Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:Doczytałam 1-2 dni po owulacji może już być widoczne ciałko żółte. I bedzie tak 8-10 dni a potem zamienia sie w ciałko miesiaczkowe jeśli nie doszło do zapłodnienia
dzięki wielkie za odp:-)KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene wrote:....a jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia zamieni się w ciałko żółte ciążowe wydzielające progesteron i tak będzie dopóki roli wydzielania progesteronu nie przejmie łożysko(około 12tc)
dzięki wielkie za odp:-)
Nuda w pracy dzieki boguRene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Tak i wtedy zazwyczaj jak boli jajnik to od cialka zoltegoooo
Nuda w pracy dzieki bogu -
Moje jajniki w zeszłym cyklu taki dały popis na zmianę, że w tym cyklu nie będę zwracać na to uwagi, bo jak widać, szalały, a @ przyszła.
Martwią mnie tylko bolące piersi. Na razie delikatnie, jak dotykam. Kiedyś jak poskarżyłam się gin, że od polowy cyklu bolą mnie piersi, to powiedział, że to przez za wysoką prolaktynę pewnie. A ja teraz ją zbiłam, więc mam nadzeje, ze skutecznie...
a czemu tak wcześnie zaczęłyby boleć i to po owulacji zaraz?* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Moje jajniki w zeszłym cyklu taki dały popis na zmianę, że w tym cyklu nie będę zwracać na to uwagi, bo jak widać, szalały, a @ przyszła.
Martwią mnie tylko bolące piersi. Na razie delikatnie, jak dotykam. Kiedyś jak poskarżyłam się gin, że od polowy cyklu bolą mnie piersi, to powiedział, że to przez za wysoką prolaktynę pewnie. A ja teraz ją zbiłam, więc mam nadzeje, ze skutecznie...
a czemu tak wcześnie zaczęłyby boleć i to po owulacji zaraz?
Ja też tak mam. Ale to nie tylko prolaktyna. Wysoki progesteron też macza palce w bolących piersiach. -
nick nieaktualnyOda_33 wrote:Moje jajniki w zeszłym cyklu taki dały popis na zmianę, że w tym cyklu nie będę zwracać na to uwagi, bo jak widać, szalały, a @ przyszła.
a czemu tak wcześnie zaczęłyby boleć i to po owulacji zaraz? -
Oda_33 wrote:Wysoki progesteron? Badałam progesteron ale podobno w złym dniu cyklu,, ale mam nadzieję, że z nim wszysko ok...
Na pewno ok. Wysoki czyli taki wskazujący że owulacja była. Ja ostatnio w 7dpo mialam progesteron 19 i bolały mnie bardziej i dłużej niz cykl wcześniej gdzie mialam prpgesteron 14. Ale prolaktyna też swoje mieszała. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Dziewczyny: ((((( clair......oj jak mi przykro to musiala byc biochemiczna......
Mini89 lubi tę wiadomość