X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Parytzetka ja mam objawy identyczne ja przy poprzednich cionszach, nawet cienie mi wychodzą;-))) hahaha no to już jaja:-) ... ale dziewczyny pisały że na tych rossmannowskich też im cienie wychodzą i nie są w ciąży. Ja grudzień też luzuję (święta, sylwester), bo w styczniu idę do ginki i zobaczymy co się będzie działo:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na razie objawów nie mam poza bólem piersi :) A grudzień też luzuję bo ... następna owulacja w styczniu ;) Jak już podjęłam męską decyzję, że się jednak nie spinam i że ten cykl sobie daruję, to poczułam niesamowitą ulgę :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wiem, że ten cykl też ni ejest mój to też mi znacznie lżej a nie jest bo czeka mnie zabieg na te polipy prawdopodobnie, w tym tyg planuję zrobić wymazy dopiero za tydzień reszta...

A ja dalej jestem w ciężkim szoku, pełno śluzu niewiadomo skąd :) może wreszcie wszystko wraca do siebie :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam dopiero kobitki - dzień dobry :)

troszkę pospałam i obudziłam się wesoła :)
    myślę podobnie jak Wy skoro ten cykl odpuszczony to nie ma co..nawet <3 przestałam zaznaczać :) ale prawdę mówiąc niech ta @ już przyjdzie...bo ileż można się męczyć

a gdzie reszta dziewuszek śpicie jeszcze?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Dziś po wyjściu do pracy zaliczyłam pierwsze żyganko- i to nie przez mdłości a przez kaszel :/ chora nie jestem, ale jak zaczęłam kaszleć to przestać nie mogłam i to jak u gruźlika tak mnie rwało że skończyło się nawożeniem choinki :P

W sobotę byliśmy poznać miesięcznego synka mojego kuzyna-tego dla którego kiedyś się radziłam Was co mu kupić w prezencie. mrówie Wam jaki krzykacz z małego, ciągle płacze, nawet na rękach to trochę spokoju i nagle nie wiadomo skąd ryk i płacz.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześś u mnie weekend był taki intensywny że nawet kompa nie otworzyłam ani na chwile...sprzątanie, goście , imieniny mamy... oprócz tego mam doła że sie nigdy nie uda bo moja temp to aż żal w tym miesiącu...niby ładnie sie uregulowała przez pierwsze dwa miesiace brania inofemu a teraz trzeci i skacze jak chce...i jeszcze to niemiłe uczucie tam na dole chyba przez tą infekcje wczoraj rano to myslałam że oszaleje...u mnie też był mikołaj :) zostawił wisiorek w kształcie śniezynki i skarpetki w świąteczne wzorki.. udanego dnia

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry poniedzialkowo niestety :-)
    U mnie też był Mikołaj :-)byłam grzeczna.. Oł jea:-P haha.zostawił mi bieliznę i ptasie mleczko :-)

Poza tym zasypiam na stojąco :-)
    Pozdrowionka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:22

2da6343587.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Ja już w pracy po kawce, zaraz zabiorę się za robienie papierów... Tymczasem zajrzałam co u Was :)

Ruby no właśnie w mordę jeża zapomniałam o tej sukience :/ na profilu fb już nie ma jej w sprzedaży, a ja zdjęcia nie zapisałam :/ wstawię zdjęcie jak się w nią ubiorę :P

Widzę, że u większości z Was jakieś dziwne objawy się pojawiają i cyrki z tymi cyklami :/ ale grudzień odpuszczamy, dobrze, że pamiętacie ;) ja się przyznam, że nie dość że nic nie zapisuję to nawet nie wiem który mam dc :P aż muszę zaraz zajrzeć na wykres ;)

Miłego dnia życzę :) pracującym by szybko zleciał a odpoczywającym by trwał jak najdłużej ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy imprezę firmową w stylu retro, potrzebuję inspiracji żeby nie przesadzić ale żeby też było w temacie :)

Ktoś coś?

edit: Myslę na rozkloszowaną sukienką w grochy plus opaska do tego ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:19

• Mundek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby podoba mi sie pomysł z sukienka w grochy i opaską :)

Ruby lubi tę wiadomość

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też jestem za Twoim pomysłem :)

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki.

Ruby sukienka w groszki i opaska super pomysl:)

Ja wlasnie czekam na wizyte w szpitalu, no ciekawa jestem co lekarz stwierdzi po hsg:) dam znac.

Ale glodna jestem.

Milego poniedzialku!

Ruby lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Czesc dziewczynki.

Ruby sukienka w groszki i opaska super pomysl:)

Ja wlasnie czekam na wizyte w szpitalu, no ciekawa jestem co lekarz stwierdzi po hsg:) dam znac.

Ale glodna jestem.

Milego poniedzialku!

Madzik powodzenia! :)

madzikk lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry....śpioch sie Wita :D

U Was tez tak dalej wieje? az nie chce sie wychodzić z domu :(

Ruby sukienka w groszki jest super! Do tego opaska, sexi make-up :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja juz po wizycie. Obydwa jajowody drozne, lekarz daje mi czas do konca lata 2016, jak sie nie uda to mam w sierpniu dzwonic, ale miejmy nadzieje ze nie bedzie potrzeby. Powiedzial ze 46% zachodzi, wzial tez pod uwage moj wiek i dlugosc staran i to ze mam owulacje, nasienie jest dobre i jajowody czyste. A jak sie do sierpnia nie uda to bedziemy dzialac, pewnie mial na mysli invitro. No nic pozostaje wierzyi sie starac:)

Mundek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Cały weekend miałam gości, jeszcze 2 dni będziemy dojadać to, co zostało.

Zdecydowaliśmy z mężem, żeby wczoraj powiedzieć dzieciom, bo dzisiaj miałam powiedzieć w pracy,a chcieliśmy, aby dzieciaki wiedziały jako pierwsze.
    Jak wyszli goście usiedliśmy razem przy stole i mąż powiedział, że będzie dzidzia. Był tak wzruszony, że ostatniego zdania nie mógł powiedzieć, na to popłakał się mój synek i podbiegł do mnie i się przytulał, mówił, że jego marzenie się spełniło i już teraz żadnych marzeń nie ma : )
    Córeczka się też strasznie ucieszyła. Od razu zarządziła, że teraz będą pomagać we wszystkim mamie.
    Dzisiaj rano, gdy zadzwonił budzik, synek przyszedł do sypialni i do mnie powiedział, że mam spać, że oni sami zrobią sobie śniadanie : )
    No ale powiedziałam, że jest kochany, ale chętnie zrobię im to śniadanko : )

I druga sprawa, zadzwoniłam dzisiaj do swojej przełożonej, aby powiedzieć i uprzedzić, że wybieram się na zwolnienie od stycznia. Lekko się denerwowałam. I wyobraźcie sobie, że jej powiedziałam, a ona się spłakała i powiedziała, że mnie przeprasza, ale bardzo ją to wzruszyło. Strasznie pozytywnie mnie zaskoczyła, kompletnie nie spodziewałam się takiej reakcji. Niepotrzebnie się denerwowałam.

Także dzisiaj jest mi lżej, że już w pracy wiedzą i zaczyna się powoli proces przekazywania wszystkich obowiązków.

Ruby- co do mdłości, miałam je też w poprzednich ciążach, ale wiesz, po tylu latach się zapomina i wspomina to, co dobre, zapomniałam, że to taki hardkor : )
    Co do stroju na imprezę retro, popieram pomysł z sukienką i chustką.
    A rozpacz na imprezie u mamy, przynajmniej zapamiętają, żeby uważać z żartami, a tyłek nie może byc za mały, jak ma być sexy ; )

Cynamonku- smaki się uspokoiły przez mdłości. Jem niewiele i powoli, aby wszystkiego zaraz nie oddać do kanalizy ; ) zauważyłam, że owoców mi się zachciewa np. ananasa, pomarańcza.

Edycik- masz po spadku 3 teperatury wyższe od 6 poprzednich ( te oznaczone nr 3,4,5), co w teorii oznacza, że wystąpiła owulacja.
    To pewne, że jej nie było?

Katiuszka- modlitwa za Ciebie, za Was, zapewniona. Wierzę, że wszystko się ułoży. Skupcie się na sobie wzajemnie. Przytulam <3

Kamila- jesteś 3 tygodnie po zabiegu, może jeszcze nie wszystko wróciło do normy. Jakby coś Cię martwiło, idź do lekarza.

Madzikk- na pewno poczułaś ulgę, że wszystko jest u Was w porządku, gratuluję i teraz życzę szybkich owoców starań.
    Pyszności narobiłaś na święta : )

Dobrego dnia wszystkim : )

cinnamon cookie, madzikk, Ejrene, Edycik, Kjopa3, Kamila ;), katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa cudne wieści :) i jedne i drugie :) wzruszające!

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk to w takim razie jak wszystko jest Ok to nic tylko się starać i wierzyć, że się uda :)

madzikk lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk to wspaniale:) może trochę będzie wamlżej wiedząć, że wszystko ok i mże staranka z mniejszym stresem będą :)

Jaśminowa - cudownie , że dzieci się ucieszyły, wspaniała z was rodzinka i bardzo dobrze, że się powiększa bo takich ludzi na świecie powinno być zdecydowanie więcej ;)

Jasminowa, Natalii00 lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa masz wspaniałe dzieciaki :) aż ja sie wzruszyłam...
    Madzik bardzo sie ciesze z dobrych wiadomości a jak to badanie wogóle przebiegało? bolało? i słyszałam ze po tym duzo dziewczyn szybko zachodzi w ciąże :) także tylko czekamy kiedy

Jasminowa lubi tę wiadomość

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ