X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to fajnie, że spędziłaś miło dzień :) no i dobry humor masz :) tak trzymaj! Już piszę adres do wysyłki ;)

Paryzetka życzę wyraźnego skoku libido :P

Ja już po kolacji, prysznicu, lampce wina.. Więc zaraz zabieram się za Męża :P do jutra Babeczki! ;)

Paryzetka83, Ruby, AgaL, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon to zazdroszczę bo ja jeszcze w lesie :P a tu trzeba się za małża zabrać bo jakiś chodzi napuszony :P

Paryzetka gratuluję wyników ;) to trzeba się podobno w granaty zaopatrzyć ;)

A reszta dziewczyn to gdzie się podziała? bratek, madka, ewelinka, agatia no i Majju coś cicho dzisiaj?

Katiuszka czekamy :*

Nie wiem jak jutro bo ja na rano, a młoda mocno kaszle...najwyżej środę sobie w domu zorganizuję i do doktorka się wybierzemy...chyba że już jutro ją rozłoży ... ach ta zima, co roku to samo aż do wiosny - kaszel niezidentyfikowanego pochodzenia...

to idę się też ogarniać żeby nie było ;)

dobranoc

Paryzetka83, AgaL, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem :-) zgłaszam, ze nie leniuchuje cały dzień i podczytuje na bieżąco:-)

Edycik, Madzikk ważne, że jest plan działania :-)
    Zazdroszczę Wam tego dnia wolnego, bo sama jakaś rozbita jestem po weekendzie :-/

Jasminowa mnie też wzruszają Twoje posty. Są pełne miłości i takiej rodzinnej atmosfery :-) aż miło na sercu :-)

Ruby fajna imprezka się zapowiada :-) będzie kolorowo :-)

Cynamon nie daj się nudzić m, ja też zaraz biorę się do dzieła haha chociaż do owulki daleko to trzeba ćwiczyć :-) praktyka czyni mistrza haha

Paryzetka super, że wyniki super :-) powoli do celu:-)

Dobranoc dziewuszki :-*

Paryzetka83, AgaL, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dziękuję, że pamiętałaś o mnie :-*
    Czytam Was na bieżąco, ale nie chcę pisać, żeby nie przelewać swoich dołów tutaj. Jak Wam pisałam ostatnio, załatwiam sprawy spadkowe, niektóre sprzed 30 lat, żebym mogła mieć prawo do mieszkania, w którym mieszkam. Niestety, ale nerwówka z tym związana, ciągłe poszukiwanie dokumentów, proszenie się w urzędach, a notariusz już przecież umówiony, dobijają mnie. Trzymajcie kciuki, żebym dotrwała do piątku i wszystko załatwiła. Dziś przez dyrkę w pracy aż się poryczałam, tak mnie nerwy zżerają. Do tego obecnego cyklu nie odpuściłam i jak wiadomo to też stresuje.
    Ruby kaszel suchy czy mokry? Na mokry zawsze podaję pulneo, suchy genialnie zwalczają inhalacje z soli fizjologicznej.

Dziewczynki czekam na dobre wieści :-) Mój mąż nawet dziś pytał czy któraś z Was już zaciążyła, także do roboty Kochane :-)

AgaL, Paryzetka83, Jasminowa, Ruby lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madzikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, u mnie przez wiele lat nie wiedzieli dlaczego kaszle. Okazalo sie ze to zatoki, ciagle mi cieknie po gardle i to jest bardzo uciazliwe bo nawet odkaszlnac nie moge a do tego gardlo bardzo przesuszone.
    Madka tule.
    Dobranoc

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:)

Tak jak się spodziewałam, spałam godzinę bo młoda taki koncert dawała że szok...

Madka - robiłam inhalacje z mukosolvanu i soli ale nie pomogło :/

Madzikk ja jestem 99% przekonana że to przez zatoki, bo ona pociaga jej to spływa po gardle i potem kaszel i zawsze ten sam scenariusz...i ona nie ma kataru takiego zwykłego żeby nos wyczyścić tylko siedzi gdzieś to wysoko i nie schodzi z nosa :/
    Madzikk a masz jakiś sposób na to? czym się leczysz/ zapobiegasz temu?

M wybiera sę z młodą do lekarza a potem do dziadków ją zawiezie, ja jutro z domu będę pracować...

Madka pomyślnego załatwienia spraw spadkowych:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 06:58

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ja na chwilkę bo zaraz musze nadrobić zaległości w pracy :( dwa dni mnie nie było a odkopać się w mailach nie mogę

madzikk dziękuję za propozycję, ale wykupiłam już wczoraj wracając do domku także mam :)
    Paryzetka cieszę się bardzo,że wyniki od endo wyszły super :)
    Ruby dobrze,że młoda będzie miała wizytę u lekarza :) zdrówka dla Niej.
    madka powodzenia w załatwieniu tych spraw,trzymam kciuki za ich pomyślność.

Kobitki dziś godzina łaski dla świata 12-13
    http://medziugorje.blogspot.com/2011/12/godzina-aski-dla-swiata-8-grudnia-od.html
    spróbujmy może chociaż przez chwilkę w myślach pomodlić się o łaskę dla Nas...nie wiem jak mnie się to uda w pracy ale postaram się

miłego dzionka

Mundek, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Madzikk podbijam pytanie Ruby - jak walczysz z katarem spływającym z zatok? Bo to mnie właśnie już drugi tydzień męczy :/

Ruby - szkoda córy, dobrze, że masz możliwość jutro z nią posiedzieć.

Z tym libido to nie żadne granaty i ine bajery są potrzebne tylko luz w łóżku ;) Także taka wyluzowana z zapałem przystępuję do pracy :)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dzień dobry ja na chwilkę bo zaraz musze nadrobić zaległości w pracy :( dwa dni mnie nie było a odkopać się w mailach nie mogę

madzikk dziękuję za propozycję, ale wykupiłam już wczoraj wracając do domku także mam :)
    Paryzetka cieszę się bardzo,że wyniki od endo wyszły super :)
    Ruby dobrze,że młoda będzie miała wizytę u lekarza :) zdrówka dla Niej.
    madka powodzenia w załatwieniu tych spraw,trzymam kciuki za ich pomyślność.

Kobitki dziś godzina łaski dla świata 12-13
    http://medziugorje.blogspot.com/2011/12/godzina-aski-dla-swiata-8-grudnia-od.html
    spróbujmy może chociaż przez chwilkę w myślach pomodlić się o łaskę dla Nas...nie wiem jak mnie się to uda w pracy ale postaram się

miłego dzionka

Edycik też miałam o tym pisać:*

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) ta sprawa z lekami które miałam przyjmowac nie dawała mi spokoju i po rozmowie z siostrą ona zasugerowała zebym zadzwoniła do jej gina tak poprostu zapytac co on na to... i w koncu sie dodzwoniłam co nie było latwe wytłumaczyłam mu sytuacje i sie bardzo zdziwil ze dostalam leki bez okreslenia od czego mam ta infekje i zaproponowal zebym dzisiaj przyszla i zrobi mi wymaz i bedzie wiadomo co i jak...no wiec jak widac jak cos nas meczy i nurtuje to trzeba pytac żeby miec spokojne sumienie :) wiec miłego dnia Wam życze :)

AgaL, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak Tobie udało się zwlec do pracy?
    ja ledwo funkcjonuje dziś....i oczywiście wszyscy mnie wkurzają
    mówiłam do męża dziś że aby odpocząć potrzeba by było z dwa tygodnie wolnego

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam się :)
    też nadrabiam po jednym dniu wolnego w pracy...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja całkiem, całkiem, nawet mam energię i jeszcze mnie nikt nie zdążył wkurzyć ;)
    Ale masz rację, po wyjeździe zawsze potrzebny jest wolny z tydzień ;) taki nagły powrót do rzeczywistości, to niefajne...

pamiętajmy o 12 do 13 się modlimy, choc chwilę muszę znaleźć...

Edycik, missy83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, to sa na 100% zatoki, mam to samo, nie ma czym smarkac. Powinna nawilzac gardlo. I zadne leki nie pomoga.
    Taki "katar" normalnie trwa do 6 tygodni.
    Jezeli chodzi o zatoki to polecam naswietlanie czerwona lampa (chronic oczy) oraz inhalacje sola fizjologiczna. Na przesuszone gardlo pic siemie lniane, zadnych syropow i lekow bo to tylko pogarsza i bardziej przesusza. Koniecznie czapka na glowe ale nie przegrzewac organizmu.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek cieszę sie, że udało Ci sie skonsultować z ginekologiem i już jesteś spokojniejsza:) miłego dnia:)

Mundek, Mundek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Musżę znowu zacząć od podziękowań za wszystkie miłe słowa, jesteście super babki!

Edycik- super, że ginekolog zacznie stymulacje, szkoda nerwów na bezowulacyjne cykle, a pomysł z niewtajemniczaniem męża popieram w 100%,

Paryzetka- gratuluję dobrych wyników : )

Ruby- współczuję, że mała się pochorowała. Jak taki męczący kaszel, to chyba lepiej będzie pokazać ją lekarzowi, żeby osłuchał.

Ja wprawdzie w tym tygodniu pracuję w domu, ale pracy sporo, muszę się poogarniać przez najbliższe 3 tygodnie, aby iść spokojnie na zwolnienie.Od kiedy wczoraj przekazałam informację w pracy, to telefon non stop dzwoni i wpadają maile także pracy jest cała masa, ale na szczęście to już niedługo. Cała moja rodzina nie może się doczekać, kiedy już nie będę pracować.
    Powiem Wam jeszcze śmieszną syytuację, wczoraj mój synek powiedział, że on miał na przyrodzie już jak się robi dzieci i wie, że jest "worek moczanowy i plemienniki" i nawet wie jak to się przekazuje do mamy, ale jest ciekawy kiedy rodzice to zrobili?
    Na to moja córka do niego, że to intymna sprawa rodziców ; ).

Miłego dnia, spadam, bo zaraz telekonferencja

EwelinaaKa, Ruby, Edycik, madzikk, Ejrene, Mundek, Paryzetka83, Kjopa3, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dorobiła się zapalenia oskrzeli, choć inhalacje na krtaniowy kaszel też dostała, także antybiotyk niestety :/

Mundek dobrze zrobiłaś jeśli ci to spokoju nie dawało....

Madzikk to u nas chyba rodzinne z tymi zatokami, zawsze od tego sie zaczynam, u mnie tak samo, nie wiem co to jest normalny katar i smarkanie w chusteczke, zawsze mam zapchane zatoki i potem to wiecznie trwa...czerwoną lampę rozważę, kiedyś miałam naświetlania i na długo mi pomogło pamiętam, może warto zainwestować, a masz coś sprawdzonego?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa widzisz synek już prawie wszystko wie :P jak się robi dzieci :) ojj takie sytuacje muszą być smieszne :)

Ruby współczuję Młodej zapalenia oskrzeli,ale teraz pogoda taka niestabilna,że i dzieci i starsi chorują.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój spokój diabli wzięli...dowiedzialam się ze chcą mnie przeniesć do innego wydziału :( załamałam sie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Właśnie mój spokój diabli wzięli...dowiedzialam się ze chcą mnie przeniesć do innego wydziału :( załamałam sie....

oj zmian nikt nie lubi, ale może nie będzie tak źle? chyba, że masz super zgrany zespól tutaj. Aguś a ty gdzie pracujesz bo pisałaś kiedyś chyba, ale wyleciało mi kompletnie :)

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ