Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene dzięki :) mam nadzieję, że uda mi się trochę wyluzować tak jak w tym cyklu, tym bardziej, że urlop się szykuje.

powodzenia dla pozostałych dziewczyn, które jeszcze na czerwcu. macie jeszcze dwa dni. trzymam kciuki :)

Casteams, nie fiksuj :)

Terka, to takiego pracodawcę to o kant d*py. wkurzają mnie tacy, co mają w nosie innych i tylko na nich chcą zarobić. należy się urlop jak psu buda i koniec. ale w każdym razie powodzenia, bo każda okazja jest dobra na urodzenie dziecka, rocznica tym bardziej :P apropos u mnie w tym roku piąta w sierpniu :)

Rene lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Marlena to już staż większy oj stanowczo większy ;) ja w kwietniu dopiero zaczęłam imprezę małżeńską :D
    Co do pracodawcy-cóż w takim razie lepiej że tam nie pracuje-stres jaki tam miałam na co dzień nie do opisania... tylko problemów mi narobił i żadnego pożytku większego-jak to ze stresem bywa. Na szczęście do normy już wróciłam i tylko lepiej może byc. Właśnie sie dowiedziałam, że M urlop ma 1-14.08. Czyli wyjazd tuż po testowaniu-jak będzie pozytyw bedziemy ze znajomymi świętować -jak negatyw to przy wyjeździe zapomnę :D układ idealny :D
    czas na dzidzie każdy dobry ale takie dni jak urodziny czy rocznice zawsze inaczej nastrajają-i tylko słowa M-tylko mi się nie nakręcaj :P co ma być to będzie jak pan Bóg da to będzie na rocznice ;) racje ma chłop-generalnie mamy zamiar nie nastawiać się na typowe starania bo pewnie nic by z tego nie było wtedy, bardziej co ma być to będzie działamy kiedy chcemy a zapewne jakiś dzień będzie z tych sprzyjających :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, no to nastawienie Twój facet ma prawidłowe :)
    a co do pracy, to kiedyś mojej koleżance z pracy lekarz powiedział, żeby po prostu zmieniła pracę jak boi się powiedzieć że jest w ciąży. po co pracować tam, gdzie się boisz szefa. praca ma być przyjemna, a przynajmniej nie stresująca, bo co to za sens całe życie chodzić jak biały murzyn i ciągle się o coś prosić człowieka, który na Tobie zarabia i nawet nie ma do Ciebie szacunku. prawidłowo, że już tam nie pracujesz i nawet dobrze, że sytuacja sama się rozwiązała, bo zapewne dalej byś tam tkwiła, mam rację? :)

ja też mam urlop w tym samym czasie co Ty, ale u mnie to akurat te newralgiczne dni wypadają, więc starania będą pełną parą :) szkoda tylko, że w tym roku nie uda nam się nigdzie wyjechać, bo świnia-skarbona pod tytułem "Chorwacja" poszła na wizyty, leki i hsg :) także ten... leżenie na trawniku mi zostaje :P

terka, SusannaDean lubią tę wiadomość

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, a w ogóle to przed chwilą zobaczyłam, że Ty świeżo upieczona żona jesteś :) toooo Kochana, tym bardziej ciesz się mężem :)

Co dalej???
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie właśnie przez parę dni przerwa wiadomo @ a oboje się dziwnie czujemy więc to sensu nie ma... chwila przerwy tęsknota za sobą i dawaj :D
    Możliwe, że bym została, bo praca w zawodzie (dietetyk i o prace chociaż trochę w zawodzie trudno) ale sama też rozważałam ale kurka trochę później jednak, myślałam właśnie że jakbym się dziecka spodziewała to wtedy. Przyspieszył mi decyzje o dziecku przy okazji :P a co do stresu-nawet nie że jego się bałam bo przyjacielsko nastawiony do pracowników niewiele starszy ode mnie nawet na imprezę szliśmy całą ekipa bo wszyscy w podobnym wieku :D ale cały czas nacisk na rozwój-ok ja rozumiem ale czego on oczekuje odpytując mnie z wiedzy o towarze (sklep ze zdrową żywnością) 3 dni przed ślubem? Że będę idealnie przygotowana? No śmieszne to było... I wiesz niby wszystko fajnie zadowoleni byli lubili mnie ale...no i jak mi powiedział że generalnie jestem na odstrzał ale EWENTUALNIE może dać mi jeszcze szanse to już widziałam w głowie co to będzie...

• terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda wielka, ze pieniążki uciekły, niestety kasy zjada dużo stanowczo więcej niż ta świnka ;) ja póki co żadnych badań nie robię poza jakimiś które uznam ze przyda sie kontrolować ;) ale chyba nie jest źle ze mną skoro zakwalifikowali mnie to krwiodawców ;) więc póki co pełen luz, cieszę sie jak dziecko z tego urlopu i w ciągu 10 minut już nam tydzień z niego załatwiłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie od wczoraj taki brązowy rozciągliwy śluz, czytałam że to się zdarza i jest normalne. Ciekawe czy nie wpłynie to na niepowodzenie :/ Owulka pewnie już zaraz, ale nie umiem jej jeszcze dokładnie określać więc starania trzeba robić codziennie :-)
    Ja też starania codziennie już czwarty dzień :) Ale przy takich codziennych nam się udawało, więc może tym razem też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, co do wakacji, ja też przebimbałam 4 tys zł na wizyty i badania od kwietnia :D Wyjazd byłby dalej niż Chorwacja :( Ale czego się nie robi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:34

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Marlena, co do wakacji, ja też przebimbałam 4 tys zł na wizyty i badania od kwietnia :D Wyjazd byłby dalej niż Chorwacja :( Ale czego się nie robi...

no dokładnie :) my się śmiejemy, że jak się urodzi to mu potrącimy :P

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    no dokładnie :) my się śmiejemy, że jak się urodzi to mu potrącimy :P
    w sumie dobry pomysł :P z kasy na chrzest :P

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    w sumie dobry pomysł :P z kasy na chrzest :P
    jeszcze jest becikowe hihi :-P

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    no właśnie są rzeczy ważne i ważniejsze.Dużo kasy wam poszło....przydała by się 6 w totka:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jeszcze jest becikowe hihi :-P
    Becikowe nie dla nas :( dochody

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Becikowe nie dla nas :( dochody
    no tak zmieniły się przepisy,kiedyś dawali każdej mamie niezależnie od dochodów...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    no tak zmieniły się przepisy,kiedyś dawali każdej mamie niezależnie od dochodów...
    Niech się w tyłek pocałują eh
    Mam dwie polisy :D + mąż ma swoją :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Niech się w tyłek pocałują eh
    Mam dwie polisy :D + mąż ma swoją :)
    i dobrze ze macie polisy bez kasy nie zostaniecie:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    i dobrze ze macie polisy bez kasy nie zostaniecie:-)
    Nie, przyda się :) Raczej myślałam, żeby tą kasę potraktować jako na czarną godzinę bo chciałabym, jak się uda, zostać z maluszkiem 1,5 roku a nie rok :) Myślę, ze to będzie wykonalne

Agnesia lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak u was z pogodą?u mnie zbiera się na burzę...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jak u was z pogodą?u mnie zbiera się na burzę...
    U mnie jakaś niemrawa, ni to deszcz ni to słońce

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też się zbiera niestety. wczoraj całą noc lało a teraz znów ciemno się robi.

no właśnie :) z kasy na chrzest mamusia z tatusiem sobie odbiją :P

Co dalej???
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ