Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik wrote:Susanna wiem wiem, jak mus to mus
A dołek taki ogólny... w pracy miałyśmy trudną sytuacje, która nadal się ciągnie i stresuje, do tego w przyszłym tygodniu mam egzamin, który już mi w głowie siedzi. I trochę rodzinnych zawiłości, brat robi chrzciny syna w środku tygodnia o 16, powiedział nam tydzien przed i możemy nie dojechać przez co mi przykro że zupełnie nie pomyslał o osobach które pracują w takich godzinach i jeszcze muszą dojechać... do tego siostra przyjeżdża na kilka dni do rodziców i liczy że przyjadę, ale też nie wiem czy wyrobię. Ona nie pracuje i myślę że totalnie tego nie rozumie, a ja potem jestem ta zła co nie chce przyjechać się spotkać, a jej córka to moja chrześnica więc wyrzuty zawsze ma większe i po prostu mi przykro...
Płakać mi się chce cały dzień, ale dzisiaj mija też miesiąc od mojej straty i do tych wszystkich sytuacji to na pewno nie pomaga... znowu mam ochotę zamknąć się w czterech ścianach... -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Trzymam kciuki za mnóstwo pozytywów w lipcu :*
Trochę mnie nie było na forum, nie wiem czy są w tym wątku jakieś dziewczyny na wątku, które mnie kojarzą, ale witam się ponownie i witam nowe
Trochę kiepsko u mnie z samopoczuciem wiadomo z jakich powodów
Dziś dopiero 26 dc, a ja już mam @. Ogólnie mam cykle 28 - 30 dniowe.
Mam do Was pytanie odnośnie testów ovu. Macie jakiś zaufany link z dobrymi testami? Chyba dojrzałam do nich. Niby objawy owulacjne mam, ale to podobno jeszcze o niczym nie świadczy, że " ona " występuje?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam, ze tak po prostu się wtrącam w wątek bez czytania.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:38
Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
SusannaDean wrote:Rene ale lipa z ta probka
Za duze tsh ,do zbicia, jakos za bardzo eysokie nie jest ja zaszlam przy 2.6 ale im blizej 1 tym lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:37
-
nick nieaktualnyRene wrote:czyli jest szansa zajścia?kurcze pierwszy raz w życiu badałam TSH i nie mam porównania jak było w poprzednich starankach i ciążąch
Rene lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Jest,ale warto sie umowic do endokrynologa bo to ft4 wysokie raczej tez i moze bedzie cos potrzebne,ale bron boze nie jestem pewna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:54
-
Jedna_z_Wielu wrote:Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było na forum, nie wiem czy są w tym wątku jakieś dziewczyny na wątku, które mnie kojarzą, ale witam się ponownie i witam nowe
Mam do Was pytanie odnośnie testów ovu. Macie jakiś zaufany link z dobrymi testami? Chyba dojrzałam do nich. Niby objawy owulacjne mam, ale to podobno jeszcze o niczym nie świadczy, że " ona " występuje?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam, ze tak po prostu się wtrącam w wątek bez czytania.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyRene wrote:no właśnie miałam pytać czy endokrynolog będzie potrzebny,jak odbierałam te wyniki to nie było lekarza więc muszę czekać do wtorku na wizytę u rodzinnego.Moja mama miała TSH 9 i bierze jakieś leki pół godz przed posiłkiem...
Ja mam juz 1.5 dzieki diecie i wyzszej dawxe leku
Z tym wynikiem podeszlabym do endo jak najbardziej, nie jest zle ale zawsze moze byc nizsze -
Rene egzamin na nauczyciela kontraktowego, niby formalność ale mnie przy takich sytuacjach stres zżera strasznie i się boję że zaniemówię albo jakąś głupotę palnę... co do tarczycy, ja przy takim TSH biorę euthyrox, pol godziny przed posiłkiem też minimum musi być . Więc może ten sam lek.
A ft4 to w jakiej jednostce masz?
Teraz doczytałam - ft4 mas zorzy dolnej granicy normy więc z tym nie ma co walczyć, jest ok
Susanna dokładnie! Wszystko się zwala. A do tego @ oczywiście nadal nie przyszła..!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 17:10
-
SusannaDean wrote:Duze ma mama
Ja mam juz 1.5 dzieki diecie i wyzszej dawxe leku
Z tym wynikiem podeszlabym do endo jak najbardziej, nie jest zle ale zawsze moze byc nizsze
a jaki wynik TSH miałaś przed leczeniem? -
pilik wrote:Rene egzamin na nauczyciela kontraktowego, niby formalność ale mnie przy takich sytuacjach stres zżera strasznie i się boję że zaniemówię albo jakąś głupotę palnę... co do tarczycy, ja przy takim TSH biorę euthyrox, pol godziny przed posiłkiem też minimum musi być . Więc może ten sam lek.
A ft4 to w jakiej jednostce masz?
Teraz doczytałam - ft4 mas zorzy dolnej granicy normy więc z tym nie ma co walczyć, jest ok
Susanna dokładnie! Wszystko się zwala. A do tego @ oczywiście nadal nie przyszła..!
Susanna,polik i reszta dziewczyn która bierze ten lek powiedzcie mi czy ten lek jest bardzo uciążliwy tzn chodzi mi o skutki uboczne.Pytam tak z ciekawościpilik lubi tę wiadomość
-
a co do badań to jeszcze napiszę że moja siostra też sobie robiła jakiś czas temu na tarczycę plus cukier i tarczyca wyszła jej w granicy 0,8 za to cukier spory przez co wylądowała w szpitalu na zbicie teraz ma taka pompę co dozuję jej insulinę
co trzy dni zmienia wkłucie...
dziewczyny podziwiam was za taką wytrwałość w braniu leków robieniu zastrzyków,dążeniu do celów szacun:-)SusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Cos kolo 7
Potem latami 2.5 nawet 3 a teraz od diety w ciagu 2 miesiecy spadlo najpierw na 1.9 a teraz 1.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 17:34
-
Jedna_z_Wielu wrote:Cześć dziewczyny
Pozdrawiam
Też polecam testy z Rossmann Akurat są w promocji, 5 sztuk chyba za 17 zł. Na allegro są tanie, ale mi kompletnie nie wychodziły.. Nawet jak robiłam z jednej próbki sików, to rossmannowy wychodził, a na tych z allegro nie było nawet cienia cienia cienia. Na próbę można kupić, bo są naprawdę tanie - za 50 szt zapłaciłam koło 25zł z przesyłką.https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
nick nieaktualnyRene wrote:mam jeszcze pare pytanek ale nie chce was tu zanudzać...nie chce też szukać u wujka google bo tam czasem można sprzeczne info lub jakieś mrożące krew w żyłach znaleźć hihi
Spoko zadawajRene lubi tę wiadomość