X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka mi sie wydaje, ze Ł chodziło o @ z prawdziwego zdarzenia ;) czyli kolejną.
    Ale zawsze mozesz zadzwonić spytać :)

Ilka chyba nie doradzimy :( ze skierowaniem wszystkie były na nfz na Bielanach.

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka, na NFZ nie możesz iść?

Rah, właśnie mi się też tak wydaje, więc będę sobie mierzyć teraz tempkę i zobaczę co przyniesie los.

rah, Iwka, gosia7122 lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka obyś nie doczekała się kolejnej małpy :-)

Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jestem ciekawa jak będzie wyglądał ten cykl!

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z życia wzięte dziś z roboty prosto hehe
    Babcia do wnuczki nie bój najbardziej to poród boli :-) nieźle co normalnie lol

Iwka, toca81 lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... babcia hardkorowa!
    Słuchajcie! koleś od blatu dzwoni i mówi, że 4 cm zbraknie i co ma zrobić! No i kuźwa co? Pytałam, czy wystarczy tego z jednego blatu, a oni, że tak, a 3 dni później już nie wystarcza?
    Kurde, gdybym to ja rozmawiała z nim to był go zjechała!

Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja kochane :) Dzisiaj byłam na badaniu krwi i zabrali mi 4 duże fiolki jeszcze mi się w głowie kręci.
    Witaj ilka opowiedz coś o sobie a HSG na Bielanach musisz mieć tylko skierowanie od ginekologa:) A do jakiego teraz chodzisz? Bo jeśli przyjmuje na bielanach to na pewno będziesz miała za darmo a jeśli nie to zapisz się do gina jakiegokolwiek na nfz i poproś o skierowanie :)
    Rudziutka oby @ nie przylazła a z tym stolarzem to i tak bym zadzwoniła i o pierdzieliła i pewnie kazali kupić cały metr dla tych 3 cm?
    Kaśka babki są najlepsze :)
    Miłego poniedziałku mój jutro po 9 dniach wraca !!!! Teraz jest we Wrocławiu :)

Kaśka, rah lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Iwka!
    Tak, cały kawał dla takiego fragmencika!

Oczekuj gotowa na męża :)

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można powiedzieć, że staram sie od roku ale właściwie to nie nazwałabym tego staraniem, ponieważ od kiedy rok temu odstawiłam tabletki anty moje cykle były dłuuugie i bezowulacyjne i tak sobie czekałam, aż się uregulują aż w końcu w sierpniu okazało się, że mam pcos :( Od tego czasu piłam inofolic ale nie pomógł nic a nic, więc stąd decyzja o clo i te badania.. można powiedzieć, że moja przygoda dopiero teraz się zaczyna :))) Muszę znaleźć czas żeby nadrobić wasz wątek :P
    Aktulanie chodzę prywatnie,więc pewnie nie mam możliwości dostać skierowania na HSG na bielany na NFZ?? Powiedzcie jeszcze jak to przebiegało w tym szpitalu? Mam się bać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:52

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    hej Iwka!
    Tak, cały kawał dla takiego fragmencika!

Oczekuj gotowa na męża :)
    sigh.gifłosie!!!!
    Oj tak będę gotowa!!!! radocha.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 14:48

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka, wklejam mój post z tematu: HSG:
    "W lutym miałam laparoskopię prawego jajnika, usunięto mi sporą torbiel i stwierdzono endometriozę. Od tego czasu intensywniej staramy się o dzidziusia. Ponieważ pierwsze starania zaczęły się już w październiku, pani doktor zaproponowała, że skoro ciąży nie ma nadal można wykonać HSG. Pierwsze podejście - zapalenie pęcherza - badanie przełożone, drugie podejście - aparat popsuty, trzecie podejście - przeżyłam badanie, wszystko ok, jestem drożna. Samo badanie, w pracowni RTG trwało raptem może 30 sekund. Wcześniej, na oddziale założono mi wziernik czy kulociąg. I to bolało najbardziej. Został mi podany przeciwbólowy środek i pojechałam do pracowni RTG. Wlewanie kontrastu czułam jako rozpieranie, tak jak przy bolesnej miesiączce. Ból był, ale do przeżycia i krótkotrwały. Ponieważ jestem drożna kontrast przepłynął szybko i nawet się nie zorientowałam, że już po.
    Także dziewczyny, da się przeżyć, przy czym muszę zaznaczyć, że bardzo dużo daje opieka. Pielęgniarki były super.
    Dziś mija 5ty dzień od badania i już przestałam krwawić. Przy zwykłym HSG lekarz kazał odpuścić starania, w ogóle do owulki nie współżyć."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 14:53

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także będzie dobrze :)

Kaśka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka jesli lekarz prywatny ma podpisana umowę z nfz to mozesz miec badanie na nfz robione. To nie zależy od tego czy idziesz do niego prywatnie czy nie, tylko wlasnie od jego umowy.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • india Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka Ja bym chyba się wstrzymała do @ oczywiście w tym czasie działając ;)
    No a może @ już wcale nie przyjdzie??
    A w nowym kolorku na pewno wyglądasz zjawiskowo i apetycznie (jak wskazuje nazwa farby) :D

Ilka witaj

Jestem z siebie dumna, ubrałam choinkę :)

I głowa mnie rozbolała

rah, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki India, tak zrobię jak mówicie! Działam i obserwuję i dam znać jak przyjdzie porządna @! Oby nie przylazła!

Kaśka, rah, misia79 lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek kobitki :-)
    już niedługo Swięta haha ale zleciało
    wszystkim życzę spełnienia marzeń i brzuszka w nadchodzącym Nowym Roku !!

rah, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki! :)
    No zleciało....szybko...ten rok nie był zbyt fajny. Patrząc wstecz, widze ze lata parzyste nie sa dla mnie zbyt dobre. Na szczescie znowu nadciąga nieparzysty! Wierze w niego ;) pod każdym względem. Nie tylko dzieciowym ;)

Chyba juz tyle dni minęło, ze moge sie "pochwalić". Nic mnie nie boli, ani brzuch, ani cycki. Nie sa nawet lekko drażliwe. Nic! Chyba jednak to był ten problem i antybiotyki pomogły! W ostatnich miesiącach wszystkowiedzące bolało niemal od owulacji, o cyckach nie wspomnę. Spac nie mogłam. Dotknięcie bluzka bolało! A teraz nic! :D oby tak zostało. Nie wiem jak moja owu przy tabsach, ale tempka skoczyła, humorku sa ;) takze chyba reszta ok ;)

Rudziutka7, Kaśka, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rah! To super, że zdrowiejesz :) Wygląda na to, że owulka była, bo tempka ładnie skoczyła :)

rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane jak Wasze nastroje przedświąteczne :-)
    Ja już bym chciała aby ten rok się skończył i przyszedł nowy oj dużo złego mnie spotkało w tym roku. Nowy Rok nowe nadzieje. Od stycznia przenoszę się na nowy dział w pracy i mam nadzieję że tam mniej stresów będę miała i w końcu zaciążę i donoszę.
    Rah cieszę się że już dobrze się czujesz najważniejsze że nic nie boli :-)
    Rudziutka czekaj na normalną @ i obserwuj swoje ciało bez stresu :-)
    Ilka88 witam na naszym wspaniałym forum :-) Kochana przed stymulacją chyba się bada drożność i możesz iść na fundusz jak piszą dziewczyny jeśli nie chcesz przez Ł to inni lekarze też wykonują to badanie. Gbiorczyk powinien Cię pokierować to bardzo dobry lekarz słyszałam o nim bardzo dobre opinie :-) On pracuje na Bielanach i podobno bardzo dobrze robi cesarki :-)
    Kaśka India Siala Iwka Rah Rudziutka życzę cudownego spędzania świtecznych dni w ciepłej magicznej atmosferze i rodzinnym gronie przesyłam buziaki

Kaśka, Iwka, rah, ILKA88 lubią tę wiadomość

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Życzę Nam wszystkim:
    Wiary, co góry przenosi,
    nadziei, która nie gaśnie,
    miłości w każdej ilości
    od Bożej Dzieciny!
    Abyśmy na przyszły rok mogły cieszyć się z uroków macierzyństwa!

Ściskam!

Iwka, rah, misia79 lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ