscorbin wydłużył cykl a w 27dc dostałam mocnego plamienia :/ więc nie polecam, przynajmniej w większych dawkach...

Jakie plany Andrzejkowe macie? :) lanie wosku czy wódki? :P

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ