Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mi pies po spacerze zrobił pobudkę skokiem i "buziakiem" hehe ;). Cos mnie głowa z rana boli... mam nadzieje że kawa pomoże...! Znowu jakieś pokręcone sny miałam, zmęczona się przez to budzę...!

Susanna ogarnęłam paragon z diagnostyki! Nie wiem czy dalej Ci to potrzebne, ale na paragonie nr zlecenia to na samym dole. Pod suma i takim coągiem liczb jest "Nr sys: ......." i to te cyferki. U mnie bez trzech ostatnich zer, ale spróbuj, ogólnie nr zlecenia ma 10 cyferek, tam na paragonie mam więcej wlasnie o zera, ale zgadza sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 09:00

ds022el.png

u4uGp2.png
  • asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Trochę ochłonęłam po tym wczorajszym wyniku :) Dalej mam wielką nadzieję, na pozytyw w lipcu! Jeszcze tydzień i mam nadzieję, że zacznie się lipcowy szał dwóch kreseczek :)

jagodowa91 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-bez wrote:
    Dzień dobry :)
    Trochę ochłonęłam po tym wczorajszym wyniku :) Dalej mam wielką nadzieję, na pozytyw w lipcu! Jeszcze tydzień i mam nadzieję, że zacznie się lipcowy szał dwóch kreseczek :)

Wybierz się do lekarza jak najszybciej, zebys miała w domu zastrzyki z heparynę z zaleceniami na wszelki wypadek, trzeba je włączyć jak najszybciej a czasami zalecają juz podczas starań na wszelki wypadek

SusannaDean lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do swojej gin na razie na pewno się nie dostanę, a nie wiem czy internista może mi dać? Czy lecieć do hematologa prywatnie?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Zostawiam Wam ogrom wiruskow :*:*:* &&&& :*:*:*:*
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:21

Magdzia85F, pilik, SusannaDean, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-bez wrote:
    Właśnie do swojej gin na razie na pewno się nie dostanę, a nie wiem czy internista może mi dać? Czy lecieć do hematologa prywatnie?

Internista może dać, ale do hematologa swoją drogą bym się wybrała prywatnie. Na kasę pewnie straszne kolejki, No i nie wiesz na kogo trafisz... a dobrze by było żeby hematolog ustalił dawkę i wlasnie ocenił czy warto od owulacji przy staraniach już dawać czy dopiero po wyniki testu. Jak masz zaufanego internistę to w pierwszej kolejności z nim spróbuj pogadać ;). Ja w kryzysie pytałam endokrynologa swojego i od razu wiedział co jak ustawić, hematolog potem tylko to potwierdził.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! My się pobyczyliśmy w łóżku. Przed chwilą śniadanie. No i też nie mamy planów na dziś prócz sprzątania komórki lokatorskiej.

Pilik a co Ci się śni?
    Mnie nabiał też nie służy, bo nie toleruje laktozy, ale dobrze, że jest mleko i jogurty bezlaktozowe :-) bo kawka bez mleka, to mi nie wejdzie.

Paula !! Lubię to! :-)

Pamiętacie, jak niedawno pisałam o wróżce;-) ja korzystam. No i powiem, że raz na rok. Kobieta całkiem niezła. Przewidziała mi guza tarczycy i operację. To, że w pracy będzie źle a był akurat super okres. No i, że mam super Męża:-) ha! To wiem:-)

Jak miałam niecałe 20 lat poszłam z siostrą i babeczka też sporo powiedziała, szczególnie o mojej tzw.karierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:50

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - ciekawe. Ja nigdy nie próbowałam. Mama znajomego chodzi i też mówi że się sprawdza. Ja jakoś wolę nie ryzykować chyba. Za bardzo lubię się nakręcać ;)...
    Wczoraj mi się śniło że byłam u ginekolog, która miała na imię tak jak ja i tylko dlatego mnie przyjęła. Okazała się niestety straszna i powiedziała, że przy zabiegu czyszczenia obcięli mi kawałek jajnika. I w ogóle w jakimś dziwnym strasznym miejscu przyjmowała i miała gabinet rodem z The Knick (serial - jak ktoś nie oglądał, polecam

A co do nabiału, mi jakieś białko raczej nie służy, te bez laktozy też odpadają. Kawę pije z ryżowym, początkowo było trudno, ale teraz lubię :) no ale to już chyba czwarty rok bez mleka u mnie. Niektóre sery mogę jeść bez problemu, a po innych wysypki i masakra. Nie wiem od czego to zależy ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:59

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik my z Mężem oglądaliśmy! Fajny:-) ogólnie jesteśmy bardzo serialowi. Teraz np. Oglądamy Orange is the new Black.

Dobrze, że to tylko sen! Ale jednak jak utrudnia spanie, to może melisę pij na noc?

A to aż tak z tym nabiałem, to faktycznie kiepsko. No ja tych napojów zbożowych to nie tknę. Nie podchodzą mi i już.

Ja i tak nie mam co do wróżek takich, hm...nadziei że się spełni. A jak mówią głównie dobre rzeczy, to miło posłuchać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 11:12

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówią dobre to pół biedy, ale jak złego bym się czegoś dowiedziała to bym to ciagle w głowie miała i dopisywała w myślach miliony scenariuszy... oj bujną mam wyobraźnie do takich spraw ;)....

Ja tylko ryżowe i tylko do kawy :). Koktajle, chłodniki itp. Poszły w niepamięć niestety. Najbardziej ubolewam nad pierogami ruskimi i tęsknie ;( choć udało mi się z tofu osiągnąć bardzo zbliżone :) nawet babcia się nabrała!

Aa co do seriali - ja jestem maniaczka ;) Orange już zobaczyłam całe. I wieeeele innych seriali za mną ;)...

Ja mam różne noce. Czasami śpię jak kamień i nic nie wiem, czasami wiercę się i budzę co chwila a czasami jak dziś - niby cała noc twardo przespana, a sny takie że budzę się i nie ogarniam. Na mnie ziółka nie działają, mam niestety w swojej historii kilku letni epizod z psychotropami i uspokajaczami dość mocnymi przez co organizm mi daje czasem znaki, że ma w d.. zioła i inne specyfiki naturalne.

Dziewczyny podpowiedzcie, dopiero trzeci miesiąc intensywnie się obserwuje, ale była w tym czasie i ciąża i strata i zabieg wiec mam wszystko zamieszane, macie jakieś objawy przed @? Śluz czy coś co Wam wskazuje że się zbliża? Dzisiaj mam bardzo dużo kremowego śluzu i się zastanawiam czy to może być zwiastun... wypatruje czegokolwiek bo już zniecierpliwiona jestem, ale właśnie, psychiczne objawy (Haha :p) już mam moje typowe i się zastanawiam czy dobrze myśle że może być już tuż tuż... mam 25dc (22 dni po zabiegu).

A powiedzcie jeszcze jedno, jeżeli lekarz dwa tygodnie po zabiegu widział ładny pęcherzyk i powiedział z którego jajnika będzie owulacja to znaczy ze owulacja na pewno była, skoro już był pęcherzyk? A jeśli nie, to co się dzieje z pęcherzykiem po? Przepraszam za takie pytania, ale kompletnie tego jeszcze nie ogarniam, a wiem że Wy dużo bardziej doświadczone więcej mi od lekarza wytłumaczycie na pewno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 11:42

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Dzień dobry. Mi pies po spacerze zrobił pobudkę skokiem i "buziakiem" hehe ;). Cos mnie głowa z rana boli... mam nadzieje że kawa pomoże...! Znowu jakieś pokręcone sny miałam, zmęczona się przez to budzę...!

Susanna ogarnęłam paragon z diagnostyki! Nie wiem czy dalej Ci to potrzebne, ale na paragonie nr zlecenia to na samym dole. Pod suma i takim coągiem liczb jest "Nr sys: ......." i to te cyferki. U mnie bez trzech ostatnich zer, ale spróbuj, ogólnie nr zlecenia ma 10 cyferek, tam na paragonie mam więcej wlasnie o zera, ale zgadza sie ;)
    Ha ha mój nr to Kat/3785/2017 i tak dalej.... mam jakieś łamańce, zaraz sprawdzę :O

Witam się zaspałam do życia

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle To was zabiję bo mi śniłyście, a tak po prawdzie to i tak nie wiedziałam które z was przyjechały, ale po kolei. Niby się umówiłyśmy i dwie z was mnie odwiedziły, znam was po nickach więc nie wiem która to która i w tym śnie to głupie było. Przyjechałyście do mieszkania mojej mamy na wsi, a tam kupa rodziny była i w ogóle nie posprzątane, wiec was usadziłam na podwórku (moja mama nawet tam już nie mieszka) przywiozłyście kupę ciasteczek, takich małych kąsków co podają na koktajlach i soków, a ja miałam wódkę, do której nie chciałyście coli. Wogóle jaką furą podjechała jedna z was, ja myślę, że to Rene według snu, białym bmw takim sportowym ale suvem...no odpał i popiłyście się tą wódką, jedna była z opola i chciała wracać pijana...ja poczekałam aż się upijecie i zjadłam wszystkie przekąski. Na tym sen się skończył :O

Zaraz padnę ze śmiechu...dalej nie wiem kto mi się śnił, bo przecież nie wiem jak wyglądacie a w śnie występują osoby nawet raz przelotnie widziane, mózg sobie generuje taki obraz i go nic nie obchodzi :)

Magdzia85F, Idzianna, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, widzę źe nie tylko mnie się takie głupoty śnią :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chatę wysprzątałam.dziecko śpi wiec pora na drugą kawe :) po 16 jade z dzieckiem do przyjaciółki na grilla.ma rok młodsze dziecko pd mojego i aktualnie jest w ciąży.każde za pierwszym podejściem.na początku było mi przykro ze tak łatwo jej idzie zawsze ale teraz cieszę sie jej szczęściem :) ja tez kiedyś sie doczekam

Magdzia85F lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik teraz wyszedł 5 sezon Orange z netfixa.

U mnie zero objawów przed @. Ale śluz jest bardziej biały.
    No właśnie ja też się zastanawiam. Ginekolog mówił, że może nie pęknąć i zostać. I żebym sprawdziła progesteron.

Susanna no to niezły sen:-) wszystkie staraczki pijane! Hehe

Mój mąż zaczął do mnie mówić Ty moja Staraczko lipcowa:-)

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hahaha, widzę źe nie tylko mnie się takie głupoty śnią :D
    Nie tylko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 na pewno Ci się uda!
    Ale przyznam ma kobieta szczęście! OOo grill! Udanej zabawy:-) U mnie chłodno i brzydko!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

No właśnie ja też się zastanawiam. Ginekolog mówił, że może nie pęknąć i zostać. I żebym sprawdziła progesteron.

Susanna no to niezły sen:-) wszystkie staraczki pijane! Hehe

Mój mąż zaczął do mnie mówić Ty moja Staraczko lipcowa:-)
    Zaczęłam ogladać ten Orange ale po drugim sezonie coś się straciło dla mnie i przestałam

Ha ha ha ale maż ma ksywkę na ciebie
    Mój się pytał wczoraj, bo mu mówie że mnie kłują jajniki i to chyba znaczy ze rosna po clo pęcherzyki, a on ile a ja mówie może z 10 bym chciała :D

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

No właśnie ja też się zastanawiam. Ginekolog mówił, że może nie pęknąć i zostać.

No nic, to obserwuje i czekam dalej. Badałam progesteron w 22dc i wynik 7. Ale w maju, kiedy zaszłam w ciąże w 20dc miałam 0,57...! A w ciąży juz miałam 8... wiec ja ogólnie mam z tym problem i myśle że u mnie to nie moze byc wyznacznik owulacji... ogólnie to co wszędzie czytam, a to co u mnie to nic się nie pokrywa....

Widziałam już piąty sezon ;) mam netflixa. Wlasnie włączam ich nowy serial GLOW, zobaczę czy czegoś warty ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    No nic, to obserwuje i czekam dalej. Badałam progesteron w 22dc i wynik 7. Ale w maju, kiedy zaszłam w ciąże w 20dc miałam 0,57...! A w ciąży juz miałam 8... wiec ja ogólnie mam z tym problem i myśle że u mnie to nie moze byc wyznacznik owulacji... ogólnie to co wszędzie czytam, a to co u mnie to nic się nie pokrywa....

Widziałam już piąty sezon ;) mam netflixa. Wlasnie włączam ich nowy serial GLOW, zobaczę czy czegoś warty ;)...
    Oj z tym progiem lipa, ja miałam 10 i też była ciąża, dlatego w tym cyklu chyba lutkę będę brała na wszelki wypadek....

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ