X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli muszę dać na luz, posłuchać swojego lekarza i nie fiksować

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ;) ale powiem szczerze ze sie prawie poplakalam u lekarza bo mam prolaktyne 25,16 a on mi mowi ze w normie. Ja sie uparlam ze chce lek na zbicie prolaktyny. Naprawde czasem trzeba postawic na swoim.

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci lekarze. Moj lekarz tez nie chce mi dac skierowania do endokrynologa, chociaz mam podwyzszone aTG i aTPO. Twierdzi, ze wiele ludzi tak ma. I teraz dostaje recepty prywatnie, ale w sumie to mi sie nalezy dofinansowanie. Echh...

casteams lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    casteams zajrzyj na ten link [Bromek][/url.]

Dziekuje :) rozwialo moje watpliwosci :)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz robiłam badania i na najbliższej wizycie pokaże doktorkowi, ale prolaktynę miałam 20,953 więc chyba ok

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteams wrote:
    Dziekuje :) rozwialo moje watpliwosci :)
    cieszę się że mogłam pomóc:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Ja dopiero teraz robiłam badania i na najbliższej wizycie pokaże doktorkowi, ale prolaktynę miałam 20,953 więc chyba ok
    a kiedy masz wizytę?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 27.06 mam nadzieję że wstrzele się w owulację i lekarz zobaczy ten pęcherzyk. Te długie cykle mnie dobijają

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene można upoważnić dwie lub trzy osoby do tabeli i wystarczy. Bo komuś coś się kliknie i problem.

Lekarze są ogólnie dziwni. Ja chodzę prywatnie. Niestety szukanie zabiera czas i kasę.

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    widze że też masz roczniaczka:-)jak u was jest ze spaniem i ile macie ząbków?

6 w miarę dużych i 4 wychodzące (już się przebiły).
    W nocy mam regularne pobudki ale nie na mleko tylko na przytulenie i ulozenie do snu. A jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można dołączyć? Planuję testować 10 lipca.

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Za jakiś czas (do dwóch tygodni) zacznę procedurę IVF i chciałabym się zapisać do lipcowego testowania. Niestety jeszcze dokładnie nie wiem na kiedy przypadnie termin testu więc proszę wpisać przy mnie znak zapytania :)

Wszystkim w lipcu testujących życzę dużo szczęścia :D

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteams wrote:
    Ja tez ;) ale powiem szczerze ze sie prawie poplakalam u lekarza bo mam prolaktyne 25,16 a on mi mowi ze w normie. Ja sie uparlam ze chce lek na zbicie prolaktyny. Naprawde czasem trzeba postawic na swoim.
    Tak się wtrącę :P
    Mnie lekarz przepisał Bromka przy wielkości prolaktyny 35 (wcześniej miałam 41). Jakoś z miesiąc później wylądowałam u swojej byłej ginki, bo ten mój mnie nie potrafił z prostej infekcji wyleczyć (a jej się to zawsze udawało) i ona patrząc przy okazji na wynik tej prolaktyny mówi, że po co ja leki biorę skoro mam owulację...ale machnęłam na nią ręką i dalej brałam, bo mnie akurat obniżenie prolaktyny automatycznie podwyższyło progesteron :) tzn.spadek prl pozwolił na to by próg poszybował do góry i zamiast 18ng to miałam 31. Coprawda wiadomo, że zależy to od owulacji, ale tak czy inaczej. Tutaj na forum m.in.o tym wyczytałam, więc będę go nadal brać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza noc z 1/4 Bromka. Masakra! Nie spalam pol nocy! I do tego koszmarny bol glowy.

Ja chce obnizyc prl tylko tak o polowe. Dziewczyny pisaly ze bardzo czesto w 2-3cyklu z bromkiem zachodzily. U mnie jest pecherzyk 12mm w tej chwili choc moze od wczoraj cos urosl ;) ale co z tego skoro do pekniecia moze nie dochodzic. Wszytkie testy owu wychodza pozytywnie, zawsze boli na owulke. Pozyjemy zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteams wrote:
    Moja pierwsza noc z 1/4 Bromka. Masakra! Nie spalam pol nocy! I do tego koszmarny bol glowy.

Ja chce obnizyc prl tylko tak o polowe. Dziewczyny pisaly ze bardzo czesto w 2-3cyklu z bromkiem zachodzily. U mnie jest pecherzyk 12mm w tej chwili choc moze od wczoraj cos urosl ;) ale co z tego skoro do pekniecia moze nie dochodzic. Wszytkie testy owu wychodza pozytywnie, zawsze boli na owulke. Pozyjemy zobaczymy :)
    Zrób badanie proga w 21-23d i bedziesz wiedziała czy owu była. Ja miałam teraz pęcherzyk 29mm! :O ryczalam już normalnie, że nic z tego, że taki gigant nie pęknie...wczoraj byłam na progu i mam 15,05ng czyli owu jednak była.
    Co do Bromka ja biorę od lutego i narazie nic, też zaczynałam od 1/4 a teraz biorę cały czas 0,5. Przyzwyczaisz się po paru dniach dopiero

casteams lubi tę wiadomość

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze zapisac mnie na 5.07 :)

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteams wrote:
    Robilam
    Tsh 1,4
    Lh 6,32
    Fsh 5,13
    Estradiol 55
    Progesteron 0,2
    Prolaktyna 25,16

Wszystkie robione wczoraj w 5dc

Twoja prl to pikus w porownaniu z moja. Pierwszy raz kiedy badalam to 41, bralam leki, rozne , nie pomagalo, po obciazeniu tylko 3 razy wzrosla, brak mikrogroczulaka, bo mialam RM, owulacje mialam, okres regularny, Zmienialam lekarza i stwierdzil ze moje drobne pecherzyki w jajnikach to powod podwyzsoznej prl, i ze prawdopodobnie mam tzw prol zwiazana, czyli taka ktora w organizmie jest, nie powoduje zadnych negatywnych zmian i w wynikach laboratowyjnych wychodzi ze jest podwyzszona. A poza tym ja nerwus jestem :P

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • Rene Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    6 w miarę dużych i 4 wychodzące (już się przebiły).
    W nocy mam regularne pobudki ale nie na mleko tylko na przytulenie i ulozenie do snu. A jak u Ciebie?
    u nas puki co mamy na stanie dwie dolne i górne jedyneczki,noce już od jakiegoś czasu przesypia bez budzenia się oczywiście jak jest zdrowy:-)a jak u was z wagą?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene można upoważnić dwie lub trzy osoby do tabeli i wystarczy. Bo komuś coś się kliknie i problem.

Lekarze są ogólnie dziwni. Ja chodzę prywatnie. Niestety szukanie zabiera czas i kasę.
    to poproszę dwie chętne osoby żeby podały mi maila:-)

Witam nowe dziewczyny jesteście już na naszej liście testujących:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    u nas puki co mamy na stanie dwie dolne i górne jedyneczki,noce już od jakiegoś czasu przesypia bez budzenia się oczywiście jak jest zdrowy:-)a jak u was z wagą?

Jak bylismy u lekarza jakieś 3 miesiące temu to było ok 11 kg. Nie wiem jak jest teraz bo nie mam mozliwości zważenia...

Mniemam, ze Twój szkrab nie dał, bądź w miarę lekko dał Wam popalić skoro jesteś na tym forum :) zgadza się?

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ