X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że rano o stałej porze, tym samym termometrem - jak mantra :P

Co do leczenia, to jeszcze w zasadzie nic nie wiem, zmieniłam teraz lekarza, bo poprzedni tylko machał ręką, że młodzi, czekać, działać i przyjść po tygodniowym spóźnieniu, no i jakoś mi z tym spóźnieniem nie szło, więc zmieniłam gina. Ten zrobił usg, powiedział, że na owu się nie zanosi, zlecił badania, przepisał glucophage na pobudzenie jajników i kazał mi zrzucić kilka kg (165/69). Faktycznie od ślubu wlazło mi na dupsko +10 kg, nie jadłam jakoś więcej chyba... sama nie wiem. No i kazał wrócić do siebie 18stego, będę miała już badania swoje i M. Z tego co sama je interpretowałam to kuleje stosunek LH DO FSH (tylko co to znaczy?!) i estradiol jest w normie, ale nisko, prolaktynę zbiłam sama castagnusem, bo była ponad normę lekko, teraz też nie jest nisko, ale mieszczę się w normach, nie wiem co z progesteronem, bo mi go nie zlecił, a sama o nim zapomniałam. W maju byłam na monitoringu u poprzedniego i rzekomo owu była, ale czy pęcherzyk pękł, tego nie sprawdził. A TSH ciągle mi wariuje, ale 1 to ja nigdy nie miałam :( Endo nie wiedziała co ze mną zrobić i dała Eutyrox 25 na pół, ale i tak rośnie. Ot, tak w skrócie.

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • justacz Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    MI - spróbuj odpowiedzi w stylu ,,a może się staramy?'' zazwyczaj ludzie milkną bo im się głupio robi ;)

Dobry pomysł, wypróbuję to następnym razem jak usłyszę pytanie o dziecko, czy już coś zmajstrowaliśmy, albo "kiedy będzie"? Tak jakby ktokolwiek mógł sobie to ustalić jak sobie życzy.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa, a sprawdzałaś antyciała tarczycy? Anty-TPO?
    Dobrze że znalazłaś lekarza co działa a nie czeka.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dzisiaj go nie ma :( Jutro jest ale to i tak już wiem że nic z tego nie będzie :(

A kiedy idziesz na sprawdzenie znów? Nie można się tak nastawiać- ten sierpień jest taki ze trzeba mieć nadzieję cały czas !

ex2buay3h02dl23a.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    A kiedy idziesz na sprawdzenie znów? Nie można się tak nastawiać- ten sierpień jest taki ze trzeba mieć nadzieję cały czas !
    Dopiero w piątek to już bedzie późo w tametn piątek miał 20mm to do tego piątku już sie wchłonie lub torbie sie z niego zrobi jesli przerośnie :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy teraz przy luteinie warto zbadać progesteron w 7dpo? Bo wiem ze 14dpo mam zrobić betę i na pewno tsh żeby sprawdzić czy leki zbily

ex2buay3h02dl23a.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Sońkaa, a sprawdzałaś antyciała tarczycy? Anty-TPO?
    Dobrze że znalazłaś lekarza co działa a nie czeka.

Nie, tego jeszcze nie sprawdzałam... Zapiszę się do endo, znalazłam jakiegoś z dobrą opinią i niech razem odprawiają nade mną te swoje czary, byle skutecznie, bo zanosi się na to, że przez te badania i wizyty niedługo dieta i dla M będzie przymusowa, toż to przecież pochłania miliony monet... :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa, oby faktycznie był dobry:) A może dieta nie będzie konieczna?;) Kiedy będziecie mieć wyniki?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Nie, tego jeszcze nie sprawdzałam... Zapiszę się do endo, znalazłam jakiegoś z dobrą opinią i niech razem odprawiają nade mną te swoje czary, byle skutecznie, bo zanosi się na to, że przez te badania i wizyty niedługo dieta i dla M będzie przymusowa, toż to przecież pochłania miliony monet... :P

Tsh zawsze badamy z ft3 i ft4. A przeciwciała ATG i ATPO to podstawa aby wykluczyć hashimoto. Warto zrobić usg tarczycy. Ja hashimoto nie mam (czyli zerowe przeciwciała), ft3 i ft4 bardzo dobrze a tsh skacze mi od 2,5 do 4 non stop. Zauwazyłam, że jak mam większy stres to skacze. Aha i ja zanim się dowiedziałam, że mam niedoczynność tarczycy, zaczęłam nagle tyć, przy tym samym jedzeniu i ruchu. W sumie przytyłam 10 kg. Także u Ciebie jest podobnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie wykreślić z listy.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że przy tym gluco to lepiej się diety bezwęglowej trzymać, czy trzeba czy nie, bo można, za przeproszeniem z kibelka nie wyjść. ekhem. :P Poza tym, ja chętnie pozbędę się tych kilosów zbędnych, mojemu M też by się przydało. On wyniki odebrał wczoraj i ma problemy z cholesterolem, akurat tu to się bardzo rzuca i fochy strzela, jak mu mówię, że nie będzie jadł bułeczek i ziemniaczków codziennie :P Ale pracuję nad nim ;) A wyniki nasienia będą w przyszły poniedziałek, trochę stresiku będzie do tego czasu...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tycie niestety to zmora niedoczynności. Ja mam Hashimoto, więc też mogę się "pochwalić" dodatkowymi kilogramami;p W dodatku jestem niziołkiem, więc niedługo pewnie będę szersza niż wyższa ;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa, a kotlecików nie jada? Bo nie wymieniłaś;) Jakbym mojemu powiedziala że nie będzie jadł ziemniaczków i sznycelków to chyba by się załamał;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Oj tycie niestety to zmora niedoczynności. Ja mam Hashimoto, więc też mogę się "pochwalić" dodatkowymi kilogramami;p W dodatku jestem niziołkiem, więc niedługo pewnie będę szersza niż wyższa ;p

Hahahahaha. też jestem niziołkiem ;p mam całe 150 cm ;p

Ellka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ja mam z 8 cm więcej, więc niewiele :P

Jestem podręczna, jak to mój mówi;p;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:17

Sońkaa, justysbp, wszamanka lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 FT3 i 4 badałam, są akurat ok. Na bank to stres u mnie też, bo ja już taka trzesidupka jestem niestety, moja robota bardzo mnie stresuje, a już dużymi krokami się zbliża, więc i TSH szaleje... Trzeba to rzucić w grom :P Ja proponuje L4 dla staraczek i pokój do wynajęcia w laboratorium :P :D

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha, 8 cm to dużo ;p;p Chcialabym tyle ;p;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SOńkaa, ja też niestety straszny nerwus jestem ;)

Edwarda, mogę oddać 4, będziemy dwa niziołki;d;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    edwarda20 FT3 i 4 badałam, są akurat ok. Na bank to stres u mnie też, bo ja już taka trzesidupka jestem niestety, moja robota bardzo mnie stresuje, a już dużymi krokami się zbliża, więc i TSH szaleje... Trzeba to rzucić w grom :P Ja proponuje L4 dla staraczek i pokój do wynajęcia w laboratorium :P :D

To prawda. Ja też mam bardzo stresującą pracę, gdyby nie to że jestem na L4 to pewnie tsh miałabym teraz 10 i nigdy w ciąże nie zaszła. Ten wypadek był troche wybawieniem, bo załamanie nerwowe miałam gwarantowane.

Zrób przeciwciała i usg.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka, kotleciki to akurat jada jak najbardziej i może, ale z sałatką :P Dziś będzie rybka i już nosem kręci, także wprawkę przed dzidziusiem mam jak trzeba, haha :D

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ