Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic takiego nie mam. Mam nadzieję, że to znaczy, że OK. chociaż może na pewno też bezobjawowo we mnie siedzieć.
Ja testosteronu też nigdy nie robiłam, a wiem, że może stać na przeszkodzie.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
Mi endo na pełną hormonalną diagnostykę na 2-4dc zlecił lh, fsh, testosteron, prolaktyna, TSH, estradiol, dhea, shbg
W 18-22 dc progesteron.
A dlaczego prolaktyne lepiej w 22? Ja miałam prl prawie 40 od 5.05 biorę bromka i przy najbliższej @ idę sprawdzać czy spadła. Ale ogólnie przy tej prolaktyne zaszłam w ciąże...! Nie wiem jak, progesteron tez był baaardzo niski. Pewnie przez to ciąża nie przetrwała ale mam nadzieję że już pospadało co miało...! I jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, @ przyjdziemy czasie, a gin nie zabroni to będę testować na sam koniec lipca..! Mam na to wieeeelką nadzieję...Idzianna lubi tę wiadomość
-
Mi też nie. Wiem, że wysoki testosteron często jest objawem PCOS.
Rzeczywiście - najlepiej odnaleźć przyczynę i z nią walczyć. Chociaż jest czasami to długa droga, to przynajmniej jest, a nie się błądzi i próbuje bezsensownie.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualnyPilik to ja kilku z tych badań nie robiłam, mi lekarz dał clo w tamtym roku ale nie zdążyłam zjeść bo zaszłam, potem było poronienie i za 2 cykle clo ale nie udało się, potem troche się wkurzyłam i teraz w marcu brałam clo i znowu się udało na chwilę, po tym miałam peeeeełną diagnostykę wyszło co wyszło i teraz spokojna jestem
-
pilik, dzięki, to wygląda na komplet hormonów na ten czas ja wszystkie robiłam, ale ostatnie badania ze stycznia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:03
PCOS
suplementacja: folik i wit. D3
Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus -
pilik wrote:Idzianna jak ze stycznia a nic z tego nie leczysz i było ok to raczej wielkich zmian nie będzie ...
Chyba że po tym cyklu jak będzie dalej jakaś taka akcja zrobię te badania.. nie mogę skonsultować niestety z moją gin a ona jak stwierdzi, że trzeba zrobić badania, to weźmie mnie do siebie do szpitala na przegląd całościowy, więc może odpuszczę, bo i tak będę to powtarzać jak coś..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:09
PCOS
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIdzianna wrote:Ale mój ostatni cykl z potwierdzoną owu, przy przyjmowaniu clo trwał 19 dni... poprzedni 42... nie wiem czy coś się totalnie nie rozregulowało...
Idzianna lubi tę wiadomość
-
Idzianna to wyglada bardziej na jakieś problemy właśnie drugiej fazy które mogą np. Być spowodowane niskim progesteronem. Słyszałam że często też magnez pomaga w wydłużeniu... sama myślałam żeby spróbować, ale mam poziom magnezu w górnej granicy więc nie wiem czy warto... jak masz możliwość położenia się na diagnostykę do szpitala na kilka dni to chyba najlepsza opcja..!
Susanna badanie 30zl płaciłam w diagnostyce. Mi wyszło 17,5 (normy w lab 4,6-18,7) wiec chyba ok. Czytałam że przy problemach z przyswajaniem jest za mało a przy mutacji dużo za dużo...SusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Nie ty miałabyś dobrze jakbyś duphaston brała a ty miałaś bardzo krótką fazę II i tak Ci się nie uda zajść nie robiąc nic z tym, musisz mieć duphaston lub luteinę po owu, ok 12-13 dni i test dopiero, ja tak od wrzesnia robie
pilik, magnez skoro może pomóc to ja przyjmę
Chyba odpuszczę te badania, mam clo od dziś, wbiję się na monitoring i poproszę o duphaston, a po powrocie mojej gin z urlopu zobaczymy co i jak
Dzięki Dziewczyny, tyyyyyle wiedzy na forum ))SusannaDean lubi tę wiadomość
PCOS
Susanna, a jak się bierze dhupaston? Od którego dnia cyklu? Mam w domu kilka opakowań, wiem że będę musiała brać, niestety w połączeniu z fraxi, ale wole już wiedzieć jak rozmawiać z gin. Idę do nowego zaraz po @ i od razu potem chce działać, dlatego wolałabym nie mieć "poślizgu" bo chcemy się starać w przyszłym cyklu...!
Idzianna i tak najlepiej, na spokojnie! A magnez dokładnie - na pewno nie zaszkodzi najbardziej bolecany jest magnez+b6 ale z duża dawka magnezu (czasami są jakieś dodatki, najlepiej sam magnez z b)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:30
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesz Idzianna może nie miałaś wcześniej owulacji - wtedy cykle są dłuższe
A II fazę zawsze liczymy od następnego dnia po owulacji powinna trwać minimum 10 dni a maksymalnie 16, taka która trwa 18 dni może wskazać w cyklu na ciążę. Jeśli masz 7-8 dni to śluzówka zaczyna się łuszczyć wtedy, kiedy byłoby możliwe zagnieżdżenie, wiec ciąży nie będzie trzeba podtrzymac funkcję śluzówki macicy właśnie syntetycznym progesteronem - duphaston czy luteina
pilik 2-3 dni po potwierdzonej owu lub w 2-3 dniu wyższej temp, przez 10 dni potem test -
nick nieaktualnyWpadam znowu na chwilę. I mam pytanie.
Przy owu przytulanka macie codziennie? Czy jak?
Bo nie wiem czy męczyć męża? Czy odpuścić i jutro Go dorwać???
Wybaczcie to z serii tych głupich pytań.
Susanna gratulacje w związku ze zrzuceniem ponad 7 kg! Na pewno o wiele lepiej się czujesz:-)
Mnie od początku diety czyli 15 mają spadło 4,5 kg
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Wpadam znowu na chwilę. I mam pytanie.
Przy owu przytulanka macie codziennie? Czy jak?
Bo nie wiem czy męczyć męża? Czy odpuścić i jutro Go dorwać???
Wybaczcie to z serii tych głupich pytań.
Susanna gratulacje w związku ze zrzuceniem ponad 7 kg! Na pewno o wiele lepiej się czujesz:-)
Mnie od początku diety czyli 15 mają spadło 4,5 kg
Podobno najlepiej co 2 dni, żeby naładować magazynki.
Ale pięknie chudniecie dziewczyny! Gratuluję silnej woli!
Ja muszę niestety zmotywować się do ruchu, żeby osiągnąć cel , a wy tylko dieta, czy ćwiczycie?Magdzia85F lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Susanna aaa ok, to super. Bałam się że od pierwszy dni po krwawienia czy coś. Do gin na pewno się wybiorę przed owulacją więc powinno być ok
Teraz tylko czekam na wtorek (badania+wyniki hist.-pat.) a potem na @...! Mam wieeeelką nadzieję że jeszcze w czerwcu nadejdzie... nigdy tak nie czekałam...!