Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ach Ci lekarze. Moj lekarz tez nie chce mi dac skierowania do endokrynologa, chociaz mam podwyzszone aTG i aTPO. Twierdzi, ze wiele ludzi tak ma. I teraz dostaje recepty prywatnie, ale w sumie to mi sie nalezy dofinansowanie. Echh...
casteams lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
nick nieaktualnyRene wrote:casteams zajrzyj na ten link [Bromek][/url.]
Dziekuje rozwialo moje watpliwosci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
Za jakiś czas (do dwóch tygodni) zacznę procedurę IVF i chciałabym się zapisać do lipcowego testowania. Niestety jeszcze dokładnie nie wiem na kiedy przypadnie termin testu więc proszę wpisać przy mnie znak zapytania
Wszystkim w lipcu testujących życzę dużo szczęścia
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnycasteams wrote:Ja tez ale powiem szczerze ze sie prawie poplakalam u lekarza bo mam prolaktyne 25,16 a on mi mowi ze w normie. Ja sie uparlam ze chce lek na zbicie prolaktyny. Naprawde czasem trzeba postawic na swoim.
Mnie lekarz przepisał Bromka przy wielkości prolaktyny 35 (wcześniej miałam 41). Jakoś z miesiąc później wylądowałam u swojej byłej ginki, bo ten mój mnie nie potrafił z prostej infekcji wyleczyć (a jej się to zawsze udawało) i ona patrząc przy okazji na wynik tej prolaktyny mówi, że po co ja leki biorę skoro mam owulację...ale machnęłam na nią ręką i dalej brałam, bo mnie akurat obniżenie prolaktyny automatycznie podwyższyło progesteron tzn.spadek prl pozwolił na to by próg poszybował do góry i zamiast 18ng to miałam 31. Coprawda wiadomo, że zależy to od owulacji, ale tak czy inaczej. Tutaj na forum m.in.o tym wyczytałam, więc będę go nadal braćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:00
-
nick nieaktualnyMoja pierwsza noc z 1/4 Bromka. Masakra! Nie spalam pol nocy! I do tego koszmarny bol glowy.
Ja chce obnizyc prl tylko tak o polowe. Dziewczyny pisaly ze bardzo czesto w 2-3cyklu z bromkiem zachodzily. U mnie jest pecherzyk 12mm w tej chwili choc moze od wczoraj cos urosl ale co z tego skoro do pekniecia moze nie dochodzic. Wszytkie testy owu wychodza pozytywnie, zawsze boli na owulke. Pozyjemy zobaczymy -
nick nieaktualnycasteams wrote:Moja pierwsza noc z 1/4 Bromka. Masakra! Nie spalam pol nocy! I do tego koszmarny bol glowy.
Ja chce obnizyc prl tylko tak o polowe. Dziewczyny pisaly ze bardzo czesto w 2-3cyklu z bromkiem zachodzily. U mnie jest pecherzyk 12mm w tej chwili choc moze od wczoraj cos urosl ale co z tego skoro do pekniecia moze nie dochodzic. Wszytkie testy owu wychodza pozytywnie, zawsze boli na owulke. Pozyjemy zobaczymy
Co do Bromka ja biorę od lutego i narazie nic, też zaczynałam od 1/4 a teraz biorę cały czas 0,5. Przyzwyczaisz się po paru dniach dopierocasteams lubi tę wiadomość
-
Prosze zapisac mnie na 5.07Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
casteams wrote:Robilam
Tsh 1,4
Lh 6,32
Fsh 5,13
Estradiol 55
Progesteron 0,2
Prolaktyna 25,16
Wszystkie robione wczoraj w 5dc
Twoja prl to pikus w porownaniu z moja. Pierwszy raz kiedy badalam to 41, bralam leki, rozne , nie pomagalo, po obciazeniu tylko 3 razy wzrosla, brak mikrogroczulaka, bo mialam RM, owulacje mialam, okres regularny, Zmienialam lekarza i stwierdzil ze moje drobne pecherzyki w jajnikach to powod podwyzsoznej prl, i ze prawdopodobnie mam tzw prol zwiazana, czyli taka ktora w organizmie jest, nie powoduje zadnych negatywnych zmian i w wynikach laboratowyjnych wychodzi ze jest podwyzszona. A poza tym ja nerwus jestemCiaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
optymistkaaa wrote:6 w miarę dużych i 4 wychodzące (już się przebiły).
W nocy mam regularne pobudki ale nie na mleko tylko na przytulenie i ulozenie do snu. A jak u Ciebie? -
Magdzia85F wrote:Rene można upoważnić dwie lub trzy osoby do tabeli i wystarczy. Bo komuś coś się kliknie i problem.
Lekarze są ogólnie dziwni. Ja chodzę prywatnie. Niestety szukanie zabiera czas i kasę.
Witam nowe dziewczyny jesteście już na naszej liście testujących:-) -
Rene wrote:u nas puki co mamy na stanie dwie dolne i górne jedyneczki,noce już od jakiegoś czasu przesypia bez budzenia się oczywiście jak jest zdrowy:-)a jak u was z wagą?
Jak bylismy u lekarza jakieś 3 miesiące temu to było ok 11 kg. Nie wiem jak jest teraz bo nie mam mozliwości zważenia...
Mniemam, ze Twój szkrab nie dał, bądź w miarę lekko dał Wam popalić skoro jesteś na tym forum zgadza się?