X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ma rozpiskę juz na wszystkie dni po tej rozmowie i zaawansowany plan działania! ;D
    Ale niech wraca i sie sama chwali :)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym przyjęciem w piatek to lipa okropna...ja mam niby w środę i w piatek do domku. Zobaczymy.

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) oj poczytałam sobie i nadrobiłam
    Iwka ale się cieszę, że już masz termin z głowy i zaplanowane czyli tego dnia macie jakąś jeszcze rozmowę czy już transfer :-)
    India głowa do góry będzie wszystko dobrze z laparo zobaczysz szybko pójdzie i szybko zapomnisz o strachu. Ja dziś byłam w pracy jutro wolne jedziemy po prezenty nie przepadam za chodzeniem za prezentami ale gwiazdor musi być.
    Dziś zakończyliśmy remont zostało tylko sprzątanie. Mąż właśnie działa układa w szafie :-)Po nowym roku jeszcze poprawki i git.
    Jestem padnięta. Spokojnej nocki

rah, Iwka, Kaśka, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Nie musisz sie martwić :) tak to jest, gdy emocje biorą,gore a jestes sama w domu :)
    Oki to mnie uspokoiłaś :)

rah lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dzięki kochane za relację. Aż przez chwilę się przeniosłam na sale szpitalną ;)
    Mam nadzieję, że pójdzie szybko i bezboleśnie.

Iwka ja w 6, 7 dc potrafię czasem mieć jeszcze @! a to nie byłoby dla mnie zbyt komfortowe ;) Ja idę do szpitala w pt, mają porobić mi badania a w pon dopiero laparo. I dlatego tak późno wychodzi, przez ten weekend. Ale wolę o tym za dużo nie rozmyślać. Jeszcze dobry miesiąc, więc wszystko może się wydarzyć :D

Iwka takie odstresowanie na pewno dobrze Ci zrobi.
    Aż mi się zachciało potańczyć ;)
    Iwka a może ta beta koleżanki jeszcze urośnie... więc spokojnie lepiej jej nic nie mówić, a co ma być to i tak będzie. Stres na pewno nie pomoże.
    Dobrze, że termin wyznaczony - już się cieszę :D Juuupii
    Kochana, a to będzie tylko na razie wizyta z rozmową czy już coś więcej będą z Wami działać?
    To od piątku będziesz już leżała w szpitalu? Długo ;/ mi wyjątkowo @ się spóźniała bo wtedy miałam 36 dniowy cykl i dlatego tak wyszło i jak szłam do szpitala to miałam jeszcze końcówkę @ Mniejmy nadzięję że beta urośnie trzymam za nią kciuki :)
    A 30 mamy badania męża posiew i u mnie czystość i takie tam oraz podpisanie umowy :) jeszcze do mnie nie dotarło. Dostałam już informacje co w jakim dniu cyklu będzie robione, w końcu !!! Bo temat się ciągnął jak flaki z olejem !!!

rah lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Iwka ma rozpiskę juz na wszystkie dni po tej rozmowie i zaawansowany plan działania! ;D
    Ale niech wraca i sie sama chwali :)
    Tak :) Tak jest :) Wróciłam już godzinę temu nowa i nie siwa :D dobrze mi zrobiła rozmowa z koleżanką :)

rah, Kaśka lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Cześć dziewczynki :-) oj poczytałam sobie i nadrobiłam
    Iwka ale się cieszę, że już masz termin z głowy i zaplanowane czyli tego dnia macie jakąś jeszcze rozmowę czy już transfer :-)
    India głowa do góry będzie wszystko dobrze z laparo zobaczysz szybko pójdzie i szybko zapomnisz o strachu. Ja dziś byłam w pracy jutro wolne jedziemy po prezenty nie przepadam za chodzeniem za prezentami ale gwiazdor musi być.
    Dziś zakończyliśmy remont zostało tylko sprzątanie. Mąż właśnie działa układa w szafie :-)Po nowym roku jeszcze poprawki i git.
    Jestem padnięta. Spokojnej nocki
    Super że remont skończony, niedługo będę brała namiary od Ciebie :) Gwiazdor podwoił kwotę więc będzie jeszcze remont przed pokoju :) Cieszę się nie zmiernie tyle się dzieje ostatnio że mój móżdżek nie ogarnia :)
    Misia ja też nie lubie chodzić po sklepach ale już taki nasz los że trzeba :)
    Co do kliniki to ogólnie 30.12 idziemy na badania i na podpisanie umowy. Potem w styczniu 2-3 dc zaczynay stymulacje potem po 6 dniach na usg co dwa dni, następnie dwa dni po ostatnim usg punkcja (tu musi być mąż by dać co do niego należy ) 5 dni po punkcji jest transfer :) ja @ mam dostać około 10 stycznia więc test ciążowy będę robiła pewnie na początku lutego.
    30.12 oczywiście mąż w delegacji a w styczniu ma jechac do Niemiec ale powiedział że gdzie kolwiek będzie to przyjedzie do Wawy więc już się nie martwię :)
    Kochane ja nadal nie wierzę :)

rah, toca81, Kaśka, misia79 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz!!! ;D

Kaśka, Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio Iwka, to wcale sie nie dziwie, ze nie mozesz uwierzyć, bo to juz! Większości przeciez udaje sie od razu, najpóźniej za drugim podejściem! Wiec juz lada chwila będziesz w ciąży!!! To musi byc pozytywny stresik :) sama juz sie nie moge doczekać ;)

Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzien dobry pozostałym! Widze, ze porządki, gotowanie, zakupy i wyjazdy pochłonęły Was do reszty :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A tak serio Iwka, to wcale sie nie dziwie, ze nie mozesz uwierzyć, bo to juz! Większości przeciez udaje sie od razu, najpóźniej za drugim podejściem! Wiec juz lada chwila będziesz w ciąży!!! To musi byc pozytywny stresik :) sama juz sie nie moge doczekać ;)
    Wiem kochana i ja nawet się nie nastawiam że za pierwszym razem się uda ale sam fakt że już tam jedziemy i że cos się dzieje :) bo od kwietnia jak Ł się poddał to już straciłam nadzieję :)
    Ja zaraz jadę do rodziców na obiadzik, męża nie ma to jakoś te święta mnie narazie nie cieszą ale we wtorek już wraca więc chyba chałupe trzeba będzie ogarnąć i coś do lodówki kupić bo wczoraj nawet światło już zjadłam.
    Witam się kochane <3 Życze spokojnej niedzieli :)

Kaśka, rah, misia79 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z obiadku myślałam że tu godzinę będę nadrabiać w czytaniu a tu cisza.....idę sprzątać będę zaglądać :)

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nikogo nie ma ;p
    Ja ide robić pierniczki :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nadrobiłam w końcu :-)

India ja miałam wstępny termin ale właśnie coś źle wypadało i dr Ł po moim tel co i jak przesunął mi termin i byłam na ostatni dzwonek przyjęcie 12 dc a zabieg 13 dc :-)

Iwka super że zaczynasz działać z kliniką czuję że niedługo będziemy ciociami :-)

Rah jak pierniczki ? :-)

Misia no na święta nowa chata super !!

Ja też wczoraj szalałam na zakupach a potem ta imprezka, fajnie było już dawno się tak nie bawiłąm :-)

pozdrowienia dla wszystkich <3

[img]file:///C:/Users/kasia/Downloads/59216.gif[/img]

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka cudownie :) już niedługo będziemy świętować Twoje 2 kreseczki :D no i mam nadzieję, że zapoczątkujesz ładny wysyp pozytywnych testów. No chyba, że któraś z Was jeszcze wcześniej się szykuje??
    No właśnie czy w najbliższym czasie planowane jest jakieś ewentualne testowanie??

misia dzięki ;) wiesz ja to się samego laparo jakoś szczególnie chyba nie boję - przynajmniej na razie. Najbardziej mnie przeraża myśl, a co będzie gdy nawet laparo mi nie pomoże :(
    A jak po zakupach, udały się?

Kaśka to mnie uspokoiłaś, no właśnie Ł mówił, że jak coś się poprzesuwa to będziemy kombinować, więc trzymam go za słowo.

Rah jak pierniczki?

My byliśmy u moich rodziców na obiedzie, a później lepiłam pierogi. Jutro druga tura ;)

Kaśka, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja mam tak jak Ty chyba 24 dc więc może w przyszłym tygodniu zatestuję chyba że @ będzie pierwsza :-P

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki 23 dc :-P
    a i dobrze że nie ogarniam mniej stresu będzie :-P

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Super że remont skończony, niedługo będę brała namiary od Ciebie :) Gwiazdor podwoił kwotę więc będzie jeszcze remont przed pokoju :) Cieszę się nie zmiernie tyle się dzieje ostatnio że mój móżdżek nie ogarnia :)
    Misia ja też nie lubie chodzić po sklepach ale już taki nasz los że trzeba :)
    Co do kliniki to ogólnie 30.12 idziemy na badania i na podpisanie umowy. Potem w styczniu 2-3 dc zaczynay stymulacje potem po 6 dniach na usg co dwa dni, następnie dwa dni po ostatnim usg punkcja (tu musi być mąż by dać co do niego należy ) 5 dni po punkcji jest transfer :) ja @ mam dostać około 10 stycznia więc test ciążowy będę robiła pewnie na początku lutego.
    30.12 oczywiście mąż w delegacji a w styczniu ma jechac do Niemiec ale powiedział że gdzie kolwiek będzie to przyjedzie do Wawy więc już się nie martwię :)
    Kochane ja nadal nie wierzę :)

Iwka tak się cieszę że już w lutym będziesz w ciąży na pewno się wszystko uda :-) Czyli po 10 stycznia będziemy kibicować :-)

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Wiem kochana i ja nawet się nie nastawiam że za pierwszym razem się uda ale sam fakt że już tam jedziemy i że cos się dzieje :) bo od kwietnia jak Ł się poddał to już straciłam nadzieję :)
    Ja zaraz jadę do rodziców na obiadzik, męża nie ma to jakoś te święta mnie narazie nie cieszą ale we wtorek już wraca więc chyba chałupe trzeba będzie ogarnąć i coś do lodówki kupić bo wczoraj nawet światło już zjadłam.
    Witam się kochane <3 Życze spokojnej niedzieli :)

iwka ja w tym roku w ogóle nie czuję świąt nie zdążę wszystkiego posprzątać ugotować i ogarnąć ale święta spędzamy u moich rodziców i teściów więc jakoś poleci

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ