X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meczy mnie jedna sprawa... może Wy sie wypowiecie i doradzicie? dostałam tabletki dopochwowe na infekcje metronidazol i niby gin mówiła ze można brac nawet jakby sie udało ale na ulotce wyraźnie jest napisane nie stosowac w 1 trymestrze ciąży no i sie stresuje z tego powodu... czy to moze zaszkodzic w razie czego?

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mój pomysł legł w gruzach, to maja być dokładnie lata 80...pisza looking forward to seeing you in your pre-90's ... także jestem w kropce, chyba mega kolorowo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    meczy mnie jedna sprawa... może Wy sie wypowiecie i doradzicie? dostałam tabletki dopochwowe na infekcje metronidazol i niby gin mówiła ze można brac nawet jakby sie udało ale na ulotce wyraźnie jest napisane nie stosowac w 1 trymestrze ciąży no i sie stresuje z tego powodu... czy to moze zaszkodzic w razie czego?

Mundek pewności nie masz, ale warto wyleczyć infekcje bo nawet gdyby ci się udało to przez takie infekcje dochodzi też do poronienia...uważam że powinnaś brać jak lekarka kazała i wyleczyć infekcję...

Mundek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczyny- dziękuję za miłe słowa.

Mundek- też uważam, że powinnaś infekcję wyleczyć, a skoro lekarka powiedziała, że starania mogą się odbywać, to trzeba jej posłuchać,

Ruby- ja 2 razy byłam na imprezie lata 80-te. Pożyczyłam sukienkę od sąsiadki mojej mamy. Była czarna rozkloszowana, a góra obcisła, do tego plastikowa kolorowa biżuteria, koniecznie klipsy, kolorowy mocny makijaż, włosy natapirowane i kabaretki : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Kochane Dziewczyny- dziękuję za miłe słowa.

Mundek- też uważam, że powinnaś infekcję wyleczyć, a skoro lekarka powiedziała, że starania mogą się odbywać, to trzeba jej posłuchać,

Ruby- ja 2 razy byłam na imprezie lata 80-te. Pożyczyłam sukienkę od sąsiadki mojej mamy. Była czarna rozkloszowana, a góra obcisła, do tego plastikowa kolorowa biżuteria, koniecznie klipsy, kolorowy mocny makijaż, włosy natapirowane i kabaretki : )

dziekuję za podpowiedź :*

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa podejście Twoich dzieci do sprawy Twojej ciąży cudowne :) kochane masz dzieciaczki
    bardzo się cieszę,że przełożona też zaareagowała tak ciepło na to,że jesteś w ciązy :) wszystko wspaniale się układa :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa super te twoje dzieciaczki:)

Dzieki dziewczyny, bede cierpliwa, jak cos to 8 miesiecy szybko zleci:)
    Moze kredyty i praca mnie blokuja. Postaram sie wyluzowac i nie myslec wiecej o oplatach no i olac szefa:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk to super wieści, to teraz na spokojnie, bez spiny starać się :)
    Ruby lata 80? Obejrzyj sobie Ile waży koń trojański - laski na jakiejś imprezie były i to może być dobra inspiracja :)
    Edycik a Ty myślisz, że te wyższe tempki to po dupku? Bo w sumie jak na owu to byłoby mega późno :)
    Aguś a Ty gdzie?

Mundek - lepiej najpierw wyleczyć infekcję nawet jakby starania miały się przesunąć o miesiąc :) A z innej beczki - masz wiadomość na priv :)

Mundek, madzikk, Ruby lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa - ale fajnie i dzieciaki i szefowa zareagowali :) Tak się ciepło robi jak się czyta Twoje wpisy :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka teraz Ty masz wiadomość na priv :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki Kochane:)
    podczytałam Was w ciągu dnia z komórki, ale ciężko mi na niej pisać.

Dziś mój wolny dzień -taki prezent mikołajkowy sobie zrobiłam. cały dzień z muzyką, sprzątanie świątecznie, uszczuplenie garderoby, włóczenie sie po sklepach obiadek i już popołudnie.
    Jutro powrót do codzienności, ale dobrze mi taki wolny dzień zrobił ;)

Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz wiadomość :) super imprezka przebierana, zazdroszczę, wytańczyłabym się przy takich rytmach :) Koniecznie fotkę pokaż wiesz gdzie jak się odstrzelisz ;)

Paryzetka emanujesz spokojem, widać, że wyluzowałaś :)

Mundek Kochana nie wiem co Ci doradzić, też miałabym wątpliwości.

Jaśminowa znowu mnie wzrusza.... masz cudowną rodzinę :) pięknie to opisałaś, poczułam ciepło:*

Madzikk cieszę sie, że konkretny plan, ale jednak na spokojnie :)

Edycik jutro powrót do pracy? oj będzie ciężko, mi też;)

A Cinnamonka proszę o adres domowy na priva, książka przyjdzie na Święta :) naprawdę dobrze się ją czyta.

Jasminowa, Ruby, Edycik, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dzięki, noooo to masz chatę wypucowaną na błysk myślę?! ;)
    Pierwsza fota będzie w pt jak wrócę od fryzjera! mam nadzieję,że będę się miała czym pochwalić a nie pożalić ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jestem z tego wszystkiego zapomniałam,że dziś miałam wizytę u ginekologa na 17.10
    USG zrobione niestety owu nie było
    mam brać jeszcze 3 dni dupka i czekać na @
    a od 5 dnia cyklu do 9 dc brać clostilbegyt raz dziennie po pół tabletki i przyjść na monitoring
    super grudzień miał być luzik ale ginekolog zasugerowała co innego..mówiła że dawkę leku na stymulację w razie czego będziemy zwiększać w kolejnym cyklu o ile zajdzie potrzeba
    podjęłam decyzję,że mężowi nic o tym nie mówię by go nie stresować niepotrzebnie

AgaL, Paryzetka83, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Dziś mój wolny dzień -taki prezent mikołajkowy sobie zrobiłam. cały dzień z muzyką, sprzątanie świątecznie, uszczuplenie garderoby, włóczenie sie po sklepach obiadek i już popołudnie.
    Jutro powrót do codzienności, ale dobrze mi taki wolny dzień zrobił ;)

Aguś no to całkiem sporo jak na dzień wolny zrobiłaś :)

Obie jutro mamy ciężki powrót do pracy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    kochane jestem z tego wszystkiego zapomniałam,że dziś miałam wizytę u ginekologa na 17.10
    USG zrobione niestety owu nie było
    mam brać jeszcze 3 dni dupka i czekać na @
    a od 5 dnia cyklu do 9 dc brać clostilbegyt raz dziennie po pół tabletki i przyjść na monitoring
    super grudzień miał być luzik ale ginekolog zasugerowała co innego..mówiła że dawkę leku na stymulację w razie czego będziemy zwiększać w kolejnym cyklu o ile zajdzie potrzeba
    podjęłam decyzję,że mężowi nic o tym nie mówię by go nie stresować niepotrzebnie

i słusznie, że nie mówisz m :) no szkoda, że nie było jednak owulki, ale skoro lekarka sugeruje żeby od razu się wziąć stymulacji to też dobrze, przynajmniej nie siedzi bezczynnie..będzie dobrze :)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik pewnie, ze nie mów, lepiej na tym wyjdziesz ;) mniej tłumaczenia, stresu.... a działać będzie.
    Dziwne z tą Twoją owu..... temp i wykres Ci wskazało owu...

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja to w ogóle jestem dziwna :P i mój organizm też ...może tempka po dupku podskoczyła kto to wie, z tego wszystkiego nie zapytałam lekarski o to :P

Ruby w sumie to się cieszę,że lekarka zasugerowała ,że powoli symulujemy cykl :) na razie pół tabletki w razie czego z cyklu na cykl zwiększymy dawkę ...

no nic chyba koszulkę seks mikołajki muszę sobie sprawić :P

Paryzetka83, AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak jest konkretny plan to nie ma co go odpuszczać :) A zawsze możesz psychicznie odpocząć bo jak mąż będzie wyluzowany to Ty też :)

Aguś dzięki :) Muszę najpierw nad naszym libido popracować a dopiero później wrócić do walki ;)

Byłam dziś u endo - wyniki mam super :) Dostałam skierowanie na lipidogram i insulinę, do tego mam już glukozę w obciążeniu, więc chyba w piątek od rana czeka mnie kolejne kłucie :)

AgaL, Ruby, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, rok temu kolezanka przywiozla mi z polski clostilbegyt (jej tatus to ginekolog wiec tak o przepisal). Zostalo mi 5 tabletek. Brat bedzie jechal do polski na swieta to zabierze. Mozesz odebrac na kuznikach lub gadowie od 20 grudnia.

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ