X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No to kochana może w tym roku Wam się uda :) My już miejscówkę wstępnie mamy wybrana :)
    A gdzie idziecie ?

Iwka lubi tę wiadomość

• siala Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Ja po dwóch latach dostałam clo, metformax a do inseminacji nie podchodzimy - gin mówił że możemy spróbować ale przy dobrych plemiorach nie ma wskazań i mam nadzieję że w grudniu ruszymy z ivf, tylko czekam na telefon z kliniki :) teraz nic nie biorę nawet kwas foliowy odpuściłam, czasami wezmę omega 3 i 6 ale nie zawsze pamiętam ;)

to zobaczymy co Migda zaproponuje bo mam do niego wrócić z wynikami moimi i męża i zobaczymy co zaproponuje i spróbuje uderzyć do dr Ł
    u nas ivf odpada
    zobaczymy co się wydarzy.
    Iwka a temp mierzyłaś długo?

Iwka lubi tę wiadomość

5b5211ad7eafec310ad4ffe564da66b6.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Rah nie pamiętam czy pisałaś... Masz juz termin laparo ? Myślałyście już gdzie spędzicie Sylwestra?
    Po pierwsze strasznie sie boje i wierze, ze jakimś cudownym cudem zajdę w ciaze bez tego...wiem, ze bede żałowała, ze niepotrzebnie zwlekałam...
    Ale..
    Po drugie po prostu jeszcze nie miałam czasu,bo nie bardzo mi pasuje ta 13:00...:/

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • india Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Fajnie z tym paluszkiem ale zeby nie mylic z dr Paluszynskim :-) ten Magik nawet by pasowal hehe

a no właśnie dziewczyny, a z Paluszyńskim macie jakieś doświadczenia? bo jakby ktoś do nas wpadł na wątek to trochę wygląda jakby w Toruniu leczył tylko dr Ł ;)

No Magic też jest dobry ;)
    choc u mnie jeszcze nic nie wyczarował
    misia79 wrote:
    jasne że dobrze Ci zrobi

dwuznacznie to zabrzmiało hihihi

Iwka, siala lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego u Was odpada ivf wzgledy etyczne ? Jeśli można zapytac oczywiście ?

Właśnie sprawdziłam kalendarz księżycowy dziecko z ciąży pozamacicznej byłoby chłopcem :-) jeśli zaszłabym w ciążę teraz w listopadzie mogłaby urodzic się dziewczynka a jeśli w grudniu to chłopiec :-) Ciekawe na ile to się sprawdza ale z obrączki zawsze mi wychodziła 3 dzieci dwóch synów i córka w moim śnie kiedyś widziałam swoje dzieci dwóch synów i córeczkę. Twarz syna i córki widziałam bardzo wyraźnie natomiast drugi syn był odwrócony plecami :-( Może to ten którego straciliśmy :-(
    Sorrki dla niewierzących we wróżby bo sama w nie nie wierze ale jedyną wiarygodną wróżbą od tysięcy lat to ta z obraczki .... U mnie w rodzinie sprawdziła się każdemu. Kiedyś wychodziły mi dwie poziome krechy i kółko teraz tylko jedna pozioma i kółko jak ktoś chce sprawdzic czy wszystkie dzieci będzie miec z mężem to trzeba sprawdzic czy jemu wychodzi to samo u nas się sprawdza. Nie wiem ale instynkt mi podpowiada że nasz maluszek aniołek ma włoski krótkie i kręcone i jest chłopcem ;-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:

Właśnie sprawdziłam kalendarz księżycowy dziecko z ciąży pozamacicznej byłoby chłopcem :-) jeśli zaszłabym w ciążę teraz w listopadzie mogłaby urodzic się dziewczynka a jeśli w grudniu to chłopiec :-) Ciekawe na ile to się sprawdza ale z obrączki zawsze mi wychodziła 3 dzieci dwóch synów i córka w moim śnie kiedyś widziałam swoje dzieci dwóch synów i córeczkę. Twarz syna i córki widziałam bardzo wyraźnie natomiast drugi syn był odwrócony plecami :-( Może to ten którego straciliśmy :-(
    Sorrki dla niewierzących we wróżby bo sama w nie nie wierze ale jedyną wiarygodną wróżbą od tysięcy lat to ta z obraczki .... U mnie w rodzinie sprawdziła się każdemu. Kiedyś wychodziły mi dwie poziome krechy i kółko teraz tylko jedna pozioma i kółko jak ktoś chce sprawdzic czy wszystkie dzieci będzie miec z mężem to trzeba sprawdzic czy jemu wychodzi to samo u nas się sprawdza. Nie wiem ale instynkt mi podpowiada że nasz maluszek aniołek ma włoski krótkie i kręcone i jest chłopcem ;-)
    Czasem zbiera mnie na sentymenty nie mogę przestac o tym myślec

Iwka, siala lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja mam złe doświadczenia (nie chodzi o prace, tylko o złe podejście), wiec za duzo nie powiem, bo moze ktos go lubi:)

misia79 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Ja jeszcze leczę się u Jackowskiego tylko że on nie pomaga w procsie zachodzenia w ciążę ale jest świetnym specjalistą jak już kobieta jest w ciąży i jak najbardziej jeśli uda mi się zajśc w ciążę to będe przede wszystkim do niego chodzic

Iwka lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Rah nie pamiętam czy pisałaś... Masz juz termin laparo ? Myślałyście już gdzie spędzicie Sylwestra?

Jeszcze nie myślałam, ale chyba po raz pierwszy w życiu będę po prostu miała ochotę pobyć w domu
    siala wrote:
    india jak długo się staracie?

zaczęliśmy 8 cykl
    siala wrote:
    dziewczyny a w ogóle to po jakim czasie starań zaczęłyście działać z innymi lekami niż luteina/duphaston ? i inseminacja?

od 6 cyklu

Iwka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    A gdzie idziecie ?
    Poranna Rosa w Grabowcu :) Raz byliśmy chyba z 3 lata temu i było super!!! Super orkiestra a jedzonko...mniam palce lizać :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siala wrote:
    to zobaczymy co Migda zaproponuje bo mam do niego wrócić z wynikami moimi i męża i zobaczymy co zaproponuje i spróbuje uderzyć do dr Ł
    u nas ivf odpada
    zobaczymy co się wydarzy.
    Iwka a temp mierzyłaś długo?
    Tempke mierze od lutego 2013 jeśli dobrze zrozumiałam pytanie :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • india Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:

czasem sentymenty są dobre :* zawsze możesz sie z nami tym podzielić.

Mi kiedyś z obrączek wychodziły 3 córki, ale to dawno temu. Teraz nie sprawdzałam, o ale moze sie skuszę. A bardzo realistyczny sen miałam jakieś czas temu o bliźniakach. Chłopiec i dziewczyna, niby moje

o co chodzi z tym kalendarzem, może też sobie sprawdzę? :)
    rah wrote:
    Ja mam złe doświadczenia (nie chodzi o prace, tylko o złe podejście), wiec za duzo nie powiem, bo moze ktos go lubi:)

tzn? mogłabyś doprecyzować? ciekawa jestem :)

Iwka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Po pierwsze strasznie sie boje i wierze, ze jakimś cudownym cudem zajdę w ciaze bez tego...wiem, ze bede żałowała, ze niepotrzebnie zwlekałam...
    Ale..
    Po drugie po prostu jeszcze nie miałam czasu,bo nie bardzo mi pasuje ta 13:00...:/
    Kochana rusz dupkę!!! Im dłuzej czekasz tym strach będzie większy, mogę jutro podjechać po Ciebie i osobiście zawieść :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Czasem zbiera mnie na sentymenty nie mogę przestac o tym myślec
    :*

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • siala Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:

etyczne
    znajoma zaleca, żebyśmy zaczeli z adopcją bo na dziecko i tak długo się czeka, (ona po 3 latach starań, kiedy okazało się, że mąż nie da rady, zaczęli procedurę adopcyjną i dostali dzidzię po 2 latach czekania-niestety okazało się, że jest uposledzony i ma autyzm :( )
    nie jestem na to gotowa, żeby nawet pomysleć o adopcji bo 15 m-c starań to chyba tragedii nie ma...

• misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka jaki koszt od pary lub od osoby może my też się skusimy w tym roku na bal pomyślę nad tym :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siala wrote:
    etyczne
    znajoma zaleca, żebyśmy zaczeli z adopcją bo na dziecko i tak długo się czeka, (ona po 3 latach starań, kiedy okazało się, że mąż nie da rady, zaczęli procedurę adopcyjną i dostali dzidzię po 2 latach czekania-niestety okazało się, że jest uposledzony i ma autyzm :( )
    nie jestem na to gotowa, żeby nawet pomysleć o adopcji bo 15 m-c starań to chyba tragedii nie ma...
    Siala rozumiem Cię doskonale ale 15 m-cy starań to jeszcze nie na tyle długo aby się rozpocząc proces adopcji zależy w jakim jesteś wieku ale ja na pewno będę jeszcze w razie czego próbowac inseminację bo problem jest u męża ale jackowski kazał nam jeszcze odczekam do pół roku po pozamacicznej aby starac się naturalnie. Dlatego idę do Łojko aby spróbowac wszystkiego co się da aby zajśc w zdrową ciążę. Jutro badanie progesteronu.

Iwka lubi tę wiadomość

• siala Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio dobra duszyczka powiedziała mi, że są badania, mówiące o tym, że zdarza sie, że kobieta czasem musi poczekać kilka lat aż będzie gotowa fizycznie no przyjęcie dziecka. duże znaczenie ma kiedy miałysmy pierwszą miesiączkę, jak było z naszą mamą itd wychodzi na to, że poporostu trzeba poczekać i dzidzia będzie :)
    a ta duszyczka ma synka 15m -cznego, jest w 5 m-cu ciąży i traci wzrok :( ale mimo to kipi szczęściem i dobrem ;)
    sie mi tak na wieczór zrobiło :)

a Wam jak wieczór mija dziewczynki?

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki że weszłam na swój temat ale chciałam Cię jeszcze zachęcic do działań naturalnych. Nie wolno się poddawac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:09

Iwka lubi tę wiadomość

• siala Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Siala rozumiem Cię doskonale ale 15 m-cy starań to jeszcze nie na tyle długo aby się rozpocząc proces adopcji zależy w jakim jesteś wieku ale ja na pewno będę jeszcze w razie czego próbowac inseminację bo problem jest u męża ale jackowski kazał nam jeszcze odczekam do pół roku po pozamacicznej aby starac się naturalnie. Dlatego idę do Łojko aby spróbowac wszystkiego co się da aby zajśc w zdrową ciążę. Jutro badanie progesteronu.

tez tak myślę, a mój mąż ma jeszcze bardziej luźne podejście,
    w marcu skończę 31 i tak trochę mnie ciśnie
    dzieki misia79 warto poczekać i dobrze celować;)

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ