X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ma wiem ze z oslabienia a wgl maz twierdzi ze ''bramke strzelil''
    he he nie ma co się nakrecac i wmawiać za wcześnie na jakiekolwiek objawy ja czekam spokojnie na @ jak dostane to nic się nie stanie po @ zaczne testy robic

Plumb80 lubi tę wiadomość

• mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ma wiem ze z oslabienia a wgl maz twierdzi ze ''bramke strzelil''

bardzo dobrze, że tak twierdzi :) i oby się nie mylił :D
    laski, po jakim czasie od owulacji może być zagnieżdżenie?

1usadf9hyf2qs1an.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-7

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    bardzo dobrze, że tak twierdzi :) i oby się nie mylił :D
    laski, po jakim czasie od owulacji może być zagnieżdżenie?
    od 4 do 12 dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 22:11

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-7 http://t-time.pl/dni-plodne

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdurnieć można :/

1usadf9hyf2qs1an.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mozna he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędrówka i zagnieżdżenie zapłodnionego jaja
    Zapłodniona komórka (zygota) to jeszcze nie początek nowego życia. Teraz przez parę dni wędruje przez jajowód, nieustannie dzieląc się, przy czym jednocześnie nie zwiększa swojego rozmiaru. To etap bruzdkowania, którego efektem jest wielokomórkowy zarodek. Przesuwany jest ruchami rzęsek pokrywających nabłonek jajowodów i skurczami mięśniówki jajowodów. Wydzielina produkowana przez nabłonek ułatwia poślizg komórki. W ostatnim stadium bruzdkowania powstaje blastocysta, czyli jajo płodowe - pęcherzyk składający się z dwóch warstw. Trofoblast pełni funkcje ochronne i odżywcze, z embrioblastu powstaje ciało zarodka. Przez kilka dni pobytu w macicy zarodek odżywia się tzw. mleczkiem macicznym - substancją wydzielaną przez śluzówkę. Jednocześnie enzymy wydzielane przez jajo powodują nadtrawienie błony śluzowej macicy. Zarodek zagnieżdża się w wytrawionym zagłębieniu, endometrium je obrasta. Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.
    Jajo płodowe usadawia się zazwyczaj w ścianie macicy niedaleko od ujścia jajowodów.
    Endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym tzw. oknie implantacyjnym, w cyklach naturalnych oznacza to 16-22 dzień cyklu, w stymulowanym egzogennymi gonadotropinami - dzień 16-19. Uwarunkowane jest to działaniem progesteronu i wpływem tego hormonu na strukturę, funkcjonowanie błony śluzowej macicy. Jednocześnie to endometrium odpowiada za wysyłanie sygnałów kontrolujących rozwój trofoblastu.

Simba, Plumb80 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/w-oczekiwaniu-na-testowanie/co-oznacza-termin-zagniezdzenie-implantacja-zarodka-kiedy-do-niego-dochodzi-i-czy-moze-byc-odczuwalne,80.html

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Wędrówka i zagnieżdżenie zapłodnionego jaja
    Zapłodniona komórka (zygota) to jeszcze nie początek nowego życia. Teraz przez parę dni wędruje przez jajowód, nieustannie dzieląc się, przy czym jednocześnie nie zwiększa swojego rozmiaru. To etap bruzdkowania, którego efektem jest wielokomórkowy zarodek. Przesuwany jest ruchami rzęsek pokrywających nabłonek jajowodów i skurczami mięśniówki jajowodów. Wydzielina produkowana przez nabłonek ułatwia poślizg komórki. W ostatnim stadium bruzdkowania powstaje blastocysta, czyli jajo płodowe - pęcherzyk składający się z dwóch warstw. Trofoblast pełni funkcje ochronne i odżywcze, z embrioblastu powstaje ciało zarodka. Przez kilka dni pobytu w macicy zarodek odżywia się tzw. mleczkiem macicznym - substancją wydzielaną przez śluzówkę. Jednocześnie enzymy wydzielane przez jajo powodują nadtrawienie błony śluzowej macicy. Zarodek zagnieżdża się w wytrawionym zagłębieniu, endometrium je obrasta. Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.
    Jajo płodowe usadawia się zazwyczaj w ścianie macicy niedaleko od ujścia jajowodów.
    Endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym tzw. oknie implantacyjnym, w cyklach naturalnych oznacza to 16-22 dzień cyklu, w stymulowanym egzogennymi gonadotropinami - dzień 16-19. Uwarunkowane jest to działaniem progesteronu i wpływem tego hormonu na strukturę, funkcjonowanie błony śluzowej macicy. Jednocześnie to endometrium odpowiada za wysyłanie sygnałów kontrolujących rozwój trofoblastu.

właśnie przed chwilką też trafiłam na tą stronkę :P

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/w-oczekiwaniu-na-testowanie/co-oznacza-termin-zagniezdzenie-implantacja-zarodka-kiedy-do-niego-dochodzi-i-czy-moze-byc-odczuwalne,80.html
    po co to dodajesz jak na to samo wychodzi co ja wkleiłam?

• mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co strona, to co innego piszą :/ na jednym z portali podawali, że nawet do 15 dnia po może być implantacja ...
    już mi się chyba nawet nie chce tego wiedzieć:/ zresztą... jakie to ma znaczenie.

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    po co to dodajesz jak na to samo wychodzi co ja wkleiłam?
    nie kłócić mi się tu babsztyle :P

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę kąpu kąpu :D może brzucho przestanie tak boleć :)
    zajrzę później jeszcze na chwilkę do Was :) może jeszcze ktoś będzie :P

1usadf9hyf2qs1an.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie ryczeć mi się chce :/
    dzisiaj byłam na tych cmentarzach i pełno tych wózków z maluszkami ;( in teraz jeszcze przeglądam fb i koleżanka dodała zdjęcia z pierszego spaceru z córką.. a kuzynka męża skarży że się w kurtkę niedopina przez brzuch.. nosz cholera... czy tylko ja wszędzie widze malutkie dzieci i brzuchy??

do dupy z tym....

Jutro za to świętujemy i nie psujemy sobie humoru :)
    koniec kropka!

• mungo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    normalnie ryczeć mi się chce :/
    dzisiaj byłam na tych cmentarzach i pełno tych wózków z maluszkami ;( in teraz jeszcze przeglądam fb i koleżanka dodała zdjęcia z pierszego spaceru z córką.. a kuzynka męża skarży że się w kurtkę niedopina przez brzuch.. nosz cholera... czy tylko ja wszędzie widze malutkie dzieci i brzuchy??

do dupy z tym....

Jutro za to świętujemy i nie psujemy sobie humoru :)
    koniec kropka!

kochana, ja też dziś kilka brzuchatych widziałam :)
    i oczywiście cioteczkę spotkaliśmy na cmentarzu i padło tradycyjne pytanie- "to kiedy chrzciny??"
    normalnie chciałam ją walnąć- pizda jedna :/

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dzisiaj spadek, pewnie na dniach przyjdzie @

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć gosia2020 a mi się dzis o dziwo temp podniosła...coś z męzem nie możemy już spać i zjedlismy sniadanko i tak traz sie bede nudzic bo maż znowu do garażu jedzie olej wymienić a poźniej remontuję tak wiec pójde na spacerek jakis po 10:D a po mi ile przed okresem temp zaczyna spadac?

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    Cześć cześć gosia2020 a mi się dzis o dziwo temp podniosła...coś z męzem nie możemy już spać i zjedlismy sniadanko i tak traz sie bede nudzic bo maż znowu do garażu jedzie olej wymienić a poźniej remontuję tak wiec pójde na spacerek jakis po 10:D a po mi ile przed okresem temp zaczyna spadac?
    Może w ogóle nie spadać przed okresem, a w jego trakcie np.

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzieki myszkaazi:*

myszkaazi lubi tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ