X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie takową paletę dorwałaś? u fryzjera czy gdzieś na necie znalazłaś?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki :) morfologia super a CRP 1,80 czyli nie mam żadnego zapalenia :) jedyne co przychodzi do głowy w związku z tą podwyższoną temperaturą to to, że wychodzą mi ósemki... Idę w przyszłym tygodniu do dentystki, może powie mi coś mądrego :)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane,jestem już.Nie gniewajcie się ale nadrobię Was jutro.Chciałam tylko dać znać,że dziś 33 dc i dupek poszedł w ruch.
    Owulacji nie było na USG,pęcherzyka dominującego też nie widać....muszę to chyba przetrawić bo miałam cichą nadzieję,że może jednak ta owulka będzie....tyle :(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik przetraw sobie na spokojnie. Lekarka wszystko naprostuje zobaczysz. Będziesz miała piękne pęcherzyki jak AgaL i doczekasz się maluszka.

Ruby kuruj się kochana. Szkoda, że musiał antybiotyk pójść w ruch :-/.

Imię_Róży miałam kiedyś ale blond z fioletem. Straszyli, że się spłucze fiolet i potem taki jakby siwy się robi ale to było wieki temu. Teraz to też inne farby są. Czasem wspominam kuzynce właśnie, że podobało mi się to.

Czytałam na bieżąco ale weny za bardzo nie było do pisania :-/. Zapisałam mojego P do urologa. Zaczynają się nam chyba kłopoty ale tak myślę, że to ten tryb życia. Nocki od kilu miesięcy to jak człowiek ma funkcjonować normalnie. No i wcześniej już mówiliśmy o badaniu nasienia. Ja w tym cyklu nic nie mierzę bo co ma być to będzie. Wiem, że <3 było w dni płodne, w dzień owulacji i nic więc nie będę tego tak kontrolować bo to i tak nic nie da. Poza tym już kiedyś i teraz całkiem niedawno narzekał na ból jąder więc niech lepiej idzie się pobadać.

Lunka fajnie, że synka będziesz miała. Tak jak Imię_Róży pisze synkowie to mamy synki :-P

Edycik lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dokladnie jak mowi Kjopa,dobrze ze teraz chodziłaś regularnie,lekarka mogla Cie poznać i będzie wiedziała czym zadziałać. Podciagniesz prace jajników i będzie super :*

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ewelinka- przytulam, wiadomo nowy cykl- nowe siły i nowe szanse, wirtualnie przesyłam moc energii : )

Imię Róży- zaopatrzyłam się dzisiaj w sucharki może trochę wspomogą te trudne poranki, już przestałam stosować perfumy, bo mnie odrzucają. Rano jestem bekającym człowiekiem, z odruchami wymiotnymi, nic atrakcyjnego ; )

Paryzetka- ale fajne to badanie z wiekiem metabolicznym, poszukam u nas pewnie też można coś takiego zrobić, nigdy nie miałam, ale chciałabym wiedzieć w jakim stanie jest mój organizm. Daj znać po wizycie : )

Edycik- omawiałyście co w kolejnym cyklu? Da Ci jakąś stymulację na pęcherzyki? czas szybko leci, zaraz nowy cykl i wyhodujesz piękne pęcherzyki, przytulam <3

Kjopa- dobrze, że męża do urologa umówiłaś, warto sprawdzić czy wszystko ok.

Ruby- ja dokładnie tak samo też miałam grzywkę 2 razy ( taką prostą) i za każdym razem żałowałam. Teraz mam włosy półdługie takie za ramiona i fryzura coś a'la Magdalena Ogórek. Chyba najlepiej się czuje właśnie w takiej fryzurze. ( tylko nie mam takiego jasnego blondu).

Moje dzieciaki właśnie wróciły ze szkolnej dyskoteki, podobno było super : )
    pogoda u nas tragiczna, wiatrm deszcz brrrr

Edycik, Imię_Róży lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - nie martw jak dziewczyny piszą , lekarka cie dobrze pokieruje, a czas nie leci on zapiernicza jak szalony...ni emoge uwierzyć, że już 8 miesiąc rozpoczynam... miałam już prawie rodzić :P ech nic nieporadzimy ale ściskam cię mocno :*

Cynamon - super wyniki nic tylko sie cieszyc, łykać suplementy i robić dzieci :D

Jaśminowa współczuję mdłości ja takowych nie miałam, ale przzez to też miałam aptet jak nie wiem co i przytyłam 18 kg :/

W pracy mówili mi , że miałam zostać w domu bo wyglądam jak trup :/ przemili no...ale nareszcie kończy się zmiana więc zbieram się do domku...

Miłego wieczorku kochane :)

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zajrzałam też w kartę ciąży.Ja zawsze miałam 43kg. a w 12tyg. miałam 46.8kg. a w 39tyg. 67,5kg czyli przytyłam 24kg. Zaraz po porodzie spadło mi 10.5 kg. I tak zostało na długo. No i teraz też mam 57kg. :-P.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę :* nie smuć się... Trzeba działać z lekami i wszystko się unormuje :) pamiętasz? Grudzień na luzie :) wszystkie to obiecałyśmy :)

Kjopa Ty ważyłaś 43kilo?! Ło matko! Przy jakim wzroście?? To dobrze, że trochę z tych ciążowych kilogramów Ci zostało :P

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Cynamon - super wyniki nic tylko sie cieszyc, łykać suplementy i robić dzieci :D
    Żeby to było takie proste! :D już bym była w piątym miesiącu :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa 43kg to taki sucharek:)

Edycik zobaczysz ze stymulacja pomoze. Max 3 miechy i bedziesz brzuchata;)

Ruby to ty w pracy bylas. Siedz w domu, odpoczywaj i zbieraj sily na styczen.

Dobrej nocki.

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaaa no właśnie przy jakim wzroście? straszny sucharek :)

Cynamon bo musimy po prostu nabrać wprawy ;)dlatego tyle to trwa;)

Madzikk już w domku pod kołderką, a jutro udaję się na 17 do mądrej głowy :P

madzikk lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy wszystkim :) Kolorowych snów :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik tulę :* nie smuć się... Trzeba działać z lekami i wszystko się unormuje :) pamiętasz? Grudzień na luzie :) wszystkie to obiecałyśmy :)

Kjopa Ty ważyłaś 43kilo?! Ło matko! Przy jakim wzroście?? To dobrze, że trochę z tych ciążowych kilogramów Ci zostało :P

:-D a no sucharek. Mam 165 cm wzrostu a w ciąży mój obwód brzucha z miesiąc przed porodem to już 112cm. Ale co najlepsze to jadłam co chciałam tak jak teraz i nigdy się nie odchudzałam. No ale cieszę się że mi zostały kilogramy tylko z brzucha bym się pozbyła :-P.

Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobitki

dziękuję za słowa wsparcia - jesteście kochane :* pewnie macie rację....póki co biorę dupka i czekam na @ ..w grudniu nie planuję żadnych wizyt ani nic

Ruby jak się dziś czujesz?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Dotarłam do pracy po chorobie, ale ciężko powiedzieć, żebym była okazem zdrowia :)

Edycik kochana ściskam Cię mocno :*
    A co Twój lekarz w ogóle planuje dalej? Będzie Cię stymulował?

Rubyb jak zdrówko?

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w grudniu :)
    Edycik, przytulam Cię mocno i życzę żeby się wszystko wyprostowało. Lekarz ma plan i trzeba się go trzymać. Głowa do góry.

Kjopa chuderlaczku :)

Ruby powodzenia na wizycie dzisiaj, zobaczymy co mądra głowa wymyśliła :) Jak gardło?

A wiecie jak mi dobrze bez mierzenia tempki? No wow po prostu :) Teraz tylko przepchać rury i w nowym roku uderzyć z podwójną mocą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:03

Edycik, AgaL, Ruby, madzikk, Imię_Róży, Kjopa3, cinnamon cookie, Jasminowa, Ejrene lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka a planujesz iść jeszcze na kontrolę w sprawie choróbska?

Wiesz...mam wizytę niby na 7 grudnia wówczas będę 8 dzien brała dupka i wtedy mamy ustalić co dalej,ale nie wiem czy w grudniu będę się na coś decydowała....muszę przemyśleć to i odpocząć troszkę.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    też witam się grudniowo, u nas okropnie wieje, głowę chce urwać....

A ja niewyspana jakaś, nie wiem jak się tu dziś do pracy zmobilizuje.

Majju taki odpoczynek dobrze robi:)

Edycik grudzień wszystkie luzujemy, taki był plan:)

Ruby powodzenia na wizycie:)

Cinnamonek a Ty te ósemki kiedy załatwiasz?:)
    Kiedyś byłam wyrwać dwie naraz, nic nie bolało. Także może mam z jeden ząb "mądrości"....proszę więc o wyrozumiałość jakbym palnęła jakąś gafę :P

Edycik, Paryzetka83, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki zaczynam odliczanie do świąt :)

Aguś u mnie też wiatr taki od wczoraj,że głowe urywa...

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ