X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po też nie????????????? Jak to????????? o nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...buuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam byłaś na 7:30 to długo czekałaś na zabieg??

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ok.10-11 miałam zabieg i do 14 po zabiegu leżałam, jakoś o 13ej przynoszą obiad to wtedy już można zjeść.
    Ale przesadziłam, że 2 h, teraz jak myślę, to chyba z 1h nie jadłam, potem powiedziałam, że jestem strasznie głodna i czy mogę coś wciągnąć to mi pozwolili.
    Ważne żeby nie jeść przed, gdyby coś się działo, omdlenia i inne rzeczy to lepiej być na czczo. A grupę krwi zawsze chcą jak przyjmują na oddział, na wszelki wielki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:52

rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;**

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki :)
    Jakiej długości macie włosy? ;D
    Do brody? Do ramion? Do łokcia? Dłuższe? ;D

Mi ostatnio sporo odrosły i nie wiem czy znowu obcinać... Prawie zawsze mam krótkie (przód do brody, tył zupełnie krótko), ale teraz mogę przynajmniej spokojnie związać...

I jakie macie kolorki na łepetynach? Kusi mnie blond, chociaż na chwilę, ale tylko raz w życiu takie miałam ;p Tak, to zawsze ciemne...

Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do ramion ciemny brąz. Ogolnie mam cienkie ale muszę mieć taka długość żeby związać do pracy bo w opasce cały dzień to głowa za uszami boli :-)

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Ja mam do ramion ciemny brąz. Ogolnie mam cienkie ale muszę mieć taka długość żeby związać do pracy bo w opasce cały dzień to głowa za uszami boli :-)
    No tak, jak byłam mała to miałam taki problem. Wiecznie w opaskach aż bolało, a jak opaski były owinięte materiałem, to spadały ;/

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długie włosy no nie wiem tak jakoś 10 cm jeszcze za łopatkami, ciężko mi powiedzieć. Dwa lata temu pierwszy raz w życiu farbowałam włosy i teraz niezmiennie mroźne truffle z Loreala. Blodni nigdy nie byłam ale nad obcięciem się zastanawiam mi rosną włosy błyskawicznie ostatnio obcinałam w lutym i miałam takie za ucho. . .
    a i są baaaardzo grube i mam ich baaardzo dużo i tak samo dużo mi ich wypada ;/ moje włosy są wszędzie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:57

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lutym???? aaaaaaaaaaa....ja też tak chcę....
    Mi to 10 cm to od lutego pewnie urosło ;p
    I mam cienkie włosy ;/
    I też ich pełno wszędzie :( do dupy..

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam blond, krótkie do ramion. Zapuszczałam trochę, bo miałam z tyłu wycieniowane, z przodu dłuższe, a teraz przód też mam wycieniowany. Swoje włosy mam blond ale jakiś czas nosiłam rude :) I całkiem fajnie się czułam.
    Jak byłam mała miałam loczki-pierścionki, potem mi się splątały, mama mi obcięła i już loczki nie odrosły tylko jakieś nie wiadomo co, fale, a raczej wzburzone morze... więc włosy prostuję.

rah lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam wcześniej tylko pasemka, blond jasne, a całe farbowałam pierwszy raz 1,5 roku temu :) na rudy! od razu hardcore!

rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    A ja mam blond, krótkie do ramion. Zapuszczałam trochę, bo miałam z tyłu wycieniowane, z przodu dłuższe, a teraz przód też mam wycieniowany. Swoje włosy mam blond ale jakiś czas nosiłam rude :) I całkiem fajnie się czułam.
    Jak byłam mała miałam loczki-pierścionki, potem mi się splątały, mama mi obcięła i już loczki nie odrosły tylko jakieś nie wiadomo co, fale, a raczej wzburzone morze... więc włosy prostuję.
    O, też miewam "morze"...szczególnie jak jest wilgotno na dworzu ;(

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, lubimy wilgoć... moim włosom dobrze robią zmiany szamponów. Nie trzymam się jednego, zawsze mam kupione 2-3 rodzaje i myje raz jednym, raz drugim, jak mi czapka stoi :)

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co 1-2 butelki kupuje inny. :)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kolezanka polecila odzywke z hebe w takim niebieskim pojemniku duzym fajnie wygladza wlosy i kosztuje tylko 10 zeta :-) chyba ze drozala bo jeszcze nie wykorzystalam calej a mam ja juz kilka mcy ;-)

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Mi kolezanka polecila odzywke z hebe w takim niebieskim pojemniku duzym fajnie wygladza wlosy i kosztuje tylko 10 zeta :-) chyba ze drozala bo jeszcze nie wykorzystalam calej a mam ja juz kilka mcy ;-)
    Nie zdrożał też jej używam ;) kiedyś miałam różowy teraz mam ten niebieski a może bardziej zielony?

Kaśka lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szampony też cały czas zmieniam ale bardziej dlatego ze jeszcze nie znalazłam idealnego dla mnie, mam bardzo przesuszone włosy i stosuje dodatkowo jedwab.

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się stosować jak najmniej chemii...swego czasu byłam bardzo proekologiczna (już po poronieniu) i zaczęłam przeglądać fora, sprawdzać o co z tym wszystkim chodzi (jedzenie, kosmetyki), sprawdzać etykiety...przeraziłam się! ile kilogramów chemii w siebie pakujemy używając tych wszystkich szamponów, odżywek, żeli, balsamów, pianek,lakierów, dezodorantów itp. itd.
    Żeby nie było, że jestem brudas ;p ale używam tylko szamponu do włosów, żelu pod prysznic, dezodorantu, perfum. Czasami balsam (w lato) do ciała lub róż do policzków czy peelingu. Wyrzuciłam wszystkie te "śmieci" do włosów: odżywki, pianki,maseczki, lakiery, żele, jedwab. Nie używam lakieru do paznokci, podkładu do twarzy, balsamów po kąpieli, płynów do moczenia się w wannie, kremów do rąk, mgiełek do ciała itp. itd...

Muszę przyznać, że z moimi słabymi włosami, to dopiero gdy przestałam tego wszystkiego używać, zauważyłam poprawę...Przestały być tak przesuszone, sterczące, wyblakłe...
    Jakiś czas temu czytałam o kobiecie z USA, która przestała używać chemii. Od 5 lat nie myła włosów niczym oprócz wody. Mówiła, że pierwszy rok, to koszmar, bo skóra jest przyzwyczajona do tej chemii, do zmywania 3 razy dziennie itp. W pewnym momencie ścięła włosy, bo były ciągle tłustawe. Ale jak przeżyła tak rok, to odrosły jej w tempie ekspresowym, długie, piękne, gęste włosy. Zero brudu, nie są przyklapnięte. Widziałam i fotki i filmik jak pokazuje je z bliska. Mówi, że spryskuje czasami wodą różaną, żeby pachniały jakby myła szamponem ;)

Jak aż tak nie "oszalałam", ale jak chcę użyć maseczki, to sama sobie robię (i do twarzy i do włosów). Moja skóra na ciele też przestała być taka sucha, łuszcząca się. Czasami stosuję emolienty i specjalne kremy, ponieważ ze względu na różne alergie, robi mi się czasem uczulenie, które trzeba podgoić. Na twarzy też nie mam jeszcze miliona zmarszczek. ;)

Kiedyś, im więcej jedwabiu używałam, tym bardziej miałam te włosy zniszczone ;/ Zawsze jak były promocje w rossmanie np. po 3,99, to kupowałam 5 opakowań na zapas ;p

Odnośnie szamponu, polecam (równie napakowany chemią ;p) Wella ProSeries Repair. Na moje włosy się nadawał, nawilżał końcówki, ale nie obciążął włosów przy głowie.

Kaśka, misia79 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, dobre podejście rah. Ja podobnie jak Ty nie używam lakieru do włosów, podkładów do twarzy itd. Ale balsamy do ciała 2-3 razy w tygdoniu i nie potrafię przestać, choć najbardziej, zwłaszcza latem lubię oliwki. No i maluję oczy a na wesela mam róż do policzków, który ma już ponad rok :)Paznokcie maluję często od stóp a u rąk to na imprezy, bo mam za słabe i nic się nie trzyma :(

A moja ciocia robi sobie sama maseczki z jajek i innych specyfików, tonik z ogórka z jej ogródka itd.

Ja twarz myję samą wodą i odkąd tak robię nie mam pryszczy. Raz na jakiś czas peeling do twarzy używam i tonik. I wiem, zdaję sobie sprawę ile jest tej chemii we wszystkim, ale cóż zrobić?

rah lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ograniczać ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ