X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

fajna porada dnia na OVU:)
    Niedlugo walentynki:P
    Porada dnia
    Starając się o dziecko nie zapominajcie o sobie! Oto kilka walentynkowych rad:

1. Przypomnij sobie Wasz najpiękniejszy wspólny moment, opisz go na pięknej kartce i podaruj swojej drugiej połowie w prezencie. Spróbujcie wspólnie powrócić do tych wspomnień. A może nastroi to Was na coś więcej?

2. Wygospodarujcie trochę czasu i spędźcie go razem aktywnie. Wspólny trening, wspinaczka lub kurs tańca pomogą Wam spojrzeć na siebie nowym, świeżym okiem. Wysiłek doda Wam więcej sił witalnych i wprawi Was w dobry nastrój.

3. Odkryjcie wzajemny masaż stóp – dotyk stóp pozytywnie wpływa na cały organizm, relaksuje i odpręża ciało i umysł. Po kilku wspólnych sesjach masażu poczujecie poprawę samopoczucia, a wzajemny dotyk zbliży Was do siebie jeszcze bardziej.

4. Jesteście już trochę zmęczeni wiecznymi rozmowami o zajściu w ciążę? Nie rozmawiajcie na ten temat przez kilka dni. Nic a nic. Każdy potrzebuje trochę przerwy!

5. Nie poprzestawajcie na Walentynkach - wyznaczcie sobie dziś wspólny przyjemny cel do realizacji w najbliższym czasie. Co powiesz o regularnych cotygodniowych randkach przez następny miesiąc lub rozpoczęciu pisania wspólnego bloga? Eksperci są zgodni, że im więcej przyjemnych rzeczy pary wspólnie robią, tym szczęśliwsze są ich związki w dłuższym okresie czasu.

Jackie, Ewelina23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    chyba tak ale jak odbierasz wyniki to powinni ci powiedziec co i jak jak wyszly

dzieki Ewelinka , cmok

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    miło:) poprostu miło wiedzieć, że nie tylko jednej stronie zależy. Ja w tym cyklu też widzę poprawę. Może tez dzięki temu, że nie gadam cały czas o ciąży. Bo to faceta też męczy w jakiś tam sposób :) jest miło i to najważniejsze:) najważniejsze, że oboje chcemy:)
    To samo zauwazylam jak caly czas mowilam to unikal tematu a jak nie wspominam to sam pyta o rozne rzeczy

Miska0811 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    a jak sie odbierze wyniki nasienia to go gina z tym czy jak?

ja ide do gina, mam juz termin ustalony na 9.01.

Jackie lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    dzieki Ewelinka , cmok
    nie ma za co kochana <3

• Phatka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, przykładów takich jak Twoja siostra, znam jeszcze kilka :) I właśnie one niosą z sobą nadzieję :) Podobną sytuację mam w swojej rodzinie. Siostra cioteczna usłyszała podobną diagnozę do mojej... jednak w dwa miesiące później już była w ciąży... niestety skończyło się poronieniem. Przez dwa lata odwlekali wszelkie starania o dziecko... aż tu nagle bum :) Ciąża i to bliźniacza :) Zaskoczenie pełne, radość ogromna :) ale i strach... bo ciąża zagrożona. Jednak... wszyscy mocno wierzymy, że wszystko pięknie się ułoży i dzieciątka przyjdą na świat szczęśliwie i zdrowo :)

Staram się mieć nadzieję i ja :) Muszę przyznać, że ogromnym wsparciem jest dla mnie Mąż :)

Co do nadrabiania zaległości... jeśli to się nie uda, to przynajmniej postaram się być z Wami na bieżąco :)

Ciepło tu u Was :) <3

• Ezia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!:)
    Tez chętnie się dołączę. Jestem tu nowa. Prowadzę kalendarz ponieważ boje się ze ze mną jest coś nie tak. Musze sprawdzić mój cykl, bo współżyję z narzeczonym od jakiś 3 lat. Stosujemy s.przerywany a niby to żadna metoda anty. Obecnie nie staramy się o dzidziusia, ale chcę zaobserwować mój cykl. Powiedzcie moje kochane, ze wszystko będzie dobrze...
    Pozdrawiam Was cieplutko:*

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przybywa nas coraz wiecej....

Ewelina23, AniaR88, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    i wez tu traf na zaufanego i dobrego gina.... jak tylko o kasie mysla :(
    trafilam na zajefajnego i za nic go nie zmienie na pierwszej wizycie krew mi pobral bez pytania wymaz . I mowi skoro pani sie stara juz rok musze miec wyniki na czym stoimy . no i takie podejscie to ja rozumie a nie ide i wychodze z placzem bo nie wiem co i jak

Jackie, Katha81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phatka wrote:
    Miska, przykładów takich jak Twoja siostra, znam jeszcze kilka :) I właśnie one niosą z sobą nadzieję :) Podobną sytuację mam w swojej rodzinie. Siostra cioteczna usłyszała podobną diagnozę do mojej... jednak w dwa miesiące później już była w ciąży... niestety skończyło się poronieniem. Przez dwa lata odwlekali wszelkie starania o dziecko... aż tu nagle bum :) Ciąża i to bliźniacza :) Zaskoczenie pełne, radość ogromna :) ale i strach... bo ciąża zagrożona. Jednak... wszyscy mocno wierzymy, że wszystko pięknie się ułoży i dzieciątka przyjdą na świat szczęśliwie i zdrowo :)

Staram się mieć nadzieję i ja :) Muszę przyznać, że ogromnym wsparciem jest dla mnie Mąż :)

Co do nadrabiania zaległości... jeśli to się nie uda, to przynajmniej postaram się być z Wami na bieżąco :)

Ciepło tu u Was :) <3

wspierajcie się nawzajem i będzie dobrze. Nie zdążycie się obejrzeć a maleństwo będzie z Wami...:) będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Witajcie kochane!:)
    Tez chętnie się dołączę. Jestem tu nowa. Prowadzę kalendarz ponieważ boje się ze ze mną jest coś nie tak. Musze sprawdzić mój cykl, bo współżyję z narzeczonym od jakiś 3 lat. Stosujemy s.przerywany a niby to żadna metoda anty. Obecnie nie staramy się o dzidziusia, ale chcę zaobserwować mój cykl. Powiedzcie moje kochane, ze wszystko będzie dobrze...
    Pozdrawiam Was cieplutko:*
    Witamy kochana . Czuj sie tu jak u siebie :) <3
    glowa do gory :) bedzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    trafilam na zajefajnego i za nic go nie zmienie na pierwszej wizycie krew mi pobral bez pytania wymaz . I mowi skoro pani sie stara juz rok musze miec wyniki na czym stoimy . no i takie podejscie to ja rozumie a nie ide i wychodze z placzem bo nie wiem co i jak

to fajnie, że takiego masz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:

:)No zauwaŻyłam też...

Jackie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki usune dzisiaj ovu nie czuje sie jakos dobrze juz tu :(
    moze za jakis czas wroce ....
    zycze Wam samych <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    to fajnie, że takiego masz :)
    Tu w Irlandi ciezko trafic :/ bo im tylko na kasie zalezy

• Joanna0071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać wiele jest czujących się olane :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    a wszystko dzieki Tobie bo zalozyłas ten watek i przygarniasz nas jak zblakane owieczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    zycze Wam samych <3
    ooooooooooooo nieeeeeee no co ty kochana !!!!!!!!
    Nie usowaj !!!!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    zycze Wam samych <3

ejjjj........?????

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Tu w Irlandi ciezko trafic :/ bo im tylko na kasie zalezy

Ewelinko moja kochana zaslugujesz na same pysznosci :D
    miejmy nadzieje ze uda sie i uda sie.

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ