X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?
Odpowiedz

szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze staram się staram ale w głowie różne rzeczy :) tak oby ten rok był duzooo lepszy :) jak tam mikołaj przyniósł prezenty? :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to wszystko nie jest takie łatwe. No coś tam przyniósł od mamy kolczyki A teście poszli na łatwiznę i pieniądze. Tylko z mężem jakoś w tym roku nic sobie nie daliśmy chyba przez to wszystko. A jak u Ciebie? I jak plany sylwestrowe?

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to nastrój do dupy wczoraj dostałam okres i to taki bolący... A u mnie dobrze dostałam patelnie od teściowej 😂 i jakieś tam pierdoly :) a ja kupiłam mezowi slipki a on mi zafundował fryzjera :) sylwester w domku mój jest maszynista więc w dzień w pracy dopiero koło 21 ma być. Może znajomi zajrza Sąsiadka zobaczymy :) a u Was jakie plany?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję Ci. Ja zaraz też powinnam dostać okresu ciekawe jaki będzie. My też tylko mała sąsiedzka domowka, mam nadzieję że po jutrzejszej wizycie będę miała nastrój.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę daj znać jak po :) no tam z ludźmi się nie można dogadać...

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Pani mi potwierdziła wizytę i na szczęście mogę wejść razem z mężem bo bałam się że przez wirusa będzie zakaz ale na taka wizytę i akurat ta pani dr pozwala. Bo chciałabym żeby usłyszał wszystko od lekarza. Ale mam nerwy co kawałek do łazienki biegam.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie będzie dobrze... Ważne że razem możecie wejść to dużo łatwiej

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak wizyta?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szczegółowa chyba pierwsza w moim życiu, pani dr chciała od razu in vitro ale zobaczyła moje amh i stwierdziła że mamy marne szanse i długo się zejdzie bo musiała by kilka razy pobierać jajeczka i koszty ogromne. Ale okazało się że jednak mam swoją owulacje i nawet było ciałko żółte i poradziła nam żebyśmy tak jakby zaczęli od początku czyli szykujemy się do inseminacji bo daje nam tyle samo szans co in vitro A jest o wiele tańsze i łatwiejsze. Mój mąż musi zbadać tylko nasienie z jakimś tam testem później kilka badań krwi i monitoring i robimy ale to już po nowym roku czyli pewniw luty marzec. Ogólnie łzy mi w oczach stanęły ale chyba nie wyszło aż tak źle. A no i ogromnym plusem jest to że do jakiegoś zapłodnienia doszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 15:59

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena1 wrote:
    Bardzo szczegółowa chyba pierwsza w moim życiu, pani dr chciała od razu in vitro ale zobaczyła moje amh i stwierdziła że mamy marne szanse i długo się zejdzie bo musiała by kilka razy pobierać jajeczka i koszty ogromne. Ale okazało się że jednak mam swoją owulacje i nawet było ciałko żółte i poradziła nam żebyśmy tak jakby zaczęli od początku czyli szykujemy się do inseminacji bo daje nam tyle samo szans co in vitro A jest o wiele tańsze i łatwiejsze. Mój mąż musi zbadać tylko nasienie z jakimś tam testem później kilka badań krwi i monitoring i robimy ale to już po nowym roku czyli pewniw luty marzec. Ogólnie łzy mi w oczach stanęły ale chyba nie wyszło aż tak źle. A no i ogromnym plusem jest to że do jakiegoś zapłodnienia doszło.

Czyli ogólnie wizyta na plus :) oby tak dalej :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No można tak powiedzieć, bałam się że będzie gorzej. Ogólnie cieszę się że trafiłam do tej kliniki w porównaniu z innymi ta mi się bardzo spodobała, tylko mąż jęczał że pół godziny opóźnienia ale widzę że i jemu ulzylo. Teraz za wszystko zapłacimy tyle co za same leki do in vitro

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ważne że coś się dzieje i może być tylko lepiej :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro muszę to uczcić na sylwestrze 😉 A Ty jak? Kończysz okres i znowu do roboty? Moja pani dr powiedziała że bardzo ważne jest branie kwasu foliowego i wit D

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i prawidłowo :) ja też mam ochotę jakos lepiej zakończyć ten rok:) myślę że tak młodsza nie będę :) przetestuję ten żel conceive przy okazji 😂 biorę kwas foliowy w zasadzie cały rok, od jakiś 3 mcy przerzucilam się na mama dha premium plus i tam jest właśnie witamina D, kwas foliowy, dha, jod i magnez:) wyczytałam z neta z porównania niejakiego Pana tabletki ze te są bardzo dobre :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar jakiś dobry zestaw witamin sobie kupić to może i ten co Ty spróbuje. Zakończymy ten rok A nowy będzie nasz 😁

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pantabletka.pl/witaminy-przed-ciaza-kwas-foliowy/
    Tutaj sobie poczytaj co i jak:)
    Oby! :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję, dzisiaj zadzwonię do koleżanki z apteki i podpytam o te witaminki czy mają i e jakich cenach bo może wyjdzie taniej przez Internet 😉

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na pewno ja chyba na apteka melisa znalazłam najtańsze :) ale jak masz kogo spytać to fajnie :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od razu dla swojego jakiś poszukam akurat przed badaniem nasienia niech pobierze. Właśnie liczyłam ile nas wyniosą wszystkie potrzebne badania do inseminacji i wyszło ok 2 tyś. Kurczę jakie to wszystko drogie. Jeden plus że będzie bez stymulacji to będzie taniej bo bez leków. Wczoraj nie mogła mi lewego jajnika znaleźć i tak wiercila że dzisiaj całe podbrzusze czuje. I mam spuchniety brzuch

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten się zastanawiałam czy mojemu coś ni3 kupić ale narazie bierze poprostu witaminy i witaminę C rano zawsze pijemy :) niestety ceny powalają a na NFZ nic nie załatwisz... Kurcze to nieźle...

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ