X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super wiadomość :) i co teraz z tym robisz? Idziesz do tego doktorska numer 3 czy jednak nie?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby super wiadomość :) i co teraz z tym robisz? Idziesz do tego doktorska numer 3 czy jednak nie?

edytowałam post , wiesz chyba nie do końca jednak super, pisze że norma to więcej niż 4 % prawidłowych m ma 6% to chyba dość mało...ale ilość plemników ma dość wysoką więc może to zrekompensuje? kurcze pokażę wyniki lekarzowi bo sama nie wiem jak to interpretować...czy któraś z was jest z tym troszkę zaznajomiona?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no to gratki dla małża za konkretną armię :D teraz Ty musisz zbudować solidną jednostkę :P i będzie good ;)

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a pisząc o prawidłowych masz na myśli % plemników o prawidłowej budowie?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby a pisząc o prawidłowych masz na myśli % plemników o prawidłowej budowie?

tak, wkleję wyniki może ktoś już robił i coś wie :)

Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 7
    (N) Barwa szaro-biała
    (N) Lepkość prawidłowa
    (N) Objętość 4,0 ml [ > 1.5 ]
    (N) pH 8,2 [ > 7.2 ]
    (N) Upłynnienie 30 min, [ < 60 ]
    (N) Ilość plemników w ml 74,99 mln [ > 15 ]
    (N) Całkowita ilość plemników 299,96 mln [ > 39 ]
    (N) Ruchliwość plemników
    Ruch postępowy - 58 % (>32%)
    Ruch niepostępowy - 21 %
    Plemniki nieruchome - 21 %
    (N) Preparat bezpośredni Komórki okrągłe 2-5 w p.w.
    (N) Żywotność 80 % [ > 58 ]
    (N) Aglutynacja brak
    (N) Plemniki o praw.budowie 6 % [ > 4 ]

• majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No liczba plemników w ml robi wrażenie :) Mój M. miał tylko tylko 14 mln ale gin mówiła, że nie ma co rwac włosów z głowy i ze wystarczy. Co do plemników o prawidłowej budowie to w naszym laboratorium zakres referencyjny to > 30% dlatego dopytywalam bo to duża rozbieżność.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    No liczba plemników w ml robi wrażenie :) Mój M. miał tylko tylko 14 mln ale gin mówiła, że nie ma co rwac włosów z głowy i ze wystarczy. Co do plemników o prawidłowej budowie to w naszym laboratorium zakres referencyjny to > 30% dlatego dopytywalam bo to duża rozbieżność.

acha myślałam, że to ogóle normy takie same wszędzie bo jak sprawdzałam to w każdej znalazłam te >4% ...no może duża ilość rekompensuje ten wynik 6 % :)

• majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak ;) no i jest powyżej normy więc myślę, że nie ma czym się martwić :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam Was na weekend. Jutro M. ma zawody a potem jedziemy do Teścia. Wracamy w poniedziałek. Bardzo bym chciała jakieś dobre informacje przeczytać po weekendzie ;)
    Imię_Róży Ty chyba dziś miałaś testować koleżanko droga? ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Żegnam Was na weekend. Jutro M. ma zawody a potem jedziemy do Teścia. Wracamy w poniedziałek. Bardzo bym chciała jakieś dobre informacje przeczytać po weekendzie ;)
    Imię_Róży Ty chyba dziś miałaś testować koleżanko droga? ;)

miłego weekendu Majju ;) Imię chyba jutro coś mi się kojarzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

nareszcie weekend
    czuję powoli zzbliżającą się ovu
    w tym cyklu bez prób
    do samiuśkich świąt jestem sama

singlowskie życie...

• madzikk Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak dla mnie wyniki dobre ale ja nie jestem specem.

Ale mialam ubaw z ta sukienka, wdzystkich sie pytalam jakiego jest koloru:)

Milego weekendu dziewczynki i dobrej nocki

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewuchy nie uwierzycie mam już wyniki nasienia i muszę powiedzieć, że z tego co patrzę na normy to chyba lepiej być nie mogło ;) małż jak to powiedziała chyba katiuszka dumny jak paw chodzi...mówi żebym nawet się nie patrzyła jak piwo będzie miał w rękach ;) także huraaa :) czyli teraz wszystko zależy ode mnie ....

edit: chyba jednak nie tak super, bo niby normy to więcej niż 4 % prawidłowych a u m jest 6% więc tego raczej mało... wszystko inne dość wysokie...

Ruby 6% to b.dobre wyniki! Mój M miał 7%, byłam załamana, ze malo. Ale mój gin mi wyjaśnił, że prawie nikt nie ma dwu-cyfrowej liczby, a powyżej 4 to już super:)
    Spojrzałam na resztę i moim zdaniem, ma zbliżone do mojego M, którego gin ocenił : "Gościu super!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:52

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby 6% to b.dobre wyniki! Mój M miał 7%, byłam załamana, ze malo. Ale mój gin mi wyjaśnił, że prawie nikt nie ma dwu-cyfrowej liczby, a powyżej 4 to już super:)
    Spojrzałam na resztę i moim zdaniem, ma zbliżone do mojego M, którego gin ocenił : "Gościu super!"

jeeee Aga dziękuję :* już się nie będę zamartwiać przynajmniej przez weekend ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk miłego weekendu :)

Dziewczyny zamówiłam zestaw lampę, niezbędne akcesoria i 5 szt lakierów, nie mogłam się zdecydować na kolory, wszystkie są piękne :) ostatecznie pastelowy fiolet, seksowny czerwony, różowy french, niebieski -granat bardziej, brązowy ale jak się sprawdzą to na pewno zakupię więcej:) Nie mogę się doczekać na przesyłkę tak się nakręciłam na te paznokcie że hej...a do niedawna lakiery leżały nie ruszane od pół roku :P

Edycik, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjeżdżam na pazurki :):)
    dobranoc Kobietki:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Madzikk miłego weekendu :)

Dziewczyny zamówiłam zestaw lampę, niezbędne akcesoria i 5 szt lakierów, nie mogłam się zdecydować na kolory, wszystkie są piękne :) ostatecznie pastelowy fiolet, seksowny czerwony, różowy french, niebieski -granat bardziej, brązowy ale jak się sprawdzą to na pewno zakupię więcej:) Nie mogę się doczekać na przesyłkę tak się nakręciłam na te paznokcie że hej...a do niedawna lakiery leżały nie ruszane od pół roku :P

Podasz link Ruby?

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Podasz link Ruby?

jasne, przewertowałam internet i z tańszych , ale dość dobrych, idealny dla początkujących to zestaw marki tifton , jest kilka recenzji na blogach, nawet dziewczyny używają dla klientek ale wiadomo ja na własne potrzeby:)

http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-7x-lakier-usa-uv-lampa-tifton-i4781588634.html

Dobranoc kobiety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:17

AgaL lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-*

2da6343587.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Nadrobiłam Was podczas wieczornego odpoczynku z kompem na kolanach w łóżku. Strasznie mnie cieszy ta chwila relaksu, bo ostatnio żyję jak w matriksie przez nadmiar pracy : )

Reni, Ruby, Aga, Katiuszka- dziękuję za miłe, ciepłe słowa, ładnie to tak ciężarną wzruszać ? ; )

Katiuszka- oczywiście, że tu zostaję, gdzie mi będzie lepiej, niż z Wami : )

Paryzetka- podczas starań tak to bywa, że czasami nie chce się na zawołanie, ale wiadomo, płodnych dni jest kilka, może w słabszym miesiacu, chociaż jeden taki dzień ustrzelić i też z tego coś może być. Ale sokami z granatu możesz go dodatkowo podkarmiać ; )Mój mąż teraz bardzo tęskni za tymi czasami, gdy był napastowany seksualnie ; )

Ruby-ale Ty wcześnie wstajesz, ja wstaję codziennie godzinę później, a i tak wydaje mi się to skandalicznie wcześnie i codziennie rano mam ochotę cisnąć budzikiem przez okno.Gratuluję wyników. Wszystkie są w normie, to musi być dobrze!!!

Cynamon- fajnie, że dobrze się czujesz, ale ta stale podwyższona temperatura, hm...mam nadzieję, że usunięcie ósemki wyprostuje sprawę.

Bratku- po pierwsze dobrze Cię widzieć, a po drugie ciarki mi przeszły i włosy na rękach stanęły, gdy przeczytałam historię o Jasnej Górze. Takich historii jest więcej. Nie chce się powtarzać, ale modlitwa naprawdę ma moc.

Aga- ja w szczęśliwym cyklu nie dopatrywałam się żadnych objawów, tylko właśnie czułam spokój. Mam nadzieję, że Twój spokój jest dobrą wróżbą : )

Madzikk- współczuję, że cierpisz. Może to jeszcze po badaniu Cię trzyma? Na pewno wizyta u lekarza by się przydała.

Imię Róży- to może będą właśnie te szczęśliwe testy,czekamy na efekty wyluzowanego cyklu : )

Edycik- mąż się musi przyzwyczaić i pewnie za kilka dni zacznie mu się podobać, kobieta potrzebuje zmian, zrobiłaś to dla siebie : )

Kjopa- dobre masz podejście do swojego męża i proszę jak uzyskałaś ładnie efekt zamierzony : )

Majju- to moze jak dobrze pójdzie HSG uda się zrobić jeszcze w tym miesiącu?

Kamila- kartki własnej roboty to pięknyy prezent. W dobie elektroniki, gdzie wysyła się życzenia smsem, kartki własnej roboty to życzenia " z duszą",

Agatia- powodzenia na wizycie. Lepiej wczesniej zrobić monitoring, niż przegapić owulację i przyjść za późno.

Kogo nie wymieniłam, ściskam, kogo wymieniłam też.

U mnie zaczął się okres mdłości 24h/dobę z małymi przerwami, gdzie mały łobuz daje mamie złapać oddech. Dzisiaj byłam w pracy, na szczęście sama w pokoju, gdy zadzwonił telefon, odebrałam i po 2 zdaniach dostałam takich odruchów wymiotnych, że się szybko rozłączyłam wsadziłam głowę do wiadra na śmieci i zaczęłam rzygać. Potem haftowanko poprawiłam...Cały dzień czuję w ustach jakbym miała garść śrub, albo jakiegoś metalu, nie wiem co to za posmak, albo jakbym lizała poręcz w tramwaju.
    Cycki ciężkie jak z ołowiu, ale stanik uciska mi żołądek, więc zaczęłam chodzić bez.
    Poza tym szybko się męczę, jestem bardzo senna. To wszystko w konfrontacji z nadmiarem pracy jest mega ciężkim wyzwaniem, ale wiem, że za niedługo zwolnienie i za niedługo te najgorsze objawy miną. Ogólnie psychicznie czuję się bardzo pozytywnie, ale fizycznie wrak.

Dobranoc Dziewczyny.

cinnamon cookie, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ