Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZupka sie goruje.
Landrynka lepiej gdybys wymienila termometr na taki z dwoma miesjcami po przecinku. Ja wczoraj rozrysowalam moj wykres na kartce tak jabym miala termometr z jedynm miejscem, wygladalo to mniej wiecej jak u Ciebie, potem owulka i sie porobily male goreczki.
Mierzenie takim termometrem nie jest zbyt precyzyjne.
Wiecie ze ja tych wlosow wczoraj nie rozczesalam?
Jak wroce z treningu synka to natluszcze je maska+jajko+nafta i wieczorem umyje. Mam nadzieje ze uda sie te koltuny rozczesac.
Czesc Kaska, Czesc AniaAniaR88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyps. dodalam imie obok wykresu w razie gdyby ktoras miala problem ktora to ja na fb
Ps.2. pisalysmy jakies kilka dni temu o swoich ex pomylkach.
Znalazlam A na fb i wyslalam do Niego wiadomosc. Mimo bardzo burzliwego rozstania, wojny porozmawialismy sobie tak po latach.
Wiecie co, kamien spadl mi z serca ze udalo Nam sie porozmawiac.
Jednak bylismy razem ponad 5lat. Kumpelstwa z tego nie bedzie ale jak cywilizowani ludzie nie bedziemy uciekac przed soba na ulicy jak bede w Polsce.
-
nick nieaktualnyCassie wrote:Zupka sie goruje.
Landrynka lepiej gdybys wymienila termometr na taki z dwoma miesjcami po przecinku. Ja wczoraj rozrysowalam moj wykres na kartce tak jabym miala termometr z jedynm miejscem, wygladalo to mniej wiecej jak u Ciebie, potem owulka i sie porobily male goreczki.
Mierzenie takim termometrem nie jest zbyt precyzyjne.
Wiecie ze ja tych wlosow wczoraj nie rozczesalam?
Jak wroce z treningu synka to natluszcze je maska+jajko+nafta i wieczorem umyje. Mam nadzieje ze uda sie te koltuny rozczesac.
Czesc Kaska, Czesc Ania
małe SPA dla włosów nie zaszkodzi ja mam też farbowane-czarne. Dużo mi wychodzi i sie strasznie przesuszają. Najbardziej lubię wizytę u fryzjera- a raczej po wyjściu. Ten błysk i delikatność włosów, jak nowo narodzone:)
Co do termometru tez jestem za dwoma miejscami.
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCassie wrote:ps. dodalam imie obok wykresu w razie gdyby ktoras miala problem ktora to ja na fb
Ps.2. pisalysmy jakies kilka dni temu o swoich ex pomylkach.
Znalazlam A na fb i wyslalam do Niego wiadomosc. Mimo bardzo burzliwego rozstania, wojny porozmawialismy sobie tak po latach.
Wiecie co, kamien spadl mi z serca ze udalo Nam sie porozmawiac.
Jednak bylismy razem ponad 5lat. Kumpelstwa z tego nie bedzie ale jak cywilizowani ludzie nie bedziemy uciekac przed soba na ulicy jak bede w Polsce.
to dobrze, że dało się jakoś dogadać Mijać się ze spuszczoną głową po tylu latach bycia ze sobą to troszkę takie dziecinne:)Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam jeszcze ogólne pytanie do Was dziewczyny.
Cassie akurat przypomniała mi wspominając o termometrze- też mam z dwoma miejscami, elektorniczny.
Ale powiedzcie mi czy Wam też "pika" czasami nawet juz po minucie zmierzenia temperatury? Odrazu wyciągacie termometr czy odczekujecie takjak w ulotce jest zapisane? dodam, że ja mierzę w ustach, pod językiem. 5 minut,ale pika mi o wiele wcześniej. Przez kolejne np. 3 minuty temperatura cały czas idzie do góry. Dopiero ogólnie po tych 5 minutach stoi w miejscu.
Jak mierzycie?
dodam że przeszukałam forum na ten temat i zdania są podzieloneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 13:29
-
nick nieaktualnyMiska wyjmuje jak przestaje pikac. Zrobilam raz test i poczekalam 5 minum po pikaniu i wzrosla temp o 0,01*
Jestem za leniwa na czekanie 5 minut tym bardziej ze mierze o 4.30 to ledwo zyje o takiej godzinie a po 10min sam sie wylacza.
Ps. mierze waginalnie. Pierwszy cykl mierzylam w ustach, jakos nie przypadlo mi to do gustuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 13:30
-
nick nieaktualnyCassie wrote:Miska wyjmuje jak przestaje pikac. Zrobilam raz test i poczekalam 5 minum po pikaniu i wzrosla temp o 0,01*
Jestem za leniwa na czekanie 5 minut tym bardziej ze mierze o 4.30 to ledwo zyje o takiej godzinie a po 10min sam sie wylacza.
no wiem wiem, u mnie też po 10 się wyłącza:) -
nick nieaktualnyCassie wrote:Miska wyjmuje jak przestaje pikac. Zrobilam raz test i poczekalam 5 minum po pikaniu i wzrosla temp o 0,01*
Ps. mierze waginalnie. Pierwszy cykl mierzylam w ustach, jakos nie przypadlo mi to do gustu
jeśli będzie taka potrzeba to w następnym cyklu też zacznę chyba mierzyć "tam"
Pare razy próbowałam,ale w poprzednim cyklu,bardziej na próbę. I bolało. Jak szyjka była nisko ,więc nie mogłam nawet głębiej wsadzić termometra bo czułam jak zawadzam:)
Później cały dzień czułam dziwny ból, a przecież wcale mocno jej nie uszkodziłam. Poprostu dotknęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 13:34
-
nick nieaktualnyMiska ja wkladam na bocznej sciance a nie na srodku
Cos fajnego wyczytalam
'skok temperatury musi być i wtedy je zbieramy. Miesiączka w przypadku niezaciążenia pojawia się po 12-16 dniach wyższej temperatury i wtedy ona spada tuż przed lub tuż po wystąpieniu krwawienia. Jeśli mamy 18 wyższych temperatur jest dobrze, przy tylu przeważnie już wychodzą testy ciążowe pozytywnie, mając 21 możemy być w zasadzie pewni ciąży a pozatym już inne badania dają sprawdzenie tego faktu bo to wtedy już przecież 5 tyg. ciąża jest'Miska0811, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli ktoś chce wiedzieć to podaje wyniki i diagnoze...
Beta HCG - 12 971 mIU/ml
USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie bojęCassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCassie wrote:Miska ja wkladam na bocznej sciance a nie na srodku
Cos fajnego wyczytalam
'skok temperatury musi być i wtedy je zbieramy. Miesiączka w przypadku niezaciążenia pojawia się po 12-16 dniach wyższej temperatury i wtedy ona spada tuż przed lub tuż po wystąpieniu krwawienia. Jeśli mamy 18 wyższych temperatur jest dobrze, przy tylu przeważnie już wychodzą testy ciążowe pozytywnie, mając 21 możemy być w zasadzie pewni ciąży a pozatym już inne badania dają sprawdzenie tego faktu bo to wtedy już przecież 5 tyg. ciąża jest'
ehhh... i teraz czekać do 18 dc:) ale jednak coś w tym jest. zobaczymy jak to u nas wyjdzie:)Cassie, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadeinloove wrote:Jeśli ktoś chce wiedzieć to podaje wyniki i diagnoze...
Beta HCG - 12 971 mIU/ml
USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję
Bardzo pozytywna wiadomosc
A tak Cie nastraszyli mowilam ze bedzie dobrze!
Miska0811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiska0811 wrote:Mam jeszcze ogólne pytanie do Was dziewczyny.
Cassie akurat przypomniała mi wspominając o termometrze- też mam z dwoma miejscami, elektorniczny.
Ale powiedzcie mi czy Wam też "pika" czasami nawet juz po minucie zmierzenia temperatury? Odrazu wyciągacie termometr czy odczekujecie takjak w ulotce jest zapisane? dodam, że ja mierzę w ustach, pod językiem. 5 minut,ale pika mi o wiele wcześniej. Przez kolejne np. 3 minuty temperatura cały czas idzie do góry. Dopiero ogólnie po tych 5 minutach stoi w miejscu.
Jak mierzycie?
dodam że przeszukałam forum na ten temat i zdania są podzielone
Też tak miałam... i mi się wydaje że to jest całkiem normalne
Miska0811 lubi tę wiadomość
-
madeinloove wrote:Jeśli ktoś chce wiedzieć to podaje wyniki i diagnoze...
Beta HCG - 12 971 mIU/ml
Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję
To swietna wiadomośc super ze wszystko w prządku -
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Miska ja wkladam na bocznej sciance a nie na srodku
Cos fajnego wyczytalam
'skok temperatury musi być i wtedy je zbieramy. Miesiączka w przypadku niezaciążenia pojawia się po 12-16 dniach wyższej temperatury i wtedy ona spada tuż przed lub tuż po wystąpieniu krwawienia. Jeśli mamy 18 wyższych temperatur jest dobrze, przy tylu przeważnie już wychodzą testy ciążowe pozytywnie, mając 21 możemy być w zasadzie pewni ciąży a pozatym już inne badania dają sprawdzenie tego faktu bo to wtedy już przecież 5 tyg. ciąża jest'
i faktycznie coś w tym jest bo i ja o tym słyszałam
Ja tez mierze na dole bo według mnie jest bardziej wiarygodna i ja tez mierze do momentu aż mi zapika termometr dłużej nie -
nick nieaktualny