X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    wykres to jeszcze nie świadczy o niczym :) ale ja się nie wypowiadam bo nie wiem wgl prawie o co chodzi . Która to strona na której ta cekinka się wypowiadała
    gdzies od 450 d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Uuu to mi raczej nie wyznaczy i chyba znów nie będę miała owulacji

kciukam,zeby jutro tempka podskoczyla!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    kciukam,zeby jutro tempka podskoczyla!
    Dziękuję Kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka sie goruje.

Landrynka lepiej gdybys wymienila termometr na taki z dwoma miesjcami po przecinku. Ja wczoraj rozrysowalam moj wykres na kartce tak jabym miala termometr z jedynm miejscem, wygladalo to mniej wiecej jak u Ciebie, potem owulka i sie porobily male goreczki.
    Mierzenie takim termometrem nie jest zbyt precyzyjne.

Wiecie ze ja tych wlosow wczoraj nie rozczesalam?
    Jak wroce z treningu synka to natluszcze je maska+jajko+nafta i wieczorem umyje. Mam nadzieje ze uda sie te koltuny rozczesac.

Czesc Kaska, Czesc Ania :)

AniaR88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. dodalam imie obok wykresu w razie gdyby ktoras miala problem ktora to ja na fb ;)

Ps.2. pisalysmy jakies kilka dni temu o swoich ex pomylkach.
    Znalazlam A na fb i wyslalam do Niego wiadomosc. Mimo bardzo burzliwego rozstania, wojny porozmawialismy sobie tak po latach.
    Wiecie co, kamien spadl mi z serca ze udalo Nam sie porozmawiac.
    Jednak bylismy razem ponad 5lat. Kumpelstwa z tego nie bedzie ale jak cywilizowani ludzie nie bedziemy uciekac przed soba na ulicy jak bede w Polsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Zupka sie goruje.

Landrynka lepiej gdybys wymienila termometr na taki z dwoma miesjcami po przecinku. Ja wczoraj rozrysowalam moj wykres na kartce tak jabym miala termometr z jedynm miejscem, wygladalo to mniej wiecej jak u Ciebie, potem owulka i sie porobily male goreczki.
    Mierzenie takim termometrem nie jest zbyt precyzyjne.

Wiecie ze ja tych wlosow wczoraj nie rozczesalam?
    Jak wroce z treningu synka to natluszcze je maska+jajko+nafta i wieczorem umyje. Mam nadzieje ze uda sie te koltuny rozczesac.

Czesc Kaska, Czesc Ania :)

małe SPA dla włosów nie zaszkodzi :) ja mam też farbowane-czarne. Dużo mi wychodzi i sie strasznie przesuszają. Najbardziej lubię wizytę u fryzjera- a raczej po wyjściu. Ten błysk i delikatność włosów, jak nowo narodzone:)
    Co do termometru tez jestem za dwoma miejscami.

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    ps. dodalam imie obok wykresu w razie gdyby ktoras miala problem ktora to ja na fb ;)

Ps.2. pisalysmy jakies kilka dni temu o swoich ex pomylkach.
    Znalazlam A na fb i wyslalam do Niego wiadomosc. Mimo bardzo burzliwego rozstania, wojny porozmawialismy sobie tak po latach.
    Wiecie co, kamien spadl mi z serca ze udalo Nam sie porozmawiac.
    Jednak bylismy razem ponad 5lat. Kumpelstwa z tego nie bedzie ale jak cywilizowani ludzie nie bedziemy uciekac przed soba na ulicy jak bede w Polsce.

to dobrze, że dało się jakoś dogadać:) Mijać się ze spuszczoną głową po tylu latach bycia ze sobą to troszkę takie dziecinne:)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze ogólne pytanie do Was dziewczyny.
    Cassie akurat przypomniała mi wspominając o termometrze- też mam z dwoma miejscami, elektorniczny.
    Ale powiedzcie mi czy Wam też "pika" czasami nawet juz po minucie zmierzenia temperatury? Odrazu wyciągacie termometr czy odczekujecie takjak w ulotce jest zapisane? dodam, że ja mierzę w ustach, pod językiem. 5 minut,ale pika mi o wiele wcześniej. Przez kolejne np. 3 minuty temperatura cały czas idzie do góry. Dopiero ogólnie po tych 5 minutach stoi w miejscu.

Jak mierzycie?
    dodam że przeszukałam forum na ten temat i zdania są podzielone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska wyjmuje jak przestaje pikac. Zrobilam raz test i poczekalam 5 minum po pikaniu i wzrosla temp o 0,01*
    Jestem za leniwa na czekanie 5 minut tym bardziej ze mierze o 4.30 ;) to ledwo zyje o takiej godzinie a po 10min sam sie wylacza.

Ps. mierze waginalnie. Pierwszy cykl mierzylam w ustach, jakos nie przypadlo mi to do gustu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Miska wyjmuje jak przestaje pikac. Zrobilam raz test i poczekalam 5 minum po pikaniu i wzrosla temp o 0,01*
    Jestem za leniwa na czekanie 5 minut tym bardziej ze mierze o 4.30 ;) to ledwo zyje o takiej godzinie a po 10min sam sie wylacza.

no wiem wiem, u mnie też po 10 się wyłącza:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Ps. mierze waginalnie. Pierwszy cykl mierzylam w ustach, jakos nie przypadlo mi to do gustu ;)

jeśli będzie taka potrzeba to w następnym cyklu też zacznę chyba mierzyć "tam"
    Pare razy próbowałam,ale w poprzednim cyklu,bardziej na próbę. I bolało. Jak szyjka była nisko ,więc nie mogłam nawet głębiej wsadzić termometra bo czułam jak zawadzam:)
    Później cały dzień czułam dziwny ból, a przecież wcale mocno jej nie uszkodziłam. Poprostu dotknęłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 13:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ja wkladam na bocznej sciance a nie na srodku ;)

Cos fajnego wyczytalam
    'skok temperatury musi być i wtedy je zbieramy. Miesiączka w przypadku niezaciążenia pojawia się po 12-16 dniach wyższej temperatury i wtedy ona spada tuż przed lub tuż po wystąpieniu krwawienia. Jeśli mamy 18 wyższych temperatur jest dobrze, przy tylu przeważnie już wychodzą testy ciążowe pozytywnie, mając 21 możemy być w zasadzie pewni ciąży a pozatym już inne badania dają sprawdzenie tego faktu bo to wtedy już przecież 5 tyg. ciąża jest'

Miska0811, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś chce wiedzieć to podaje wyniki i diagnoze...

Beta HCG - 12 971 mIU/ml

USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
    Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
    Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Cos fajnego wyczytalam
    'skok temperatury musi być i wtedy je zbieramy. Miesiączka w przypadku niezaciążenia pojawia się po 12-16 dniach wyższej temperatury i wtedy ona spada tuż przed lub tuż po wystąpieniu krwawienia. Jeśli mamy 18 wyższych temperatur jest dobrze, przy tylu przeważnie już wychodzą testy ciążowe pozytywnie, mając 21 możemy być w zasadzie pewni ciąży a pozatym już inne badania dają sprawdzenie tego faktu bo to wtedy już przecież 5 tyg. ciąża jest'

ehhh... i teraz czekać do 18 dc:) ale jednak coś w tym jest. zobaczymy jak to u nas wyjdzie:)

Cassie, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:

Beta HCG - 12 971 mIU/ml

USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
    Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.

Bardzo pozytywna wiadomosc :)
    A tak Cie nastraszyli ;) mowilam ze bedzie dobrze!

Miska0811 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Mam jeszcze ogólne pytanie do Was dziewczyny.
    Cassie akurat przypomniała mi wspominając o termometrze- też mam z dwoma miejscami, elektorniczny.
    Ale powiedzcie mi czy Wam też "pika" czasami nawet juz po minucie zmierzenia temperatury? Odrazu wyciągacie termometr czy odczekujecie takjak w ulotce jest zapisane? dodam, że ja mierzę w ustach, pod językiem. 5 minut,ale pika mi o wiele wcześniej. Przez kolejne np. 3 minuty temperatura cały czas idzie do góry. Dopiero ogólnie po tych 5 minutach stoi w miejscu.

Jak mierzycie?
    dodam że przeszukałam forum na ten temat i zdania są podzielone

Też tak miałam... i mi się wydaje że to jest całkiem normalne :)

Miska0811 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:

Beta HCG - 12 971 mIU/ml

To swietna wiadomośc super ze wszystko w prządku :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam, obowiazki wzywaja.

Jackie daj znac jak po egzaminach!!!

Stardust zyjesz jakos??? Mam nadzieje ze lepiej niz wczoraj <3

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Cos fajnego wyczytalam

i faktycznie coś w tym jest bo i ja o tym słyszałam :)
    Ja tez mierze na dole bo według mnie jest bardziej wiarygodna i ja tez mierze do momentu aż mi zapika termometr dłużej nie :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce dodomu juz. Brzuch mnie boli ale nie tak jak na palpe tak dziwnie troche :-/

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ