Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątkowe dzień dobry wszystkim :)
    Ja dziś już w lepszym nastroju. Chociaż jeszcze rano trochę mnie dopadło przygnębienie, to jakoś sobie z tym poradziłam. Kamisia, Zizi trzymam za Was kciuki dziewczyny! W ogóle wszystkim nam życzę samych zieloności ;)

Ja dziś popołudniu i jutro do obiadu będę miała mało czasu, bo przygotowuję super wyjątkowy tort dla córeczki znajomych (nie wiem, jak ja to przeżyję :(). Można powiedzieć, że to takie moje hobby i bardzo to lubię, ale tym razem coś nie mam ochoty :/ Chciałabym przygotowywać torty już dla swojego maluszka, a póki co robię to dla coraz większej ilości dzieci znajomych... Sama się zastanawiam, po co mi to w tym tygodniu, ale może jak już zacznę, a później zobaczę efekty mojej pracy, to będę zadowolona i usatysfakcjonowana. Tak to jest, z jednej strony mi przykro, a z drugiej ciągnie mnie do tego. Po prostu rozdwojenie jaźni ;)

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem...miałam bardzo ciężką noc bardzo bolal mi brzuch. Dwa dni temu zaczął mi się 7 TC od rana źle się czuje, mam nieustanne mdłości i nie dam rady się z łóżka podnieść tak mi się w głowie kręci. Nie wiem czy to normalne, chce mi się płakać.

178158129f.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jak tam u was? Która z was będzie testować 12.08? Dzwoniłam do gina i powiedziala, że mam nie robić testu wcześniej niż 7 dni po spodziewanej @. Na razie nic nie czuję tylko takie bardzo delikatne cmienie, prawie nie wyczuwalne :)

Trzymam kciuki dziewczyny :)
    Ja niestety dopiero czekam na owu.. Testować to najwcześniej gdzieś koło 22-23 będę, czyli w terminie spodziewanej @. W pierwszej ciąży już była wtedy 2 krecha :) Słaba bo słaba ale była. Mój M wtedy stwierdził, że chcę widzieć to i widzę, dopiero gdy zobaczył 4 test już z obiema ciemnymi to się uśmiechnął (dodam, iż ten ostatni osobiście dałam mu wykonać, dostał płytkę i napełnioną pipetkę do ręki, więc może dlatego uwierzył :D).
    Pozdrawiam słonecznie :)

kamisia88 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja dostałam okres 5 dni wcześniej niż powinnam.. to warto robić test? wiem, że czasem dziewczyny mają okres i są w ciąży.. może też będę miała szczęście i zostane mamą, choć wątpie... ale jutro chyba zrobie test..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna wrote:
    Dziewczyny mam problem...miałam bardzo ciężką noc bardzo bolal mi brzuch. Dwa dni temu zaczął mi się 7 TC od rana źle się czuje, mam nieustanne mdłości i nie dam rady się z łóżka podnieść tak mi się w głowie kręci. Nie wiem czy to normalne, chce mi się płakać.

Blekitna idz do lekarza, no niby takie rzeczy sa normalne w ciazy ale tez zalezy w jakim stopniu odczuwasz te dolegliwosci, ja wolababym sie upewnic u lekarza czy wszystko ok.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry:)

Byłam, wróciłam i powiem tak home sweet home ;) Fajnie było wiadomo, ale Ja uwielbiam być u siebie więc niezmiernie się cieszę, że jesteśmy już w domu :)

Starałam się nadrobić ale trochę czytałam " po łebkach" bo strasznie tego dużo...
    Coś rzeczywiście cisza u nas ostatnio z zielonymi kropami, ale może nie długo będzie wysyp...

Olina, przykro mi ale mam nadzieję że jednak wszystko dobrze się skończy...

Mieszkamy sami od początku i nie zdecydowała bym się na mieszkanie z teściami albo rodzicami, no chyba, że bym nie miała innego wyjścia...w zeszłym roku zmieniliśmy mieszkanie na większe z malutkim ogródkiem także nic więcej nie potrzebuję oprócz zagospodarowania wszystkich pokoi lokatorami :P

@ powoli się kończy więc trzeba zacząć działać:)

Buźka i czekam na zielone kropki:)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka co u Ciebie?? @ czy dalej plemienia? Skusilaś się na rest czy czekasz na rozwój sytuacji?

Mmarzenak jak Cię korci to zrób test.

Ją wczoraj i dziś zamarzam. Nogi i ręce lodowate!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Smerfelinka co u Ciebie?? @ czy dalej plemienia? Skusilaś się na rest czy czekasz na rozwój sytuacji?

właśnie czy wiecie co może oznaczać jak notorycznie marzną nogi i ręce i do tego niskie ciśnienie?

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:

Dalej plamienie :/ Mój organizm sfiksował na dobre :( Testu nie robię, na razie czekam... A Ty próbowałaś już testować? Zapowiada się w ogóle na @?

Dziewczyny mnie też marzną dłonie i stopy nawet w upały, a znaczy to tyle, że jestem niskociśnieniowcem i mam dość niski puls. Nic więcej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:30

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    właśnie czy wiecie co może oznaczać jak notorycznie marzną nogi i ręce i do tego niskie ciśnienie?

Ruby przede wszystkim ściskam Cię mocno i bardzo się cieszę, że już wróciłaś, bo ja to chyba kiepsko odnajduję się w roli opiekuna ;)

Ja podobnie jak Ty i Smerfelinka marznę w upały, mam zimne ręce, stopy i mam niskie ciśnienie. Ciekawe, czego to jest objaw? Też się nad tym zastanawiam. Kurczę gdzieś kiedyś czytałam i to chyba na OF w codziennych "poradach" co to może oznaczać, ale mam dziury w pamięci i już zapomniałam. Może za jakiś czas się ten wątek pojawi to wtedy od razu się nim z Wami podzielę.

U mnie chyba psełdo @ się już kończy - masakra z moim endometrium jak widać jest fatalnie. To co u mnie jest lekkim krwawieniem to pewnie u większości byłoby plamieniem, a to co jest średnim krwawieniem u mnie u innych byłoby lekkim :( Dzisiaj niby z rana lekkie krwawienie a od południa już ledwo plamię. Koszmar, koszmar, koszmar. Mam jednak nadzieję, że codzienne szamanie orzechów, wiesiołka, b6, magnezu i popijanie czerwonego winka w tym cyklu przyniesie pozytywny efekt i clo totalnie nie zrujnuje mojego endometrium.
    Obym tylko od winka nie popadła w alkoholizm, bo wtedy to będą jajca :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dobry dobry:)

Byłam, wróciłam i powiem tak home sweet home ;) Fajnie było wiadomo, ale Ja uwielbiam być u siebie więc niezmiernie się cieszę, że jesteśmy już w domu :)

Starałam się nadrobić ale trochę czytałam " po łebkach" bo strasznie tego dużo...
    Coś rzeczywiście cisza u nas ostatnio z zielonymi kropami, ale może nie długo będzie wysyp...

Olina, przykro mi ale mam nadzieję że jednak wszystko dobrze się skończy...

Mieszkamy sami od początku i nie zdecydowała bym się na mieszkanie z teściami albo rodzicami, no chyba, że bym nie miała innego wyjścia...w zeszłym roku zmieniliśmy mieszkanie na większe z malutkim ogródkiem także nic więcej nie potrzebuję oprócz zagospodarowania wszystkich pokoi lokatorami :P

@ powoli się kończy więc trzeba zacząć działać:)

Buźka i czekam na zielone kropki:)
    Hej, ciesze się , że troszkę odpoczełaś. Co do teściów to ile ludzi tyle opinii, chociaż często te złe wygrywaja :P Życzę Ci szybkiego zagospodarowania pokoi :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    Cześ dziewczyny:)

Nusia, witaj po powrocie:)

Kamisia powodzenia. ja nie wiem, kiedy będę testowac. mogło by to byc około 12 bo wtedy mam miec @, ale nie wiem czy się odważe. jesli mi się uda, chciałabym jednak poczekac dłużej i testowac dopiero gdy @ bedzie sie spozniac.
    Dzięki słońce, ja też będę czekac troszkę dłużej :) Oby nie na darmo

f2w3flw19tw30ku4.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Dalej plamienie :/ Mój organizm sfiksował na dobre :( Testu nie robię, na razie czekam... A Ty próbowałaś już testować? Zapowiada się w ogóle na @?

Dziewczyny mnie też marzną dłonie i stopy nawet w upały, a znaczy to tyle, że jestem niskociśnieniowcem i mam dość niski puls. Nic więcej ;)

Ja robiłam betę w 10dpo i wyszła ujemna. Nie boli mnie brzuch na @. Chwyci mnie raz ból na chwile i koniec a wcześniej bolała cały czas. W czwartek teoretycznie miała być @ i wtedy rano bolał mnie brzuch jak na @. Dziś zasnęłam o 20 i wstałam koło 22. Budziłam się kilka razy i chciałam wstać ale oczy mi się same zamykały. Chwilami to jakby na @ a potem kilka godzin nic i tak od dwóch dni. A zła jestem, że przebudziłam się o 5.00 i tempke mam inną a o 6.00 było 37 i te 2 dni będą decydujące. Niby beta mogła jeszcze nie wyjść no ale...

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, przepraszam że się nic nie odzywałam ale teraz to już tak będzie że koniec ferii i mniej wolnego czasu niestety.
    Wieści mam takie że dziś u mnie 36dc (w życiu takich nie miałam, u mnie 28 to już dłuższy :D) i po @ dalej ani śladu ;) Testu nie powtarzałam bo bardzo się bałam że znowu wyjdzie jakiś cień albo bladzioch, tyle się naczytałam że lepiej po tygodniu od @ dopiero robić itd... I czekałam co będzie, na lekarza też czekam bo na urlopie w środę się wybieram. Ale dziś to już chyba zrobię bo już musi wyjść, chyba czysta formalność :)
    Ściskam was wszystkie, trzymam kciuki i teraz lecę poczytać co u której słychać bo mam zaległości ;*

zizi, kamisia88 lubią tę wiadomość

mybvl0p.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ... ostatecznie wylądowałam wczoraj na pogotowiu pod kroplówką, ale co najważniejsze wszystko z maleństwem dobrze... widziałam moją kruszynkę ma dopiero 5mm i pani doktor powiedziała że to 6 tydzień ale było widać już poruszającą się przestrzeń co ginekolog określiła jako oznakę pikającego już pomalutku serduszka... Zmierzyli mi ciśnienie 110 na 66, zbadali mocz i krew i wszystkie wyniki wyszły w porządku. A te bóle głowy które mnie wczoraj dopadły mdłości i okropne zawroty głowy to są normalne tyle że podobno po prostu ciężej będę przechodzić ten czas. No trudno, ważne że z moim kochanym maleństwem wszystko w porządku. Dzisiaj jest odrobinkę lepiej ale ogólnie nie czuję się dobrze...muszę zacisnąć zęby i po prostu to przetrwać. Doktor kazała mi brać no-spe 3 tabletki po jednej przez cały dzień. Postanowiłam brać dwie...

Marietta, zizi, kamisia88, izizizi, Bratek lubią tę wiadomość

178158129f.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna- najważniejsze, że wszystko w porządku :) Po takich stresach musisz odpocząć chociaźby "na siłę". Będzie dobrze :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kjopa! Jeszcze możesz być mile zaskoczona ;)

Ja właśnie skończyłam robić tort, o którym już chyba wcześniej wspominałam. Teraz tylko ogarnąć kuchnię i błogie lenistwo do końca weekendu :D Chociaż @ nieco psuje mi humor, bo dziś już rozkręciła się na dobre i nie daje o sobie zapomnieć. Bez przeciwbólowych się nie obejdzie :/ Miłego weekendu Kochane!

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? :P
    Ja to chyba mogę pozbyć się złudzeń bo brzuch zaczyna tak bolec, że hej, dodatkowo piersi tak samo jak zwykle przed @ :( mam mieć za 4 dni wiec smuteczek mnie ogarnia, najwyżej przy nowym cyklu będzie lepiej, miłego wieczoru dziewczyny :)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna dużo zdrówka życzę dla Ciebie i dla maleństwa :* mam nadzieję, że takie cięższe dni będą zdarzały się rzadko, także trzymajcie się :)

Renate trzymam kciuki za Ciebie :)

Rzeczywiście coś ostatnio cichutko tutaj, sama mam mniej czasu po wakacjach bo trzeba wrócić jakoś do rzeczywistości a roboty masa... Czekam na @ i zaczynamy starania :) Mam nadzieję, że owocne, bo jakiś tydzień temu widziałam spadającą gwiazdę... Życzenie wiecie jakie było, więc czekam na spełnienie :)

zizi, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna - cieszę się, że jest dobrze :*

kamisia88 - nadzieja umiera ostatnia, pamiętaj! :)

Smerfelinka - tulę :*

renate - czekamy! :)

Smerfelinka, kamisia88 lubią tę wiadomość

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ