Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Płyn od drugiej strony?
Heh, mam minę co najmniej nieciekawą ;p
Ale jak to od drugiej strony?
No cóż, człowiek uczy się całe życie...ja do niedawna myślałam, że macica, jajowody, jajniki to "obwód zamknięty" i dziwiłam się, że płyn może się wylać do jamy...ale którędy? ;p Tak samo teraz dziwi mnie info, że jajeczko może "przeskoczyć" z jajnika prawego do lewego jajowodu ;p Ale jak to?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:14
-
Kaśka wrote:hej laseczki
rah widzę że jesteś i żyjesz
kurde czemu ta droga do macierzyństwa taka kręta ja mam dwa jajowody o krętym przebiegu
może razem na laparo się spotkamy -
kurde dziewczyny musimy się odprostować
ja pomyślałam ale to głupie że w miarę regularnie ćwiczyłam i może mięśnie były w lepszym stanie i popchnęły jakoś jajeczko wiem głupie ale tak sobie wkręcam żeby się zmotywować dp ćwiczeń spowrotemmisia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
Ja przez dupka i clo przytulam 10 kg ! Aż plakac mi sie chce jak patrze na siebie w lustro. I zaczelam cwiczyc plus dieta. Ja w autobusie jade na impreze firmową do jutra :*
misia79, Kaśka lubią tę wiadomość
-
Ja to dzisiaj d okońca nie myślę. Padam na twarz, jeszcze z godzinka i spać...
Iwcia, szczerze mówiąc, to nie nastraszyły, bo (czyt. wyżej ;p ) nie do końca myślę i tak nieco obojętnie czytam ;p Z resztą sama nie mam do końca o tym pojęcia...ale udrożnianie przez laparoskopię też jakoś nie pociesza ;/ Po dzisiejszym dniu jakoś nie spieszy mi się znowu do szpitala ;/
Jakbym miała za mało przyjemności dziś, to jeszcze ze 4 razy mi żyłę nakłuwała do pobrania, bo znowu krew nie leciała, słabo się wbiła, a na dodatek już miałam poorane po wtorkowym pobraniu ;/ staram się ręką nie ruszać bo też boli ;/
Co do ćwiczeń, od 2 dni też znowu zaczęłam. Najpierw dzień "rozgrzewki" 30 minut, no i już kolejne 2 dni takie porządniejsze ćwiczenia. Wczoraj ledwo żyłam, ale dzięki temu nie myślałam o dzisiejszym dniu I ogólnie od razu mi się jakoś lepiej zrobiło....jednak ćwiczenia to pozytywne emocje wytwarzają Chciałam dziś ćwiczyć, ale odpuściłam....jetem zbyt zmęczona, niewyspana....ale jutro to na bank godzinkę na ćwiczenia wyrwę ;]
Tym bardziej, że tak mi się przytyło, że sama w szoku jestem. Nigdy taka gruba nie byłam ;p Aż mnie od tego bardziej plecy bolą, stawy, mięśnie sztywne, ciężko się biega itp.Iwka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:Tak z innej beczki
Jakiej długości macie włosy?
Do brody? Do ramion? Do łokcia? Dłuższe?
Mi ostatnio sporo odrosły i nie wiem czy znowu obcinać... Prawie zawsze mam krótkie (przód do brody, tył zupełnie krótko), ale teraz mogę przynajmniej spokojnie związać...
I jakie macie kolorki na łepetynach? Kusi mnie blond, chociaż na chwilę, ale tylko raz w życiu takie miałam ;p Tak, to zawsze ciemne...rah, Iwka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Rah, cieszę się że się odezwałaś! I tak, Iwka ma rację! Mając nawet jeden jajowód, drugi łapie jajeczko z obu jajników Także, nie bój żaby. Łojko znajdzie rozwiązanie!
Na następny raz 30 min przed pobraniem krwi wypij szklankę a najlepiej dwie wody, krew będzie rzadsza i lepiej popłynie.
Ja nadal plamię... znów muszę jutro być w pogotowiu i zaglądać często do WC... Dziś nie jechałam do pracy samochodem i dobrze, bo mąż wziął i się popsuły biegi! Więc jutro z rańca biegnie wymienić jedną część byśmy mogli na wesele dojechać!
Cały dzień dzwoniłam w sprawie kredytu, a to z doradcą gadałam, a to z rzeczoznawcą a to znów coś tam... Żeby dostać kredyt trzeba się uzbroić w cierpliwość!!!
Lecę ogarnąć na jutro ciuchy i w ogóle się! Dobranoc Rybeńki
misia79, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość
-
Wspaniale Iwka zobacz jak dobrze Wam idzie jeszcze transferek i i bajeczka Kochanie gratuluję i udanej imprezki
Iwka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:Jestem, żyję...nie było fajnie, ale żyję
Niestety jeden jajowód całkiem niedrożny, drugi się chyba udrożnił i wyprostował, bo był poskręcany...
Najgorsze jest to, że nie wiem, który niedrożny!!! I chyba umrę z nerwów przez week...a ja całe życie owulację mam tylko z prawego...z raz, może dwa miałam z lewego...
Jeśli niedrożny będzie właśnie prawy, to się chyba zastrzelę!
Przeciwbólowego nic dać nie chcieliIwka lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Hej dziewczyny!
Rah, cieszę się że się odezwałaś! I tak, Iwka ma rację! Mając nawet jeden jajowód, drugi łapie jajeczko z obu jajników Także, nie bój żaby. Łojko znajdzie rozwiązanie!
Na następny raz 30 min przed pobraniem krwi wypij szklankę a najlepiej dwie wody, krew będzie rzadsza i lepiej popłynie.
Ja nadal plamię... znów muszę jutro być w pogotowiu i zaglądać często do WC... Dziś nie jechałam do pracy samochodem i dobrze, bo mąż wziął i się popsuły biegi! Więc jutro z rańca biegnie wymienić jedną część byśmy mogli na wesele dojechać!
Cały dzień dzwoniłam w sprawie kredytu, a to z doradcą gadałam, a to z rzeczoznawcą a to znów coś tam... Żeby dostać kredyt trzeba się uzbroić w cierpliwość!!!
Lecę ogarnąć na jutro ciuchy i w ogóle się! Dobranoc Rybeńki
A z kredytem to czekałam na decyzję chyba dwa miesiące.Iwka lubi tę wiadomość
-
Witam Was dopiero teraz już nadrobiłam zaległości miałam dwa pełne dni pracy i jestem mega zmęczona. Tak się zastanawiam co powie mi Łojko. W przyszłym tygodniu zapisuję się do nie go ale na razie prywatnie zobaczymy. Nie wiem czy mam wznowic duphaston te moje wczesne owulki po tej ciąży o w ogóle muszę znów zbadac hormony. pewnie mnie też skieruje na hcg. I już się boję na samą myśl. Jutro się tutaj znów spotkamy
Dobrej nocki Kochane wspieram Was wszystkieKaśka, Iwka lubią tę wiadomość
-
misia79 wrote:Hej he ja mam ciemny blond z natury i ogólnie ciemny brąz obecnie bo od dawna już farbuję. A długośc do za ramiona całe życie długie włosy
Wracając do włosów, to chyba jednak poczekam do wiosny i wtedy obetnę.Zimą pod kapturami, czapkami to jednak chyba lepiej związać, nie elektryzują się, nie są "płaskie". Chyba pierwszą zimę od lat będę miała dłuższemisia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
Iwka wrote:Ja przez dupka i clo przytulam 10 kg ! Aż plakac mi sie chce jak patrze na siebie w lustro. I zaczelam cwiczyc plus dieta. Ja w autobusie jade na impreze firmową do jutra :*
Od wiosny przytyłam już 12-13 kg! Szok! Dobrze, że wcześniej byłam w miarę szczupła, no i mam 170cm, to nie jestem małą kulką....no ale i tak, wszystkie spodnie do wymiany, bluzki...Póki co schudłam 1 kg heheh, no ale zawsze lepiej 1 na minusie niż kolejny na plusie.Iwka lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Na następny raz 30 min przed pobraniem krwi wypij szklankę a najlepiej dwie wody, krew będzie rzadsza i lepiej popłynie.
Z resztą babka miała problem z wkłuciem. Dziś już ręka nie boli, została tylko spuchnięta żyła i trochę siniak
Odnośnie kredytu, to ja kontaktowałam się z kilkoma "doradcami" i jednak dużo zależy od człowieka i jego podejścia. Na szczęście na końcu trafiłam do poleconej dziewczyny, która załatwiła mi kredyt w 1,5 tygodnia! A z tamtymi bujałam się 2-3 tygodnie i nic...Nie wiem czy ona jeszcze pracuje w branży, ale w razie czego mogę podać namiary.Dziewczyna młodsza od nas, uśmiechnięta, życzliwa, wszystko wyjaśni, a przede wszystkim widać, że to lubi i baaaaaaaaaaaardzo się we wszystko zagłębia, brnie ąz uda jej się załatwić co trzeba A w dodatku inne osoby, spoza firmy, widać że ją lubią i wszystko jej podpowiadają i załatwiają. Np. obdzwoniła przy mnie kilka osób z różnych banków i podpytywala o nadchodzące zmiany, o możliwości, o załatwienie czegoś "ekst5ra".
Iwka lubi tę wiadomość