Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny, rozumiem Wasz ból z prawkiem! Zdałam dwa lata temu, ale też za piątym podejściem i do dzisiaj z przerażeniem wspominam i serce mi wali jak przejeżdżam koło ośrodka egzaminacyjnego ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kilkoro, dokładnie czworo, rodzeństwa :)
    Ale do domku bym się przeniosła, chociaż to, co oferuje miasto kusi - wszędzie blisko, szybko się przemieszczam, dużo ofert pracy, a też blisko parków mieszkam, więc zieleni załapię. Ale, że pochodzę, z małej miejscowości, chętnie bym na takiej mieszkała :)

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet się na kurs nie zapisałam,jakoś nie mam odwagi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 17:34

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Och dziewczyny, rozumiem Wasz ból z prawkiem! Zdałam dwa lata temu, ale też za piątym podejściem i do dzisiaj z przerażeniem wspominam i serce mi wali jak przejeżdżam koło ośrodka egzaminacyjnego ;)
    pilik, kochana, jak lekarz podchodzi do tej mutacji leiden?? Ciekawi mnie to, mi nie wyszła, ale wiem, ze podobne leczenie co u mnie chyba

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa a ja mam pytanko czy Twoja córka teraz we wrześniu idzie do pierwszej klasy czy poszła do niej jako 6 latek?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plik zgadza się, nerwy są niezkemskie :) Susanna co racja to racja, czasem wspominam lata gdy mieszkalam w Wawie i jest różnica we wszystkim jak mówisz. Co do kursu Rene nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Plik zgadza się, nerwy są niezkemskie :) Susanna co racja to racja, czasem wspominam lata gdy mieszkalam w Wawie i jest różnica we wszystkim jak mówisz. Co do kursu Rene nie taki diabeł straszny jak go malują ;)
    No właśnie, dlatego realnie rozważamy zakup domku letniskowego, póki co....za 5-6 lat :)

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene dopiero bedzie szła, dwa lata była w przedszkolu... szkoda mi jej bylo puścić do szkoły w wieku 6 lat. A teraz grupą przedszkolną będą tworzyć jedną klase.

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Rene dopiero bedzie szła, dwa lata była w przedszkolu... szkoda mi jej bylo puścić do szkoły w wieku 6 lat. A teraz grupą przedszkolną będą tworzyć jedną klase.
    moja tez 2 lata do zerówki będzie chodzić.Fajnie ze u was nie rozdzielają grupy u nas musieliśmy pisać petycję i zbierać podpisy żeby nie rozdzielali grupy chociaż wydawało się nam oczywiste że jak nie ida do 1 klasy to o rozdzielaniu nie było by mowy bo grupa jest kompletna a jednak chcieli rozbić....

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wysłałam Ci e mail:-)sprawdź czy wszystko jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 17:47

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    moja tez 2 lata do zerówki będzie chodzić.Fajnie ze u was nie rozdzielają grupy u nas musieliśmy pisać petycję i zbierać podpisy żeby nie rozdzielali grupy chociaż wydawało się nam oczywiste że jak nie ida do 1 klasy to o rozdzielaniu nie było by mowy bo grupa jest kompletna a jednak chcieli rozbić....
    Nie rozumiem podejścia ludzi, wiadomo przecież, że dzieci integrują się ze sobą przez ten czas i później jest im łatwiej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szukam gdzie tu jechać na wczasy w tym roku :)

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    A ja szukam gdzie tu jechać na wczasy w tym roku :)
    My jedziemy do Władysławowa w lipcu, już się nie mogę doczekać oderwania od szarej rzeczywistości ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja ciągle rozważam morze czy góry :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Nie rozumiem podejścia ludzi, wiadomo przecież, że dzieci integrują się ze sobą przez ten czas i później jest im łatwiej...
    a no właśnie ktoś tu chyba nie myśli o dobru dzieci mam tylko nadzieję że petycja będzie pozytywnie rozpatrzona:-) a tak w ogóle to bałagan się zrobił przez likwidację gimnazjów...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczęście bo na ten moment dwa w jednym, mieszkanie które wynajmuje to piętro domu (małego ;)) z tarasikiem i możliwością korzystania z ogrodu. Oczywiście nie nasz więc rzadko korzystamy, ale pies ma gdzie pobiegać raz za czasu przynajmniej ;). Dom w marzeniach, ale boję się że zbyt nierealnych ;)...

Susanna jestem pod kontrolą super hematologa. Ogólnie na ten moment nic - jak będę w ciąży obowiązkowo fraxiparine 0,6 i acard. Gdzieś czytałam tu że dziewczyny to wymiennie stosują a to duży błąd...! Fraxi zapobiega powstawaniu skrzepów a acard wzmacnia jakoś macice. Tak mi się kojarzy że lekarka tłumaczyła. W każdym razie warto i to i to ;). Przed poronieniem to było jedyne zalecenie, teraz doszło drugie bo już za dużo czynników w wywiadzie (mama roniła cztery razy, teraz ja plus mutacja) i jakby gin musiał wprowadzić jednak dhupaston to będę musiała go brać z fraxi 0,3. Więc trzymam kciuki za wyniki, że bromek zbił prolaktyne i dzięki temu dhupek nie będzie potrzebny...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    My jedziemy do Władysławowa w lipcu, już się nie mogę doczekać oderwania od szarej rzeczywistości ;)
    fajnie macie my mieliśmy w planach Sarbinów albo Kołobrzeg ale w tym roku musimy ale remont nas trochę zjadł

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    a może Mazury?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    a no właśnie ktoś tu chyba nie myśli o dobru dzieci mam tylko nadzieję że petycja będzie pozytywnie rozpatrzona:-) a tak w ogóle to bałagan się zrobił przez likwidację gimnazjów...
    U nas narazie spokój, bo wyższe szkoły w innej miejscowości niż 1-3..
    SusannaDean wrote:
    U nas padło na morze bo córka bardzo chciała więc nie walczyłam z nią o inne miejsce.

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    fajnie macie my mieliśmy w planach Sarbinów albo Kołobrzeg ale w tym roku musimy ale remont nas trochę zjadł

My z kasą też nie tak bardzo na plusie, ale ryzyk fizyk jedziemy. Jakoś sie da radę. U nas też remont domu, ale kiedyś trzeba odpocząć! :D

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ