Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja będę testować 1 lipca, no może koniec czerwca to zapisuje się i tu i tu hihihi
Teraz mam 14dc i wg monitoringu albo będę miała późno owulacje albo pęcherzyki rosnąć nie chcą bo wczoraj jeden miał 15mm a dwa tylko około 11 także dupa. Ten cykl jest z clo także zobaczymy jak to będzie.
-
nick nieaktualnySelina wrote:Zrób badanie proga w 21-23d i bedziesz wiedziała czy owu była. Ja miałam teraz pęcherzyk 29mm! ryczalam już normalnie, że nic z tego, że taki gigant nie pęknie...wczoraj byłam na progu i mam 15,05ng czyli owu jednak była.
Co do Bromka ja biorę od lutego i narazie nic, też zaczynałam od 1/4 a teraz biorę cały czas 0,5. Przyzwyczaisz się po paru dniach dopiero
Mieszkam za granica. Tutaj ot tak nie mozna isc do labo i zrobic badania naprawde zaluje ze nie moge robic monitoringu cyklu bedziemy sie starac i moze jak bede znowu w PL to bede miec okazje zeby monitoring zrobic. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Ja proszę o wpisanie na 15 lipca, jeszcze nie mam @ ale zaraz będzie,w tym miesiącu sparzyłam się na testach, były bladziochy a beta poniżej 2, wiec w tym miesiacu niestety beta tylko min 12 dpo
3mam kciuki za 2 kreski
Ja musze obliczyc kiedy bede miec domniemana @ ale ze dopiero wzielam sie za obnizanie prolaktyny to nie wiem czy sie uda. -
nick nieaktualny
-
optymistkaaa wrote:Rene ja jestem chętna do pomocy. Adres wyślę na priv
co do tabelki jeśli któraś z was wyraża chęć wpisania dodatkowych danych (imię i wiek) do tabelki to poproszę o wiadomość priv:-) -
A ja mam pytanie. Jak szybko udało wam się zbić prolaktynę? Bo ja niestety najbliższą wizytę u gina mam w dniu owu, więc leki najwcześniej wtedy zacznę brać. Myślicie, że ten cykl jest stracony w takim razie?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualnyLetitbe wrote:A ja mam pytanie. Jak szybko udało wam się zbić prolaktynę? Bo ja niestety najbliższą wizytę u gina mam w dniu owu, więc leki najwcześniej wtedy zacznę brać. Myślicie, że ten cykl jest stracony w takim razie?
Nie mysl tak ze cykl stracony. Ja dopiero zaczelam brac bromek i to w tej najnizszej ilosci zeby sie przyzwyczaic. Jestem w 9dc. Takze nie licze na nic w tym cyklu ale moze milo sie zaskocze
Czytalam ze bromek dziala szybko i w ciagu 2 tyg juz spada prl.
Ja biore tez castagnus. To ziolowy lek bez recepty ktory takze obniza prolaktyne. Mozna brac z bromkiem. Ja mam cykle krotsze od jakiegos czasu i mam nadzieje ze castagnus mi wydluzy faze lutealna. W tej chwili z 28-29 dni zrobilo mi sie 25. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLetitbe wrote:A ja mam pytanie. Jak szybko udało wam się zbić prolaktynę? Bo ja niestety najbliższą wizytę u gina mam w dniu owu, więc leki najwcześniej wtedy zacznę brać. Myślicie, że ten cykl jest stracony w takim razie?
-
SusannaDean wrote:Jak jest owu to nic nie jest stracone
Wiecie, chodzi o to, że jeżeli zacznę cokolwiek brać to właśnie w drugiej połowie cyklu wiec prolaktyna będzie się powoli zbijac przez te dwa tygodnie po owu a ok będzie dopiero w następnym cyklu. Póki co ratuję się właśnie castagnusem przez te dwa tygodnie no i zobaczę co mi powie Pani Doktor
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Susanna a co dokładniej jest przyczyną Twoich problemów?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
Ja tych skrótów jeszcze nie ogarniam wiec nie wiem co do końca znaczy Twój podpis ☺️
Właśnie zaczęliśmy 3 cykl. Pierwszy nie był brany na poważnie i zwyczajnie przestaliśmy się zabezpieczać a poprzedni już był taki prawowity ale oczywiście bezowocny. Kiedyś miałam trochę w hormonach pochrzanione, więc od początku myślałam o badaniach i dobrze zrobiłam'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAha no to wychodzi, że ja jestem weteran bo już 16 cykli plus różne sprawy po drodze nieprzyjemne, ogółem zachodzi się w miarę po kilka miesięcy to nie wieczność, ale niestety bez szczęśliwego końca. Okazuje się, że robią się mikro zakrzepy i one powodują, że zarodek się źle implantuje.
Dziewczyny macie kupę czasu przed sobą, ale warto zbadać podstawowe hormony, żeby wiedzieć, czy się tego czasu nie marnuje. -
A ja to i tak nigdy nie wiem kiedy dokładnie jest owu. Temperatura się podnosi wcześniej a śluz jest przez kilka dni okołoowulacyjnych taki sam i weź tu bądź człowieku mądry zamówiłam już nawet testy owu ale nie wiem czy mnie oswiecą
Susanna szczerze Ci współczuję. Nawet jeżeli uda Ci się zajść to pewnie zamiast radości odczuwasz niepokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 22:20
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart