X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • panipsycholog;) Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć , jestem tu od niedawna i też jestem prawie Torunianka. Prawie bo pochodze z okolic a teraz mieszkam z Moim w tym pięknym miescie. Moje starania o dziecko powierzyłam dr. Bednarkowi . Szkoda że leczy tylko prywatnie ale narazie jest ok . Zobaczymy

misia79 lubi tę wiadomość

panipsycholog;)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ostatnio rzadko tutaj wchodzę ale zamierzam to nadrobić dla nowych osóbek :-)

• misia79 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a doktora Bednarka to nie znam

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Dziewczynki ja od siebie nie mogę dodać nic nowego. Czekam na wizytę u Kocha jak na zbawienie, choć mam nadzieję, że do tego czasu to już on potwierdzi mi ciążę... Haha... To takie moje małe marzenia.
    Dziś odebrałam wyniki badań podstawowych typu morfologia, choresterol czy hormony tarczycy. Wszystko ok, oprócz tego, że mam trochę podwyższony choresterol (212 a norma < 200) i trójglicerydy 156 ( norma <150). Tragedii nie ma lecz najważniejsze, czego się obawiałam: TSH= 1,36. No więc jest super.
    Zastanawiam się... Ostatnio miałam krótszy okres niż zwykle i jakby mniej obfity. Czy to mogą być problemy ze słabym endometrium? W każdym razie przyjęłam, że tak i postanowiłam temu zaradzić. Czerwone wino wytrawne podobno pomaga. No i tym samym pozwoliłam sobie dziś na konsumpcję. Kurde nawet dobre...

rah, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, super ze tsh niskie :)
    A cholesterolu i trójglicerydów (co to za cholerstwo!?!?) nigdy nie badałam.
    A prolaktyna w normie tak?
    Ja miałam krótsze cykle kiedy mi skakała prolaktyna.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja problem z prolaktyną mam dość często i już od dawna i nigdy jej podwyższony poziom nie spowodował jakichkolwiek zmian w miesiączce. Ale z tymi hormonami to jest czarna magia dla mnie u każdej z nas mogą mieć inny wpływ.
    Tova33 - życzę Ci powodzenia na wizycie, oby było tak jak sobie wymarzyłaś czyli pierwsza wizyta tam potwierdzająca ciąże :))

rah lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u mnie była zmiana spowodowana nagłym skokiem. Zazwyczaj było ok, a potem nagle kilka miesiecy taka wysoka.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah, wydaje mi się, że cholesterol i trójglicerydy nie wiele maja wspólnego z płodnością. Tak tylko robiłam dla kontroli, bo co jakiś czas należy. A prolaktyna niestety nie wiem jak jest u mnie. Stwierdziłam że poczekam na skierowanie od lekarza na hormony. Nie po to opłacam składki bym sama płaciła ze badania. Wyliczyłam, że w naszym laboratorium za wszystkie badania które chciałabym zrobić musiałabym zapłacić z 200zł. No chyba, że lekarz nie skierowania, to wtedy pewnie z bólem, ale zrobię.

Rudziutka7, rah lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Pazyfea tu masz napisane czemu oddają kase
    http://sklep.vitalabo.com.pl/index.php?id_product=563&controller=product&id_lang=6

Jak ja szlam to jeszcze nigdy sie Łojko nie spoźnił :) moze raz z 5 minutek.
    Ja też miałam raz, że Łojko się spóźnił 15 minut, a raz był 15 minut wcześniej, a tak to o 10 na stanowisku!

rah lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Rudziutka widzę podobieństwo w naszych problemach....
    A powiedz mi czy w twoim przypadku udało się usunąć wszystkie ogniska endo, który masz stopień? Gdzie robiłaś laparoskopie?
    Hehe a tak w ogóle to nie tylko problemy mamy podobne ale i dni cyklu ;)

Tak, podobny moment cyklu mamy :)
    Raczej mi wyczyścili wszystko, a po visanne też pewnie się uśpiło to co odrosło, bo bóle pleców przeszły - tfu tfu, a były tak blokujące, że łzy ciekły same...

Laparo miałam na Bielanach, dobrze trafiłam; blizen nie znajdziesz dziś... Nie wiem kto mi robił, nigdy nie pamietam, ale chyba Ł.

Stopnia endo obecnie się nie określa na sztywno, bo mając torbiel jest IV stopień, ale po usunięciu już jest inny... więc to taka choroba, że kuźwa wszystko na czuja! a kroić się nie chciałabym tylko po to, zeby sprawdzili stopień... nawet się kiedyś pytałam Ł o stopień, to powiedział, że skoro torbiel to IV, ale na to nie mam patrzeć. Więc przetrzepałam neta i wszędzie pisali, ze właśnie odchodzi się od określania na sztywno, z powodu zmian zaawansowania choroby...

Nigdy nie przeszło mi przez myśl, ze będę miała taki problem... ja i nieuleczalna choroba? niemożliwe... nie dam się

rah lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolaktynę miałam badaną raz, była w normie, ale sama nie wiem, chyba kiedyś sobie ponowię to badania...

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33, oby tak było, że Koch przekaże Ci dobre wiadomości!

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i oglądam koncert Comy zamiast iść spać...
    Spadam, powoli spadam... tak się czuję czasem...

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdy juz spadniesz wystarczajaco nisko, przynajmniej masz sie od czego odbić i wracasz na gore :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 08:27

Kaśka, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest! i tak też często bywa :) hehe

rah lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfe zaglądasz tu jeszcze czasem? Ponawiam pytanie :) A tak swoją drogą to mogłabyś mi powiedzieć jak wygląda badanie nasienia w Matopacie i ile kosztuje? Bo nas też to czeka. czy nasienie wystarczy dostarczyć do laboratorium i tyle?

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała robioną laparoskopie w Matopacie?

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Bielanach, ale tez jestem ciekawa?
    Witam sie w poniedzialek! Milego tygodnia!!

83c27385cd.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :-)
    ja też miałam laparo na Bielanach a mój M oddawał nasienie w Bydgoszczy na miejscu :-) podobno najlepiej jak na miejscu się oddaje :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć rudziutka :) no właśnie szukam info o Matopacie i nic nie mogę znależć więc pytam i tu.
    A jak dziś u Ciebie? Miałaś dziś monitoring? Dziękuję i również życzę miłego i owocnego ;) tygodnia
    A no i dziękuję za info o endometriozie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:28

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ