TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka wrote:Rene a w poprzednich ciążach miałaś badanie przeciwciała anty-HCV? Wynik powtarzalnie reaktywny oznacza obecność przeciwciał przeciw HCV, może to oznaczać że miałaś kontakt z tym wirusem ale organizm go zwalczył, że jesteś zakażona albo po prostu może to być błąd. Udaj się z tym wynikiem do lekarza, prawdopodobnie trzeba będzie powtórzyć to badanie. Jeśli ponownie wyjdzie dodatnio to wtedy musisz udać się do lekarza chorób zakaźnych, trzeba będzie sprawdzić czy masz we krwi HCV RNA czyli materiał genetyczny wirusa, czyli czy wirus jest obecny czy nie.
Dzięki za info,mam nadzieję że to będzie opcja nr 3 że to jest błąd jakiś.Poczytam sobie o tym wirusie skąd się bierze i co dalej tak na spokojnie bez wkręcania.W poniedziałek mam wizytę u gina -
moniśka... wrote:wkurzylam sie bo poszlam do lekarza ale okazalo sie ze cos mu wypadlo i wizyty przelozone na jutro, nr tel w rejestracji mieli i zafnej informacji. takze ide jutro tylko nie wiem co z mlodym zrobie bo nie mam go z kim zostawic a przedszkole odpada bo chory.... ehhh kolejny dzien zastanawiania sie czy wszystko ok
Dużo zdrówka dla synka:-)terka lubi tę wiadomość
-
Beta 20.93 szok. Jestem 14-16 dni po obu. Ponad rok starań i udalo sie;)
justysbp, Sanka, edwarda20, Tynka 89, MałaMi90, Angel1988, Ellka, Rene, MysiaMarysia, Agusia_pia, MamaNl, SylwiaLu, terka, Tini lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Wirus zapalenia wątroby typu C szerzy sie poprzez krew - jest bardzo zaraźliwy, wystarczy niewielka ilość do zarażenia. Można się nim zarazić w czasie wszelkich procedur medycznych z naruszeniem tkanek (pobieranie krwi, operacje itp), u dentysty, w salonie tatuażu, u kosmetyczki czy fryzjera, drogą płciową. Wszędzie tam gdzie nie sterylizuje się narzędzi.
Na tego wirusa nie ma szczepionek. -
Existenz gratulacje
Existenz lubi tę wiadomość
-
Będziesz powtarzać pojutrze?
-
Sanka wrote:Wirus zapalenia wątroby typu C szerzy sie poprzez krew - jest bardzo zaraźliwy, wystarczy niewielka ilość do zarażenia. Można się nim zarazić w czasie wszelkich procedur medycznych z naruszeniem tkanek (pobieranie krwi, operacje itp), u dentysty, w salonie tatuażu, u kosmetyczki czy fryzjera, drogą płciową. Wszędzie tam gdzie nie sterylizuje się narzędzi.
Na tego wirusa nie ma szczepionek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 15:05
-
Rene, kiedy powtarzasz?
-
wchodzę na wątek który opuściłam niedawno, i widzę że tyle już zafasolkowało super dziewczyny! tak się cieszę.
Wierzę że kiedyś na różowej nie będzie żadnejRene lubi tę wiadomość
-
Ellka wrote:Rene, kiedy powtarzasz?
kurcze zawsze coś się musi przyplątać mam tylko nadzieję że to tylko przeciwciała które pokonały wirusy...tak się zastanawiam gdzie mogłabym mieć kontakt z tym wirusem.... -
Rene napisałam Ci komentarz. Przepraszam że dopiero teraz ale rzadko sprawdzam czy mam nowe
Ja się zastanawiam czy robić Tsh przed wizytą i iść z wynikiem czy dopiero od gina wziąć skierowanie -
Nicole, jak tam?
-
Ellka wrote:Rene napisałam Ci komentarz. Przepraszam że dopiero teraz ale rzadko sprawdzam czy mam nowe
Ja się zastanawiam czy robić Tsh przed wizytą i iść z wynikiem czy dopiero od gina wziąć skierowanie
a ile kosztuje to badanie u Ciebie na TSH i czy w diagnostyce byś robiła jakbyś się zdecydowała? -
Tak tak:)
Badanie kosztuje 18 zł, ale ja będę robić z pakietu męża, bo obejmuje;) Krew badam w placówce, która wysyła do diagnostyki, ale niestety nie mam dostępu do wyników online