Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
Odpowiedz

SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarella, też chyba w tym miesiącu wrzucę na luz, choć powiem, że i teraz o dziwo jestem za spokojna, zazwyczaj przed @ wkurzało mnie wszystko i najczęściej mężowi się obrywało, a teraz cisza :D

na święta wyjeżdzamy, może celowo zapomnę termometra :D

Rosax, pierwsze zdjęcia - ale super! ja nigdy nic nie widzę na tych monitorach u lekarza, więc może dopiero jak będzie większa kropka u Ciebie, to zauważę. Ale masz cudne święta! zazdroszczę.

Barbarella86 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Barbarella, też chyba w tym miesiącu wrzucę na luz, choć powiem, że i teraz o dziwo jestem za spokojna, zazwyczaj przed @ wkurzało mnie wszystko i najczęściej mężowi się obrywało, a teraz cisza :D

na święta wyjeżdzamy, może celowo zapomnę termometra :D

Rosax, pierwsze zdjęcia - ale super! ja nigdy nic nie widzę na tych monitorach u lekarza, więc może dopiero jak będzie większa kropka u Ciebie, to zauważę. Ale masz cudne święta! zazdroszczę.

Tej kropki to i ja nawet nie widze ;p lekarz musial mi tlumaczyc co i jak. Najwazniejsze ze potwierdzil ciaze i wykluczyl pozamaciczna. Teraz tylko by ta byla zdrowa! Mikolajek dal kropka niech Mikolaj da mu zdrowie.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    A ja nadal mierze tempke. Bo przynajmniej wiem zw cos sie dzieje. A moj wykres jest naprawde dziwny...

Twoj cykl cytrynko skonczy sie zielonymi kropkami! ;*

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za kciuki. Ale ja sie nie nastawiam na nic przynajmniej probuje. Bo potem bedzie placz. Wiec poki co zastanawiam sie co sie stalo ze tempki sie ustabilizowaly. I kiedy ta @ przylezie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam doła i pije wino na poprawę humoru :-)
    Ludzilam się że się uda jakiś cud nastanie a tu dupa w dodatku jeszcze się spóźni!
    Zdrówko dziewczyny!
    Trzymam kciuki za pozostałe starajace się =testujace:-)
    Zafasolkowanym gratuluję i zdrówka życzę:-)
    A ja poproszę bicza! :-(
    Zepsułam statystyki:-(

• Barbarella86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    A ja nadal mierze tempke. Bo przynajmniej wiem zw cos sie dzieje. A moj wykres jest naprawde dziwny...

Cytrusku, a ja Ci mówię, że niebawem skończysz z mierzeniem temperatury! :) uznasz, że to zbędne przez kolejne 8 miesięcy :) Pod koniec Twój wykres ładnie się wyklarował i pnie się w górę, coś musi być na rzeczy :)

A teraz coś z trolla, otwieram szufladę, spoglądam na mega wyschnięty test, a tam druga kreska! :D cionrza jak nic! :D

9d1f89636fffc3ee6ab44a203dc68eee.png

iv098u693t0qsofz.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska. Trollu jeden!

Co do mojego wykresu. Moja teoria jest nastepujaca.
    Ovulka byla. I po niej tempki sie unormowaly. Teraz rosnie mi progesteron wiec i tempki w gore. Za chwile prog bedzie spadal wiec i tempki beda spadac. I na wigilie przyjdzie Ridz co by zepsuc mi swieta.

• Barbarella86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Baska. Trollu jeden!

Co do mojego wykresu. Moja teoria jest nastepujaca.
    Ovulka byla. I po niej tempki sie unormowaly. Teraz rosnie mi progesteron wiec i tempki w gore. Za chwile prog bedzie spadal wiec i tempki beda spadac. I na wigilie przyjdzie Ridz co by zepsuc mi swieta.

Cytrynko! pesymistko jedna! pamiętam Twój wykres z zeszłego cyklu, owula była potwierdzona przez gina i co? tempka nadal była taka nijaka góry i doliny. Jak to wyjaśnisz? no słucham! :):) Ewidentnie jest inaczej niż zeszłego miesiąca, a jak jest inaczej to znaczy, że jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:31

9d1f89636fffc3ee6ab44a203dc68eee.png

iv098u693t0qsofz.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wtedy lekarz powiedzual ze widzi slad po ovulce. Wiec to tak w ciemno potwierdzenie... Zreszta teraz zaczelam lykac castagnusa i przeszlam na bezgluten.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie informuję, że grudniowy LwD niczego nie zmienił :P
    Czekam na betę, z którą lab się coś spóźnia, ale zaczynam już farbować, więc niestety - podbijam pejczowe statystyki :P (wg listy miałam testować jutro).
    A że odebrałam dziś wyniki MTHFR i mam dodatni wynik w C677T (na szczęście w układzie hetero-), to dziś baaaaaardzo dbam o endo, które w sumie i tak już nie jest potrzebne, ale zawsze mogę sobie jakoś potłumaczyć :P

Jednocześnie chciałam zaprotestować przeciwko grudniowym statystykom - lipa, Drogie Panie, lipa... ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bodajże w październiku odstawiłam termometr... na kilka dni bo to uzależnia :P ale od tego czasu luzu jakby więcej :) poprzedni cykl minął mi niemal bezobjawowo :) ale oczywiście ciąża się nie skończył :P

Dziś mam nowy objaw ;) już jakiś czas temu gdzieś mi to mignęło u mnie ale teraz to na bank stwierdzam: rano mam mniejsze cycki niż wieczorem! Jakieś pomysły? ;)

Kjopa3, pepsunieczka lubią tę wiadomość

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierzę temperaturę i się jaram tym.
    Najbardziej tym, że wiem kiedy Ridż zaatakuje... No i nie łudzę się, że się udało...
    Ale w ogóle ja to dziwna jestem i lubię liczby, lubię je porównywać odejmować etc....
    Więc sobie patrzę jak temperatura wyglądała w poprzenich cyklach itp... I nie powiem, najbardziej mi się podoba wykres tak koło 20 dnia, jak już mam ovu wyznaczoną i dużo się dzieje na wykresie ;-).

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... Puchna Ci? Tylko od czego?

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mktosiowa ja tez lubie cyferki i działania na nich

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Hmmm... Puchna Ci? Tylko od czego?
    Powiedziałabym raczej że są pełniejsze ;) ale właśnie się zastanawiam czy to możliwe, a jeśli faktycznie nie mam zwidów to czemu tak się dzieje

age.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fioletowe forum jest beznadziejne. Dziewczyny pytają czy Inka w ciąży szkodzi? Normalnie nie mogę! Jedna twierdzi,że na ból głowy trzeba wypić szybko szklankę wody, bo paracetamol jest zakazany :P
    Denerwują mnie tylko !

kattalinna, Hurija, emaj, pepsunieczka, Vesper lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona, ja obserwując czasem kobiety w ciąży wysnułam teorię, że duża część głupieje totalnie od nadmiaru hormonów ;) trzymam kciuki żeby Ciebie to nie dopadło :)

opóźniona, pepsunieczka lubią tę wiadomość

age.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Powiedziałabym raczej że są pełniejsze ;) ale właśnie się zastanawiam czy to możliwe, a jeśli faktycznie nie mam zwidów to czemu tak się dzieje

Grawitacja kochana grawitacja :-)

Może puchniesz? Woda się zatrzymuje... zamiast w nogach to w cyckach

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Zrob obserwacje. Rano zmierz obwod na wysokosci sutkow i wieczorem ;)

Opozniona witaj. A no slyszalam gdzies legendy ze fioletowa strona jest mocno trollowata. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Co do szklanki wodyna bol glowy to faktycznie moze dzialac. Jesli bol jest za sprawka cisnienia.

opóźniona lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję małpiszona:(

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ