Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
SusannaDean wrote:Hejka wszystkim
U mnie cudny piątek, bo 8 kilo na minusie !!!!!!! nie wierzęSusannaDean lubi tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
SusannaDean wrote:Asia, dacie radę :*
Co było przyczyną waszej straty?
Bardzo mi przykro
Właśnie nie wiadomo, co prawda nie robiliśmy badań genetycznych fasolki - byłam w takim szoku, że nawet nie brałam tego pod uwagę Czekam na wyniki genetycznych na trombofilię, zrobiłam sobie prywatnie, żeby tak nie siedzieć bezczynnie.. Zastanawiam się też nad wymazem, bo od roku męczyły mnie infekcje kilka razy, w ciąży też miałam, potem znów na wizycie na której dowiedzieliśmy się, że serduszko przestało bić, lekarka znalazła mi jakieś zielone upławy, brałam kolejne globulki i jakieś leki doustnie.. Nie wiem czy po tym jest jeszcze sens robić, skoro miałam leki. Przy zabiegu nie miałam robionego wymazu, w ogóle byłam u 2 ginekologów i wszyscy podchodzili do tego "zdarza się, statystyka". I teraz strasznie boję się powtórkihttps://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
nick nieaktualnyjagodowa91 wrote:Wow super!!! Tylko pogratulować!! Asia witamy, zapraszamy i powodzenia w staraniach!!
Dziewczyny, może do lipcowego testu 10 stuknie !!!! Byłoby super
Ogólnie z mniejszą masą to moje jajniki przygotują mnóstwo pęcherzyków, akurat na bliźniaki hihihii ale mam smiechawkęjagodowa91, Idzianna, Rene lubią tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:A nawet nie ćwiczę hhihi
Dziewczyny, może do lipcowego testu 10 stuknie !!!! Byłoby super
Ogólnie z mniejszą masą to moje jajniki przygotują mnóstwo pęcherzyków, akurat na bliźniaki hihihii ale mam smiechawkę'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
nick nieaktualnyHm, Asia, sprawa jest trudna, niezaprzeczalnie. Bardzo dobrze, ze zrobiłaś od razu badania na trombofilię, ja się nie spodziewałam, a mam to. Zanim dostaniesz wyniki mozesz sobie kupić metylowany kwas foliowy i b12 metylokobalaminę, nie zaszkodzi, a czasem wysoka homocysteina bywa przyczyną straty, niekoniecznie zaburzenia krzepliwości, które mogły się ujawnić w ciąży - to jest ogółem częste, tak jak częste jest donoszenie szczęśliwie ciąży na acardzie i clexane Jeszcze mogłabyś sobie zrobić przeciwciała antykardiolipinowy w dwóch klasach ok 40 zł za jedno badanie, razem 80 zł, myślę że warto powinno się je robić również aby wykluczyć asp - zespół antyfosfolipidowy
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Hm, Asia, sprawa jest trudna, niezaprzeczalnie. Bardzo dobrze, ze zrobiłaś od razu badania na trombofilię, ja się nie spodziewałam, a mam to. Zanim dostaniesz wyniki mozesz sobie kupić metylowany kwas foliowy i b12 metylokobalaminę, nie zaszkodzi, a czasem wysoka homocysteina bywa przyczyną straty, niekoniecznie zaburzenia krzepliwości, które mogły się ujawnić w ciąży - to jest ogółem częste, tak jak częste jest donoszenie szczęśliwie ciąży na acardzie i clexane Jeszcze mogłabyś sobie zrobić przeciwciała antykardiolipinowy w dwóch klasach ok 40 zł za jedno badanie, razem 80 zł, myślę że warto powinno się je robić również aby wykluczyć asp - zespół antyfosfolipidowy
Najchętniej zrobiłabym wszystkie badania, ale z drugiej strony mam wrażenie, że za bardzo się nakręcam, chociaż gdybym miała znowu stracić ciążę, to chyba bym się poddała Mogłabyś mi jeszcze podpowiedzieć które przeciwciała się robi? Bo widzę na stronie laboratorium IgA, IgM i IgG Człowiek uczy się całe życie..
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
Susanna, brawo, brawo, brawissimo
Cześć Dziewczyny, dzisiaj z obsuwą powitanie, ale od rana zamieszanie level hard...SusannaDean lubi tę wiadomość
PCOS
suplementacja: folik i wit. D3
Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus -
nick nieaktualnyasia-bez wrote:Najchętniej zrobiłabym wszystkie badania, ale z drugiej strony mam wrażenie, że za bardzo się nakręcam, chociaż gdybym miała znowu stracić ciążę, to chyba bym się poddała Mogłabyś mi jeszcze podpowiedzieć które przeciwciała się robi? Bo widzę na stronie laboratorium IgA, IgM i IgG Człowiek uczy się całe życie..
Już porobiłam badania, w dwóch labo, bo miałam skierowania, wiec zapłaciłam tylko za homocysteinę 50 zł Ale nie zaloguję się dziś na jej wynik, bo do diagnostyki niby się da po numerze zlecenia ale ja nie umiem a tak to trzeba mieć kartę stałego klienta Ale wymysły. No ale będzie trzeba zrobić przyda się, bo często tam chodzęasia-bez lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No aktualnie to oczekiwanie na dane i dokumenty od klientów.. a że jest to do przygotowania na poniedziałek rano, to jak nie prześlą w ciągu godziny, to będą nerwy... a jeszcze inna rzecz pod znakiem zapytania, też bez dokumentów, a wymagać będzie masę pracy.. a z uwagi na urlopy spadnie to na mnie wszystko i wolałabym już, żeby spadło!PCOS
suplementacja: folik i wit. D3
Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus -
nick nieaktualnyIdzianna wrote:No aktualnie to oczekiwanie na dane i dokumenty od klientów.. a że jest to do przygotowania na poniedziałek rano, to jak nie prześlą w ciągu godziny, to będą nerwy... a jeszcze inna rzecz pod znakiem zapytania, też bez dokumentów, a wymagać będzie masę pracy.. a z uwagi na urlopy spadnie to na mnie wszystko i wolałabym już, żeby spadło!
Skąd takie rozbieżności w cenach badań? W enel-med paroksydaza przeciwko tarczycy 93 zł a w śląskich labo 35 zł... Dobrze, że nie zrobiłam, jeszcze mam czas to pójdę do śla -
nick nieaktualny