X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja na szybko przywitac sie i zyczyc Wam milego dnia kochane ;)

Rene lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś1988 wrote:
    Cześć dziewczyny!!!
    ja też testuje w lipcu,właśnie czekam na owulacje;) planowo dopiero na 16 lipca więc to jeszcze dużo czasu :/

https://ovufriend.pl/graph/d081594cd50df63d626f6dcade0e9899
    jesteś już wpisana do naszej tabelki:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień wolny co prawda, ale inne zajęcie jest. Pilnuje córek szwagierki, a później synów siostry. Bawię się w opiekunkę :P

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Ja dziś dzień wolny co prawda, ale inne zajęcie jest. Pilnuje córek szwagierki, a później synów siostry. Bawię się w opiekunkę :P

To fajna sprawa.
    Moja babcia kiedyś poradziła jednej z dalszych kuzynek, która nie mogła zajść w ciążę żeby pobawiła się z moją młodszą siostrą (siostra miała wtedy może ze 3 latka) to na pewno szybko się zarazi i zajdzie w ciążę. I wiecie co, zadziałało! Kuzynka do tej pory to wspomina, gdy spotka babcię :)

Także może i u nas ta metoda zadziała :) Co sądzicie?

jagodowa91 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczynki 7 i 2 latka, a później chłopocki 2 lata i 4 miesiące ;) ten mały będzie moim chrześniakiem i cały czas się śmieję żeby mi wysłał bobaskowe wiruski :D może podziała :P

Rene lubi tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean więcej pozytywnych myśli!! Pęcherzyk jest i to jest najważniejsze! Trzymamy kciuki :-)

Nitka1, SusannaDean lubią tę wiadomość

3i49tv73chf2jd1l.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze u mnie znowu wiatr coś nawiewa, jakieś chmurzyska :/

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka1 wrote:
    To fajna sprawa.
    Moja babcia kiedyś poradziła jednej z dalszych kuzynek, która nie mogła zajść w ciążę żeby pobawiła się z moją młodszą siostrą (siostra miała wtedy może ze 3 latka) to na pewno szybko się zarazi i zajdzie w ciążę. I wiecie co, zadziałało! Kuzynka do tej pory to wspomina, gdy spotka babcię :)

Także może i u nas ta metoda zadziała :) Co sądzicie?
    kto wie...:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Ja mam dziewczynki 7 i 2 latka, a później chłopocki 2 lata i 4 miesiące ;) ten mały będzie moim chrześniakiem i cały czas się śmieję żeby mi wysłał bobaskowe wiruski :D może podziała :P
    :-)fajnie by było:-)
    ja to liczę na to że pierwsza z nas która będzie miała pozytywny test zarazi resztę:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    kurcze u mnie znowu wiatr coś nawiewa, jakieś chmurzyska :/
    u mnie to samo

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Idzianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiatr i pada równo...

PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzianna dobrze pamiętam masz dzisiaj monitoring?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na monitoring idę chyba 12dc. nie mam możliwości wcześniej niestety a wolałabym przed owu. u mnie 12dc to już będzie po.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane znikam na ten miesiąc z forum, nie mam zamiaru sie nakrecac wymyslac itp. Wrócę pod koniec i dam znac jak sytuacja.
    Za wszystkie trzymam kciuki mocno!!!!!!Oby lipiec byl owocny!!!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    czekałam cały czas na wieści od Ciebie i post przeczytałam tylko nie wiedziałam co mam napisać...Na pewno nie zostałaś przez nikogo pominięta wszystkie tu jesteśmy ważne:-)a co do tych testów owulacyjnych to będziesz robić?czy jest sens?
    Nie będę, na pewno do jutra na tyle urośnie że będzie dobbrze :) Przecież nie miałam z tym nigdy problemu, wiec czemu teraz miałabym mieć, trzeba mieć nadzieję

Ja już zamówiłam clexane , dziś wstrzyknęłam, strasznie drogie to wiec wolałabym szybko zajsć, mój lekarz tak zasugerował, no ale.....nie od niego to zależy. Przed pracą idę do apteki po encorton...Niech się dzieje wola nieba ja zrobiłam wszystko , co w mojej mocy :)

Madzia, przykro mi... Ściskam

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nie będę, na pewno do jutra na tyle urośnie że będzie dobbrze :) Przecież nie miałam z tym nigdy problemu, wiec czemu teraz miałabym mieć, trzeba mieć nadzieję

Ja już zamówiłam clexane , dziś wstrzyknęłam, strasznie drogie to wiec wolałabym szybko zajsć, mój lekarz tak zasugerował, no ale.....nie od niego to zależy. Przed pracą idę do apteki po encorton...Niech się dzieje wola nieba ja zrobiłam wszystko , co w mojej mocy :)

trzymam kciuki:-)a to wstrzyknięcie jest bolesne?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Ja kochane znikam na ten miesiąc z forum, nie mam zamiaru sie nakrecac wymyslac itp. Wrócę pod koniec i dam znac jak sytuacja.
    Za wszystkie trzymam kciuki mocno!!!!!!Oby lipiec byl owocny!!!!
    trzymam za Ciebie kciuki&&&

SusannaDean lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    trzymam kciuki:-)a to wstrzyknięcie jest bolesne?
    Musi się udać, bez sensu się człowiek monitoringiem stresuje...
    Dopiero jak wypuszcza się lek to kłuje, samo wstrzyknięcie igły nie...

• katalina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) mimo, że kiedyś się tu dużo udzielałam na forum, to teraz mam wrażenie jakbym była nowa :D ale testuję w lipcu około 5-7.07, chyba że wcześniej @ mnie nawiedzi.
    W dużym skrócie, mam 2letnią córeczkę, o drugiego malucha zaczeliśmy się starać jak tylko dostałam @ 5 miesięcy po porodzie czyli w październiku 2015r i w grudniu zaczęły się komplikacje, potem okazało się, że w wyniku łyżeczkowania skutkiem ubocznym nabawiłam się zespołu Ashermana i zajście w ciążę, to nie prosta sprawa. Jestem właśnie 3 cykl po ostatnim zabiegu, w którym ponoć wycieli wszystko co najgorsze. Endo zaczęło być jednorodne, długie i przyrasta już całkiem dobrze. w 14dc na monitoringu widać było pękający pęcherzyk więc owu była w okolicach 14-16dc :) mam nadzieję, że klątwa Ashermana opuści mnie w tym cyklu ;)

• asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Trzymam kciuki :)
    Mi zostało jeszcze opakowanie po skręceniu kolana - miałam nogę w gipsie i musiałam robić zastrzyki.. A że gips mi się połamał to go wcześniej zdjęłam i już zastrzyków nie robiłam ;) Jak lekarka będzie mi kazała brać to chociaż się przyda, a już miałam oddawać do apteki..

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ