Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja tez na poczatku mialam bole brzucha jak na okres. Martwilo mnie to ale w koncu przeszlo :)
    Mam nadzieje,że i u mnie tak będzie :)
    Bo męczę się już troszkę..

W poniedziałek mam zgłosić się ponownie na USG, lekarz powiedział że żadnych bóli nie można lekceważyć.

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wynik bety, niestety nadal słabo rośnie, czyli najgorsze, co mogło być :( Chciałabym, żeby już zaczęła spadać.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam super, teraz mozesz juz sie trochę mniej przejmowac ;) ja za tydzien do lekarza a ten czas tak sie strasznie wlecze

• Ellka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, ja za 2 tygodnie, więc jeszcze więcej czekania;)
    To będzie Twoja pierwsza wizyta?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 przykro mi. a lekarz ostatnio wykluczyl ciaze pozamaciczna? bo w takim wypadku beta rosnie ale wolno, moze idz jeszcze raz do innego

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elka, tak. w pierwszej ciazy bylam w 6t1d i juz serduszko bilo a teraz bedzie 7t1d

• Aife Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Wreszcie Was narobiłam, ale kurcze wiedziałam, że tak będzie, że jak już wrócę do pracy to nie będzie się kiedy w tyłek podrapać :P

Jestem 8dpo i cierpliwie czekam... ;) Wczoraj badałam progesteron i jest 16,50 ng/ml, może ktoś się orientuje czy to dość przyzwoity wynik, które może potwierdzić, że owu naprawdę była? ;)
    Widzę, że mamy niemal identyczna sytacje... jestem też 8/9 dni po owulacji.. progesteron co prawda robiłam parę dni wcześniej aczkolwiek wyszedł podobny do twojego

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie :)
    Jestem tu nowa, założyłam konto bo mam mały metlik w głowie...
    Zaczęliśmy się z mężem starać o dzidziusia.. Poczytałam trochę o naturalnych wspomagające i zaczęłam pić zioła ojca SROKI nr 3 od tego cyklu.. Nie wiem teraz czy one mi namieszaly czy to zbieg okoliczności ale pierwszy raz nie czułam bólu owulacyjnego.. Więc myślałam że raczej nic w tym cyklu nie wyjdzie ze staran...Dodatkowo teraz spóźnia mi się okres tzn. jest 34dc a ja zwykle cykle mam regularne 28-30 dni w ciągu ostatnich dwóch lat tylko dwa razy miałam dłuższe (38 i 50 dni ale wtedy miałam dużo stresu )... Żeby było jeszcze ciekawiej zrobiłam dwa testy tylko że jeden wieczorem dwa dni temu i wyszedł negatywny zrobiło mi się przykro ale przecież tego się trochę spodziewalam- ale rano jak poszłam do łazienki chciałam go wyrzucić a on już był pozytywny ( nie wiem po jakim czasie pojawiła się ta druga kreska ale na pewno nie w przepisywać 5 min.) Dziś w nocy koło drugiej obudziłam się bo miałam głupi sen ;) poszłam do WC a że miałam jeszcze jeden test chciałam się upewnić że wyjdzie negatywnie- no i wyszedl, męża już nie budziłam ale rano chciałam mu pokazać że tamten test był jakiś wadliwy że teraz już jest potwierdzone że nie tym razem ( mój bardzo się nakręcił tym że na tamtym po czasie były II mimo że mu tłumaczyłam że to nic nie znaczy) ale rano na tym teście też są dwie!!! I to nie jakieś dziwne tylko różowe grube może o połowę słabsze od kontrolnej... Czy to możliwe że zioła tak mi namieszaly... Przestać je pić czy dalej pić a co z tymi wynikami testów robić kolejne? So lekarza teraz i tak nie pójdę bo jesteśmy do 3.09 na wyjeździe... Przepraszam że tak długo...Doradzcie mi proszę kobitki co myslec

• Ellka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, witaj :-) masz możliwość zrobić betę?
    Co do testu to można spróbować z porannego moczu. I poczekaj po jakim czasie pojawi się druga kreska :-)
    Na niektórych ziolka mogą tak szybko podzialac ;-)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichutku już gratuluję :-)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    mi88 przykro mi. a lekarz ostatnio wykluczyl ciaze pozamaciczna? bo w takim wypadku beta rosnie ale wolno, moze idz jeszcze raz do innego
    Przy dwucyfrowej becie nie da się zobaczyć nawet pęcherzyka - jajniki były ok, ale lekarz mówił, że skoro w macicy nic nie widać, to w jajnikach tym bardziej. W przyszłym tygodniu sprawdzę, czy nadal rośnie i wtedy przejdę się jeszcze raz, bo wiem, że jest ryzyko.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo mało przyrosła? Bardzo mi przykro :((
    Co do pytania - nie da się przygotować. Jestem po poronieniu i biochemicznej i czuję strach nawet jak się nie staramy. W tym cyklu nie było starań celowych jakoś, wczoraj miałam dziwne jednorazowe plamienie i już jestem przerażona że znowu się "udało", ale wiem, czuje że nawet jeśli to będzie powtórka...
    myślę że nawet jak będzie ok, będę się zadręczała stałe :( dziewczyny już z dzieciaczkami piszą że ten strach leczy tylko zdrowe dziecko...

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ja już sobie nie robiłam nadziei, tylko się złoszczę, że trzeba czekać. Z drugiej strony kolejne starania okupione będą strachem, więc nie wiem w sumie, na co to czekanie.
    Pierwsza 55 - 15dpo, potem 81, dziś 125. Więc rośnie tak samo, ale za mało.
    Pewnie sobie odpuszczę forum na jakiś czas i wrócę do Was, jak się ułoży :)
    Mam tylko nadzieję, że teściowa nie będzie ciągle gadać o dziecku, bo przestanę tam jeździć...

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystkie wyniki po 48h? Rośnie troszkę wolniej, ale powyżej 60% przyrost więc ja bym jeszcze zapytała gin i nie traciła nadzieji...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Mi wszystkie wyniki po 48h? Rośnie troszkę wolniej, ale powyżej 60% przyrost więc ja bym jeszcze zapytała gin i nie traciła nadzieji...
    Tak, co 2 dni. Właśnie niestety nie powyżej 60% :( Pierwszy 47%, drugi 55%. To się jakoś głupio liczy, ja to wklepuje w internetowe kalkulatory. Owulacja była 3 sierpnia, więc to już za długo na takie niskie wartości. Gdyby coś z tego wyszło, to byłby cud, a nie chcę robić sobie nadziei.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, rzeczywiście, ale skontrolować i tak trzeba co się dzieje. Przykro mi :(... chociaż (wiem, nie jest to pocieszenie) u mnie na początku super rosła, potem już nie robiłam a za kilka dni poroniłam, to podobno tak częste, że aż smutno o tym myśleć...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny, nadzieja prysla :-( jest @ pozdrawiam i trzymam kciuki za Was :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było bo byłam na urlopie i akurat wtedy miałam owu potwierdzona monitoringiem. Dziś byłam sprawdzić progesteron i mam 21,1 ng/ml i jest to 22dc przy cyklach 26-28 dniowych :). @ spodziewam się 27 sierpnia. Ciekawa jestem czy urlop, odpoczynek itp coś pomogły :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Cześć,
    dzisiaj ponownie byłam u ginekologa..po dupka, mam brać 2x1.
    Niestety bóle jak na @ nie przechodzą.

Endometrium z 9 urosło do 11 w ciągu niecałych dwóch dni...
    Na USG nie widać jeszcze nic, bo za wcześnie..
    Lekarz powiedział,że nie ma też ciałka żółtego w jajniku,ale mam się nie przejmować bo nie zawsze go widać.

Miałyście tak?
    Test z dzisiaj pozytywny, jutro beta..
    U mnie było widać dwa ciałka bo u mnie były dwa jajka

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife, Sanka, Terka jedziemy na jednym wózku, kiedy zamierzacie testować? :) Jak się czujecie? ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ