Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Hejka wszystkim

U mnie cudny piątek, bo 8 kilo na minusie !!!!!!! nie wierzę <3 <3 <3
    Wow super!!! Tylko pogratulować!! Asia witamy, zapraszamy i powodzenia w staraniach!! ;)

SusannaDean lubi tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Asia, dacie radę :*
    Co było przyczyną waszej straty?
    Bardzo mi przykro

Właśnie nie wiadomo, co prawda nie robiliśmy badań genetycznych fasolki - byłam w takim szoku, że nawet nie brałam tego pod uwagę :/ Czekam na wyniki genetycznych na trombofilię, zrobiłam sobie prywatnie, żeby tak nie siedzieć bezczynnie.. Zastanawiam się też nad wymazem, bo od roku męczyły mnie infekcje kilka razy, w ciąży też miałam, potem znów na wizycie na której dowiedzieliśmy się, że serduszko przestało bić, lekarka znalazła mi jakieś zielone upławy, brałam kolejne globulki i jakieś leki doustnie.. Nie wiem czy po tym jest jeszcze sens robić, skoro miałam leki. Przy zabiegu nie miałam robionego wymazu, w ogóle byłam u 2 ginekologów i wszyscy podchodzili do tego "zdarza się, statystyka". I teraz strasznie boję się powtórki :/

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Wow super!!! Tylko pogratulować!! Asia witamy, zapraszamy i powodzenia w staraniach!! ;)
    A nawet nie ćwiczę hhihi

Dziewczyny, może do lipcowego testu 10 stuknie !!!! Byłoby super
    Ogólnie z mniejszą masą to moje jajniki przygotują mnóstwo pęcherzyków, akurat na bliźniaki hihihii ale mam smiechawkę :D

jagodowa91, Idzianna, Rene lubią tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    A nawet nie ćwiczę hhihi

Dziewczyny, może do lipcowego testu 10 stuknie !!!! Byłoby super
    Ogólnie z mniejszą masą to moje jajniki przygotują mnóstwo pęcherzyków, akurat na bliźniaki hihihii ale mam smiechawkę :D
    To by było ciekawe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, Asia, sprawa jest trudna, niezaprzeczalnie. Bardzo dobrze, ze zrobiłaś od razu badania na trombofilię, ja się nie spodziewałam, a mam to. Zanim dostaniesz wyniki mozesz sobie kupić metylowany kwas foliowy i b12 metylokobalaminę, nie zaszkodzi, a czasem wysoka homocysteina bywa przyczyną straty, niekoniecznie zaburzenia krzepliwości, które mogły się ujawnić w ciąży - to jest ogółem częste, tak jak częste jest donoszenie szczęśliwie ciąży na acardzie i clexane :) Jeszcze mogłabyś sobie zrobić przeciwciała antykardiolipinowy w dwóch klasach ok 40 zł za jedno badanie, razem 80 zł, myślę że warto powinno się je robić również aby wykluczyć asp - zespół antyfosfolipidowy :)

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spadam do pracy.. mam nadzieję, że dzień szybko zleci :) pewnie będę miała co nadrabiać wieczorem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    To by było ciekawe ;)
    Jadę się badać, kreeeew :)

• asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Hm, Asia, sprawa jest trudna, niezaprzeczalnie. Bardzo dobrze, ze zrobiłaś od razu badania na trombofilię, ja się nie spodziewałam, a mam to. Zanim dostaniesz wyniki mozesz sobie kupić metylowany kwas foliowy i b12 metylokobalaminę, nie zaszkodzi, a czasem wysoka homocysteina bywa przyczyną straty, niekoniecznie zaburzenia krzepliwości, które mogły się ujawnić w ciąży - to jest ogółem częste, tak jak częste jest donoszenie szczęśliwie ciąży na acardzie i clexane :) Jeszcze mogłabyś sobie zrobić przeciwciała antykardiolipinowy w dwóch klasach ok 40 zł za jedno badanie, razem 80 zł, myślę że warto powinno się je robić również aby wykluczyć asp - zespół antyfosfolipidowy :)

Najchętniej zrobiłabym wszystkie badania, ale z drugiej strony mam wrażenie, że za bardzo się nakręcam, chociaż gdybym miała znowu stracić ciążę, to chyba bym się poddała :/ Mogłabyś mi jeszcze podpowiedzieć które przeciwciała się robi? Bo widzę na stronie laboratorium IgA, IgM i IgG ;) Człowiek uczy się całe życie..

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean - MOJE GRATULACJE!!!! Good job!!! ;D
    Asia - przykro mi z powodu Waszej straty.

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, brawo, brawo, brawissimo ;)

Cześć Dziewczyny, dzisiaj z obsuwą powitanie, ale od rana zamieszanie level hard...

PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-bez wrote:
    Najchętniej zrobiłabym wszystkie badania, ale z drugiej strony mam wrażenie, że za bardzo się nakręcam, chociaż gdybym miała znowu stracić ciążę, to chyba bym się poddała :/ Mogłabyś mi jeszcze podpowiedzieć które przeciwciała się robi? Bo widzę na stronie laboratorium IgA, IgM i IgG ;) Człowiek uczy się całe życie..
    IGG i IGM się robi (sprawdziłam na swoich wynikach) czy ja wiem czy przesadzasz? Z jednej strony można olać temat- wydarzyło się raz może los, ale z drugiej...jeśli będziesz miała wynik w ręku a okazałoby się, ze jesteś chora to od razu masz clexane i ciąża jest chroniona. Warto wydaje mi się za spokój ducha zapłacić.

Już porobiłam badania, w dwóch labo, bo miałam skierowania, wiec zapłaciłam tylko za homocysteinę 50 zł :O Ale nie zaloguję się dziś na jej wynik, bo do diagnostyki niby się da po numerze zlecenia ale ja nie umiem a tak to trzeba mieć kartę stałego klienta :O Ale wymysły. No ale będzie trzeba zrobić przyda się, bo często tam chodzę :)

asia-bez lubi tę wiadomość

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra... nudno w tej pracy dzisiaj jak diabli po wcześniejszym zamęcie... wszyscy się obudzą pod koniec dnia, to pewne i będzie meksyk...

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzianna wrote:
    masakra... nudno w tej pracy dzisiaj jak diabli po wcześniejszym zamęcie... wszyscy się obudzą pod koniec dnia, to pewne i będzie meksyk...
    Czasem tak jest :)
    A czym się zajmujesz? Bo nie pisałaś chyba :)

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w kancelarii notarialnej :)

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzianna wrote:
    Pracuję w kancelarii notarialnej :)
    Aaa :) To może faktycznie będzie meksyk potem, albo i nie :) Ciężko wyczuć :)

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aktualnie to oczekiwanie na dane i dokumenty od klientów.. a że jest to do przygotowania na poniedziałek rano, to jak nie prześlą w ciągu godziny, to będą nerwy... ;) a jeszcze inna rzecz pod znakiem zapytania, też bez dokumentów, a wymagać będzie masę pracy.. a z uwagi na urlopy spadnie to na mnie wszystko :) i wolałabym już, żeby spadło!

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzianna wrote:
    No aktualnie to oczekiwanie na dane i dokumenty od klientów.. a że jest to do przygotowania na poniedziałek rano, to jak nie prześlą w ciągu godziny, to będą nerwy... ;) a jeszcze inna rzecz pod znakiem zapytania, też bez dokumentów, a wymagać będzie masę pracy.. a z uwagi na urlopy spadnie to na mnie wszystko :) i wolałabym już, żeby spadło!
    A no tak....eh a trzeba robić ktoś musi klient płaci to wymaga zawsze taka prawda....

Skąd takie rozbieżności w cenach badań? W enel-med paroksydaza przeciwko tarczycy 93 zł a w śląskich labo 35 zł... Dobrze, że nie zrobiłam, jeszcze mam czas to pójdę do śla

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Hejka wszystkim

U mnie cudny piątek, bo 8 kilo na minusie !!!!!!! nie wierzę <3 <3 <3
    super oby tak dalej:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    super oby tak dalej:-)
    Oby :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Ja spadam do pracy.. mam nadzieję, że dzień szybko zleci :) pewnie będę miała co nadrabiać wieczorem :D
    będziesz miała ciekawą lekturę :-)

jagodowa91 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ