Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    No nikogo nie ma ;p
    Ja ide robić pierniczki :)
    ale pycha jak wyszły pierniczki robiłaś ciasteczka pierniczki czy ciasto

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    hej dziewczyny nadrobiłam w końcu :-)

India ja miałam wstępny termin ale właśnie coś źle wypadało i dr Ł po moim tel co i jak przesunął mi termin i byłam na ostatni dzwonek przyjęcie 12 dc a zabieg 13 dc :-)

Iwka super że zaczynasz działać z kliniką czuję że niedługo będziemy ciociami :-)

Rah jak pierniczki ? :-)

Misia no na święta nowa chata super !!

Ja też wczoraj szalałam na zakupach a potem ta imprezka, fajnie było już dawno się tak nie bawiłąm :-)

pozdrowienia dla wszystkich <3

[img]file:///C:/Users/kasia/Downloads/59216.gif[/img]
    Kasiu i co byłaś w douglasie na makijażu ? taka impreza to odstresowuje :-)

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    India ja mam tak jak Ty chyba 24 dc więc może w przyszłym tygodniu zatestuję chyba że @ będzie pierwsza :-P
    Kasiu nie będzie żadnej @ będziesz pierwszą z nas bo taka rysuje się kolej rzeczy potem po Tobie oprócz Iwki każda poleci :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej wszystkie są pochłonięte szykowaniem na święta :-) ja w tym roku nie czuję magii świąt wyjątkowo przez ten remont ale uff skończyło się.
    dziś dopiero nadrobiliśmy zakupy świąteczne i prezenty a jutro pracuję cały dzień
    pozdrawiam wszystkich :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczki ciasteczka robię. Jedne "płaskie", a drugie takie pęczniejace nieco. :)
    Pachnie w całym domku :)

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak byłam na makijażu nawet spoko ale ja lubię wyraziście :-P nawet oko chciałam poprawić jeszcze mocniej ale pomyślałąm że mi nie wyjdzie to będę musiała się zdemakijażować i zostawiłam:-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Pierniczki ciasteczka robię. Jedne "płaskie", a drugie takie pęczniejace nieco. :)
    Pachnie w całym domku :)
    Ale bym sobie zjadła pierniczka domowego :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    tak byłam na makijażu nawet spoko ale ja lubię wyraziście :-P nawet oko chciałam poprawić jeszcze mocniej ale pomyślałąm że mi nie wyjdzie to będę musiała się zdemakijażować i zostawiłam:-)
    Aha no to dobrze że się dobrze czułaś może w takim razie kiedyś skorzystam jak będę miała taką potrzebę

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zaznaczam ja lubię na imprezę mocno i jestem przyzwyczajona :-)
    mój M tylko na usta narzekał bo on nie lubi mocno umalowanych i wyraźnych kolorów ale ja mam czarne duże okulary i super to kontrastuje albo mi się tylko wydaje hehe
    no ale na imprezkę powiedział że może być :-)

a Iwka ma już załatwioną ciążę rozumiem że nie poleci po kolei hehe ;-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, zapraszam :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że tak późno bo bym pojechała po pierniczka hihi a Wam życzę smacznego
    moja mama upiekła też piernik na święta :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane dziękuję za trzymanie kciuków, ale nie nastawiamy się będzie co będzie. MOja kumpela właśnie miała już drugi transfer i przy drugim beta wyszła niska ona się cieszyła że pozytywna ale wczoraj @ przyszła....Więc jak widać ivf od razu wszystkim nie pomaga...;(
    Ja dzisiaj upiekłam taki prawdziwy - ogromny piernik mam nadzieję że do świąt zmięknie ...a i ja na imprezy też lubię mocną krechę :)
    A co do świąt się tak w*urwiłam że wyszło jak zawsze są u nas ;/ no bo dorośli a rozmawiać ze sobą nie umieją - wydzieliłam kto co do jedzenia robi i basta.
    Aż mi siwe zaczęły przebijać z tego wkurzenia się!!!
    gr... dobranoc
    I kochane liczę że się sprężycie i II kreseczki jeszcze w tym roku tu będą !!! Trzymam kciukasy :*

Kaśka lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak się wtrącam w rozmowę ale czy, któraś z was mogłaby mi podpowiedzieć gdzie w Toruniu najlepiej zrobić badanie HSG?? Lekarz powiedział, że dwa cykle spróbuje z CLO a po nich mam zrobić badanie nasienia męża oraz HSG. Patrzyłam w matopacie i tam jest cena 900 zł, nie ukrywam, że jestem w szoku :P

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej ILKa a do kogo chodzisz?? jak dla mnie to trochę mało logiczne to leczenie czy nie lepiej sprawdzić najpierw drożność i nasienie męża a dopiero potem się stymulować? jak dla mnie trochę na szczęśliwy fart jesteś leczona :-)
    ile cykli się starasz??
    my tu wszystkie miałyśmy badanie w szpitalu na bielanach na nfz więc jak Twój lekarz wypisze Ci skierowanie to zapisujesz się na IP ginekologicznej na termin i wsio :-)
    napisz coś więcej o sobie i staraniach to już my Cie wyprowadzimy na prostą :-)

Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Rudziutka jak po rozmowie z Ł.?
    Mam czekać na @... i mu zgłosić, też mi rada. Ale ja właściwie miałam plamienie przed skończeniem visanne, jak odstawiłam, to krwawiłam trochę i teraz skończyło mi się; tydzień po odstawieniu jestem czysta. Dlatego nie wiem co robić, czy uznać to za @ i dać mu już znać czy odpuścić teraz i czekać faktycznie do @...

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Jak się Rudziutka zgodzi, to moge tu wrzucić nasza rozmowę o laparo, albo wysłać Ci na priv. Bo juz sie podpytywalam jak to wyglada :)
    zgadzam się :) hehe

rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A ja juz po! :D
    Sama zawsze farbuje. Znalazłam bardzo ładny odcień ciemnego brązu, Schwarzkopf Nectra Color. Zobaczymy jaki bedzie po kilku myciach.
    Nie lubie farb, ktore na poczatku robia z moich włosów czarne, ani takich po których mam po miesiącu rudy odcień :) a ten jest bardzo ładny, ciepły.

A wlasnie sie wieczorem zastanawiałam ;p. Po co farbować włosy, skoro farba jest w kolorze włosów i nie widac nawet odrostów?;D
    Ja też się farbowałam w weekend :) Tym razem mama mi farbowała i jest mega odmiana :) Z blondu na truskawkowy pocałunek z casting colors... szaleństwo, mówię Wam :) Ale rude już miałam w zeszłym roku i mąż jak zobaczył to mówi: o Rudzilla wróciła :)

rah, Iwka, toca81 lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Tak też się bardzo cieszy, jak powiedziałam mu o terminie to od razu mówi oki żonko od świąt zero alkoholu żeby plemiory były trzeźwe :) ale on ma 31 mln więc się nie martwię :)
    Emocje są spore dzisiaj się poryczałam potem śmiałam ...mam się martwić? Bo ja sama w domu jestem :P i chyba mi trochę odbija ...dzisiaj dzień lenia po za umyciem się i zjedzeniem światła z lodówki nic nie robiłam...
    Muszę się zbierać na to farbowanie idę do koleżanki - a nawet ubrac mi się nie chce
    Iwka, wariatko! zjedzenie światła z lodówki :) Czasem potrzebny jest dzień robienia NIC :)
    Nie martw się, czasem każda z nas tak ma, że emocje się chwieją :)
    Ciszę się, że wizyta nie długo, im szybciej tym lepiej!

A koleżanki betka, jeszcze może wzrosnąc, spoko!
    Ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 09:53

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Cześć dziewczynki :-) oj poczytałam sobie i nadrobiłam
    Iwka ale się cieszę, że już masz termin z głowy i zaplanowane czyli tego dnia macie jakąś jeszcze rozmowę czy już transfer :-)
    India głowa do góry będzie wszystko dobrze z laparo zobaczysz szybko pójdzie i szybko zapomnisz o strachu. Ja dziś byłam w pracy jutro wolne jedziemy po prezenty nie przepadam za chodzeniem za prezentami ale gwiazdor musi być.
    Dziś zakończyliśmy remont zostało tylko sprzątanie. Mąż właśnie działa układa w szafie :-)Po nowym roku jeszcze poprawki i git.
    Jestem padnięta. Spokojnej nocki
    Misia, super, że remont się skończył!
    My w sobotę szukaliśmy prądu... zgubił się w paru gniazdkach i jak już przeryliśmy ścianę (czyli znów syf) to się znalazł... nie ma jak to wielka płyta... ale na wszelki wypadek, mamy drugie doprowadzenie, awaryjne... Nic z tego ie rozumiem, ale elektryk się tym zajął, więc spoko.
    Potem z mamą sprzątałyśmy i jest wysprzątane, okna wymyte, odkurzone i super. Ostatnie syfy jakie będą, to nie będzie tak źle :) I po nowym roku wprowadzka :)

jupii

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w poniedziałek przedświąteczny! Weekend mi minął pracowicie, ale na święta mam na razie tylko zakupy zrobione... cóż, mama pomoże i będzie dobrze.
    W pt kupiłam choinkę sztuczną, małą 90 cm i ustroiłam, jak będziemy się przeprowadzać to w worek i się przeniesie :)

Przyjemnego dnia!

rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ