Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?
Odpowiedz

szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze staram się staram ale w głowie różne rzeczy :) tak oby ten rok był duzooo lepszy :) jak tam mikołaj przyniósł prezenty? :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to wszystko nie jest takie łatwe. No coś tam przyniósł od mamy kolczyki A teście poszli na łatwiznę i pieniądze. Tylko z mężem jakoś w tym roku nic sobie nie daliśmy chyba przez to wszystko. A jak u Ciebie? I jak plany sylwestrowe?

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to nastrój do dupy wczoraj dostałam okres i to taki bolący... A u mnie dobrze dostałam patelnie od teściowej 😂 i jakieś tam pierdoly :) a ja kupiłam mezowi slipki a on mi zafundował fryzjera :) sylwester w domku mój jest maszynista więc w dzień w pracy dopiero koło 21 ma być. Może znajomi zajrza Sąsiadka zobaczymy :) a u Was jakie plany?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję Ci. Ja zaraz też powinnam dostać okresu ciekawe jaki będzie. My też tylko mała sąsiedzka domowka, mam nadzieję że po jutrzejszej wizycie będę miała nastrój.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę daj znać jak po :) no tam z ludźmi się nie można dogadać...

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Pani mi potwierdziła wizytę i na szczęście mogę wejść razem z mężem bo bałam się że przez wirusa będzie zakaz ale na taka wizytę i akurat ta pani dr pozwala. Bo chciałabym żeby usłyszał wszystko od lekarza. Ale mam nerwy co kawałek do łazienki biegam.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie będzie dobrze... Ważne że razem możecie wejść to dużo łatwiej

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak wizyta?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szczegółowa chyba pierwsza w moim życiu, pani dr chciała od razu in vitro ale zobaczyła moje amh i stwierdziła że mamy marne szanse i długo się zejdzie bo musiała by kilka razy pobierać jajeczka i koszty ogromne. Ale okazało się że jednak mam swoją owulacje i nawet było ciałko żółte i poradziła nam żebyśmy tak jakby zaczęli od początku czyli szykujemy się do inseminacji bo daje nam tyle samo szans co in vitro A jest o wiele tańsze i łatwiejsze. Mój mąż musi zbadać tylko nasienie z jakimś tam testem później kilka badań krwi i monitoring i robimy ale to już po nowym roku czyli pewniw luty marzec. Ogólnie łzy mi w oczach stanęły ale chyba nie wyszło aż tak źle. A no i ogromnym plusem jest to że do jakiegoś zapłodnienia doszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 15:59

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena1 wrote:
    Bardzo szczegółowa chyba pierwsza w moim życiu, pani dr chciała od razu in vitro ale zobaczyła moje amh i stwierdziła że mamy marne szanse i długo się zejdzie bo musiała by kilka razy pobierać jajeczka i koszty ogromne. Ale okazało się że jednak mam swoją owulacje i nawet było ciałko żółte i poradziła nam żebyśmy tak jakby zaczęli od początku czyli szykujemy się do inseminacji bo daje nam tyle samo szans co in vitro A jest o wiele tańsze i łatwiejsze. Mój mąż musi zbadać tylko nasienie z jakimś tam testem później kilka badań krwi i monitoring i robimy ale to już po nowym roku czyli pewniw luty marzec. Ogólnie łzy mi w oczach stanęły ale chyba nie wyszło aż tak źle. A no i ogromnym plusem jest to że do jakiegoś zapłodnienia doszło.

Czyli ogólnie wizyta na plus :) oby tak dalej :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No można tak powiedzieć, bałam się że będzie gorzej. Ogólnie cieszę się że trafiłam do tej kliniki w porównaniu z innymi ta mi się bardzo spodobała, tylko mąż jęczał że pół godziny opóźnienia ale widzę że i jemu ulzylo. Teraz za wszystko zapłacimy tyle co za same leki do in vitro

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ważne że coś się dzieje i może być tylko lepiej :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro muszę to uczcić na sylwestrze 😉 A Ty jak? Kończysz okres i znowu do roboty? Moja pani dr powiedziała że bardzo ważne jest branie kwasu foliowego i wit D

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i prawidłowo :) ja też mam ochotę jakos lepiej zakończyć ten rok:) myślę że tak młodsza nie będę :) przetestuję ten żel conceive przy okazji 😂 biorę kwas foliowy w zasadzie cały rok, od jakiś 3 mcy przerzucilam się na mama dha premium plus i tam jest właśnie witamina D, kwas foliowy, dha, jod i magnez:) wyczytałam z neta z porównania niejakiego Pana tabletki ze te są bardzo dobre :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar jakiś dobry zestaw witamin sobie kupić to może i ten co Ty spróbuje. Zakończymy ten rok A nowy będzie nasz 😁

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pantabletka.pl/witaminy-przed-ciaza-kwas-foliowy/
    Tutaj sobie poczytaj co i jak:)
    Oby! :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję, dzisiaj zadzwonię do koleżanki z apteki i podpytam o te witaminki czy mają i e jakich cenach bo może wyjdzie taniej przez Internet 😉

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na pewno ja chyba na apteka melisa znalazłam najtańsze :) ale jak masz kogo spytać to fajnie :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od razu dla swojego jakiś poszukam akurat przed badaniem nasienia niech pobierze. Właśnie liczyłam ile nas wyniosą wszystkie potrzebne badania do inseminacji i wyszło ok 2 tyś. Kurczę jakie to wszystko drogie. Jeden plus że będzie bez stymulacji to będzie taniej bo bez leków. Wczoraj nie mogła mi lewego jajnika znaleźć i tak wiercila że dzisiaj całe podbrzusze czuje. I mam spuchniety brzuch

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten się zastanawiałam czy mojemu coś ni3 kupić ale narazie bierze poprostu witaminy i witaminę C rano zawsze pijemy :) niestety ceny powalają a na NFZ nic nie załatwisz... Kurcze to nieźle...

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ