X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Edycik ja to nawet nie zakładam, że w tym miesiącu co odpuściłam zajdę, tylko daję sobie ze trzy miechy, żeby naprawdę głowę wyluzować;-) ... oczywiście potrzebne badania trzeba robić i w miarę cykl ogarniać ale nie stawiać wszystkiego na ostrzu noża, nakręcać sie i stresować, bo nie w tym to w następnych:-)

Racjonalne podejście kochana,naprawdę.
    Podobnie jak Ty chyba postąpię,potrzebne wizyty i badania będę robić jak zlecą,ale głowa musi być wyluzowana, nie będzie spiny dziś ten dzień maty w dół i musimy....ojj nie będzie :)

majju lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik przepis, jak na ogrodnika przytstało, jest z najnowszego "Działkowca" tylko trochę go zmodyfikuję dodając właśnie dżem. Napiszę jak wrócę do domu :)

Mundek miałaś się pochwalić świątecznymi ozdobami przypominam :)

Edycik, Mundek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok majju to napisz przepis w wolnej chwili :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmmm Majju zrobiło się pysznie dzięki Tobie :) jakieś same ciekawostki będziesz robić :) do tej suszonej wędliny to ja się już z trzy lata przymierzam i zabrać się nie mogę :P co będziesz robić? Schabik?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu będę robiła po raz pierwszy te wędliny. Na początek spróbuję na polędwiczkach wieprzowych. Jak dobrze wyjdzie to na Święta polędwiczki i schab :)

Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju normalnie motywujesz do pracy :) ja też muszę opracować menu na świeta na dniach

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę z Mężem do rodziców na Wigilię, będzie moje rodzeństwo z rodzinkami.. więc może jakiegoś placuszka wymyślę, reszta będzie :)Rodzice wspólnie gotują :)

Ale podziwiam i gratuluje zapału w przygotowywaniu tych potraw:)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to będzie 3 Wigilia bez Taty ....dlatego uzgodniłam z Mężem że 21 grudnia podjedzie po moją mamę i Jej kota i przywiezie ich do nas...nie chcę by Mama w tym przedświątecznym nastroju była sama bo napewno będzie popłakiwać nie raz.A tak u mnie zawsze coś będziemy we dwie robić :)
    W tym roku Wigilia ja z mężem,moja mamcia,siostra z narzeczonym i rodzice męża ..także muszę się postarać.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju pamiętam ale chce Wam wstawic zdlecie jak już wszystkie wzory zrobie chociaz po 1 sztuce także cierpliwości na pewno sie pochwale :)
    Aga zaraz wysle Ci tytuły książek z moich warsztatów bo ja jakos nie mam za duzo pracy takze na spokojnie

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thomas L. Gary "Cenniejsza niż perły"
    Linda Dillow "Twórcza partnerka"

AgaL lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Mundek:)

Edycik to masz wyzwanie :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zapachniało świętami ;) Aż się rozmarzyłam. Najbardziej w świętach lubię ubieranie choinki i kupowanie prezentów ;)
    W tym roku próbuję jakoś rozsądnie zorganizować spotkania z rodzicami moim i P. Bo co roku kursuję między dwoma miastami i mam dość. A że nasi rodzice się jeszcze nie znają, a my nie mamy ochoty zmieniać tego stanu rzeczy, to na razie święta u nas odpadają :)
    Mundek a zdradź chociaż z czego te ozdoby robisz?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow brawo cynamon:) Mnie się pytają co chce na urodziny, to się zastanawiam czy nie zażyczyć sobie bonu od wszystkich razem do jakiegoś sportowego, może bym rowerek kupiła albo jakiś inny sprzęt do ćwiczeń? abo bon do odzieżowego np mohito cz jakiejś innej sieciówki?

Ja spałam od 11 do 13 ale już wstałam ogarnęłam się i przypomniało mi się że kawy od 2 dni nie piłam, a dynia mnie boli jak cholera więc spróbuję wypić ....

Ozdoby, potrawy , prezenty dziewczyny wy już tak na poważnie, a ja nie wiem kiedy za te wszystkie rzeczy się zabiorę chyba na ostatnią chwilę :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak prawdę mówiąc w domku powoli zaczęłam już wyciagać świeczki świąteczne,mikołajka stojacego itp :) bardzo lubie ten klimacik :D

Ruby strzel sobie kawkę może ból głowy troszkę odpuści.

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z M kupiliśmy w tym roku swoją pierwszą choinkę, rok temu była pożyczana:P i od czasu jak przyszła ta nowa M chodzi i pyta....to kiedy ubieramy choinkę ?:)
    ciekawe jak nasz William zareaguje na tyle fajnych zabawek wiszących na drzewku :D

Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w tym tygodniu przytargam choinkę :) I zacznę szukać dla niej miejsca, bo jest wielka a do tej pory mieliśmy malutką :)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Edycik Ty masz kociaki, jak choinka wytrzymuje?:)

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak choinka była mała to mój Janek czasem jakąś bombkę ściągnął, ale zdarzało mu się wywrócić drzewko, więc ozdoby są z plastiku, materiału i papieru, generalnie nietłukące :) Kotka moich rodziców uwielbia wspinać się na drzewko ale przed ubraniem, a ich kocur ma wszystko gdzieś i czasem tylko przegląda się w bombkach :) Także nie ma reguły ;)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż Aguś różnie to bywa,ja kocham żywe choinki i co roku średniaczka mamy.
    Tak około 3 lata wstecz-pierwsze święta gdzie koty były w domku, godzina 2 w nocy słychać było tylko łup i moje głośne...k....a moja choinka :P dwa lata temu wdrapywały się po pniu i wisiały jak małpki, poinwestowałam w bombki plastikowe,ale mam masę szklanych po babci takich tradycyjnych i też wieszam.No i w zeszłym roku kochana prawdę mówiąc nie było przykrych niespodzianek....powąchały,kręciły się pod choinką,udawały "prezenty świąteczne" ale już było spokojniej.Z roku na rok grzeczniejsze są.

AgaL, Paryzetka83, Ruby, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achaaa dzięki Dziewczyny:) też mam większość ozdób nietłukących, choć kilka takich rodzinnych pamiątek-bombek bardziej wartościowych też mam, ale myślę, że jak przystało na brytyjczyka zachowa się z klasą :P

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ