Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, tak bylam dzis i pecherzyk urosl do 15,8, wiec w srode nastepny monitoring.

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M oddawał nasienie w Matopacie :-) jest takie specjalne pomieszczenie gdzie możecie razem wejść potem oddajesz próbkę do badania wyniki masz po tygodniu i z góry nie polecam tam badań bo próbki są wysyłane do Łodzi bo tylko częśc parametrów robią na miejscu resztę robią w Łodzi co jest niekorzystne. Poza tym w Matopacie nie wykonują żywotności plemników najważniejszego parametru więc już chyba w Toruniu iść na Filtrową a najlepiej do Bydgoszczy

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przepraszam Milka87, zapomniałam odpisać. Mój K przywiózł nasienie do laboratorium. był dość zestresowany samym faktem oddania nasienia do badania wiec uznaliśmy że na sam początek spróbujemy z przywiezionym (Pani w labo powiedziala że jest taka możliwość). Zapłacił 130 albo 135 zł. Ale z tego co pisze misia79 chyba będzie trzeba posłać go jednak na Filtrową albo do Bydzi... No nic, zobaczę jakie będą wyniki i pomyślimy co dalej. Skonsultuję się w tej sprawie też z dr Łojko.

Jak tam poniedziałkowe nastawienie? Ja po dość intensywnym bo "wyjezdnym" weekendzie rzucam się znów w wir pracy. Jutro chcę skoczyć sobie na jakiś fitness i oby do przodu dziewczynki :) Dziś zamówiłam sobie w aptece kwas foliowy bo już mi się kończy i witaminę D3 - póki nie ma wiosny trzeba sobie jakoś radzić :)

Aaa chciałam Was jeszcze spytać o jedną rzecz. Mierzę sobie temperaturę i mam tak mega niską że nie wiem czy i co z tym zrobić. Ja mam np temperaturę 36,3; 36,1; wszystko oscyluje w takich niskich granicach! Zawsze miałam niską temperaturę, rzadko kiedy gorączkuję itp ale w perspektywie cyklu i owulacji zastanawiam się czy to faktycznie taka moja natura czy kolejny problem..

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pazyfae, ja też mam niskie przed owulacją, widywałam nawet 35,9 u innych dziewczyn, więc myślę, że to normalne. Ważne, żeby po owulacji były wyższe od tych przed.

Pięknego dnia!

83c27385cd.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka ma rację z tą temp., ważne aby był skok o ok. 0,5 stopnia.
    Pazyfae, misia, dzięki za informację odnośnie badania w Matopacie. My z kolei robiliśmy na filtrowej ale tam robią tylko badanie ogólne w ok. pół godziny ma się już wynik więc ja z kolei tam nie polecam. No nic zobaczymy jak to będzie.
    Rudziutka to twój pęcherzyk pięknie podrósł oby tak dalej :)
    A ja nadal szukam info o laparoskopii w Matopacie.

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie polecamy na Filtrowej :) tam robia na odwal sie, pod mikroskopem, nie komputerowo i tylko takie ogolne, tak jak piszesz. Najlepiej jednak do bydzi jechać, bo w Toruniu nie ma żadnego laboratorium, ktore robi porządne badania.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • panipsycholog;) Nowa

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetny lekarz ( Bednarek) , przyjmuje w citomedzie ale niestety tylko prywatnie i 150zł na każdą wizyte to troche dużo. Mam nadzieję że nie bede musiała często u niego bywać ......

panipsycholog;)
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o nim :) ale czytam, ze jak każdy, ma rozne opinie. Ze miły, przyjacielski, dowcipny, ale tez ze na kolejnych wizytach traktuje ludzi jak skarbonki, zadaje głupie pytania i nie zna historii choroby, ze sie nie angażuje.
    No ale nie ma co szukac opinii w necie.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • panipsycholog;) Nowa

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuuuu, to troche mnie zbiłaś ..... ;) . A możesz mi kogoś polecić ? Do Bednarka chodziłam do tej pory na rutynowe badania ale jesli był jakiś problem to w zasadzie nie moge narzekać. Tyle że problem z zajściem w ciąze to dla mnie mega priotytet i wolałabym nie tracić kasy bez efektów

panipsycholog;)
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie, przeciez to tylko opinie z neta ;) skoro Ci pasuje to powinno byc dobrze :) ma tez sporo pozytywnych opinii :) a negatywne na kazdego sie znajda ;)

Pazyfae lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0yahoo.gif0yahoo.gif0yahoo.gif0yahoo.gif0yahoo.gif0yahoo.gif
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c02dac021ae4.jpg
    0dance3.gif0dance3.gif0dance3.gif0dance3.gif0dance3.gif0dance3.gif0dance3.gif0dance3.gif

misia79, Pazyfae, Kaśka, emka@ lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka!!!! WOOOOOOOOOWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!
    gratuluję Ci serdecznie, ale radość :) Coś pięknego!
    Widzę po opisach że podchodziłaś do in vitro, czy mogę spytać co było waszym problemem? Po ilości mrożaczków widzę też, że podchodziliście prywatnie a nie z funduszu tak?
    Jeszcze raz najszczersze gratulacje! Zacznij przesyłać nam pozytywne ciążowe wiruski, my z chęcią je przygarniemy ;)

Iwka lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna krecha Iwka! Jedna krecha wiecej a ile radosci!

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pęcherzyk znów 23 mm i pan doktor kazał korzystać i jutro 3ci dzień z rzędu na USG! Z pracy mnie wyrzucą!

83c27385cd.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka, skądś to znam ;) jak jeździłam do szpitala na usg to wręcz modlilam się żeby już pękł, żebym nie musiała znowu się tłumaczyć w pracy ;) Całe szczęście teraz chodzę na 7:30 więc nie ma problemu. No a ja dziś byłam na usg i jest po owulacji :) A więc zaczynam długie dni niecierpliwości i oczekiwania ;) Powodzenia jutro :)

Iwka lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Iwka!!! Życzę spokojnej ciąży i zdrowego pięknego maleństwa :-)

U mnie zbliża się owulacja. W szoku jestem, że tak szybko, bo ostatnio miałam po 24dc, a dziś jest 15dc a ja już od 4 dni mam śluz płodny! Strasznie mnie to cieszy. Szybsza owulacja, mniej czekania i może w końcu u mnie wszystko wraca do normy - koniec szaleństwa hormonów.
    Mam poważne zastanowienie czy to przypadkiem nie efekt suplementacji. Od tego cyklu biorę olej lniany, olej z wiesiołka, len mielony i piję świeżo wyciskany sok z grejpfruta. No i oczywiście kwas foliowy, multiwitaminę i magnez. Dużo tego ale jak widać efekt jest natychmiastowy, no chyba, że to przypadek.
    Tylko mój S. mnie dziś wnerwił... Ze mnie leci śluz jak z kranu, a on mi mówi, że nie jest w nastroju! Zabiję go chyba!

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova! Daj luz! Nie ma to nie, dziś już będzie musiał mieć ochotę! 3dniowe plemniki są mega silne!

Mój pęcherzyk urósł znów do 27 mm... mam mu dać szansę do poniedziałku... i znów w pon.na USG...

Tova33 lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech zdaje mi się, że u mnie owulacji w tym cyklu nie będzie. Śluzu mnóstwo, bóle jajnika, jakieś takie ciągnięcie w dole brzucha, a testy owulacyjne wciąż wychodzą negatywnie. Jeszcze dwa dni temu to była nawet druga kreska (cień cienia), na dzisiejszym teście już nie widzę nic. Ech nie wiem... No nic testuję dalej. Jak tak dalej pójdzie to mi testów nie starczy...
    Rudziutka7, 27mm to duży... Powinien już chyba pęknąć... Życzę pomyślności :-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka!! Ogromne gratulacje!!! Bardzo, bardzo się cieszę i trzymam mocno kciuki za spokojny przebieg ciąży!! Ja w tym cyklu sobie odpuszczam obserwację, z wyjątkiem pomiaru temperatury. Jakoś tak dużo mam na głowie, nie mam siły na nic innego. Ale taka chwila odetchnięcia mi się przyda. Już w przyszłym tygodniu do Łojko idę, dam znać czy wiadomo coś nowego ze mną :)

Iwka lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Torunianki! Jestem nowa i postanowiłam się przywitać i napisać o sobie.

Tak więc, razem z mężem staramy się zafasolkować 14 cykli.
    Teraz kończę pierwszy cykl z Duphastonem. Dziś wzięłam ost tabletkę i zaczęłam plamić już :-/ dość dziwne....
    Leczę się u Mariana Migdy. Tak tak wiem, jest bardzo nieuprzejmy i niemiły, ale nie na tym mi zależy. Pomógł kilku moim znajomym, więc i ja mu zaufałam...

Mąż robił badanie nasienia na Filtrowej. Czemu mówicie, że tam jest źle? Jeśli wyniki wyszły okej, to myślicie, że mogła zajść pomyłka? Jakoś wierzyć mi się nie chce, żeby w obecnych czasach takie cyrki odstawiali?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ