styczen 2015 nowy rok- nowe nadzieje
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Odrobinacheci sama sie nie moge doczekac a tutaj przynajmniej mozna napisac wszystko bo na innym forum juz mnie sledza.
-
kama005 wrote:ja jeszcze 8 dni do testowania. Też strasznie długo... ale damy radę.
-
nick nieaktualnypotforzasta wrote:Odrobinacheci sama sie nie moge doczekac a tutaj przynajmniej mozna napisac wszystko bo na innym forum juz mnie sledza.
Ale słuchaj może jutro kup od razu dwa, jeśli wtedy Ci wyszła kreska z porannego moczu to teraz może już wyjść o dowolnej porze dnia, więc mogłabyś zrobić po południu. -
Na tamtym forum jest tez moja siostra i jak tylko ja napisze cos czego nie musieliby wiedziec zaraz sa juz chwile nie widzialam jej tam az do dzisiaj nagle dzis widzialam ze weszla na akurat ten temat.
Kate niestey takie mam uczucie i probuje na wszelkie sposoby ale nic nie pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fatim wrote:A jakie są podstawy do wykonania takiego badania ?
dla oceny płodności przy niskiej rezerwie trzeba po prostu szybciej zajść w ciążę bo jajeczka sie szybciej kończą.. jeżeli przy okazji istnieje jakiekolwiek inne schorzenie utrudniające zajście w ciążę to z czasem może zabraknąć jajeczek.
Brtiii86 ja jeszcze nie robiłam tego badania bo mam FSH w normie więc nie przyszło mi to do głowy -
nick nieaktualnyJa mam FSH troszkę podwyższone,a amh w normie. I to prawda zęby poznać własna rezerwę jajnikowa warto zrobić to badanie. Wtedy lekarz wie i Ty tez jaki masz czas na zajście w ciąże. Dziewczyny poniżej 1 maja niestety mała rezerwę jajnikowa. Niestety z roku na rok jest jajeczek mniej. A na pewno na to badanie powinny się udać dziewczyny u których mama wcześnie miesiaczke dostała i u których mama wcześnie miała menopauze. Badanie jest dość drogie ale warto je zrobić. No i lekarz tez będzie wiedział jak was leczyć.
-
nick nieaktualnyAleksia zrób sobie to badanie. Ja będąc u Gina od niepłodności mam zlecone wszystkie badania, bo juz mnie wkurzalo takie gadanie ze rok to nie jest tak długo i żeby próbować i próbować. Z takim gadanie ginekologow-bez powołania to do 35 roku życia bym mogła się starać. A teraz biorę byka za rogi i nie odpuszczenie!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:03
-
nick nieaktualny
-
mi lekarz powiedzial , że mężczyzna bada najpierw nasienie-koszt ok.150 zl a kobieta robi badanie na rezerwę jajnikową- koszt ok.150 zł ,
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Ale mi jajnik daje znaki ale caly dzien na nogach bo na zakupach bylam wlosy farbnelam ae cos nie wyszlo i bede musiala zakombinowac troszke.