X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    tak na serio to 2-3 miesiące, wcześniej mówiliśmy sobie, że jak będzie to będzie, ale tak na dobre to około 3 miesiące
    przeciez mowia lekarze ze do roku starań o dziecko to normalne. wogóole nie bierz sobie tego do serca..idź do innego lekarza.

Miska0811, natasza82, Anutka, Cassie lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie staram 4 ty m-c . to co tez jestem bezpłodna ? jakby tak było to 70% dziewczat z tego forum by było bezpłodne .

natasza82, Miska0811, Cassie lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    no dokładnie.... :| my też staramy 3 mc, w takim razie wg niego też mogę myśleć, że jestem bezpłodna itd itc? Bezsens. Niunka nie mysl duzo, nie smuc. Na spokojnie umow do szpitala, do innego ginekologa. Wszystko się wyjaśni!! Cholercia jasna :)

poza tym chyba nie ma zadnych podstaw zeby tak szybko ocenic sytuacje i Twoj stan... Nie nie ,tak nie może byc

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    dużo lepiej to wyglADA, ALE NADAL NIC Z TEGO NIE WYNIKA :(
    bo w Pierwszej fazie mialas wysoka tempke i ona musi isc jescze do gory zeby wyznaczylo
    Trzymam kciuki kochana <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja sie staram 4 ty m-c . to co tez jestem bezpłodna ? jakby tak było to 70% dziewczat z tego forum by było bezpłodne .

podobnie wyzej napisalam:)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

a ja 7 miesięcy, prawie 8 to wg tego lekarza in vitro mi pozostaje ???? i on się nazywa lekarzem ?! SKANDAL

natasza82, Cassie lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    bo w Pierwszej fazie mialas wysoka tempke i ona musi isc jescze do gory zeby wyznaczylo
    Trzymam kciuki kochana <3

zawsze po @ mija kilka dni nim temp spadnie to poziomu 36,3 ... i wtedy wyznacza mi owu w np. 27 dc jak dobrnie to poziomu z początku cyklu... pokręcone to wszystko :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    zawsze po @ mija kilka dni nim temp spadnie to poziomu 36,3 ... i wtedy wyznacza mi owu w np. 27 dc jak dobrnie to poziomu z początku cyklu... pokręcone to wszystko :(
    no niestety masz tempke ignorowana i ovu szaleje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on jeszcze mi powiedział (jak wypisywał to skierowanie) "co by tu pani wymyślić w rozpoznaniu... hmm... ale i tak pewnie pani nie przyjmą, to moze wpisze bezpłodność bo to może byc pół na pół, pół winy pani a pół partnera"

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Oooo widze ze ja tez powinnam isc na in vitro :)
    spokojnie nie ma co panikowac 4 miesiace to niby norma :) wiadomo skor masz jakies watpliwosci to warto sobie zrobic czesc badan :) ale polecam jednak zasiegnac innego lekarza :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    podobnie wyzej napisalam:)
    aha no fakt :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    no niestety masz tempke ignorowana i ovu szaleje

ahhh... chciałabym zaznaczyć wszystkie o jednej porze i zobaczyć co wyjdzie, ale owu tym nie sprowadzę jeżeli go nie było :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    on jeszcze mi powiedział (jak wypisywał to skierowanie) "co by tu pani wymyślić w rozpoznaniu... hmm... ale i tak pewnie pani nie przyjmą, to moze wpisze bezpłodność bo to może byc pół na pół, pół winy pani a pół partnera"

tak powiedział? Jaki Gówniarz. W ogóle ......nie będe się wypowiadać

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka zapisz sobie na karte te temperatury i daty kiedy masz ignorowane i je wykasuj z wykresu bo ovuf wariuje.

Monika ja tez jestem w ciezkim szoku!
    Wg mnie najlepsze wyjscie - konsultacja z innym lekarzem. Wszystkie badania od A-Z, zbadac nasienie meza.
    Wiem ze lekarze przepisuja tabletki na 3 miesiace i kaza od razu po odstawieniu sie starac bo podobno wtedy jajniki pracuja jak szalone. 3 miesiace mozna zaryzykowac ale nie Diane!

Ewelina pierogi ja tez uwielbiam :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    o pierdolony wydarla bym na niego buzie . Co za huj .
    Przepraszam za slownictwo

Miska0811, XxMoniaXx, Cassie lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:

trzeba było trzasnąć dzrwiami po takim tekście i rzucic na pożegananie "niebawem otrzyma pan pismo z izby lekarskiej odnośnie traktowanie pacjantki i proszę się modlić aby skończyło sie tylko na tym "

natasza82, Cassie lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mi lepiej,
    faktycznie jak to teraz na chłodno analizuje to wydaje mi sie, że on jest kompletnie pojebany, po jednym usg postawił diagnozę?? szczególnie ze na opisie są delikatne oznaki PCO.
    no i te tabletki anty jak ja chce mieć dziecko..:/
    zapisuje się do szpitala i jebie go!

Miska0811, natasza82, Ewelina23, Cassie lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co na to mąż ? byłas tam z nim ?
    wogóle sie tym nie przejmuj... masakra... i toi jest lekarz ? nidgy. Masz tam innego w okolicy ? idź prywatnie , porozmawiaj, trudno kase stracisz ale trafisz na mądrzejszego bo ten to wiedzą nie tryska >>

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    ahhh... chciałabym zaznaczyć wszystkie o jednej porze i zobaczyć co wyjdzie, ale owu tym nie sprowadzę jeżeli go nie było :)
    Postaraj sie o jednej godzinie mierzyc temke bo to jednak jest roznica . No i owu jej nie bierze pod uwage

Anutka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez usunełam te ignorowane tylko w notattkach zapisalam sobie - ale i tak u mnei nic to znie zmienia :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ