Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwka wrote:Ja po dwóch latach dostałam clo, metformax a do inseminacji nie podchodzimy - gin mówił że możemy spróbować ale przy dobrych plemiorach nie ma wskazań i mam nadzieję że w grudniu ruszymy z ivf, tylko czekam na telefon z kliniki teraz nic nie biorę nawet kwas foliowy odpuściłam, czasami wezmę omega 3 i 6 ale nie zawsze pamiętam
to zobaczymy co Migda zaproponuje bo mam do niego wrócić z wynikami moimi i męża i zobaczymy co zaproponuje i spróbuje uderzyć do dr Ł
u nas ivf odpada
zobaczymy co się wydarzy.
Iwka a temp mierzyłaś długo?Iwka lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:Rah nie pamiętam czy pisałaś... Masz juz termin laparo ? Myślałyście już gdzie spędzicie Sylwestra?
Ale..
Po drugie po prostu jeszcze nie miałam czasu,bo nie bardzo mi pasuje ta 13:00...Iwka lubi tę wiadomość
-
Kaśka wrote:Fajnie z tym paluszkiem ale zeby nie mylic z dr Paluszynskim ten Magik nawet by pasowal hehe
a no właśnie dziewczyny, a z Paluszyńskim macie jakieś doświadczenia? bo jakby ktoś do nas wpadł na wątek to trochę wygląda jakby w Toruniu leczył tylko dr Ł
No Magic też jest dobry
choc u mnie jeszcze nic nie wyczarował
misia79 wrote:jasne że dobrze Ci zrobi
dwuznacznie to zabrzmiało hihihi
Iwka, siala lubią tę wiadomość
-
A dlaczego u Was odpada ivf wzgledy etyczne ? Jeśli można zapytac oczywiście ?
Właśnie sprawdziłam kalendarz księżycowy dziecko z ciąży pozamacicznej byłoby chłopcem jeśli zaszłabym w ciążę teraz w listopadzie mogłaby urodzic się dziewczynka a jeśli w grudniu to chłopiec Ciekawe na ile to się sprawdza ale z obrączki zawsze mi wychodziła 3 dzieci dwóch synów i córka w moim śnie kiedyś widziałam swoje dzieci dwóch synów i córeczkę. Twarz syna i córki widziałam bardzo wyraźnie natomiast drugi syn był odwrócony plecami Może to ten którego straciliśmy
Sorrki dla niewierzących we wróżby bo sama w nie nie wierze ale jedyną wiarygodną wróżbą od tysięcy lat to ta z obraczki .... U mnie w rodzinie sprawdziła się każdemu. Kiedyś wychodziły mi dwie poziome krechy i kółko teraz tylko jedna pozioma i kółko jak ktoś chce sprawdzic czy wszystkie dzieci będzie miec z mężem to trzeba sprawdzic czy jemu wychodzi to samo u nas się sprawdza. Nie wiem ale instynkt mi podpowiada że nasz maluszek aniołek ma włoski krótkie i kręcone i jest chłopcemIwka lubi tę wiadomość
-
misia79 wrote:A dlaczego u Was odpada ivf wzgledy etyczne ? Jeśli można zapytac oczywiście ?
Właśnie sprawdziłam kalendarz księżycowy dziecko z ciąży pozamacicznej byłoby chłopcem jeśli zaszłabym w ciążę teraz w listopadzie mogłaby urodzic się dziewczynka a jeśli w grudniu to chłopiec Ciekawe na ile to się sprawdza ale z obrączki zawsze mi wychodziła 3 dzieci dwóch synów i córka w moim śnie kiedyś widziałam swoje dzieci dwóch synów i córeczkę. Twarz syna i córki widziałam bardzo wyraźnie natomiast drugi syn był odwrócony plecami Może to ten którego straciliśmy
Sorrki dla niewierzących we wróżby bo sama w nie nie wierze ale jedyną wiarygodną wróżbą od tysięcy lat to ta z obraczki .... U mnie w rodzinie sprawdziła się każdemu. Kiedyś wychodziły mi dwie poziome krechy i kółko teraz tylko jedna pozioma i kółko jak ktoś chce sprawdzic czy wszystkie dzieci będzie miec z mężem to trzeba sprawdzic czy jemu wychodzi to samo u nas się sprawdza. Nie wiem ale instynkt mi podpowiada że nasz maluszek aniołek ma włoski krótkie i kręcone i jest chłopcemIwka, siala lubią tę wiadomość
-
india wrote:dwuznacznie to zabrzmiało hihihi
misia79 lubi tę wiadomość
-
india wrote:dwuznacznie to zabrzmiało hihihi
Ja jeszcze leczę się u Jackowskiego tylko że on nie pomaga w procsie zachodzenia w ciążę ale jest świetnym specjalistą jak już kobieta jest w ciąży i jak najbardziej jeśli uda mi się zajśc w ciążę to będe przede wszystkim do niego chodzicIwka lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:Rah nie pamiętam czy pisałaś... Masz juz termin laparo ? Myślałyście już gdzie spędzicie Sylwestra?
Jeszcze nie myślałam, ale chyba po raz pierwszy w życiu będę po prostu miała ochotę pobyć w domu
siala wrote:india jak długo się staracie?
zaczęliśmy 8 cykl
siala wrote:dziewczyny a w ogóle to po jakim czasie starań zaczęłyście działać z innymi lekami niż luteina/duphaston ? i inseminacja?
od 6 cykluIwka lubi tę wiadomość
-
siala wrote:to zobaczymy co Migda zaproponuje bo mam do niego wrócić z wynikami moimi i męża i zobaczymy co zaproponuje i spróbuje uderzyć do dr Ł
u nas ivf odpada
zobaczymy co się wydarzy.
Iwka a temp mierzyłaś długo? -
misia79 wrote:A dlaczego u Was odpada ivf wzgledy etyczne ? Jeśli można zapytac oczywiście ?
Sorrki dla niewierzących we wróżby bo sama w nie nie wierze ale jedyną wiarygodną wróżbą od tysięcy lat to ta z obraczki .... U mnie w rodzinie sprawdziła się każdemu. Kiedyś wychodziły mi dwie poziome krechy i kółko teraz tylko jedna pozioma i kółko jak ktoś chce sprawdzic czy wszystkie dzieci będzie miec z mężem to trzeba sprawdzic czy jemu wychodzi to samo u nas się sprawdza. Nie wiem ale instynkt mi podpowiada że nasz maluszek aniołek ma włoski krótkie i kręcone i jest chłopcem
czasem sentymenty są dobre :* zawsze możesz sie z nami tym podzielić.
Mi kiedyś z obrączek wychodziły 3 córki, ale to dawno temu. Teraz nie sprawdzałam, o ale moze sie skuszę. A bardzo realistyczny sen miałam jakieś czas temu o bliźniakach. Chłopiec i dziewczyna, niby moje
o co chodzi z tym kalendarzem, może też sobie sprawdzę?
rah wrote:Ja mam złe doświadczenia (nie chodzi o prace, tylko o złe podejście), wiec za duzo nie powiem, bo moze ktos go lubi:)
tzn? mogłabyś doprecyzować? ciekawa jestemIwka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:Po pierwsze strasznie sie boje i wierze, ze jakimś cudownym cudem zajdę w ciaze bez tego...wiem, ze bede żałowała, ze niepotrzebnie zwlekałam...
Ale..
Po drugie po prostu jeszcze nie miałam czasu,bo nie bardzo mi pasuje ta 13:00...misia79 lubi tę wiadomość
-
Sorrki dla niewierzących we wróżby bo sama w nie nie wierze ale jedyną wiarygodną wróżbą od tysięcy lat to ta z obraczki .... U mnie w rodzinie sprawdziła się każdemu. Kiedyś wychodziły mi dwie poziome krechy i kółko teraz tylko jedna pozioma i kółko jak ktoś chce sprawdzic czy wszystkie dzieci będzie miec z mężem to trzeba sprawdzic czy jemu wychodzi to samo u nas się sprawdza. Nie wiem ale instynkt mi podpowiada że nasz maluszek aniołek ma włoski krótkie i kręcone i jest chłopcem
etyczne
znajoma zaleca, żebyśmy zaczeli z adopcją bo na dziecko i tak długo się czeka, (ona po 3 latach starań, kiedy okazało się, że mąż nie da rady, zaczęli procedurę adopcyjną i dostali dzidzię po 2 latach czekania-niestety okazało się, że jest uposledzony i ma autyzm )
nie jestem na to gotowa, żeby nawet pomysleć o adopcji bo 15 m-c starań to chyba tragedii nie ma... -
siala wrote:etyczne
znajoma zaleca, żebyśmy zaczeli z adopcją bo na dziecko i tak długo się czeka, (ona po 3 latach starań, kiedy okazało się, że mąż nie da rady, zaczęli procedurę adopcyjną i dostali dzidzię po 2 latach czekania-niestety okazało się, że jest uposledzony i ma autyzm )
nie jestem na to gotowa, żeby nawet pomysleć o adopcji bo 15 m-c starań to chyba tragedii nie ma...Iwka lubi tę wiadomość
-
ostatnio dobra duszyczka powiedziała mi, że są badania, mówiące o tym, że zdarza sie, że kobieta czasem musi poczekać kilka lat aż będzie gotowa fizycznie no przyjęcie dziecka. duże znaczenie ma kiedy miałysmy pierwszą miesiączkę, jak było z naszą mamą itd wychodzi na to, że poporostu trzeba poczekać i dzidzia będzie
a ta duszyczka ma synka 15m -cznego, jest w 5 m-cu ciąży i traci wzrok ale mimo to kipi szczęściem i dobrem
sie mi tak na wieczór zrobiło
a Wam jak wieczór mija dziewczynki?
misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
misia79 wrote:Siala rozumiem Cię doskonale ale 15 m-cy starań to jeszcze nie na tyle długo aby się rozpocząc proces adopcji zależy w jakim jesteś wieku ale ja na pewno będę jeszcze w razie czego próbowac inseminację bo problem jest u męża ale jackowski kazał nam jeszcze odczekam do pół roku po pozamacicznej aby starac się naturalnie. Dlatego idę do Łojko aby spróbowac wszystkiego co się da aby zajśc w zdrową ciążę. Jutro badanie progesteronu.
tez tak myślę, a mój mąż ma jeszcze bardziej luźne podejście,
w marcu skończę 31 i tak trochę mnie ciśnie
dzieki misia79 warto poczekać i dobrze celowaćIwka lubi tę wiadomość