X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene dzięki :) mam nadzieję, że uda mi się trochę wyluzować tak jak w tym cyklu, tym bardziej, że urlop się szykuje.

powodzenia dla pozostałych dziewczyn, które jeszcze na czerwcu. macie jeszcze dwa dni. trzymam kciuki :)

Casteams, nie fiksuj :)

Terka, to takiego pracodawcę to o kant d*py. wkurzają mnie tacy, co mają w nosie innych i tylko na nich chcą zarobić. należy się urlop jak psu buda i koniec. ale w każdym razie powodzenia, bo każda okazja jest dobra na urodzenie dziecka, rocznica tym bardziej :P apropos u mnie w tym roku piąta w sierpniu :)

Rene lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Marlena to już staż większy oj stanowczo większy ;) ja w kwietniu dopiero zaczęłam imprezę małżeńską :D
    Co do pracodawcy-cóż w takim razie lepiej że tam nie pracuje-stres jaki tam miałam na co dzień nie do opisania... tylko problemów mi narobił i żadnego pożytku większego-jak to ze stresem bywa. Na szczęście do normy już wróciłam i tylko lepiej może byc. Właśnie sie dowiedziałam, że M urlop ma 1-14.08. Czyli wyjazd tuż po testowaniu-jak będzie pozytyw bedziemy ze znajomymi świętować -jak negatyw to przy wyjeździe zapomnę :D układ idealny :D
    czas na dzidzie każdy dobry ale takie dni jak urodziny czy rocznice zawsze inaczej nastrajają-i tylko słowa M-tylko mi się nie nakręcaj :P co ma być to będzie jak pan Bóg da to będzie na rocznice ;) racje ma chłop-generalnie mamy zamiar nie nastawiać się na typowe starania bo pewnie nic by z tego nie było wtedy, bardziej co ma być to będzie działamy kiedy chcemy a zapewne jakiś dzień będzie z tych sprzyjających :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, no to nastawienie Twój facet ma prawidłowe :)
    a co do pracy, to kiedyś mojej koleżance z pracy lekarz powiedział, żeby po prostu zmieniła pracę jak boi się powiedzieć że jest w ciąży. po co pracować tam, gdzie się boisz szefa. praca ma być przyjemna, a przynajmniej nie stresująca, bo co to za sens całe życie chodzić jak biały murzyn i ciągle się o coś prosić człowieka, który na Tobie zarabia i nawet nie ma do Ciebie szacunku. prawidłowo, że już tam nie pracujesz i nawet dobrze, że sytuacja sama się rozwiązała, bo zapewne dalej byś tam tkwiła, mam rację? :)

ja też mam urlop w tym samym czasie co Ty, ale u mnie to akurat te newralgiczne dni wypadają, więc starania będą pełną parą :) szkoda tylko, że w tym roku nie uda nam się nigdzie wyjechać, bo świnia-skarbona pod tytułem "Chorwacja" poszła na wizyty, leki i hsg :) także ten... leżenie na trawniku mi zostaje :P

terka, SusannaDean lubią tę wiadomość

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, a w ogóle to przed chwilą zobaczyłam, że Ty świeżo upieczona żona jesteś :) toooo Kochana, tym bardziej ciesz się mężem :)

Co dalej???
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie właśnie przez parę dni przerwa wiadomo @ a oboje się dziwnie czujemy więc to sensu nie ma... chwila przerwy tęsknota za sobą i dawaj :D
    Możliwe, że bym została, bo praca w zawodzie (dietetyk i o prace chociaż trochę w zawodzie trudno) ale sama też rozważałam ale kurka trochę później jednak, myślałam właśnie że jakbym się dziecka spodziewała to wtedy. Przyspieszył mi decyzje o dziecku przy okazji :P a co do stresu-nawet nie że jego się bałam bo przyjacielsko nastawiony do pracowników niewiele starszy ode mnie nawet na imprezę szliśmy całą ekipa bo wszyscy w podobnym wieku :D ale cały czas nacisk na rozwój-ok ja rozumiem ale czego on oczekuje odpytując mnie z wiedzy o towarze (sklep ze zdrową żywnością) 3 dni przed ślubem? Że będę idealnie przygotowana? No śmieszne to było... I wiesz niby wszystko fajnie zadowoleni byli lubili mnie ale...no i jak mi powiedział że generalnie jestem na odstrzał ale EWENTUALNIE może dać mi jeszcze szanse to już widziałam w głowie co to będzie...

• terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda wielka, ze pieniążki uciekły, niestety kasy zjada dużo stanowczo więcej niż ta świnka ;) ja póki co żadnych badań nie robię poza jakimiś które uznam ze przyda sie kontrolować ;) ale chyba nie jest źle ze mną skoro zakwalifikowali mnie to krwiodawców ;) więc póki co pełen luz, cieszę sie jak dziecko z tego urlopu i w ciągu 10 minut już nam tydzień z niego załatwiłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie od wczoraj taki brązowy rozciągliwy śluz, czytałam że to się zdarza i jest normalne. Ciekawe czy nie wpłynie to na niepowodzenie :/ Owulka pewnie już zaraz, ale nie umiem jej jeszcze dokładnie określać więc starania trzeba robić codziennie :-)
    Ja też starania codziennie już czwarty dzień :) Ale przy takich codziennych nam się udawało, więc może tym razem też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, co do wakacji, ja też przebimbałam 4 tys zł na wizyty i badania od kwietnia :D Wyjazd byłby dalej niż Chorwacja :( Ale czego się nie robi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:34

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Marlena, co do wakacji, ja też przebimbałam 4 tys zł na wizyty i badania od kwietnia :D Wyjazd byłby dalej niż Chorwacja :( Ale czego się nie robi...

no dokładnie :) my się śmiejemy, że jak się urodzi to mu potrącimy :P

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    no dokładnie :) my się śmiejemy, że jak się urodzi to mu potrącimy :P
    w sumie dobry pomysł :P z kasy na chrzest :P

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    w sumie dobry pomysł :P z kasy na chrzest :P
    jeszcze jest becikowe hihi :-P

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    no właśnie są rzeczy ważne i ważniejsze.Dużo kasy wam poszło....przydała by się 6 w totka:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jeszcze jest becikowe hihi :-P
    Becikowe nie dla nas :( dochody

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Becikowe nie dla nas :( dochody
    no tak zmieniły się przepisy,kiedyś dawali każdej mamie niezależnie od dochodów...

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    no tak zmieniły się przepisy,kiedyś dawali każdej mamie niezależnie od dochodów...
    Niech się w tyłek pocałują eh
    Mam dwie polisy :D + mąż ma swoją :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Niech się w tyłek pocałują eh
    Mam dwie polisy :D + mąż ma swoją :)
    i dobrze ze macie polisy bez kasy nie zostaniecie:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    i dobrze ze macie polisy bez kasy nie zostaniecie:-)
    Nie, przyda się :) Raczej myślałam, żeby tą kasę potraktować jako na czarną godzinę bo chciałabym, jak się uda, zostać z maluszkiem 1,5 roku a nie rok :) Myślę, ze to będzie wykonalne

Agnesia lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak u was z pogodą?u mnie zbiera się na burzę...

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jak u was z pogodą?u mnie zbiera się na burzę...
    U mnie jakaś niemrawa, ni to deszcz ni to słońce

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też się zbiera niestety. wczoraj całą noc lało a teraz znów ciemno się robi.

no właśnie :) z kasy na chrzest mamusia z tatusiem sobie odbiją :P

Co dalej???
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ