X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuje,jeszcze za wcześnie.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka pozytywne nastawienie też jest ważne:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda, więc kto może to pewnie korzysta. Ja dopiero wróciłam z pracy. Zjem obiadek i z psiakiem na spacer. A później do siostry i chrześniaka w odwiedziny. Dawno się z nimi nie widziałam. Ostatnio był dzień dziecka i też mnie nie było u nich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera, pomóż. Kalendarzyk tutaj mi zeswirował. Pokazuje że 31.05 nastąpiła owulacja. Jak to zmienić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Nera, pomóż. Kalendarzyk tutaj mi zeswirował. Pokazuje że 31.05 nastąpiła owulacja. Jak to zmienić?

Czary mary:-O
    Jedyne co możesz zrobić to zaznaczyć pozytywny test owu dzień przed faktyczną owu powinno się zmienić

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Czary mary:-O
    Jedyne co możesz zrobić to zaznaczyć pozytywny test owu dzień przed faktyczną owu powinno się zmienić

Zaznaczyłam żeby nie brał pod uwagę temperatury :D zniknęło. Po czym na nowo odznaczylam ignorowanie jej bo wszystko było dobrze zmierzone więc interpretacja dobra

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje, mam nadzieję że limit pecha już wyczerpalam i teraz będzie tylko lepiej :)

Jagodowamery faceci już tak mają, jak nam nie wychodzilo, a ja tak strasznie chciałam to mój mąż też mi różne akcje R robił, oni się chyba tak bronią przed porażka...

Adaska trudno się mówi... Może akurat po weselu, po weselu jak stres opadnie to zaskoczy :)

Nera to weź męża wyrzuć na dwór jak pali, mniej cie będzie kusić do fajek.

Kurcze ja już po weselu, zabawa cudna, ale jak widziałam te dzieci w wieku jagodki to mi się źle robiło aż, dobrze że mam tą moją Oliwkę teraz :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój A chyba nie ogarnia emocji. Cóż, jest ciężki do zniesienia. Zapytam go o cokolwiek to mi pyskuje. Jak dziecko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 18:38

• Gosiaczek85 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja po wizycie u lekarza mieszkam w uk w lutym miałam laparyskopie pani doktor powiedziała że mam zapchane jajniki i że wycieli mi jakiś kawałek tkanki i kieruje mnie do kliniki bezpłodność i możemy starać się invitro a to tutaj kosztuje ok 3 tysiecy funtow 1 pruba mam 13 letnia curke tak wiec jak staralismy sie 4 lata tak juz brak nadziei dla mnie trudno bynajmniej nadal mam krulika hahahahha buuuuuuuuu

Gosiaczek
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Mój A chyba nie ogarnia emocji. Cóż, jest ciężki do zniesienia. Zapytam go o cokolwiek to mi pyskuje. Jak dziecko..
    Wydaje mi się że broni się przed ewentualną porażka, łatwiej udawać że go nic nie interesuje niż przyznać się do tego że coś jest nie tak... Ale fakt faktem jeszcze tak długo się nie staracie, bo to pół roku to niewiele... Jednak wiem po sobie ze to się wydaje wiecznością kiedy na prawdę się chce.

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek85 wrote:
    Cześć dziewczynki ja po wizycie u lekarza mieszkam w uk w lutym miałam laparyskopie pani doktor powiedziała że mam zapchane jajniki i że wycieli mi jakiś kawałek tkanki i kieruje mnie do kliniki bezpłodność i możemy starać się invitro a to tutaj kosztuje ok 3 tysiecy funtow 1 pruba mam 13 letnia curke tak wiec jak staralismy sie 4 lata tak juz brak nadziei dla mnie trudno bynajmniej nadal mam krulika hahahahha buuuuuuuuu
    Zawsze jest rozwiązanie in vitro, najgorzej jak się już nie ma żadnej nadziei...

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! Czytam ciągle co się u Was dzieje☺️ jeżeli chodzi o badanie nasienia to ciężko namówić faceta. Ja systematycznie co miesiąc mu napominalam o tym, az dzisiaj skoczył. Staramy się 7 miesięcy i wolę mieć to sprawdzone wcześniej, ale stres miałam ogromny, a on jeszcze większy. Podobno nie mógł się skupić i chciał już jak najszybciej wyjść z tego miejsca i później ciągle wzdychał. Dopiero jak powiedziałam, że bezwzgledu na wynik jaki będzie to ma sie nie martwić, bo teraz są różne suplementy i nie tylko by podkręcić armię, a ja go nie zostawię. Ich trzeba zapewniać bo to jednak dla nich bardzo osobista sprawa, jakby ktoś obdzierał ich z męskości. A teraz pytanko do Was:

temperatura wskazuje na cykl bez owulacji(możecie na profilu zobaczyć bo udostępnilam) nie wiem kiedy była i czy w ogóle była, zazwyczaj mam 20 dc, ale zmierzyłam tak jakby była 16 DC i wynik 10,80 mg/ml, planuje jeszcze w środę i piątek zmierzyć. Myślicie, że była owulacja?

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka a jakie są normy dla tej fazy cyklu?

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w labo 1,2 do 15,9 w fazie po owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:43

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wskazuje że owu była:)

DzulkaJ lubi tę wiadomość

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Gula Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Cały czas śledzę co piszecie, ale postanowiłam się nie odzywać - chyba taki mały detoks ;)
    Dziś mam 26dc, ovu wyliczyło że jestem 10dpo, chyba że widzicie po moim wykresie że owulacja była w innym terminie? :P
    To mój 3 cykl na clo i dupku, jeśli nie zaskoczy to odpuszczamy na razie wszelkieleki, suplementy itd. Pewnie zrobię drożność jajowodów.
    Natomiast w tym cyklu zauważyłam nowy objaw, wczoraj wieczorem i chwile temu brzuch zaczął lekko rozpierać jak na @. Nie jest to ból ale takie „uczucie”. Nigdy wcześniej tak nie miałam, ostatnio fl trwała w dwóch cyklach 14 dni.

Starania od sierpnia 2018
    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

13.08.2021 - II 🍀
    25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
    15.09.2021 - 2,43cm/❤️177

ckaiikgnedsk8113.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😚 Myślałam, że nie dam rady nadrobić a tu pustki ! Chciałabym się pochwalić, że nie palę już 2 dni i 14 godzin ! Papierosy na wyciągnięcie ręki ,a mnie wcale nie ciągnie 💪 Brawo ja! 😁
    Ps. Mój mąż na dniach przejdzie na e-papierosa !
    Jestem z siebie dumna jak paw 😌

Gula, Julka, DzulkaJ, jagodowamery, MisiaMonisia, adaska, babydust1, Winter86 lubią tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera no i super:) tak trzymaj:)

Nera1986 lubi tę wiadomość

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Hej dziewczyny 😚 Myślałam, że nie dam rady nadrobić a tu pustki ! Chciałabym się pochwalić, że nie palę już 2 dni i 14 godzin ! Papierosy na wyciągnięcie ręki ,a mnie wcale nie ciągnie 💪 Brawo ja! 😁
    Ps. Mój mąż na dniach przejdzie na e-papierosa !
    Jestem z siebie dumna jak paw 😌

Nera dajesz nadzieję! :-)
    I tak bez żadnych wspomagaczy ? ,-)

U mnie hmm zaczynam się bać mojej temperatury :-P

Nera1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieiwem czy ktoś coś Zobaczy :-O

Ja oczywiście widzę, ale nie nakręcam się no już nie takie rzeczy Widizalam i w ciąży nie byłam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00c4036202f0.jpg

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ