X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super wiadomość :) i co teraz z tym robisz? Idziesz do tego doktorska numer 3 czy jednak nie?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby super wiadomość :) i co teraz z tym robisz? Idziesz do tego doktorska numer 3 czy jednak nie?

edytowałam post , wiesz chyba nie do końca jednak super, pisze że norma to więcej niż 4 % prawidłowych m ma 6% to chyba dość mało...ale ilość plemników ma dość wysoką więc może to zrekompensuje? kurcze pokażę wyniki lekarzowi bo sama nie wiem jak to interpretować...czy któraś z was jest z tym troszkę zaznajomiona?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no to gratki dla małża za konkretną armię :D teraz Ty musisz zbudować solidną jednostkę :P i będzie good ;)

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a pisząc o prawidłowych masz na myśli % plemników o prawidłowej budowie?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby a pisząc o prawidłowych masz na myśli % plemników o prawidłowej budowie?

tak, wkleję wyniki może ktoś już robił i coś wie :)

Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 7
    (N) Barwa szaro-biała
    (N) Lepkość prawidłowa
    (N) Objętość 4,0 ml [ > 1.5 ]
    (N) pH 8,2 [ > 7.2 ]
    (N) Upłynnienie 30 min, [ < 60 ]
    (N) Ilość plemników w ml 74,99 mln [ > 15 ]
    (N) Całkowita ilość plemników 299,96 mln [ > 39 ]
    (N) Ruchliwość plemników
    Ruch postępowy - 58 % (>32%)
    Ruch niepostępowy - 21 %
    Plemniki nieruchome - 21 %
    (N) Preparat bezpośredni Komórki okrągłe 2-5 w p.w.
    (N) Żywotność 80 % [ > 58 ]
    (N) Aglutynacja brak
    (N) Plemniki o praw.budowie 6 % [ > 4 ]

• majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No liczba plemników w ml robi wrażenie :) Mój M. miał tylko tylko 14 mln ale gin mówiła, że nie ma co rwac włosów z głowy i ze wystarczy. Co do plemników o prawidłowej budowie to w naszym laboratorium zakres referencyjny to > 30% dlatego dopytywalam bo to duża rozbieżność.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    No liczba plemników w ml robi wrażenie :) Mój M. miał tylko tylko 14 mln ale gin mówiła, że nie ma co rwac włosów z głowy i ze wystarczy. Co do plemników o prawidłowej budowie to w naszym laboratorium zakres referencyjny to > 30% dlatego dopytywalam bo to duża rozbieżność.

acha myślałam, że to ogóle normy takie same wszędzie bo jak sprawdzałam to w każdej znalazłam te >4% ...no może duża ilość rekompensuje ten wynik 6 % :)

• majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak ;) no i jest powyżej normy więc myślę, że nie ma czym się martwić :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam Was na weekend. Jutro M. ma zawody a potem jedziemy do Teścia. Wracamy w poniedziałek. Bardzo bym chciała jakieś dobre informacje przeczytać po weekendzie ;)
    Imię_Róży Ty chyba dziś miałaś testować koleżanko droga? ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Żegnam Was na weekend. Jutro M. ma zawody a potem jedziemy do Teścia. Wracamy w poniedziałek. Bardzo bym chciała jakieś dobre informacje przeczytać po weekendzie ;)
    Imię_Róży Ty chyba dziś miałaś testować koleżanko droga? ;)

miłego weekendu Majju ;) Imię chyba jutro coś mi się kojarzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

nareszcie weekend
    czuję powoli zzbliżającą się ovu
    w tym cyklu bez prób
    do samiuśkich świąt jestem sama

singlowskie życie...

• madzikk Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak dla mnie wyniki dobre ale ja nie jestem specem.

Ale mialam ubaw z ta sukienka, wdzystkich sie pytalam jakiego jest koloru:)

Milego weekendu dziewczynki i dobrej nocki

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewuchy nie uwierzycie mam już wyniki nasienia i muszę powiedzieć, że z tego co patrzę na normy to chyba lepiej być nie mogło ;) małż jak to powiedziała chyba katiuszka dumny jak paw chodzi...mówi żebym nawet się nie patrzyła jak piwo będzie miał w rękach ;) także huraaa :) czyli teraz wszystko zależy ode mnie ....

edit: chyba jednak nie tak super, bo niby normy to więcej niż 4 % prawidłowych a u m jest 6% więc tego raczej mało... wszystko inne dość wysokie...

Ruby 6% to b.dobre wyniki! Mój M miał 7%, byłam załamana, ze malo. Ale mój gin mi wyjaśnił, że prawie nikt nie ma dwu-cyfrowej liczby, a powyżej 4 to już super:)
    Spojrzałam na resztę i moim zdaniem, ma zbliżone do mojego M, którego gin ocenił : "Gościu super!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:52

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby 6% to b.dobre wyniki! Mój M miał 7%, byłam załamana, ze malo. Ale mój gin mi wyjaśnił, że prawie nikt nie ma dwu-cyfrowej liczby, a powyżej 4 to już super:)
    Spojrzałam na resztę i moim zdaniem, ma zbliżone do mojego M, którego gin ocenił : "Gościu super!"

jeeee Aga dziękuję :* już się nie będę zamartwiać przynajmniej przez weekend ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk miłego weekendu :)

Dziewczyny zamówiłam zestaw lampę, niezbędne akcesoria i 5 szt lakierów, nie mogłam się zdecydować na kolory, wszystkie są piękne :) ostatecznie pastelowy fiolet, seksowny czerwony, różowy french, niebieski -granat bardziej, brązowy ale jak się sprawdzą to na pewno zakupię więcej:) Nie mogę się doczekać na przesyłkę tak się nakręciłam na te paznokcie że hej...a do niedawna lakiery leżały nie ruszane od pół roku :P

Edycik, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjeżdżam na pazurki :):)
    dobranoc Kobietki:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Madzikk miłego weekendu :)

Dziewczyny zamówiłam zestaw lampę, niezbędne akcesoria i 5 szt lakierów, nie mogłam się zdecydować na kolory, wszystkie są piękne :) ostatecznie pastelowy fiolet, seksowny czerwony, różowy french, niebieski -granat bardziej, brązowy ale jak się sprawdzą to na pewno zakupię więcej:) Nie mogę się doczekać na przesyłkę tak się nakręciłam na te paznokcie że hej...a do niedawna lakiery leżały nie ruszane od pół roku :P

Podasz link Ruby?

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Podasz link Ruby?

jasne, przewertowałam internet i z tańszych , ale dość dobrych, idealny dla początkujących to zestaw marki tifton , jest kilka recenzji na blogach, nawet dziewczyny używają dla klientek ale wiadomo ja na własne potrzeby:)

http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-7x-lakier-usa-uv-lampa-tifton-i4781588634.html

Dobranoc kobiety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:17

AgaL lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-*

2da6343587.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Nadrobiłam Was podczas wieczornego odpoczynku z kompem na kolanach w łóżku. Strasznie mnie cieszy ta chwila relaksu, bo ostatnio żyję jak w matriksie przez nadmiar pracy : )

Reni, Ruby, Aga, Katiuszka- dziękuję za miłe, ciepłe słowa, ładnie to tak ciężarną wzruszać ? ; )

Katiuszka- oczywiście, że tu zostaję, gdzie mi będzie lepiej, niż z Wami : )

Paryzetka- podczas starań tak to bywa, że czasami nie chce się na zawołanie, ale wiadomo, płodnych dni jest kilka, może w słabszym miesiacu, chociaż jeden taki dzień ustrzelić i też z tego coś może być. Ale sokami z granatu możesz go dodatkowo podkarmiać ; )Mój mąż teraz bardzo tęskni za tymi czasami, gdy był napastowany seksualnie ; )

Ruby-ale Ty wcześnie wstajesz, ja wstaję codziennie godzinę później, a i tak wydaje mi się to skandalicznie wcześnie i codziennie rano mam ochotę cisnąć budzikiem przez okno.Gratuluję wyników. Wszystkie są w normie, to musi być dobrze!!!

Cynamon- fajnie, że dobrze się czujesz, ale ta stale podwyższona temperatura, hm...mam nadzieję, że usunięcie ósemki wyprostuje sprawę.

Bratku- po pierwsze dobrze Cię widzieć, a po drugie ciarki mi przeszły i włosy na rękach stanęły, gdy przeczytałam historię o Jasnej Górze. Takich historii jest więcej. Nie chce się powtarzać, ale modlitwa naprawdę ma moc.

Aga- ja w szczęśliwym cyklu nie dopatrywałam się żadnych objawów, tylko właśnie czułam spokój. Mam nadzieję, że Twój spokój jest dobrą wróżbą : )

Madzikk- współczuję, że cierpisz. Może to jeszcze po badaniu Cię trzyma? Na pewno wizyta u lekarza by się przydała.

Imię Róży- to może będą właśnie te szczęśliwe testy,czekamy na efekty wyluzowanego cyklu : )

Edycik- mąż się musi przyzwyczaić i pewnie za kilka dni zacznie mu się podobać, kobieta potrzebuje zmian, zrobiłaś to dla siebie : )

Kjopa- dobre masz podejście do swojego męża i proszę jak uzyskałaś ładnie efekt zamierzony : )

Majju- to moze jak dobrze pójdzie HSG uda się zrobić jeszcze w tym miesiącu?

Kamila- kartki własnej roboty to pięknyy prezent. W dobie elektroniki, gdzie wysyła się życzenia smsem, kartki własnej roboty to życzenia " z duszą",

Agatia- powodzenia na wizycie. Lepiej wczesniej zrobić monitoring, niż przegapić owulację i przyjść za późno.

Kogo nie wymieniłam, ściskam, kogo wymieniłam też.

U mnie zaczął się okres mdłości 24h/dobę z małymi przerwami, gdzie mały łobuz daje mamie złapać oddech. Dzisiaj byłam w pracy, na szczęście sama w pokoju, gdy zadzwonił telefon, odebrałam i po 2 zdaniach dostałam takich odruchów wymiotnych, że się szybko rozłączyłam wsadziłam głowę do wiadra na śmieci i zaczęłam rzygać. Potem haftowanko poprawiłam...Cały dzień czuję w ustach jakbym miała garść śrub, albo jakiegoś metalu, nie wiem co to za posmak, albo jakbym lizała poręcz w tramwaju.
    Cycki ciężkie jak z ołowiu, ale stanik uciska mi żołądek, więc zaczęłam chodzić bez.
    Poza tym szybko się męczę, jestem bardzo senna. To wszystko w konfrontacji z nadmiarem pracy jest mega ciężkim wyzwaniem, ale wiem, że za niedługo zwolnienie i za niedługo te najgorsze objawy miną. Ogólnie psychicznie czuję się bardzo pozytywnie, ale fizycznie wrak.

Dobranoc Dziewczyny.

cinnamon cookie, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ