Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEjrene wrote:Ruby super wiadomość
i co teraz z tym robisz? Idziesz do tego doktorska numer 3 czy jednak nie?
edytowałam post , wiesz chyba nie do końca jednak super, pisze że norma to więcej niż 4 % prawidłowych m ma 6% to chyba dość mało...ale ilość plemników ma dość wysoką więc może to zrekompensuje? kurcze pokażę wyniki lekarzowi bo sama nie wiem jak to interpretować...czy któraś z was jest z tym troszkę zaznajomiona? -
nick nieaktualnymajju wrote:Ruby a pisząc o prawidłowych masz na myśli % plemników o prawidłowej budowie?
tak, wkleję wyniki może ktoś już robił i coś wie
Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 7
(N) Barwa szaro-biała
(N) Lepkość prawidłowa
(N) Objętość 4,0 ml [ > 1.5 ]
(N) pH 8,2 [ > 7.2 ]
(N) Upłynnienie 30 min, [ < 60 ]
(N) Ilość plemników w ml 74,99 mln [ > 15 ]
(N) Całkowita ilość plemników 299,96 mln [ > 39 ]
(N) Ruchliwość plemników
Ruch postępowy - 58 % (>32%)
Ruch niepostępowy - 21 %
Plemniki nieruchome - 21 %
(N) Preparat bezpośredni Komórki okrągłe 2-5 w p.w.
(N) Żywotność 80 % [ > 58 ]
(N) Aglutynacja brak
(N) Plemniki o praw.budowie 6 % [ > 4 ]
-
No liczba plemników w ml robi wrażenie
Mój M. miał tylko tylko 14 mln ale gin mówiła, że nie ma co rwac włosów z głowy i ze wystarczy. Co do plemników o prawidłowej budowie to w naszym laboratorium zakres referencyjny to > 30% dlatego dopytywalam bo to duża rozbieżność.
-
nick nieaktualnymajju wrote:No liczba plemników w ml robi wrażenie
Mój M. miał tylko tylko 14 mln ale gin mówiła, że nie ma co rwac włosów z głowy i ze wystarczy. Co do plemników o prawidłowej budowie to w naszym laboratorium zakres referencyjny to > 30% dlatego dopytywalam bo to duża rozbieżność.
acha myślałam, że to ogóle normy takie same wszędzie bo jak sprawdzałam to w każdej znalazłam te >4% ...no może duża ilość rekompensuje ten wynik 6 % -
nick nieaktualnymajju wrote:Żegnam Was na weekend. Jutro M. ma zawody a potem jedziemy do Teścia. Wracamy w poniedziałek. Bardzo bym chciała jakieś dobre informacje przeczytać po weekendzie
Imię_Róży Ty chyba dziś miałaś testować koleżanko droga?
miłego weekendu MajjuImię chyba jutro coś mi się kojarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:52
-
nick nieaktualny
-
Ruby jak dla mnie wyniki dobre ale ja nie jestem specem.
Ale mialam ubaw z ta sukienka, wdzystkich sie pytalam jakiego jest koloru:)
Milego weekendu dziewczynki i dobrej nockicinnamon cookie lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Ruby wrote:Dziewuchy nie uwierzycie mam już wyniki nasienia i muszę powiedzieć, że z tego co patrzę na normy to chyba lepiej być nie mogło
małż jak to powiedziała chyba katiuszka dumny jak paw chodzi...mówi żebym nawet się nie patrzyła jak piwo będzie miał w rękach
także huraaa
czyli teraz wszystko zależy ode mnie ....
edit: chyba jednak nie tak super, bo niby normy to więcej niż 4 % prawidłowych a u m jest 6% więc tego raczej mało... wszystko inne dość wysokie...
Ruby 6% to b.dobre wyniki! Mój M miał 7%, byłam załamana, ze malo. Ale mój gin mi wyjaśnił, że prawie nikt nie ma dwu-cyfrowej liczby, a powyżej 4 to już super:)
Spojrzałam na resztę i moim zdaniem, ma zbliżone do mojego M, którego gin ocenił : "Gościu super!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:52
Bratek lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Ruby 6% to b.dobre wyniki! Mój M miał 7%, byłam załamana, ze malo. Ale mój gin mi wyjaśnił, że prawie nikt nie ma dwu-cyfrowej liczby, a powyżej 4 to już super:)
Spojrzałam na resztę i moim zdaniem, ma zbliżone do mojego M, którego gin ocenił : "Gościu super!"
jeeee Aga dziękuję :* już się nie będę zamartwiać przynajmniej przez weekendAgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzikk miłego weekendu
Dziewczyny zamówiłam zestaw lampę, niezbędne akcesoria i 5 szt lakierów, nie mogłam się zdecydować na kolory, wszystkie są piękneostatecznie pastelowy fiolet, seksowny czerwony, różowy french, niebieski -granat bardziej, brązowy ale jak się sprawdzą to na pewno zakupię więcej:) Nie mogę się doczekać na przesyłkę tak się nakręciłam na te paznokcie że hej...a do niedawna lakiery leżały nie ruszane od pół roku
Edycik, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Madzikk miłego weekendu
Dziewczyny zamówiłam zestaw lampę, niezbędne akcesoria i 5 szt lakierów, nie mogłam się zdecydować na kolory, wszystkie są piękneostatecznie pastelowy fiolet, seksowny czerwony, różowy french, niebieski -granat bardziej, brązowy ale jak się sprawdzą to na pewno zakupię więcej:) Nie mogę się doczekać na przesyłkę tak się nakręciłam na te paznokcie że hej...a do niedawna lakiery leżały nie ruszane od pół roku
Podasz link Ruby? -
nick nieaktualnyEwelinaaKa wrote:Podasz link Ruby?
jasne, przewertowałam internet i z tańszych , ale dość dobrych, idealny dla początkujących to zestaw marki tifton , jest kilka recenzji na blogach, nawet dziewczyny używają dla klientek ale wiadomo ja na własne potrzeby:)
http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-7x-lakier-usa-uv-lampa-tifton-i4781588634.html
Dobranoc kobietyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:17
AgaL lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Nadrobiłam Was podczas wieczornego odpoczynku z kompem na kolanach w łóżku. Strasznie mnie cieszy ta chwila relaksu, bo ostatnio żyję jak w matriksie przez nadmiar pracy : )
Reni, Ruby, Aga, Katiuszka- dziękuję za miłe, ciepłe słowa, ładnie to tak ciężarną wzruszać ? ; )
Katiuszka- oczywiście, że tu zostaję, gdzie mi będzie lepiej, niż z Wami : )
Paryzetka- podczas starań tak to bywa, że czasami nie chce się na zawołanie, ale wiadomo, płodnych dni jest kilka, może w słabszym miesiacu, chociaż jeden taki dzień ustrzelić i też z tego coś może być. Ale sokami z granatu możesz go dodatkowo podkarmiać ; )Mój mąż teraz bardzo tęskni za tymi czasami, gdy był napastowany seksualnie ; )
Ruby-ale Ty wcześnie wstajesz, ja wstaję codziennie godzinę później, a i tak wydaje mi się to skandalicznie wcześnie i codziennie rano mam ochotę cisnąć budzikiem przez okno.Gratuluję wyników. Wszystkie są w normie, to musi być dobrze!!!
Cynamon- fajnie, że dobrze się czujesz, ale ta stale podwyższona temperatura, hm...mam nadzieję, że usunięcie ósemki wyprostuje sprawę.
Bratku- po pierwsze dobrze Cię widzieć, a po drugie ciarki mi przeszły i włosy na rękach stanęły, gdy przeczytałam historię o Jasnej Górze. Takich historii jest więcej. Nie chce się powtarzać, ale modlitwa naprawdę ma moc.
Aga- ja w szczęśliwym cyklu nie dopatrywałam się żadnych objawów, tylko właśnie czułam spokój. Mam nadzieję, że Twój spokój jest dobrą wróżbą : )
Madzikk- współczuję, że cierpisz. Może to jeszcze po badaniu Cię trzyma? Na pewno wizyta u lekarza by się przydała.
Imię Róży- to może będą właśnie te szczęśliwe testy,czekamy na efekty wyluzowanego cyklu : )
Edycik- mąż się musi przyzwyczaić i pewnie za kilka dni zacznie mu się podobać, kobieta potrzebuje zmian, zrobiłaś to dla siebie : )
Kjopa- dobre masz podejście do swojego męża i proszę jak uzyskałaś ładnie efekt zamierzony : )
Majju- to moze jak dobrze pójdzie HSG uda się zrobić jeszcze w tym miesiącu?
Kamila- kartki własnej roboty to pięknyy prezent. W dobie elektroniki, gdzie wysyła się życzenia smsem, kartki własnej roboty to życzenia " z duszą",
Agatia- powodzenia na wizycie. Lepiej wczesniej zrobić monitoring, niż przegapić owulację i przyjść za późno.
Kogo nie wymieniłam, ściskam, kogo wymieniłam też.
U mnie zaczął się okres mdłości 24h/dobę z małymi przerwami, gdzie mały łobuz daje mamie złapać oddech. Dzisiaj byłam w pracy, na szczęście sama w pokoju, gdy zadzwonił telefon, odebrałam i po 2 zdaniach dostałam takich odruchów wymiotnych, że się szybko rozłączyłam wsadziłam głowę do wiadra na śmieci i zaczęłam rzygać. Potem haftowanko poprawiłam...Cały dzień czuję w ustach jakbym miała garść śrub, albo jakiegoś metalu, nie wiem co to za posmak, albo jakbym lizała poręcz w tramwaju.
Cycki ciężkie jak z ołowiu, ale stanik uciska mi żołądek, więc zaczęłam chodzić bez.
Poza tym szybko się męczę, jestem bardzo senna. To wszystko w konfrontacji z nadmiarem pracy jest mega ciężkim wyzwaniem, ale wiem, że za niedługo zwolnienie i za niedługo te najgorsze objawy miną. Ogólnie psychicznie czuję się bardzo pozytywnie, ale fizycznie wrak.
Dobranoc Dziewczyny.
cinnamon cookie, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png