Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez slyszlam o tych ziolach i obiecalam sobie je pic, ale nie zdazylam zamowic, bo to chyba tyko w intrnecie mozna kupic tak? moze w nastepnym cyklu, jezeli ten nie okaze się szczesliwy.
A nastawienie naprawde zalezy od naszych glow. Ja nad swoim troche pracowalam, ale warto, mysle ze to pomaga zarowno czerpac radosc ze staran, ale tez latwiej godzic sie z porazka i zebrac sily na nastepny cykl. nie chcialabym, zeby w naszej sypialni doszlo do mechanicznych zblizen tylko w te dni. Na razie jest cudownie, obydwoje z mezem jestesmy pelni optymizmu i przyjmiemy co los da )
On jest jeszcze taki kochany, ze jak ostatnio sie nie udalo, to uznal ze to dobry pomysl, zeby jeszcze korzystac z czasu bez ciazy, od razu zamówił pizze, otworzył wino, potem bylismy na wycieczce. Ważne, żeby nawet w niepowodzeniu znaleźć jakieś zalety, chociaż co ja bym dała za 2 kreski!!Akwarela, Rene lubią tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przestaliśmy się zabezpieczać w zeszłym roku, już trochę ponad rok temu, ale ze względu na daleki wyjazd - zrobiliśmy sobie w tym czasie OK 4 mc z zabezpieczeniem.
Wróciliśmy od lutego do szaleństw z myślą, że fajnie jakby się udało. Oczywiście pełna regularność - więc nie było mowy o ominięciu owulacji. Ale zero jakichś poważnych starań, ja to jeszcze niemal zawsze muszę iść od razu po pod prysznic, bo źle się czuję jak tego nie zrobię. Dopiero od maja uznaliśmy, że coś może być nie tak, więc zapisałam się do gin, dostałam skierowanie na badania, bo podejrzwała PCO.
Badania wyszły wszystkie w normie, tylko prolaktyna po obciążeniu za duża. Dostałam dostinex, zaczęłam brać od 9 dc i owulacja zamiast koło 20 dc (mam cykle ok 33-34) przyszła 29 dc. Nie udało się, ale też 2 dni przed owualacją (ktora moze sobie wymyslilam) się nie kochaliśmy.
Teraz drugi cykl ze zbitą prolaktyną. Owulacja wg testów w 14-15 dc (książkowo!). Dlatego jesteśmy pełni nadziei, że może się naprawiło i to naprawdę kwestia tej prolaktyny. Jak nie, szukamy dalej Jeszcze jest co badać, a wiem, że zostanę mamą. Szybciej, czy później, ale zostanę - więc się nie spinamjagodowa91 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zamawiałam w sklepie internetowym, każde zioło oddzielnie i mieszałam, tylko właśnie trzeba uważać z tym mieszaniem, bo niektórych potrzeba 20g, a w opakowaniach jest po 50, więc trzeba sobie odmierzyćhttps://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
-
nick nieaktualny
-
Ja też sobie to ciągle utrwalam, bo emocje czasami potrafią wziąć górę. Szczególnie jak znajomi po kolei zachodzą w ciążę i pytają co z nami. Cieszę się mega ich szczęściem, jakoś nie mam w sobie zawiści, ale robi mi się wtedy głupio.
Mówię, że to jeszcze nie czas na nas, że spokojnie przyjdzie i nasza kolej.
I w to wierzę.
Ważne jest wsparcie jednak drugiej połówki. Mój mąż nie jest zbyt wtajemniczony, nie zalewam go treścią, szczegółami, ale mimo, że wiem, że mu bardzo zależy, też nie daje mi odczuć presji. Wiem, że mu zależy, bo to z jego inicjatywy zrezygnowaliśmy z antykoncepcji. Zresztą on to mi kibicuje w tym cyklu wyjątkowo mocno, bo jak się nie uda, to czas na jego badanie, a jakoś źle znosi wizję tego :p
Ale fakt, jest kochany, życzę każdej z Was takiego podejścia także męża, bo on mi po prostu nie daje się załamać ma tyle optymizmu i poczucia humoruRene lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny
-
Mieszanka nr 3 podkręca jajniki do wytwarzania jajeczek - podobno trzeba uważać, jeśli bierze się jakieś leki na stymulację, bo można sobie zaszkodzić i naprodukować ich aż za dużo Można pić od 1 dc tylko do owulacji albo przez cały miesiąc - wtedy po 3 pełnych cyklach picia trzeba zrobić min. 1 przerwy. Wieczorem przed samym snem pije się kubek ziół zaparzonych z jednej łyżeczki przez 30 min, gdzieś czytałam, że nie wolno nic potem jeść ani pić.https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny