X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie niektóre dziewczyny gdzieś na forum pisały, że można zacząć pić do 3 dc, później lepiej nie zaczynać.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremowe plamienie to nie z powodu proga? Raczej po prostu nie?

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremowe plamienie ja mam prawie zawsze w dni niepłodne. Takie mleczne. Więc nie mam pojęcia. Ja to w ogóle czytając was jestem ciagle zielona w tych wszystkich kwestach...

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo jeszcze luteine 2 x dziennie biore i to tez moze wyolywa i dlatego no nic czekam na spokojnie do jutra

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana ;*

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem, czemu moja aplikacja na telefonie zaznaczony test pozytywny owulacyjny oznacza jako owulację w tym dniu, nie powinna dodać min 24 h?

Powinnam tak liczyć, prawda, jeżeli w 14 dc o 17 test pozytywny, to owulacja najwcześniej w 15 dc o 17 najpóźniej 16 dc o 5 rano, tak?

Być może wydawać się to Wam może mega głupim pytaniem, ale chciałabym sobie poprawnie wyznaczyć dzień testowania :-)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:
    dziękuję dziewczyny... Rene jakie witaminy?
    Femibion 1.W aptece kosztuję 36 z groszami a w internetowej 5 zł tańsze są:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Nie rozumiem, czemu moja aplikacja na telefonie zaznaczony test pozytywny owulacyjny oznacza jako owulację w tym dniu, nie powinna dodać min 24 h?

Powinnam tak liczyć, prawda, jeżeli w 14 dc o 17 test pozytywny, to owulacja najwcześniej w 15 dc o 17 najpóźniej 16 dc o 5 rano, tak?

Być może wydawać się to Wam może mega głupim pytaniem, ale chciałabym sobie poprawnie wyznaczyć dzień testowania :-)
    No u mnie tez tak zaznacza wlasnie ale ja licze od tego dnia +1 i mam

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:

tak:-)maksymalny poziom LH w 14dc to owulka powinna być w 15,góra 16 dniu cyklu:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi jak pęknie dojrzały pęcherzyk Graffa to po jakim czasie on się zapada zamieniając w ciałko żółte i wytwarza progesteron?Przeszukałam wszystkie notatki ze studiów i tej informacji nigdzie nie widzę....:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tk jak Asia-ez zaszłam w 1 cyklu picia ziół, poprzednie 3 bezowocne. Mam całe opakowanie nieotwierane, nieruszane- kupiłam 2 bo nie wiedziałam,że są takie wydajne. Gdyby któraś chciała,to piszcie,oddam za darmo. Nie wiem czy pomogły,czy nie-ale jestem w ciąży. Piłam od 1dc, łyżeczka zaparzona szklanką wody tuż przed spaniem. I wierzyłam,że pomogą

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    a powiedzcie mi jak pęknie dojrzały pęcherzyk Graffa to po jakim czasie on się zapada zamieniając w ciałko żółte i wytwarza progesteron?Przeszukałam wszystkie notatki ze studiów i tej informacji nigdzie nie widzę....:-(
    Ales zadala pytanie Reneeee :D

Rene lubi tę wiadomość

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelcia a skąd jesteś? Ja chętnie odkupię, bo nawet nie mam konta na allegro żeby zamówić ;-)

Mam nadzieję, że zadnej z Was już się nie przydadzą, bo jutro będą same pozytywne testy! :))

Albo mogę komuś ustąpić kto ma @ albo zaraz, bo ja dopiero za 2 tygodnie potrzebuję zacząć pić :)

Rene - nie mam bladego pojęcia! :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ales zadala pytanie Reneeee :D
    kto pyta nie błądzi;-)

SusannaDean lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    kto pyta nie błądzi;-)
    Ale wlasnie nie wiem bo bym ci odpowiedziala ;*

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ale wlasnie nie wiem bo bym ci odpowiedziala ;*
    wiem wiem:-)
    czytałam gdzieś że trochę czasu musi minąć ale ile tego juz nie wiadomo....

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelcia wrote:
    Ja tk jak Asia-ez zaszłam w 1 cyklu picia ziół, poprzednie 3 bezowocne. Mam całe opakowanie nieotwierane, nieruszane- kupiłam 2 bo nie wiedziałam,że są takie wydajne. Gdyby któraś chciała,to piszcie,oddam za darmo. Nie wiem czy pomogły,czy nie-ale jestem w ciąży. Piłam od 1dc, łyżeczka zaparzona szklanką wody tuż przed spaniem. I wierzyłam,że pomogą
    Super że pomogły:-) a w smaku w miarę znośne?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Doczytałam :D 1-2 dni po owulacji może już być widoczne ciałko żółte. I bedzie tak 8-10 dni a potem zamienia sie w ciałko miesiaczkowe jeśli nie doszło do zapłodnienia

SusannaDean lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    wiem wiem:-)
    czytałam gdzieś że trochę czasu musi minąć ale ile tego juz nie wiadomo....
    Jezu ja sie czuje jak przed @ a nigdy na dupku i luteinie nie mam tak.. I siedz tu w robocie hehe

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ