Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Będzie co ma być Święta racja. Nie teraz to za miesiąc Chyba też takie nastawienie dziś złapałam
ale mi sie tez wydaje ze owulka byla u mnie w piatek nie w czwartek i @ bedzie jutro wtedy by sie zgadzalo bo jak bylam w sobote gin widzial pecherzyk pekniety
Dlatego jak jestem w ciazy to ona mi nie ucieknie a jak @ przyjdzie to zaczne nowy cykl lepszy i ze stymulacja . Byly takie dni ze sie nakrecalam ale musze powiedziec stop bo pozniej co @ przychodzi i wielkie zdziwieniestardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej babeczki!!!!
A wiec tak owulka potwierdzona podwójnie ale tak jak podejzewalam zrobila mi sie trobielka na lewym jajniku:( gin twierdzi ze powinna sie sama wchlonac(ma 20mm), jesli sie by udalo teraz a by sie nie wchlonela to trzeba bedzie obserwowac ja czy nie rosnie wraz z ciaza, a jesli zacznie rosnac to zabieg usuniecia dziadostwa -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:hej babeczki!!!!
A wiec tak owulka potwierdzona podwójnie ale tak jak podejzewalam zrobila mi sie trobielka na lewym jajniku:( gin twierdzi ze powinna sie sama wchlonac(ma 20mm), jesli sie by udalo teraz a by sie nie wchlonela to trzeba bedzie obserwowac ja czy nie rosnie wraz z ciaza, a jesli zacznie rosnac to zabieg usuniecia dziadostwa
Cudowne wieści -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:hej babeczki!!!!
A wiec tak owulka potwierdzona podwójnie ale tak jak podejzewalam zrobila mi sie trobielka na lewym jajniku:( gin twierdzi ze powinna sie sama wchlonac(ma 20mm), jesli sie by udalo teraz a by sie nie wchlonela to trzeba bedzie obserwowac ja czy nie rosnie wraz z ciaza, a jesli zacznie rosnac to zabieg usuniecia dziadostwa
A możesz kochana zobaczyć mój wykres? Bo ja pewności nie mam co do owulki w 18dc -
Ania1986 wrote:hej babeczki!!!!
A wiec tak owulka potwierdzona podwójnie ale tak jak podejzewalam zrobila mi sie trobielka na lewym jajniku:( gin twierdzi ze powinna sie sama wchlonac(ma 20mm), jesli sie by udalo teraz a by sie nie wchlonela to trzeba bedzie obserwowac ja czy nie rosnie wraz z ciaza, a jesli zacznie rosnac to zabieg usuniecia dziadostwa -
Nusia1989 wrote:A możesz kochana zobaczyć mój wykres? Bo ja pewności nie mam co do owulki w 18dc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Ja się wypowiem, choć się na tym nie znam. Ale dziś mi moja gin powiedziała, że owulka jest wtedy jak jest spadek a następnego dnia wzrost. Więc wg tego co ona mów owulka u Ciebie powinna być 15dc.. Ale powtarzam - ja się nie znam i to mój pierwszy wykres więc mnie nie słuchaj
-
ehehe... no właśnie tak mi się coś wydawało, że to zbyt łatwe wytłumaczenie ona w ogóle nie jest za tym, żeby wykresy robić więc pewnie nie zna się na tym
Ale i tak ją lubię. Jest mega ciepła i serdecznaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:31
-
Ania1986 wrote:hehe kochana a co powiesz na to ze ja miałam w 13dc i wcale nie bylo spadku ani wzrostu, tempka po owulacji moze sie podniesc nawet 4 dni po.
Dokładnie tak jak piszesz tempka może wzrosnąć od 3-4 dni przed owulacją do 4 dni po owulacji to zależy od organizmu jak szybko reaguje. Jeden zareaguje na progesteron bardzo szybko jeszcze przed owulacją kiedy progesteron wzrasta minimalnie a inny dopiero po kilku dniach po owulce. Bardzo ważnym wskaźnikiem jest szczyt objawu śluzy ( ten najlepszy w danym cyklu lub jeżeli przez kilka dni śluz jest taki sam to ostatni dzień tego relatywnie najlepszej jakości) i po tym właśnie śluzie skok jest najważniejszy. Może nastąpić najpierw skok a potem szczyt objawu śluzu i wtedy ten skok przed śluzem należy ignorować. Dopiero pierwsza wyższa temp po szczycie śluzu i kolejne dwie są jeszcze dniami płodnymi z tym że trzecia wyższa temp musi być wyższa od linii podstawowej o 0,2 st. C. Jeżeli jest troszkę niższa to czeka się na czwartą temp. a ta wystarczy że leży nad linią podstawową.
Dodam że OF nie wyznacza linii podstawowej. -
stardust87 wrote:ehehe... no właśnie tak mi się coś wydawało, że to zbyt łatwe wytłumaczenie ona w ogóle nie jest za tym, żeby wykresy robić więc pewnie nie zna się na tym
Ale i tak ją lubię. Jest mega ciepła i serdeczna
Rzeczywiście się nie zna skoro tak twierdzi -
nick nieaktualnymelduje sie wieczornie u was dziewczynki.
U mnie nadal @ brak, bedzie 6 dzien. Ale czuje ze dzis to burza przed cisza bo narazie wyjatkowo mnie az tak nic nie boli jak w dniach poprzednich.
Jesli i jutro nie pojawi @ do rana to o 7 jjestem juz w gabinecie i robie krew. Dla siebie, dla spokoju.. -
Miska0811 wrote:melduje sie wieczornie u was dziewczynki.
U mnie nadal @ brak, bedzie 6 dzien. Ale czuje ze dzis to burza przed cisza bo narazie wyjatkowo mnie az tak nic nie boli jak w dniach poprzednich.
Jesli i jutro nie pojawi @ do rana to o 7 jjestem juz w gabinecie i robie krew. Dla siebie, dla spokoju..
Trzymam kciuki aby @ nie przyszła przez najbliższe 9 miesięcyMiska0811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej mam jakies ciezkie dni boli mnie brzuunio jak na @ cala noc sie krecilam co wiecej wzielam wczoraj ta pieprzona luteine i niech sie dzieje wola nieba. to moj dopiero 17 dc nie wiem co sie ze mna dzieje czy to owu byla czy cos w kazdym badz razie umieram z bolu brzucha jak rowniez brak mi humoru
-
Jackie wrote:hej mam jakies ciezkie dni boli mnie brzuunio jak na @ cala noc sie krecilam co wiecej wzielam wczoraj ta pieprzona luteine i niech sie dzieje wola nieba. to moj dopiero 17 dc nie wiem co sie ze mna dzieje czy to owu byla czy cos w kazdym badz razie umieram z bolu brzucha jak rowniez brak mi humoru
Może to po luteinie ten ból brzucha. -
nick nieaktualnyJackie wrote:hej mam jakies ciezkie dni boli mnie brzuunio jak na @ cala noc sie krecilam co wiecej wzielam wczoraj ta pieprzona luteine i niech sie dzieje wola nieba. to moj dopiero 17 dc nie wiem co sie ze mna dzieje czy to owu byla czy cos w kazdym badz razie umieram z bolu brzucha jak rowniez brak mi humoru
:*